O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZAHRAJEM SI NA VOJÁČKY, MÁME PÍKY I BODÁČKY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 21 březen 2024
Válka na Ukrajině otevřela diskusi o tom, zda je naše země na případnou válku připravena. Odborníci se shodují, že ne. Náčelník generálního štábu Karel Řehka dokonce říká, že armáda byla „ohlodána na kost“. V současné době máme osmadvacet tisíc vojáků a vojákyň. Jejich výzbroj je zastaralá. Armáda byla špatně financována. Ačkoli má solidní prestiž, nedokáže do služby motivovat dostatek profesionálů. Hrozba, že se Putinova agrese nezastaví na Ukrajině, ukazuje, proč potřebujeme na obranu mnohem víc lidí.

 

V roce 1999 jsme vstoupili do NATO a ani jednou jsme od té doby nesplnili závazek odvádět aspoň dvě procenta ze státního rozpočtu na obranu.

 

V roce 2030 má mít  naše profesionální vojsko výhledově třicet tisíc mužů.

Vláda postupně nakupuje moderní zbraně včetně stíhaček F-35.

To však nestačí vzhledem k tomu, že konflikt může přijít už v nejbližších letech.

 

 

A tak se v celé Evropě rozpoutala diskuzní vlna o zavedení nějaké formy vojenské přípravy obyvatel.

První země se kvůli válce na Ukrajině už vrátily k povinné vojenské službě.

 

 

Česká armáda omládla, ukazuje vývoj věkového průměru po hodnostech |  CZDEFENCE - czech army and defence magazine

 

 

V Česku prezident Petr Pavel podpořil administrativní odvody do armády.

Při nich stát bude zjišťovat, jaký je zdravotní stav a profesní způsobilost občanů pro případ mobilizace.

 

V Česku ale nebyla zrušena branná povinnost. Tu má každý občan od osmnácti do šedesáti let a vláda ho může v případě potřeby povolat.

Existuje i mobilizační plán, který není veřejný.

Jenže k čemu je nevycvičený branec v případě, že útok hrozí v několika týdnech?

Posílat ho na frontu, znamená ho zbytečně poslat na smrt.

 

 

Jak se stát aktivní vojenskou zálohou? Kdo jsou to vlastně ti... | Sever

 

 

Pokud bude vycvičeným záložákem, bude platný.

 

Vojenská služba dříve učila mladé muže samostatnosti, soutěživosti a tvrdosti.

Zdravý byl i tělesný pohyb.

Vojna po revoluci byla mnohem lidštější a měla blahodárné působení.

Po jejím úplném zrušení na konci roku 2004 se čím dál víc ukazuje, jak mladíkům chybí.

 

 

Vzniká plán, jak vrátit ”vojnu” | Hospodářské noviny (HN.cz)

 

 

Současný systém aktivních záloh, tedy lidí, kteří dobrovolně cvičí, je výborný způsob, jenomže - stát k tomu ale lidi neumí získat.

Současné pouhé čtyři tisíce záložníků jsou tristně málo.

 

 

Byli byste pro zavedení  "povinné" vojenské služby?

Dejme tomu ve formě max. 6 měsíčního "drilu",

kdy by absolvent dostal kvalitní odborný výcvik na pozici,

kam by měl být v případě potřeby povolán.

 

A poté by se mohl přihlásit k záložákům.

 

Tak co vy na to?

