O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

LAHODY A LAHŮDKY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 19 červen 2017
Výsledek obrázku pro domácí šťávy a likéryRozhodla jsem se zas, po pár letech, že budu "likérovat a šťávovat" - jednoduše - udělám si různé likéry a ještě různější šťávy. Tudíž už mám hotovou šťávu z drobných výhonků nejrůznějších vonných jehličnanů, uklizená je i  letos velmi povedená šťáva z bezinkových květů a teď právě se začaly macerovat nezralé ořechy.
 
FLORENTÝNA - ZAPEČENÉ MANGOLDOVÉ NOKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 18 červen 2017
Jak jsem slíbila, abych vás na mangold namlsala ještě trochu víc, přidávám recept na mangoldové zapečené noky, o které se nerada dělím a které nejsem líná si udělat uprostřed pracovního dne na oběd (když mám v lednici předem připravený spařený mangold a zbytek vařených brambor ze včerejška). Případně se podívejte na můj článek na téma amarant, je v něm recept na polévku s mangoldem.
 
FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 15 červen 2017
Mangold je půvabná letní zelenina, kterou si můžete v kuchyni užít skoro stejně jako vzrostlý špenát. Chutná podobně, má podobné uplatnění a podobná pravidla pro přípravu. Protože stonky mohou mít bílou, žlutou i červenou barvu, oči se vám díky němu snadno rozzáří ještě dlouho předtím, než ho naservírujete na talíř.
 
FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 05 červen 2017
Znáte ty články typu Vychytávky do kuchyně, které letos rozhodně musíte mít? Tak přesně takový dnes ode mě nedostanete. Nebudu vám na nos věšet žádné bulíky, které za měsíc odložíte, ale ukážu vám, co je skutečně nezbytné vybavení pro každou kuchyň a bez čeho se nikam neposunete. Vysvětlím vám přitom, proč to tak je a proč byste tyhle věci měli mít stále po ruce, každý den vašeho vaření. Prostě je to vychytaný seznam.
 
TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 květen 2017
Ze všech jídel na světě, která nejsou sladká, vykazuje trhací závin největší procento žádostí o recept. Tedy aspoň v mé kuchyni. Taky má v sobě zakomponovanou zvláštní pojistku proti případným zbytkům: ať upečete libovolné množství, vždycky aspoň jeden kousek chybí a někdo u stolu by si ještě rád trochu dal.
 
HUMMUS OD FLORENTÝNKY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 01 květen 2017
Přestože cizrnový hummus ráda dělám už léta a myslím, že ho dělám celkem dobře, nikdy se mi nepovedl vyrobit v tak dokonalé verzi, jakou mají ve vídeňské restauraci NENI. Pokaždé, když jsem ve Vídni, musím zajít na Naschmarkt a prodrat se mezi prodejními stánky a nakupujícími lidmi až do této restaurace.
 
VÍDEŇSKÝ GULÁŠ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 10 duben 2017
Vídeňský telecí guláš je zcela určitě jedno z nejluxusnějších, nejjemnějších jídel, které znám. Možná na první pohled trochu vypadá jako guláš, už při prvním ochutnání ale pochopíte, že tu jde o úplně jinou ligu. Extraligu. Možná Ligu mistrů. Taky je dost možné, že mě jen zaslepil sentiment z doby, kdy jsme dočasně bydleli ve Vídni. Vzpomínám na ty časy jako prababička na monarchii a s úctou skláním hlavu ke všemu, co se může chlubit duchem císařského majestátu.
 
UPEČEME SI VLASTNÍ CHLEBÍK PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 březen 2017
Image result for kváskový chlébAby měl chleba správnou kyprost, musí těsto kynout. A aby měl chleba lehce nakyslou chuť, používá se k jeho kypření chlebový kvásek. Živý, čerstvý chlebový kvásek lze běžně koupit asi jen v krkonošských a podkrkonošských oblastech. Chceme-li péci doma tradiční chleba, můžeme si chlebový kvásek vyrobit sami. Jak připravit chlebový kvásek?
 
SEZAMOVÁ PASTA - TAHINI PDF Tisk E-mail
Středa, 08 březen 2017
Image result for tahini sauceSezamová pasta tahini se běžně používá v zemích Blízkého východu, ve východní Asii i v Africe. Z těchto oblastí se stejně jako řada jiných potravin rozšířila a i do západního světa a získala si oblibu. Nejčastěji se využívá jako součást cizrnové pomazánky hummusu, jako dip k cizrnovému falafelu, jako ingredience při výrobě sladkosti jménem chalva, případně jako samostatná pomazánka, k přimíchání do salátů, či jako zahušťovadlo nebo dochucovadlo dalších jídel. Má opravdu univerzální použití.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 1 - 13 z 376
[CNW:Counter]