O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HOAX - V NOUZI ZADEJ PIN OPAČNĚ PDF Tisk E-mail
Úterý, 19 květen 2009

Kdyby blbost nadnášela, polovina lidstva by se vznášela hlavou v oblacích a té druhé by se lépe žilo... Jak to tak vypadá, čím větší ptákovina, tím víc lidí jí věří a je ochotno to poslechnout. Během několika posledních dnů jsem následující HOAX dostala osmkrát. A považte, je je už víc jak dva roky starý...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BANKOMAT + PIN - Může to být užitečné...

 

Jakmile se ocitnete v situaci, kdy jste přinuceni násilníkem a musíte pod nátlakem vybrat peníze z Bankovního automatu,

 

zadejte svůj PIN opačně: tzn. od konce - > např.máte-li 1234 , tak zadáte 4321

 

a automat vám peníze přesto vydá, ale též současně přivolá policii, která vám přijede  na pomoc.

 

 


Tato zpráva byla před nedávnem vysílána  v TV, přesto ji využili doposud jen 3 lidé, protože se o  této skutečnosti mezi lidmi neví.

 


Přepošlete co nejvíce  lidem.

 

 


 

 

 


Stanovisko:

 


     Zpráva o tom, že zadání PIN do bankomatu odzadu umožní výběr hotovosti a zalarmuje policii, je zcela nesmyslná. Ke každé kartě patří jedinečný PIN. Pouze správně zadaný PIN umožní provádět v bankomatu transakce s kartou. PIN kód zadaný odzadu, je chybný PIN kód a nelze po jeho zadání provést jakoukoli transakci, t.j. ani výběr hotovosti.


S přáním příjemného dne

Ing. Vladimíra Raclavská
Klientské centrum

České spořitelny

 




      Uvedena informace neni pravdiva, protoze zadanim cisla PIN "odzadu" dojde  (az na vyjimky s hodnotou PIN typu 1221...) ke stejne situaci jako pri chybnem zadani PIN = transakce je pri overovani zamitnuta. Drzitelem karty zadana hodnota PIN, ktera v zakryptovane podobe projde do autorizacniho centra, je overovana proti parametrum stejneho = spravneho PIN a pokud jsou parametry shodne, transakce je po provereni limitu, zustaku apod. povolena. Pokud se lisi, je ihned zamitnuta a penize nejsou v zadnem pripade vyplaceny.

     Jedina navazna akce, ktera po chybnem zadani PINu nasleduje, je logovani neuspesnych pokusu o zadani PIN s tim, ze pri definovanem poctu povolenych opakovani muze dojit az k vycerpani PIN limitu (poctu pokusu pro zadani PIN) a ke znemozneni dalsiho zadavani PIN/provadeni transakci s platebni kartou.

 


Vam preje prijemny den.
Veronika Pacesova a Iveta Stejskalova,

utvar pece o zakazniky

Komercni banka

 

 

 

 

Komentáře (11)add feed
Nojo, Nové pověsti České : NČ
Sem už taky slyšel, že když třeba ztratim pípadlo na vodevření fára, tak můžu zavolat domu aby mi do mobylu pískli náhradnim pípadlem, mobyl držim u fára a fáro se vodévře.
Todle sou uplně nepředstavitelný kraviny. Něco jako votěhotnění z pusinkování. Sv. Prost!
květen 20, 2009 06:27
A co když : KK
máte PIN například ve tvaru 1221??? smilies/grin.gif
květen 20, 2009 07:00
Kolikrát žasnu, co někteří moji přátelé, jinak inteligentní lidé, přepošlou, třeba tento hoax. : Myška
Buď nad tím vůbec nepřemýšlejí, nebo tomu věří. Odepíšu jim, a vysvětlím, co je hoax a kde najdou další info - na www.hoax.cz.
květen 20, 2009 08:49
KK : wendy
tak to jsi úplně namydlenej...
smilies/wink.gif
květen 20, 2009 12:19
Dani : mia
mimo téma-jak jsi dopadla se svým nevyčerpaným nárokem na lázně???budeš mít možnost jet znovu?
květen 20, 2009 13:18
tak nevím, jak to napsat, abych mluvila slušně... grrr : d@niela
Ne, nemám, páč pan doktor právě a) nemá čas napsat novej návrh - ale stejně b) to je tímto vyčerpané... holt jsem třeba v horečkách, ale měla tam zůstat. I když bych pak už nemohla nic dělat. A v podstatě tam ležela jak v nemocnici..

