O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAFE RÁNO, DOPOLEDNE, V POLEDNE ... PDF Tisk E-mail
Úterý, 08 srpen 2023
Kafem se udržuju v relativně bdělém stavu. Jak už jsem se několikrát zmínila, u nás v rodě je běžný nízký tlak, a pokud je člověk navíc útlé postavy, tak má nepřeberné možnosti, co všechno může s nízkým tlakem prožít. Ano,  v mládí jsem omdlívala na požádání; což mi nyní sice nehrozí - však taky mám téměř jednou tolik kilo navíc, a tedy rozhodně o sobě nemohu říkat, že jsem tč. útlé postavy. Ale i to dosavadní zhubnutí mi při rychlém zvednutí dá nahlédnout do tmy.  A tak kafuju a kafuju.

 

 

 

Občas se mi zamotá hlava i z toho, co právě dělám.

Vysvětlim: zeptala jsem se synka, co s tím vším, co doma mám, bude - až už se domů “nevrátím“ - dělat. Úplně jednoduše a bez zábran odpověděl: „No coby – rozdám, vyhodím.“ Tak jo.

 

Tak jsem začala své sběratelské sklady pomalu likvidovat.

Neumíte si představit, co to je za nápor na nervy, když berete do rukou jednotlivé krásné kousky, které doteď byly ukryty někde hluboko v šuplíku (protože se už fakt nikam nevešly), ale které jsou tááák hezké, a táááková by to byla škoda jen tak vyhodit…

 

Proto si jdu udělat další kafe, nejspíš už šesté, sedmé, a přemýšlím, co s těmi zbytečnostmi. Ano, už se mi podařilo hodně věcí eliminovat přímo do kontejneru, a nechtějte vidět, co to bylo… Příklady z lodžie: velká taška plná umytých krásných kamenů a kamínků, které jsem si připravila na přesazování kytek. Dávala jsem je do květináčů na vršek jako ozdobu, nebo naopak na dno, aby kytka měla dole větrání. Ta taška tam ležela několik let.

Stejně jako kelímky od kilových jogurtů, do kterých jsem sázela odnože při množení kytek. Už dávno ale kytky nemnožím.

Velká krabice, úhledně dělená, ve které jsou v sáčcích s popisem semínka nejrůznějších rostlin.

Tohle ovšem musí být opravdu z dávnověku, tedy z doby, kdy jsem ještě měla v zahrádkářské kolonii svůj malý zahradnický plácek.

 

A vůbec nejhorší jsou kousky prken, prkýnek, dřevotřísek atd. Připravené na „budoucí“ police, na nové skřínky, stejně tak různé zbytky ze starých rozebraných polic… Srovnané, uložené a spící. Tohle budu probírat zvláště opatrně. Protože jak to pošlu „do pryč“, tak to budu potřebovat, to přeci známe.

 

 


 

 

Z Floridy jsem si přivezla malou termostičku – je to něco jako vyšší štamprle, vejdou se do toho asi tak dvě deci, a udrží teplotu.

Takže si do ní dávám porci kafe, když mne pes přesvědčí, že fakt, ale fakt musí, a to hned.

Do té nádobky si kafe rychle sleju, a jdeme. Vydrží v ní horké na celou procházku.

Na krku pověšené klíče, v ruce kafe, někde přede mnou můj chlupatej.

Chodíme si zdejším parkem, potkáváme se s kamarády a známými. Je příjemné počasí, i když jsem četla předpověď, že se má pár horkých dnů ještě ukázat.

Tak snad to nebude tak horké, jako v minulých týdnech.

 

Ještě zpátky ke kafi a k nízkému tlaku. Nevím, jaké vy s ním máte případně zkušenosti: já jsem v mládí dokonce brala nějaké kapky, které mi měly tlak zvedat. Nyní se tedy spíš zvedám já ... 

V průměru mám tak kolem 120/60 - občas mi to (po několikátém kafi) vyskočí i na 130/70-80. 

Ne, v žádném případě si nechci stěžovat, jsem moc ráda, že se mi tlak zase srovnal do předchozí celoživotní normy, že se cítím podstatně pohyblivější - to zas způsobila tak odstraněná kila.

Jediné, co je mi líto, že se nemůžu oddávat svým milovaným sladkostem. To byl můj velký hřích, díky kterému jsem nabrala váhu, kterou teď tak horko-těžko shazuju. 

A určitě všichni víte, co to dá za fušku ...

 

 

 

Pár otázek:

Pokud máte nízký tlak – pijete kafe, nebo něco jinýho?

Pokud jste zhubli nebo hubnete – taky máte hrůzu z „návratu kil“?

