O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

STEVIA - ZÁZRAK DO NAŠÍ KUCHYNĚ - II. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 duben 2009

 Nedávno tu několik kudlanek psalo o stévii - vyhrabala jsem proto článek, který tu byl už před dvěma roky. A chci vám říct i své zkušenosti, které s tímto "zázrakem" mám - koupila jsem si za pár desetikorun pytlík sušené stévie. Nadrobila si trošinku do čaje... a čaj vylila, hrneček umyla a pytlík zastrčila hluboko, přehluboko. Takže je to na vás - vyzkoušejte... STARÉ KOMENTÁŘE jsem nechala...

 

 

 

 

 

     Nenápadná, bíle kvetoucí světlomilná tropická rostlinka Stevia rebaudiana, též Eupatorium rebaudianum, pocházející z Paraguaye (kde je odnepaměti používána tamějšími Indiány), je staronový objev - pro její úžasné vlastnosti je bezvadným sladidlem pro diabetiky, lidi s nadváhou a pro každého, kdo má zájmem udržovat své zdraví. 

 

 

    

 

     Například v Japonsku je stevia nejpopulárnějším nekalorickým sladidlem, steviu přidávají do coly, dezetů, žvýkaček a spousty jiných potravinářských výrobků už od poloviny sedmdesátých let.

 

     Listy této rostlinky jsou tak sladké, že mohou být používány jak přímo, tak i ve formě extraktu ke slazení široké škály pokrmů. Pro zajímavost:

 

  • A jak ji pěstovat?

 

     Keřík dospívá po 14 - 17 týdnech, přičemž z jediné dospělé rostliny lze získat až půl kila sušiny ročně, což je ekvivalent asi 100 až 150 kg cukru!

 

     Roste i u nás, ale musí být předpěstována a pak vysazena na slunném, teplém a bezvětrném místě. S poklesem teploty nať uvadá, oddenky a kořeny přezimují při 5-10°C při velmi omezené zálivce.

 

     Lze ji však pěstovat jak ve skleníku, tak i jako hrnkovou rostlinku v bytě.

 

 

 

  • Je 200 až 300-krát sladší než cukr a nízkokalorická, čili blahodárná pro hypoglykemiky
  • Pomáhá udržovat v rovnováze cukr v krvi a játrech, podporuje pankreas a léčí diabetes 2
  • Je dokonalá při snaze zhubnout, přátelé!
  • na rozdíl od umělých sladidel nemá karcinogenní účinky
  • na rozdíl od bílého cukru nepřispívá k artróze 
  • na rozdíl od bílého cukru se neukládá v těle v podobě tuku

 

 

Tak co, kudlanky a kudlánci - dáte se do pěstování?

Ale - nejprve raději vyzkoušejte, ochutnejte...

