O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PENÍZE PRO UKRAJINU PDF Tisk E-mail
Středa, 20 březen 2024
Den po svátku svatého Josefa vyzval papež František znovu všechny strany, aby vynaložily veškeré úsilí k jednání o ukončení války.  „Svatému Josefovi svěřujeme válkou zničené národy Ukrajiny a Svaté země, Palestiny a Izraele, které tolik trpí hrůzami války. „Nikdy nezapomínejme,“ zopakoval, „že válka je vždy porážkou. Ve válce nelze pokračovat. Musíme vynaložit veškeré úsilí, abychom vyjednali ukončení války“.  Prezident Zelenskyj na papeže Františka reagoval: „Rusové nepostupují dál Evropou jenom proto, že jim v tom brání Ukrajinci a Ukrajinky se zbraní v ruce a pod modrožlutou vlajkou.“


Ukrajina před ruskou invazí v únoru 2022 zbraně prakticky nevyráběla, nyní ovšem místní zbrojní průmysl zažívá rozmach. Továrny chrlí granáty, minometné náboje, vojenská vozidla, střely a další předměty důležité pro válečné úsilí. V roce 2023 se výroba ztrojnásobila a letos se očekává šestinásobný nárůst.


 

7.62x51mm NATO Tracer - נשק הצפון

 

Členské státy EU odsouhlasily navýšení Evropského mírového nástroje (EPF) o pět miliard eur (126 miliard Kč), které budou určeny na vojenskou pomoc Ukrajině.


 

V zásobování Ukrajiny dělostřeleckou municí nastal díky Česku pokrok.

Ukrajina obdržela prvních 4,5 miliardy eur (114 miliard Kč) z překlenovacího programu finanční pomoci od Evropské unie.

V rámci „české iniciativy“ poskytne Kanada  Ukrajině více než 40 milionů kanadských dolarů na nákup dělostřeleckých granátů.

Stejně tak Finsko se zapojilo do české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu poskytnutím 30 milionů eur (756 milionů korun).

 

Německo poskytne Ukrajině nový zbrojní balík v ceně 500 milionů eur (12,6 miliardy Kč).

Německá pomoc tak dosáhne sedmi miliard eur (177 miliard Kč). 

 

Vedle dodávek obrněnců pro pěchotu i zaplacení 180.000 kusů dělostřelecké munice, jejíž nákup organizuje Česká republika, má česká iniciativa nezávazně přislíbeno dalších zhruba 200 000 kusů munice.

 

Od března 2022 do prosince 2023 Ukrajina ze zahraničí obdržela 73,6 miliardy dolarů, tedy asi 3 miliardy dolarů měsíčně.

Ačkoli se jedná o obrovskou částku, pokryly se tím pouze dvě třetiny potřeb financování ukrajinského státního rozpočtu, přičemž zbytek byl většinou pokryt vydáním domácích dluhopisů.

      

 ONDŘEJ  K.

 

 
Komentáře (12)add feed
... : Josef Kouba
Prezident Zelenskyj na papeže Františka reagoval: „Rusové nepostupují dál Evropou jenom proto, že jim v tom brání Ukrajinci a Ukrajinky se zbraní v ruce a pod modrožlutou vlajkou.“
----------------
Tak to je pohádka pro neinformované. Rusové mají tak obrovské území, že žádnou Evropu zabírat nepotřebují. Ale západ se snaží ovládnout Rusko již 200 let. Tentokrát to zkouší s Ukrajinou.
Očekával se politický převrat a ekonomický krach Ruska. Nic takového se nestalo, Evropa chudne a Ruská ekonomika naopak i přes veškeré sankce dělá zázraky. Aby země s 20 mil. obyvatel (ostatní uprchli) porazila Rusko se 140 mili. obyvatel je blbost na desátou.
březen 21, 2024 03:38
... : Josef
Podle mě je jen otázkou krátkýho času, kdy se "česká iniciativa" rozšíří z dodávek zbraní a munice na dodávky "lidských zdrojů", kterých Ukrajině též rapidně ubývá a bude dál ubývat, úměrně s přibýváním zbraní a munice. Změnit by to mohl snad už jen výsledek amerických prezidentských voleb.