 

d@niela

 

 

Komentáře (8)add feed
... : Milena Nováková
Myslím, že každá z nás holek (až na ty hubené výjimky) neustále řeší, že by
a) potřebovala zhubnout
b) musí zhubnout
c) hubne
d) zhubla a bojí se návratu kil
e) zhubla a myslí si, že má vyhráno (a to se plete)
f) přibrala - go to bod a)

Konkrétně já letos "díky" nemoci a nařízené dietě s ní související konečně zhubla kila, která se na mě "nalepila" hlavně v průběhu poslední zimy, kdy jsem skoro nepřetržitě byla nastydlá a omezovala jsem procházky se psem buď na dobu nezbytnou či dokonce venčil psici partner. To je super, dokonce mám o něco menší váhu než před rokem a přesně, jak píše Daniela, s lehčím tělem se líp chodí (a bohužel platí to i naopak - kdo tloustne, má potíž se rozhýbat a tloustne o to víc). Přísná dieta mi pomalu končí, jsem ve fázi opatrného přidávání různých složek potravy, taky už mi jídlo chutná a už to není tak, že jsem z předložené nemocniční stravy s nechutí snědla pár soust jen aby bylo poznat, že jsem něco snědla.
Jsem tedy ve fázi, kdy jím docela dost, ale hlídám si velký podíl čerstvé zeleniny, s cílem váhu udržet. To už se mi zhruba měsíc daří.
Hubená už nikdy nebudu, nebudu mít ani váhu, co jsem měla "zasvobodna", ale za zhubnutí, co mě vrátilo k hmotnosti, se kterou umím dobře fungovat, jsem ráda.
Mimochodem - prý není důležité, kolik vážíte, jen to musí být míň, než váží váš partner...
srpen 08, 2023 21:49
... : *deeres*
Body, co napsala Milena, platí pro většinu z nás. Pár takových, které mohly sníst cokoliv a nepřibraly ani deko jsem znala, já mezi ně nepatřím a mohu jenom závidět. Váhu si sice léta , - držím, ale musím se hlídat. Stačí se přestat vážit a začít si trochu dopřávat a nejdou mi zapnout kalhoty. Následuje fáze b) a c).
Doby, kdy jsem byla hubená a odmítač jídla, kdy mne posílali na vyživovací tábory od Červeného kříže, jsou dávno pryč.
srpen 09, 2023 06:46
... : mamča
Pokud kila navíc nevadí zdravotnímu stavu, je zbytečné s nimi bojovat. Je lepší si pořídit o číslo větší oblečení, protože dáma s nadbytečnými kily nacpanými do malého, nejlépe elastického oděvu, vypadá jako jelito před erupcí.
Je lepší se s pár kily navíc smířit a dopřávat si všeho, co jde ještě v pokročilém věku dělat, jíst, apod.
Pokud ovšem nadváha způsobuje zdravotní potíže, pak je namístě omezit cukry, tuky a zvýšit pohyb (když to jde). Průšvih je, že čím je člověk tlustší, tím je pohyb obtížnější.
Byla se mnou kdysi v nemocnici paní, která se pro intenzivní bolest nemohla skoro hnout, ale doktoři jí nechtěli operovat (páteř) leda až prý zhubne. To je pak problém, když tloustla i po vodě.

srpen 09, 2023 07:35
... : mamča
d@niela : K tomu skladování všeho možného : Předpokládám, že až jednou s manželem zavřem oči, naši milí potomci objednají několik kontejnerů, a bez výčitek vyklidí náš dům a přilehlé prostory. Takových těch "toseještěněkdybudehodit" máme plnou půdu, sklep i stodolu, dřevník, apod. Jenže když se pak něco dělá, ani si nevzpomeneme na usyslené materiály, ale zajedeme do OBI nebo Hornbachu a nakoupíme nové.
srpen 09, 2023 07:41
... : Marie
Tak já taky tvrdím, že nevím jak dlouho tady ještě budu, tak se přeci nebudu stresovat. Po 15 letech jsem musela poskočit o písmeno v konfekci, znamenalo to nakoupit nové oblečení, ale opravdu všechno, protože i kalhotky umí škrtit. Tak snad dalších 15 let si tu váhu udržím. Existuje dieta 3N - nekoupíš, nemáš, nesežereš
srpen 09, 2023 13:26
... : d@niela
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif
tak to já bych - kdybych se nedržela - stopro propagovala dietu "KMS" -
koupím, mááám, sežeru...

no, ale ono to snad půjde malinko ošulit:
už to plánuju: jeden věneček k obědu = 5km a žádná večeře...
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 09, 2023 14:02
... : Markéta
Já jsem se před 17 lety rozhodla, že zhubnu, super jsem shodila pěkně pomalu 12 kg a měla jsem ten super nápad, si tu "lehce" zatíženou váhu vyfotit. Teď po letech a jednom synkovi na mě ta fotka občas někde vyskočí. Tak si jen povzdychnu jak lehce mi to šlo, když jsem vařila jen pro sebe. Ted nejsem nějak dlouhodobě schopna vařit jedno jídlo pro puberťáka jedno odlehčené. Takže..... nemohla bych odjet na dietku na Floridu ? smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 10, 2023 09:14
... : Josef
Co třeba pro puboše s h.k. a pro sebe bez h.k.?
srpen 11, 2023 15:12
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
Další >
[CNW:Counter]