Legrace, co? Prostě jak jsem odjela, tím pádem jsou "lázně vyčerpány" a doktor by si musel vymyslet něco jiného, na co by mě tam poslal. Ale - už ne křížkové. Dvakrát jsem to zkusila, dvakrát jsem chytla v těch plivátcích zánět moč. měchejře. Tak už na to kašlu...

Teď polezu ke křížku: Mamča mě už několikrát doporučovala zdejší jednu rehabilitaci, tak tam půjdu :-)
květen 20, 2009 13:39
Dani : mia
kterej blbec to takhle vymyslel??to je postavený na hlavu!uvidíš jak Ti bude rehabilitace prospěšná,možná víc než čvachtání ve vodě.pak třeba ještě akupunkturu,jak jsem Ti psala.Ale dobrý fyzioterapeut dělá divy.držím palce.
květen 20, 2009 13:46
Hoax : Dáša
Před nějakou dobou jsem dostala zprávu, jak někdo v nemocnici potřebuje určtiou krevní skupionu atd. Vůbec mě nenapadlo, že by ten člověk za dobu putování mejlu - většina blbců posílá hoaxy i se všemi předchozími adresami, takže, pokus si jich pár člověk schovám, má kam posílat - je buď po smrti nebo z nemocnice doma. Jata touhou spasit svět, jsem to poslala kam se dalo, včetně svého známého v Norsku a včetně svého IT syna. Ozval se jako první. Napsal mi, že je to blbost, že už to zrušil a všem napsal a až přijede domů, tak mi to vysvětli. Po jeho příjezdu byla učiněna přednáška na toto téma, sdělena adresa stránek a bylo mi doporučeno, že když nevím, ať se tam zeptám a taky zakázáno posílat neskryté adresy. Od té doby odpovídám je větou Viz www.hoax.cz. Když jsem dostala několik hoaxů od kolegů z našeho důchodcovského PC kroužku, zopakovala jsem jim přednášku svého syna a za týden znovu, protože mi hoax opět došel. A moji důchodcovští kroužkoví kolegové teď s patřičnou hrdostí vykládají, jak svým dětem, které často nevěřili, že se otec nebo matka naučí dělat na počítači, píší také ono viz hoax a dítka se občas vyděšeně ptají, co to je. Jen tak mimochodem, je zajímavé, že většina důchodců se raději zeptá na problém s PC svých vnoučat než dětí.
květen 20, 2009 14:59
Omluva : Dáša
Omlouvám se za všechny překlepy z minulého příspěvku. Než jsem si jej přečetla, tak jsem jej zbrkle poslala.
květen 20, 2009 15:01
Tak tenhle jediný ráda přeposílám : Dáša
Dostala jsem nádherný hoax. Jenže je tak sprostý, že se tady nedá otisknout. Normálně nemám ráda vulgární výrazy, ale uznávám, že tady to snad ani jinak nejde. Je jich tam dost. Jmenuje se Tak tenhle jediny rad preposilam. Dneska jsem zase dostala takové to "pošli to do 5 minu x lidem. A samozřejmě zase pisatel neví, co jsou skryté adresy. Tak jsem dala odpovědět všem a poslala ten sprostý. Jsem zvědavá, jaká bude reakce.
květen 21, 2009 12:36
lol xD : lol
xD
že tomu někdo uvěří je už samo o sobě dost divné
prosinec 18, 2013 22:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]