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (52)add feed
Jejda, to je šikovná kytička... : Vodoměrka
a kde ji koupím? A jak si s ní budu sladit? Jak vyextrahuju ten sladkej extrakt? Nebo stačí utrhnout lísteček a strčit ho do kafe? Ono se to vyluhuje samo? To by bylo fajne...
listopad 06, 2007 13:57
no asi byste se měli : Inka
mrknout na makrobiotiku, tam je spousta jedlých kytek do salátů i se svými léčivými účinky. Také to chci prozkoumat za dlouhých zimních večerů u krbíku má to něco do sebe.
listopad 06, 2007 14:01
Já znám makrobiotiku : Vodoměrka
spíš přes zrníčka, jáhly, pohanku, natural rýži a čtyři chutě na talíři... s kytkama do salátů jsem se zatím nějak nesetkala... a čočka vařená na mořské řase mě moc chutnala... ale to jen tak nakukuju sousedce přes rameno a sem tam něco pochytím...
Inko, jak nastuduješ jedlé kytky, sem s nima!
listopad 06, 2007 14:05
no já to teď trochu zkoumala, : Inka
protože budu na jaře osazovat zahrádku, tak bych tam chtěla mít jedlé kytky, keře a stromy, nejen pro mě, ale i pro zvířátka, abych měla zdravou zahrádku a v rovnováze bez nemocí. Je to úžasný. Ale brala jsem to jen tak z povrchu, musím trochu do hloubky, také záleží na tom jak spolu ty rostlinky sousedí či ne, je to věda. Jo jo dám Ti vědět, neboj.
listopad 06, 2007 14:12
kde se to dá : alena tečkovaná
splašit?
listopad 06, 2007 14:26
Chtělo by to kontakt na dodavatele, : KITI
neboť jsem před časem sháněla a nesehnala:
http://ohz.cz/old_web/Zpravy/2000/stevia.html
Ale možná je situace jiná, takže se přidávám.
listopad 06, 2007 15:44
přidávám : alena tečkovaná
se smilies/grin.gif
listopad 06, 2007 16:19
ja taky chci : sasas
smilies/smiley.gif
listopad 07, 2007 07:51
mě to nedalo a ještě jsem něco našla: : Inka
Dorůstá výšky až půl metru. Její drobné sytě zelené lístečky jsou vstřícné, kopinaté. Jemné úbory bílých květů vytvářejí koncové okolíky. Už na první pohled se jedná o zajímavou rostlinu.
Nároky na stanoviště: Dostatek svetla, ale né přímé slunce. Půda speciální substrát na bylinky. Závlaha pravidelná, ale vždy vyčkat až subtrát vyschne. U nás venku nepřezimuje
Pěstování: Rostlinu můžete pěstovat v květináči doporučujeme přesadit do většího 2l. Dostatečně zalévat a umísiti na slunečné místo.
Přezimování: Nevystavovat teplotám pod 5°C. Nejlépe mezi 5-10°C. Udržovat mírně vlhký substrát. Rostlina na zimu schazuje většinu listů a přezimují jen kořeny.
Využití: Buď čerstvé listy nebo sušené můžeme použít k slazení nápojů, moučníků a jiných jídel. Vhodné též ke kloktání.

Já bych si vzala také, ale asi to bude aktuální až na jaře ne? Když teď shodí listy a bude spinkat. A je to venkovní kytička, doma jí asi nebude až tak moc dobře, snad jen na balkóně.