KUDLANKA

 

 

Komentáře (28)add feed
... : Josef Kouba
V současné době máme osmadvacet tisíc vojáků a vojákyň. Ale většina jsou úřadující. Bojeschopných je jen max. 8 tisíc.
K tomu jen. Lidé neblbněte nalijte si na hlavu kbelík ledové vody co jste přesvědčeni že EU Rusko porazí. Rusko má takové válečné vybavení (není z mé fantazie, ale z hlav válečných expertů) že
EU bude v plamenech za pár minut pokud si NATO hodlá s Ruskem začít válečný konflikt.
březen 22, 2024 02:39
... : Petr Sysala
Švýcarská armáda má kolem sto padesáti tisíc vojáků, tedy zhruba pětkrát víc než ta česká, ale nemá ani jednoho generála. To v české armádě bylo za posledních 25 let do prvních generálských hodností nově jmenováno 146 vojáků. Jsme normální?
březen 22, 2024 05:56
... : *deeres*
Dávat prachy to jo! Je třeba dát členským
státům jasně najevo, že se kvůli nim nebude uplatňovat notoricky známý článek 5. Severoatlantické smlouvy, píše Sumantra Maitra z The American Conservative.
březen 22, 2024 06:11
... : *deeres*
Jakmile jste v klubu, jste v něm. Ale pokud otevřete dveře a pokusíte se venku někoho praštit, jen abyste očekávali, že ostatní členové klubu vás půjdou bránit, pak se omlouvám, ale jste na to sami. Kluby mají stěny. Můžete zůstat v bezpečí uvnitř, pod podmínkou, že se nepohádáte mimo klub,” takové přirovnání uvedl Maitra.

“Je čas, aby se protektoráty dozvěděly, že pokud chtějí zatáhnout Ameriku do války nebo zahájit jaderný konflikt, bude s nimi zacházeno jako s nepřáteli amerického lidu,” uvádí analytik.
březen 22, 2024 06:12
... : Josef
No, ono to je sporný i s tím čl. 5 smlouvy NATO. Není přímo řečeno, že bude následovat okamžitý nasazení vojenský síly na pomoc napadenýmu státu, tak, jak se to veřejně vykládá, což lze jednoznačně označit za dezinformaci. Takže bacha!!!

"Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem, a proto odsouhlasily, že dojde-li k takovému ozbrojenému útoku, každá z nich uplatní právo na individuální nebo kolektivní obranu, uznané článkem 51 Charty Spojených národů, pomůže smluvní straně nebo stranám takto napadeným tím, že neprodleně podnikne sama a v souladu s ostatními stranami takovou akci, jakou bude považovat za nutnou, včetně použití ozbrojené síly, s cílem obnovit a udržet bezpečnost severoatlantické oblasti. Každý takový útok a všechna opatření učiněná v jeho důsledku budou neprodleně oznámena Radě bezpečnosti. Tato opatření budou ukončena, jakmile Rada bezpečnosti přijme opatření nutná pro obnovení a zachování mezinárodního míru a bezpečnosti.
březen 22, 2024 07:38
... : *deeres*
Řekla bych, že máme historickou zkušenost, že košile je bližší, než kabát.
Už tu není co ukrást, už nám nám zbývá jen strategická poloha a lidský materiál. Abychom nedopadli stejně, jako Gaza, která je vředem pro Izrael a brání jim přístup k moři.
březen 22, 2024 09:52
... : Lenka1
Tak co, Krakonoši?
Furt ještě dobrý?
Pořád se i se synátorem válíte smíchy, jak jsem blbá a melu žvásty o tom, že nás tahle protektorátní skvadra chce zatáhnout do války?


březen 22, 2024 18:00
... : Lenka1
P.S. Idioti, co se tak rádi ohánějí článkem 5 (že, Černochová), by si raději měli nejdřív přečíst, o čem je článek 1.


březen 22, 2024 18:01
... : Lenka1
Jo, Kudlanko. Už vidím ty mraky nadšenců, kteří se pohrnou do AZ. Když už teď značná část profi vojáků hledá jakýkoli legální důvod, jak z tý naší sranda armády vypadnout, páč nikdo z nich nemá zájem nechat se zlikvidovat na špínou, svrabem a neštovicema prolezlý UA, pro to, aby ti, kteří to všechno vymysleli, jen a jen proto, aby mohli konečně vyrabovat Rusko, mohli pokračovat v jejich snažení "Drang nach Osten" . Jak je jejich vlhkým snem snad od počátku věků.