Džaváharlál Néhrú: „Každá válka skončí jednáním. Tak proč nejednat hned?“
březen 21, 2024 05:17
... : *deeres*
Když si tak proběhnu alternativní zdroje, tak na mne padá chandra. Lidí je na naší planetě moc a zdroje jsou omezeny. Cokoliv, co lidstvo zredukuje se elitě hodí, aby zbylo na ně a neštítí se žádné prasárny. Člověka nebudou potřebovat, ani jako otroka, nastupuje AI.
březen 21, 2024 05:56
... : mamča
Zelenskyj ví, že když skončí válka, skončí i on. Jak, to už záleží na tom, jak rychle se mu podaří utéct.
Jenže jemu se tahle role "vůdce" náramně líbí, a ví, že druhou takovou už nedostane.
březen 21, 2024 07:02
... : Giotta
Cituji: "Rusové mají tak obrovské území, že žádnou Evropu zabírat nepotřebují"
Koloniální státy vždy potřebovaly území, na kterém nežili jejich obyvatelé, ale jejichž zdroje mohou drancovat.
V Evropě tomu odpovídala situace po 2. světové válce, a když se "kolonie" vzbouřily... viz rok 1968. Tady někdo má krátkou paměť a vymytý mozek!!!
Putin se netají tím, že chce získat původní vliv v Evropě, tedy i naše území
březen 21, 2024 08:25
... : Josef
Souhlas, Giotto. To tvrzení, který na začátku cituješ, mi taky neštýmuje. Tak jednoduchý to není.
Ovšem to další, co píšeš, se přeci snadno dá otočit úplně na druhou stranu. Kdo má na koho zálusk? Tohle vůbec není o tom, kde je pravda, ale o tom, komu se rozhodneš věřit. Ostatně to byly země Západu, který měly kolonie. Mně se vždycky při takovejch příležitostech vybavěj slova bejvalý americký ministryně zahraničí s českym původem: "Sibiř je tak velká a bohatá, že je nepřípustné, aby patřila jen jednomu státu."
Taky jsem zrovna před chvílí zahlídl úryvek z hovoru americkýho ministra obrany (nebo války?) Austina, že USA nedovolej Ukrajině selhat a pomůžou na Ukrajině vybudovat impozantní budoucí síly. Tohle už je přeci skutečně nepokrytý přiznání, kdo a o co skutečně proti Rusákovi na Ukrajině bojuje.
Jak by se asi tvářil Austin, kdyby se Rusák dohodl s Mexikem, na severu Mexika vybudovat impozantní budoucí síly?
březen 21, 2024 09:03
... : Josef Kouba
Giotta
Po II světové si vítězné mocnosti rozdělily státy s mocí vlivu. Slovanské státy připadly SSSR.
Rok 1968 byl úsměvný pokus. Byly jsme Ruská děržava!. Po roce 1990 Ruská vojska odešla.
USA vojska jsou v Německu dodnes. Němci Česko obsadili bez výstřelu, Češi nevlastní ani vodu. EU diktuje co smíme a co ne. To je svoboda?
Toho jste si ještě nevšimla?? Škoda....
březen 21, 2024 09:16
... : Josef Kouba
Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg: Vstup Ukrajiny do NATO není otázkou zda, ale spíše kdy.
Z tohoto prohlášení mi běhá mráz po zádech a to bydlím 8 tis.km od Evropy.
březen 21, 2024 09:44
... : Marie
Zajímavé, že nám nepřijde divné to, že kolik tam bylo dodáno peněz a techniky, že by měla být ta země srovnána se zemí? Jestli to není podobné strašení jako byla covid.ová epidemie? Mně teda jo.
březen 21, 2024 11:17
... : *deeres*
V Evropě tomu odpovídala situace po 2. světové válce, a když se "kolonie" vzbouřily... viz rok 1968. Tady někdo má krátkou paměť a vymytý mozek!!!
V 68. mi bylo dvacet,najednou se v plném světle ukázalo, že jsme jenom kolonie. Rusáci na nás parazitovali, ale dalo se v tom pořád ještě nejak žít. Už jsem si několikrát říkala, že nebýt 68., tak by 89., přišel dřív a s tím i ten mnohem větší parazit, kde už nám jde rovnou o kejhák. Stačí si zjistit co si zase odhlasovala EU.


březen 21, 2024 13:43
... : *deeres*
Leyenová poslala všem lídrům zemí EU, kde oznamuje, že na nejbližším summitu se rozhodne o přesunutí hospodářské výroby na válečnou techniku.
To není všechno.
EU vytváří nový mechanizmus pro přijímání nových členů, tak, aby nebyl nutný jednotný souhlas.
Základní principy EU tak půjdou definitivně do háje.
březen 21, 2024 13:58
... : Fox
Jsem rád, že jsou USA tak mocné, že dokáží přimět Putina, aby kvůli zájmům USA zaútočil na Ukrajinu a tím vlastně posílil ekonomiku Ruska, oslabil ekonomiku Evroské unie a zároveň díky vývozu zbraní posílil ekonomiku USA. Je tak vlastně jedno, jak válka na Ukrajině dopadne, protože buďto ji obsadí Rusko a bude to dobře, nebo ji bude mít ve vlivu USA a to je taky dobře, neboť výsledkem bude tak jako tak zánik EU, což je taky dobře. Rozumím tomu správně? smilies/wink.gif
duben 04, 2024 15:31
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]