listopad 07, 2007 10:31
ja mam taky zajmik a velkej!!! : sašena
smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
listopad 07, 2007 14:58
Taky se hlásím : Míša šíša
Ale myslím si to samé, co Inka. V tuhle dobu se asi prodávat nebude.
listopad 07, 2007 15:37
Další zájemce : Merys : Marie
Tuhle rostlinku bych moc chtěla. Teď, nebo na jaře, to je jedno.
listopad 07, 2007 17:57
prazska zahradnictvi : mura
ktere ji nabizi. momentalne je vyprodana, ale treba zase jeste bude smilies/smiley.gif
http://www.zahradnictvikrulichovi.cz/prodej/Stevia-rebaudiana---stevie
listopad 08, 2007 08:28
jeste jsem se docetla. ze : mura
stevie pestovana v byte nebude sladka, tudiz na jare s ni ven
hodne strihat - pak kosati a rychle obrusta
potrebuje hodne svetla
listopad 08, 2007 08:38
asi budu za rypala : Manul
ale jen bych se jemne ohradila proti nekterym danielinym formulacim. Myslim, ze neni pravda davat primo rovnitko mezi umele - karcinogenni (prip jinak skodlive). Casto se i v prirode najdou produkty necekanych ucinku a naopak, pri kontrolovanem procesu vyroby muzeme dostat vyrobky s jistejsim a treba i bezpecnejsim slozenim, nez prirodni produkt. Rozhodne to neplati vzdy, ale branila bych se te generalizaci. Dalsi vec je ta, ze bily cukr, i pres veskere upravy, porad zustava tim stejnym cukrem co nerafinovany, hnedy, tedy sacharozou, a jeho ucinky v organismu a bichem. reakce, do kterych se dostava, jsou stejne. To beleni je pak jina vec - a nejen proto si caj a kafe sladim medem...
listopad 08, 2007 11:42
Slazení se stevií ve světě : Jarka7
Rostlina pochází z J. Ameriky, kde ji původní obyvatelé používají odnepaměti. Nejen sladí, ale má i prokázány desinfekční a kosmetické účinky (záněty kůže, hojení ran, ústní afty, prevence paradentozy atd.) Účinně omezuje večerní chutě na sladké. Problém stevie jako sladidla nastal v momentě, kdy začala ohrožovat velké lobby, které vyrábí umělá sladidla. Např. Japonsko ji běžně mnoho desetiletí používá do dětských zubních past, žvýkaček, limonád atd. V rámci akce "ozdravění národa".Stejně i Kanada, Čína, Rusko, Thajwan,.....Sama se Stevianou sladím v rodině mnoho let. Snáší vysoké teploty při vaření, proto ji používám do marmelád, kompotů, pečení cukroví a všude tam, kde se jinak dává řepný cukr.Všechny srdečně zdravím a přeji příjemný podzim a nastávající zimu.
listopad 08, 2007 19:43
Stevia : Romana
Nevim,nevim,ale ja vzdycky,kdyz se neco desne vychvaluje a shani,tak byvam nejaka neduveriva:-) Muj muz s timhle uzasnym napadem /objednat mi to postou,protoze mam nadvahu/prisel asi pred cca.1 rokem a nedal si to vymluvit...no,prislo to pekne predrazene a musim se fakt priznat,ze mi to v kafi,ci caji vubec nechutnalo /a ani jemu,jak se priznal/ a lezelo to pak strasne dlouho v lednicce,az to asi vyhodil:-) Neni nad nezdravy,bily cukr a jeho vynikajici chut!!! smilies/tongue.gif smilies/tongue.gif Ta Stevia mi prisla chuti jako umela sladidla-nemuzu si pomoct.
listopad 13, 2007 10:02
nejlevnější na netu : Vláďa
Zde se dá objednat za nejlepší cenu co jsem našel. http://e-shop.studiogarden.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=55
listopad 19, 2007 23:53
Steviana : Chorche
Asi tady budu za zlouna, ale minulej tejden sem koupil jedno balení Steviany na vyzkoušení. A moje závěry ? V lahvičce je asi 300-400 kapek. Na jakýs - takýs "oslazení" litrový konvice s čajem je třeba minimálně 40ti kapek. Z toho vyplívá, že lahvičkou osladim necelých 10 konvic s čajem... Za cenu 120 Kč nic moc... Když k tomu přidám hodně výraznou pachuť a fakt, že čaj opravdu neni sladkej (ale spíš nasládlej s pachutí) tak považuju Stevianu za propadák... Předtim jsem zkoušel stéviovej výrobek s názvem Sladký polibek, byl v prášku a pixlička za nějakejch 140 korun vydržela přes měsíc - tzn. minimálně 3x tak dlouho než vydrží Steviana. Navíc pachuť nebyla u Polibku tak výrazná jako u Steviany a dala se skousnout - i když s cukrem se to srovnávat nedá. Řeknu to takle - hledal sem nějakou alternativu k cukru, ale obávám se, že Stévie byť může bejt jakkoli zdravá prostě chuťově cukr nemůže nahradit. A teď mně kamenujte :-D
listopad 28, 2007 12:24
Sladivost stévie i "Steviany", cena a příchuť : Jarka7
Dovolím si reagovat na příspěvek s nickem Chorche.Každý názor mne velmi zajímá a děkuji za něj.
Steviosidy ze Stévie rebaudiany jsou chuťově charakteristické a v žádném případě je nelze srovnávat s řepným či jiným cukrem. Je to jen alternativa. Sladivost čehokoli je velmi subjektivní parametr. Co je pro někoho přeslazené, to druhému připadá jako málo sladké. Každý má rád něco jiného.Pokud používáte běžný cukr a nemáte zdravotní problémy, pak je volba slazení na Vás. Vyberte, co Vám chutná, to jistě děláte. Steviana je zaměřena jinam. Extrakt byl při zpracování co nejméně chemicky upravován, nejen z důvodu zachování všech extrahovaných látek, také vzhledem k ceně suroviny, která u nás neroste.Pochází z Jižní Ameriky.