Už i ten blbec Scholz chápe, jak průserová situace to je. A že Kokešovi se nedá věřit ani pozdrav. Viz kauza s Taurusama. Ted nemyslím ten proval debilů z Luftwaffe, mám na mysli to, jak Alzák žebrá o jejich dodání, aby s nima moh pálit na Moskvu.

Ty patetický žvásty o hodnotách platí už jen na opravdu vygumovaný blbce.
březen 22, 2024 18:14
... : Lenka1
P.S.

Pokud bude vycvičeným záložákem, bude platný.


Uvědom si, že války ve stylu 20.století jsou dávnou minulostí. Když 5 metrů od tebe dopadne dělostřelecký granát, klouzavá bomba nebo termobarika naváděná ze vzdálenosti několika desítek km od operátorů v týlu, případně tvoji pozici vyčenichá dron za pár desítek dolarů, tak je ti nějakej výcvik ve stylu "plížením plazením vpřed" k hovnu.

Ti naši vojáci nebo mobíci tam budou pouze jako kanonenfutr. Pro zájmy západních páníčků, aby se to celé co nejvíc prodloužilo. Na póvl z východní a střední Evropy sere pes, ti jsou dobří jen na to, aby chcípli.

A ne, Rusko nás opravdu nenapadne. Nemá pro to žádný strategický důvod. Pokud my první nepřekročíme Rubikon, a že k tomuhle s tou partou kriplů, co tuhle kolonii aktuálně spravuje, máme celkem dost blízko.

Vytáhněte si hlavy ze zadku a začněte konečně myslet.
březen 22, 2024 19:28
... : *deeres*
K tomu lze už jenom dodat, že poslední ročník, který absolvoval povinnou vojenskou službu,byl ročník 1979. Ti muži, kteří se narodili v roce 1980, mají letos 44 let. Oni a všichni mladší, kteří by přicházeli v úvahu k nasazení do válečného konfliktu, jsou pouze bezbranní civilisté.
březen 22, 2024 19:30
... : Lenka1
A jen poslední takovej dodatek. Zapomeň na to, že by naši kluci byli v rámci "mírové mise NATO na UA" připuštěni k nějakým odborným pozicím někde hluboko v týlu. Kde by byla aspoň nějaká šance, že to přežijou. Nějaká píšu proto, že už pár podobnejch hnízd NATO na UA, samozřejmě neoficiálních, Rusové vybombili do mrtě. I bunkr v hloubce desítek metrů pod zemí není v bezpečí.

Holt ty polní lopatky z r. 1869, se kterejma prý Rusové bojujou, toho očividně umějí trochu víc.

Jakožto užitečný idiot je úloha našich lidí v téhle hurá akci naprosto jasně daná. A odborné pozice to fakt nejsou.
březen 22, 2024 19:46
... : Josef Kouba
Čerstvá informace.
Slovenské město Prešov.!! K východní hranici s Ukrajinou míří kolony techniky NATO od Rumunska přes Maďarsko a Slovensko až do Polska. Podle obyvatel města tudy takové kolony techniky projíždějí každý den. V koloně jsou vidět Abrams a Leopardi v barvách NATO. - Válka se blíží.
březen 22, 2024 22:23
... : Josef
Řek bych, Lenko, že Krkonoš se neozve, stejně, jako jeho nadšený přitakávačky. Po dvou letech dochází na to, co tady prakticky od začátku tvrdilo pár kremelskejch dezolátů, chcimírů, s kterejma si ti správní odmítli špinit ruce, byť i jen tím, že by se jejich nick ocitl vedle kremloidskejch dezolátů. A teď? Teď už vůbec nemůžou psát. Nemají co psát. Jejich jedinečnost, pýcha na své IQ 107, jim nedovolí vzít na vědomí, že nalítli.
březen 23, 2024 07:27
... : Josef
Ještě pro redakci k titulku:
Když už to zdrobňuješ, tak prosím důsledně! Tedy: ... máme píčky i bodáčky.
březen 23, 2024 09:03
... : Lenka1
Když vidím tu bandu vysmátejch tupounů na fotce, jo, tak zrovna je bych chtěla vidět v nějaký akci. Odborníci. Když už se tada bavíme o "připravenost a vycvičenosti". Třeba ten v tom šedým triku, kolik asi dává na Coopera? (Pozn. tzv Cooperův test - běh na 12 min., očekává se výkon plus mínus autobus 3000 m).

