O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

VY ASI ZNÁTE QUINOU, ŽE? PDF Tisk E-mail
Úterý, 07 březen 2023
Quinoa černá - Nebaleno.euQuinoa je bezlepková pseudoobilovina, která se pěstuje pro svá jedlá semena. Je bohatým zdrojem bílkovin a jednou z mála potravin rostlinného původu, obsahující dostatečné množství všech devíti esenciálních aminokyselin. Navíc obsahuje velké množství vlákniny, hořčíku, vitamínů skupiny B, železa, draslíku, vápníku, mědi, fosforu, vitamínů E a celou řadu zdraví prospěšných antioxidantů. Tím patří mezi nejoblíbenější zdravé potraviny současnosti. Není geneticky modifikovanou plodiny a ve většině případů je pěstována organicky. A JÁ JI JEŠTĚ NEJEDLA...
 
KNEDLÍKY ZAS A ZNOVA PDF Tisk E-mail
Neděle, 26 únor 2023

Kynuté borůvkové knedlíky - TopRecepty.czNěkdy se na netu dívám na pořad „Jak nás vidí svět“. Natáčený v české restauraci v Austrálii a zákazníky jsou cizinci z celého světa. Občas se tam vyskytují i jedlíci z Číny. Ti často namítají, že to je jejich recept, žádné české jídlo, a my jsme jim ho ukradli. Po ochutnání se pak diví, co jsme to s jejich receptem provedli. Ale k věci, mají pravdu? Podle historiků se plněné knedlíky na jejich území objevily již ve 3. století n. l. a vaří se u nich dodnes se slanou náplní pod názvem Bao buns.

 
CHLEBA, CHLEBA, CHLEBA - TŘIKRÁT DO KOŠE ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 únor 2023
Jo jo,  přesně tak to dopadlo. Já se totiž rozhodla zase péct ve své domácí pekárničce, zn. Panasonic, ve které se toho už v mé domácnosti hodně povedlo. Ale - dávno tomu... A tak jsem vytáhla z komory velkou tašku, z tašky velký balík, z balíku pekárnu a jala se pekařit. První, co jsem dělat neměla: dívat se na další recepty na gooogle.
 
DĚDKOVA AKČNÍ FRANKFURTSKÁ VEPŘOVÁ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 únor 2023
Nemám absolutně nic proti Florentýně. To uplně naopak!!! Její úvody k recepisum s fotkama hotovejch pochůtek mě pokaždý doháněj k silnýmu slinění. Jenže její spotřeba přísad a surovin se mi jeví - pro osamělýho chudýho dědka, zmítanýho větry - nedosažitelná. A co je ještě daleko horší - ta potřeba nádobí, který se pak musí mejt, sušit, ukládat. Jistě, rozumim, že jestli má Flonentýna myčku, nemusí tohle řešit. Taky rozumím, že na její dobroty nikdy nemůžu ani pomyslet. Ale mně jde jen o to, abych se najedl dosytosti a podle chuti, a aby mě to moc nestálo (zajímavej jazykovej obrat, kterej je ovšem srandovní jen v mluvený formě. V psaný formě je to, bohužel, jen jednosmyslný).
 
KNEDLÍKY OD FLORENTÝNY? NE! OD DĚDKA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 19 leden 2023
Proč by taky všecko žrádlo muselo bejt jen od Florenýny? Tenhle můj recepis vznikl ještě v době hojnosti, lacinejch housek a vajec. Přesto mám zhruba vykalkulovaný, že i teď, v době nouze, která naučila i Dalibora housky, se i mně housky pořád vyplatěj, což dokážu nížejc. Dokázat to musim, aby mě Nejspravedlivější z nejspravedlivějších nenařkl: "Dokaž to, jestli nedokážeš, tak se omluvíš jako chlap, nebo seš lhář a nejsi chlap". 
 
DOBROU CHUŤ, POKUD ZROVNA NĚCO JÍTE - 1. PDF Tisk E-mail
Pátek, 23 prosinec 2022
Možná, že jsem vám tímto trošku pozměněným citátem připomněla jednoho kdysi známého pána, ale o něm dnes zrovna řeč nebude... Otravu jídlem si alespoň jednou za život protrpí téměř každý. Bakterie obsahují všechny potraviny, a pokud je neskladujete ve správných podmínkách – tedy čerstvé v chladu a horké skutečně horké –, mohou se rychle množit a způsobit otravu. Co je horší (když to přijde), tak většina z nás ani nechce vědět, co ho vlastně skolilo. Mírné symptomy, jako je nevolnost, průjem a křeče, obvykle přecházíme mávnutím ruky s tím, že "zase řádí nějaká ta střevní chřipka".
 
FLORENTÝNIN PIKANTNÍ BŮČEK PDF Tisk E-mail
Úterý, 13 prosinec 2022
Pikantní bůček patří do té kategorie pochoutkových jídel, kterým pracovně říkám všechno, nebo nic. Buď si je dokážete odepřít, nebo je nedokážete přestat jíst. Ale ochutnat a zříct se dalšího sousta – to je předem vyloučeno. Při pohledu na tento provokativně snadný, neodolatelně jedlý pikantní bůček se v hlavě rodí spousta protichůdných myšlenek. Vkrádají se do hlavy jako loupežníci z filmového Mrazíka: Zhubnout? Nezhubnout? Sežrat? Nesežrat? Nechat bůček na talíři, nebo si ho hřát na těle?
 
MADAM, PÁCHNETE SÍROU … PDF Tisk E-mail
Neděle, 27 listopad 2022
(Inu, madam měla česnek…) Ten se používá po staletí jako potravina i jako lék,  je to bylina pěstovaná po celém světě. Pravidelná konzumace česneku má řadu kladných účinků na naše zdraví. Snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, zlepšuje duševní zdraví a posiluje fungování imunitního systému. A hlavně - posiluje fungování imunitního systému. Obsahuje látky, které pomáhají imunitnímu systému v boji s mikroorganizmy.
 
FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 24 listopad 2022
Žemlovka alias žemlová bába alias zemlbába dovede překvapit. Na první pohled úplně obyčejná věc ze zbylého pečiva a přebytků jablek, mnohými milovaná a dalšími odmítaná, může být jídlo vznešené a konané s jasným záměrem uchvátit. Nevěříte? Tak si například představte plátky bílého pečiva opečeného na másle, potřené rybízovou či malinovou zavařeninou, vrstvené do nákypové mísy, prokládané jablky, cukrem, skořicí a rozinkami, přelité bílým vínem s rozšlehanými žloutky a upečené dozlatova.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 1 - 13 z 521
[CNW:Counter]