prosinec 12, 2007 12:23
... : Chorche
Jarko, otázka potom je, k čemu teda Steviana je. Pakliže to má bejt kloktadlo a pakliže bude mít nějakej vliv na zdraví zubů nebo dásní tak je to OK. Pakliže to ale budete prodávat jako sladidlo, tak se od toho očekává, že to bude sladit. Ale Steviana bohužel nesladí. Respektive sladí, ale poněkud špatně (je potřeba hodně kapek než se sladkost projeví) a hlavně má výraznou pachuť, která totálně rozbije chuť toho co sladím. Mě osobně cukr nijak dramaticky nevadí, ale chtěl sem udělat něco pro svoje zdraví. Proto sem zaexperimentoval se Stévií. Zkoušel sem samotnou kytku, ale ta byla úplně k ničemu (dostat z těch listů něco do čaje kromě pachuti prakticky bez šance), zkoušel sem Sladkej polibek s jistým úspěchem a zkoušel Stevianu s výše napsanou zkušeností. Momentálně sem ve stádiu, že sem našel takovou jakš takš optimální (řekněme spíš zkousnutelnou variantu) a to tak že na konvici čaje (cca 1 litr) dám tři odměrky Sladkýho polibku a tři žičky cukru. Pachuť neni tak výrazná - cukr jí zřejmě rozbije a je to celkem sladký.
leden 07, 2008 16:14
stevia : bora666
já ji doma mám a používám,ale chuť má trošku zvláštní,trochu jako seno,no ne že bych na seně vyrostla................. smilies/tongue.gif
srpen 24, 2008 15:43
léky : tulačka
To je docela dobrá věc, ale sylšela jsem o nějakém novém léku, Mevíte o něm někdo víc?
prosinec 10, 2008 11:40
novinka : Holbina
Jo, je to novinka od října, je jenom ja předpis, něco málo se doplácí,ALE neotéká se po něm a odboural cukrovkářské záchvaty. Je to tím, že jakmile stoupne cukr v krvi, lék přestane účinkovat
prosinec 14, 2008 18:32
hypo : Blaťáková
No jo novinky pro někoho, mně doktor nedal nic
prosinec 22, 2008 12:12
lékař z prahy : Änežka
Dobrý den, můžete mi poradit kvalitního odborníka na diabetes z Prahy? Mám tzv. prediabetes a a ráda bych chodila k někomu, kdo jenom automaticky nepodává další recepty. Předem díky.
únor 26, 2009 16:10
prediabetes? : Mirka
Co je to prediabetes? Že něco s cukrovkou chápu, ale jinak jsem to nikdy neslyšela.
únor 27, 2009 09:46
prediabetes : Anežka
Prediabetes se označuje v případě, že tvoje hodnoty cukru v krvi jsou mezi normálem a cukrovkou. Prakticky to znamená, že směřuješ k cukrovce, ale ještě na tom nejsi tak nejhůř.
únor 28, 2009 21:35
Ja stevii pouzivam asi dva roky : Alena P-H
a je to vyborna nahrazka cukru. Pravda je, ze si pomaloucku treba zvyknout na "jinakost" sladke chuti. Ze zacatku jsem si davala jenom trosicku, skoro neznatelne sladke a pomalu jsem si zvykla a ted mi sladkost stevii chuti vic nez cukrova. Plus je to fajn pocit zahnat "mlsnou" necim, co je zdravotne nezavadne, urcite lepsi nez cukr. Pouzivam obe verze - i prasek i kapky - ale skontrolujte si obsah, aby to byla cista stevie a ne s pridavky. Pozor ale - sladkost je tak silna, ze jakmile to prezenete stava se ze stavie odpornost. Pestovala jsem si ji i v zahradce, ale nakonec ji radsi kupuju uz spracovanou.