Mám za to, že ten by to ani neuběh v kuse.

Ne, že by na tom současná mladá generace byla o něco líp. Na co si tady sakra hrajeme?
březen 23, 2024 09:05
... : *deeres*
Teď už je jenom potřeba ten průser prezentovat, jako vítězství Ukrajiny.
Včera Rusové „vypnuli“ několik ukrajinských elektráren. Tentokát nemířili na trafostanice, ale na turbíny. Tentokrát neničili přenosové sítě, ale přímo výrobu elektřiny. Prý šlo o největší útok na ukrajinskou energetickou soustavu od začátku války. Paradoxně několik dní poté, co všichni analytici mluvili o tom, že Rusko už nemá kapacity na takové útoky.

Údajně to neudělali už v zimě z humanitárních důvodů, protože by to nejvíc postihlo civilisty.
březen 23, 2024 09:06
... : Lenka1
Pepa Kouba:

No jo, no, holt ruský tanky už dlouho nebyly v Berlíně. Asi by to chtělo zopakovat a připomenout.

A všimněte si, že to šílenství přichází teď, když většina lidí, který WW2 zažili na vlastní kůži, je už po smrti a mladí idioti si myslí, že je to něco jako Call Of Duty.
březen 23, 2024 09:07
... : *deeres*
útoky na Dnepropetrovskú, Ladyženskú, Zmievskú elektráreň vyradili energetické zariadenia aj v regióne Ľvov! Prvýkrát bola zasiahnutá sieť 750 kV!
Viaceré západné oblasti sú teraz bez elektriny a vody. Ide o najväčší útok na zariadenia energetickej infraštruktúry za posledné dva roky. Ukr7
březen 23, 2024 09:12
... : *deeres*
Dnepropetrovská podle videí stále hoří a nedaří se jí uhasit. A pokud ano, jak nahradí turbíny?
březen 23, 2024 09:14
... : Lenka1
deeres:

No jasně, to je to, o čem lidi, kteří ještě mají mozek, píšou a mluví pořád dokola. Rusko má schopnosti vymazat celou UA z mapy během pár dní. To, že to neudělali, nevypovídá o jejich neschopnosti, ale o tom, že to udělat nechtějí. Ale pochopitelně - na každou prasárnu ze strany UA adekvátně zareagují.

Tyhle útoky na ukr. infrastrukturu jsou odvetou za svinstvo, co páchají ukronazi v Belgorodu. Bohužel i prostřednictvím našich raketometů, páč jsme zase jako jediní vymaštěnci nepodmínili jejich použití zákazem střílet na civilní cíle v ruském vnitrozemí, což naši o něco příčetnější "kámoši" ze Západu udělali. Proto taky Alzák řve jak pominutej po Taurusech, co mají dostřel 500 km. A proto mu je Němci furt nechtějí dát.

