O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


HOAX - POZOR NA KLÍČENKY!!! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 29 listopad 2012

Tak jsem zas dostala přehršli dobře míněného varování: "Upozornění!! Dobrý den Vám všem, od svého zaměstnavatele jsem obdržela upozornění a považuji za velmi důležité ho předat dál. Jedná se o seriózní informaci a berte ji, prosím, vážně, ať spolu nemusíme řešit případnou pojistnou událost. Děkuji za pochopení. Hezký den přeje J. K." 


 

 

 

A dále to pokračuje:

 

 

"Momentálně na benzínových pumpách a veřejných parkovištích kriminální bandy rozdávají zadarmo reklamní autoklíčenky a přívěsky ke klíčům, ve kterých je ovšem zabudovaná GPS. Cílem je získat adresy od osob hlavně dobře vypadajících, tedy nejspíše dobře situovaných. Klíčenky jsou pěkné, vkusné a perfektně vyrobené a proto si je lidé berou domů. Neberte si žádný z těchto přívěsků domů!! Nejlepší rada je ho odebrat, ať jim ubývají a pak to zahodit či zničit na nějakém opuštěném místě."

 

x x x

 

     Fakt nechápu, proč přes ta stálá a opakující se upozornění si lidé, kteří podobný blábol dostanou, nejprve nevyhledají známé stránky "hoax.cz",  kde by si mohli ověřit, že to, co právě čtou, je jen bláhová - i když snad od posledního odesilatele dobře míněná - rada, která nemá žádné opodstatnění, ale naopak je spamem, který navíc nebezpečně rozesílá všechny možné adresy dalších a dalším. Většinou by se tam dozvěděli to, co např. ohledně té dnes zmiňované klíčenky:

 

 

   
   "Některé verze této zprávy obsahují v předmětu nebo v textu upozornění, že je to varování od jisté pojišťovny a v některých je dokonce i podpis pracovníka pojištovny. Nejde o žádné oficiální varování pojišťovny, ale podpis se k textu dostal při neopatrném přeposlání zprávy.

K vlastnímu textu zprávy:
. 
     Tento způsob tipování potencionálních cílů by byl zbytečně náročný při nejistém výsledku. Existují mnohem jednodušší a spolehlivější metody. První verze tohoto hoaxu pochází z roku 2008 a původem je pravděpodobně z Jihoafrické republiky, kde jedna z čerpacích stanic rozdávala zdarma přívěsky na klíče.
.
     Některé zprávy dokonce ukazovaly fotografie rozebraných přívěsků. Ty sice obsahovaly elektroniku, ale ta nebyla schopna provádět žádně zaměřovací nebo lokalizační činnosti. Také policie informovala, že zpráva je nepravdivá. Další obdobná vlna hoaxu kolovala v roce 2010 a nyní se objevila i slovenská verze."
.

    
Komentáře (7)add feed
Tuhle kravinu jsem taky dostala. : Euridika
A mnoho dalších mi přeposílají dokonce i vysokoškolsky vzdělaní lidé. Takže jim to pokaždé vracím s upozorněním,že jde o naprostou ptákovinu.
Zásadně nic nepřeposílám-včetně těch přiblblých řetězových přáníček.
listopad 29, 2012 19:45
a vůbec nejlepší : dagmara
jsou řetězové zprávy, které když nepřepošleš, tak ti do 24 hodin umřou oba rodiče! Tuhle zprávu dostala 10letá dcera mojí kolegyně a potom byla chudák ve stresu, aby nezabila vlastní rodiče :-(
listopad 29, 2012 21:34
hoaxy : vlk
posilám odesílatelům nejméně v dvojnásobném množství zpět, než požaduje dementní mail samotný, abych mu udělal radost smilies/grin.gif
listopad 30, 2012 08:05
Danielo: Vse je v dnesni dobe mozne / nemozne : Jaroslav
Jen tak jsem na overeni tveho tvrzeni jsem se zeptal Mr Google na "odposlechova zarizeni" a hledme a to netrpim zadnou fobii" http://www.odposlechy.com/odposlechova-a-nahravaci-technika , http://www.lampionyprani.eu/gsm-odposlechova-zarizeni-stenice.html , http://www.spionshop.cz/specialnizarizeni.htm , http://www.detektivni-kancl.cz/gsm-odposlechova-zarizeni-stenice-a75

NO COMMENT
PS: kdo vi co ma Klaus v te jeho sbirce tuzek smilies/grin.gif
listopad 30, 2012 10:51
mezinarodni : Ling II
tak tenhle probihal tak pred pul rokem i tady v Zeneve a taky tomu plno lidi verilo. Dokonce ten email mel logo a podpis mistni mestske policie (nalepeny jako obrazek) smilies/cool.gif
listopad 30, 2012 15:07
Danielo: Vse je v dnesni dobe mozne / nemozne : Jaroslav
Vazeni zadejte do vyhledavace Google toto heslo: odposlechova zarizeni . Sami se podivejte co se vsechno nabizi primo na internetu. Docela jsem byl nemile prekvapen. Takovy hoax je proti tomu prilis slaba kava.
listopad 30, 2012 17:39
lidé už se konečně probuďte : standa
"nejsme nikdo sledování", "ani odposlouchavání", "media nejsou nikým ovliňována", a ještě chci dodat že chemtrails je jen výplod chorých mozků.
leden 30, 2013 17:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]