duben 27, 2009 19:55
bleee : Sipik
My ju mame na zahradke, ale tiez mi nechuti
duben 27, 2009 20:08
taky bleeee : Kamila
pytlík mám, Dani, též na dně šuplíku... je to hnusnýýýý
duben 27, 2009 20:23
Sipiku :) : Alena P-H
v jednom slove jsi vystihla, proc si stevii kupuju zpracovanou. Primo ze zahrady je to dost nepredstavitelna nahrazka cukru. Jako list je to pro mne taky 'bleee' ale v kapkach ci pudru mi chuti moc dobre.
duben 27, 2009 20:24
mile deti : mura1
potesily jste me. vcera jsem zasela seminka (na zaklade propagandy toho minuleho clanku zde na kudlance), takze mi nebude lito, kdyz nevzejdou smilies/grin.gif
duben 27, 2009 20:28
... : any
dá se to koupit i v sáčku jako semínka, pak vypěstovat smilies/wink.gif
duben 28, 2009 06:50
Muro jedna, : Vodoměrka
neraduje se, tyhlety vzejdou určitě nejlépe ze všech semen, co jsi kdy zasela... smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
duben 28, 2009 08:37
Panebože, : Vodoměrka
sem já to ale taky můra... neraduj tam mělo být, ne že bych ti onikala... ale jestli ti víc vhovuje to onikání, ber tu omluvu, jako by tam nebyla... smilies/grin.gif
duben 28, 2009 08:38
Nechcu náhražku cukru : wendy
ale ráda bych pár typů bylinek a kytiček do salátů...co máte vyzkoušeného, co byste třeba rádi vyzkoušeli na někom jiném, co je nového ?
Z těch klasických miluju bazalku. To je moje kytka.
smilies/wink.gif
duben 28, 2009 09:19
Dostala jsem sazenici od jedné známé : Míša šíša
Rostlina se rozbujela, krásně bíle kvete, ale abych se přiznala - teď pořádně nevím, co s tím. Jak se to dávkuje? Nemyslím tím oslazení nápojů, protože čaj ani kafe stejně nesladím, ale kdybych to chtěla třeba použít k oslazení nějakého pečeného moučníku?... Nevíte někdo?
duben 28, 2009 09:24
wen : mia
mám mátu, v létě vždycky mixujeme pár lístků s troškou vody a cukru,pak do 2 litrů vody vymačkat limetku a přidat tuhle mixáž.Nám to chutná.Možná bílý rum do toho by nebyl marný.Jo ale ted si nejsem jistá,jestli se ta mixáž nelije přes sítko,už jsem to od lonska zapomněla.Ale na to bys přišla,když to zkusíš.Jinak mám jen oregáno.No a zeleninu,mám tu sto sazenic rajčat,něco asi rozdám-tyčkové tornádo,býčí srdce,hruštičky,paprikové.Dělám lečo do mrazáku,myslela jsem nejdřív,že to musí být salakvarda,když se rozmrazí,ale ona se ta voda odpaří a v zimě panečku lečo chutná skoro jak čerstvé.Tu stévii mají známí už jsem ji ochutnala,ale moc mne to nezaujalo.Zrovna jako ačokča.Chtěla bych zkusit víc bylinek a taky jostu.
duben 28, 2009 09:44
Mio, probůh, mluv česky! : Vodoměrka
Hahaha... je tu pár slov, co vůbec neznám a nevím, jestli mě mají urazit či nikoliv... chichichi... tak třeba salakvarda, ačokča... jediné, co znám, je josta a tu schvaluji... je to dobré, jiné a měli jsme to na zahrádce... než to táta omylem přesekl křoviňákem (byl to zatím ještě malý mladý keřík) a tak nám zbyl opět jen černý rybíz a angrešt zvlášť, nikoliv 2v1 smilies/wink.gif
duben 28, 2009 09:59
:-) : Míša šíša
Salakvarda je něco jako rozpatlanej blivajz, no prostě takový nevzhledný mišmaš.
Ale co je ačokča a josta, to teda fakt nevim.
duben 28, 2009 10:13
Vodoměrko : mia
ty dovedeš člověka rozesmát smilies/cheesy.gif salakvarda to neznáte u vás u Olomoca?? to znamená blebajz.No ačokča je kříženec nevím čeho taková malá zelená jakoby nakládačka ale ne uplně.Jinak okurky jsme vloni měli poprvé okurky-svačinky a jsou lepší než normální salátovky.Jinak když jsme u těch slov tak u nás se vaří třeba šlejšky,pečou hnětynky bez hnětynek není posvícení,šlejšky jsou šišky s mákem.
duben 28, 2009 10:15
Mio, : Míša šíša
tak už jsem si našla, co je ačokča a josta. Tu ačokču si pěstuješ sama ze semen anebo si někde kupuješ vzrostlé sazenice?
duben 28, 2009 10:19
Mio, : Vodoměrka
šlejšky znám, hnětynky ne... a nejlepší šlejšky byly ty, co nebyly vařené s mákem, ale pečené v sádlem vymazaném pekáči a posolené... jako dítě jsem to od babičky milovala... teď kdysi jsem to sama zkoušela udělat a nějak to nebylo ono... tak nevím, jestli je to rukama nebo měnícími se chutěmi... ale oboje je škoda, tak mám aspoň vzpomínky na pečené šlejšky...
A co jsou to ty hnětynky?
duben 28, 2009 10:30
Vodoměrko : mia
ty pečené šlejšky se strouhankou jsou lepší než s mákem to je fakt,taky je neudělám takové jako dříve bývaly.Hnětynky jsou moučník z třeného těsta na 6O dkg polohr. mouky půl kila másla a cukru taky ,8 vajec jedna šlehačka a trošku prášku do pečiva, pečený ve zvláštních formičkách, zdobený polevou a cukrovými ozdobami /ty se koupí/ nebo želé ,lentilkami,dneska je výběr všelijakých ozdob velký.No a pak na posvícenské při dámské volence za taneček ti tanečník hnětynku koupí.Jo a do těsta samozřejmě rum.
duben 28, 2009 10:57
míšo : mia
tu ačokču měli ti známí co mají stévii a měla ji i ségra,já ji nezkoušela.Ta josta je dobrá.Nám angrešt odešel-americký padlí-to se musí stromky zlikvidovat spálením.Přitom angreštový džem nemá chybu a angreštový kompot je výborný při teplotách a horečkách.Příbuzní zas mají nějaké rajče pepino /ti od vás z vysočiny/.Vypadá dobře.
duben 28, 2009 11:31
Ačokča : Ivča
je něco mezi okurkem a paprikou?Popínavé,s bílými semeny?To jsme měli doma taky,naložila jsem to,ale jedlo se to,až došly klasické nakladačky,žádné velké nadšení to nevyvolalo.A když jsme to dostali,původce tomu říkal artyčoky(pochopitelně s artyčokem to nic společného nemělo...)
Angreštový džem jsem zkoušela dělat dohormady s ananasem(kdysi na mateřské,kdy moje fantazie zacházela na úbytě ,jsem vymýšlela různé ptákoviny...)a nebylo to vůbec špatné... smilies/cheesy.gif
duben 28, 2009 17:25
Nikdy jsem to nezkousela, : Alena P-H
ale videla jsem nejaky program o stevii a tam radili listky stevie nasusit a pak rozmixovat na padrt. Nevim, moc vabne mi to nepripada, ale kdovi...kdyz uz mate rastlinku a nevite jak s ni nalozit, mozna to je zpusob.
duben 28, 2009 17:31
holky, ze stránek Diochi... : Iris
..... Ke slazení používají paraguayští indiáni přímo sušené lístky nebo jejich drť. Bylinu povaří s čajem nebo zamýšleným nápojem (případně předem svaří s vodou, čímž získají sladkou tekutinu, kterou lze využít ke slazení)....