Začínám se doopravdy bát, bez legrace.
březen 23, 2024 09:32
... : Josef
Alzák řve jak pominutej a já se mu vlastně vůbec nedivim. Dosadili si ho, slíbili mu hory doly, pak když viděl, jaká je situace, chtěl se s rusákem nějak dohodnout, to mu okamžitě přiletěl jednou provždycky přísně zakázat B. Johnson s tim, že ho neplatěj za to, aby se s rusákem dohodl. Nechali ho dál máchat si čumák v předem ztracený situaci tak, že dneska už ho nenávidí většina jeho vlastních obyvatel.
Myslim, že v situaci, do který ho násilím dotlačili, by řval jak pominutej uplně každej.
březen 23, 2024 11:25
... : Giotta
"A ne, Rusko nás opravdu nenapadne. Nemá pro to žádný strategický důvod".
Pravdu máš, možná Lenko, že nás nenapadne, ve smyslu války - on nás bez boje obsadí jako Hitler před 2. světovou, mocnosti nás obětují a my dáme přednost životu v područí, než bojovat za svobodu.
A strategický důvod že nemá? To jsi odborník na válku, že nevíš?
březen 23, 2024 12:35
... : Lenka1
Giotta:

Tak mě pouč, opravdu nevím, co by si tady Rusové vzali. Francouzskou vodu? Rakouský banky? Německý montovny? No, to by si pomohli.

Pro Rusko jsme asi něco jako uřvanej mopslík za plotem. Trapnej a bezvýznamnej. Koukni se někdy na mapu, možná se ti rozbřeskne.

Ovšem jestli se hujersky do toho necháme zatáhnout, tak pak se samozřejmě nepřítelem staneme, se vším, co k tomu patří.

A jestli pro tebe současnej stav, kterej tady v týhle kolonii panuje, znamená svobodu, tak je asi zbytečný se s tebou vůbec bavit, protože nemáš ani šajn o tom, co tohle slovo doopravdy znamená.

Nemusím mít Rusko ráda, má dost svých vnitřních problémů, ale to vaše libtardí věčný porovnávání Putina s Hitlerem je už fakt trapný. Nikdo na světě nenávidí nácky víc než Rusové, protože před 80 lety je boj proti nacismu stál kolem 25 000 000 životů.

A oficiální nazi propagandu vidím jen na UA. A ne jen teď. A dokonce už i tady u nás, tahají to svinstvo s sebou, chudáčci uprchlický. No jo, starýho psa novým kouskům nenaučíš, že.

P.S. A prosím, nevytahuj Utkina. Jednak víš kulový, jak to v zákulisí doopravdy je, pár společnejch fotek fakt nic nedokazuje (Putin mimo jiné razí heslo "přítele si drž blízko a nepřítele ještě blíž") a jednak už to má taky za sebou.
březen 23, 2024 14:50
... : Josef
Nechci se už vměšovat, ale fakt mi není jasný, jakej má rusák strategickej důvod k napadení ČR. Výkřiky MPA, že to tak prostě je, to jako sorry jako, to mi bez vysvětlení nestačí.
Jo a ještě tohle, to už jsem tady asi psal několikrát:
Srovnávání s II. sv. válkou a s Hitlerem, to je teď oblíbenej argument, kterej zní na první poslech velmi přesvědčivě, jenomže nevychází ze současný reality. Hitler neměl nukleární arsenál a ani potřebný nosiče. Kdyby měl, sotva bysme se teď tady takhle dohadovali.
březen 23, 2024 18:11
... : Josef
Další zpráva, snad ze soboty:
Nad kouskem Polska letěla několik minut ruská raketa. Poláci podle trajektorie usoudili, že neletí na Polsko, ale bouchne až na Ukrajině. Tak ji nechali letět....
Sorry jako!
březen 25, 2024 06:25
... : Josef Kouba
Informace z 23.3.
Pravidelné jednotky z Francie, Německa a Polska dorazily po železnici a letecky do Čerkassy jižně od Kyjeva. Značná síla. Žádné počty nebyly zveřejněny. Jsou ubytováni ve školách. Pro všechny praktické účely se jedná o síly NATO.

březen 25, 2024 06:34
... : Lenka1
Hm, tak odpovědi se asi nedočkám. Klasika. Když realita nejde vyargumentovat, tak se vymlčí.
březen 26, 2024 20:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]