duben 28, 2009 18:06
Ivčo : mia
ptáš se dobře je to popínavé.
duben 28, 2009 18:06
zarostlo : Ivča
to celou zeď garáže,mělo se to dost k životu.Takže ačokča,jo?představovala bych si pod tím něco jihoamericky indiánského...pončo,pokrývku hlavy apod... smilies/cheesy.gif
duben 28, 2009 18:21
Stevii používám : Lena
Stevii v podobě "sladkého polibku" používám s přestávkami asi dva roky. Jsem ten typ, co má cukrové záchvaty. Prostě občas sním, když není žádná sladkost po ruce, několik kostek či lžic cukru. Táhne mi k padesátce a za rok přiberu kolem 2 kg, nicméně nemám nadváhu, ale asi to k ní jednou povede. Když jsem si koupila rostlinku, nějak mě to sladkostí neuspokojilo a hlavně jsem ji zapomenula nechat přezimovat, takže zlehka živoří. "Sladký polibek" se snažím dávat do kávy a čaje spolu s trochou cukru, pachuť se tím sníží. Odměrka na prášek mi přijde strašně veliká, prášku dávám tak její 1/4. Naposledy jsem "Sladký polibek" kupovala v roce 2007. Sladím denně tak 3-4 šálky denně, 3/4 z každého roku a myslím, že mám zásobu v kelímku ještě tak na další dva roky. smilies/smiley.gif Když dám odměrku celou na 1/4 litrový hrnek zdá se mi to moc sladké a nemůžu to pít. Asi záleží na chuti každého z nás. Je blbý, že to není v tabletkách, poněvadž se s odměrkou a sypkým pudrem blbě manipuluje, takže ho s sebou nikam nenosím, což je škoda. smilies/sad.gif
září 26, 2009 15:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]