O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 18 červenec 2019
Bramborák je od slova brambora, a tak by měl mít co nejbramborovější chuť. Pokud se na tom shodneme hned na začátku, jistě po mně nebudete chtít recept s příměsí cukety, mrkve nebo celeru, ale dáme si vespolek zapravdu, že nám jde o dokonalost zvící křupavý okraj, hebce měkký vnitřek a chuť vystřelenou do výšin česnekem a majoránkou. OK? V tom případě na chvíli společně zapomeneme na jakoukoli dietu, protože tajemstvím skvostného bramboráku je … docela obyčejné sádlo.
 
PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT PDF Tisk E-mail
Úterý, 02 červenec 2019
http://obrazky.kudlanka.cz/floflo.jpgPESTO coby terminus technicus patří do letního vaření, neboť nezapře svůj jižanský původ ve slunné Itálii. Ač ze všech pest zcela jednoznačně vyniká a vede pesto bazalkové, pro prázdninovou kuchyni mají smysl i mnohá další pesta. Hned vysvětlím proč. Když se doma nebo v dočasné letní kuchyni nachází hotové pesto, jeho použití přináší tyto klady a výhody:
 
MERUŇKOVÝ KOLÁČ S KEFÍREM PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 20 červen 2019
Ahoj kamarádky a kamarádi, je doba meruněk, třešní, jahod... A já bych vám chtěla nabídnout velmi jednoduchý a velmi dobrý koláč. Tenhle je přímo nezkazitelný, zvládne ho i ten největší ňouma z "Prostřeno". Dá se upéci z čerstvého i kompotovaného ovoce a vždy bude fajn. Jen nemám ponětí, jak dlouho vydrží. Protože nám vždy sotva do vychladnutí...
 
ČOČKA + BRAMBORY = SUPER SALÁT PDF Tisk E-mail
Úterý, 11 červen 2019
Je poněkud "víc než teplo", takže se a) nechce moc vařit, b) nechce jíst horké jídlo. Nejlepší je něco lehkého, studeného. A tak přicházím s nabídkou nesmírně jednoduchého salátu, který, když si ho večer uděláte, budete mít příští den co z ledničky umlsávat. Má příjemnou chuť, není nijak extra sytý, takže se nebudete cítit jak s koulí železa v břiše :-))).
 
KNEDLE S JAHŮDKAMI TŘIKRÁT JINAK PDF Tisk E-mail
Středa, 05 červen 2019
Nejjednodušší způsob, jak si rychle a sladce zahřešit, a využít při tom plody začínající letní sezony, jsou knedlíčky z tvarohu s jahodami. Nemusí kynout, jsou hotové ve chvilce a nemusí se plnit. Poradím vám, jaký druh tvarohu se nejlépe hodí, jak to udělat, aby se těsto nelepilo a nabídnu tři různá těsta - z krupice, strouhanky či špaldové mouky.
 
HÁZEDLO PŘES BIDLO PDF Tisk E-mail
Pondělí, 03 červen 2019

Ségra ještě nemusela chodit do školy, mně bylo něco málo přes tři a tak jsme s mámou od května až do října trávily dny na letním bytě v Krasejovce. Na nákup to bylo daleko, nejblíže Český Krumlov nebo České Budějovice, oboje vzdálené přes deset kiláků, kam se muselo v padesátých letech jedině pěšky.
 
BEZINKY, LAHŮDKA Z PARKU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 květen 2019
Image result for bezová limonádaTa vůně, ta úžasná chuť... Ano, čas černých bezů je tady. Právě teď se keře obalují velkými květenstvími, vypadajícími jako bílé voňavé talíře. A byla by věčná škoda je nevyužít. Květy obsahují (stejně tak jako plody) mnoho vitaminů, flavonoidy, třísloviny, slizy, silice a další zdraví prospěšné prvky. Oblíbené jsou rozličné sirupy i také smažené „řízky“ z květů (kosmatice) nasladko i naslano. Ale čerstvá limonáda, která tak známá není, je zcela mimořádná – vůní, chutí, je zdravá a velmi osvěžující.
 
BANÁNOVÝ SE SKOŘICÍ ... PDF Tisk E-mail
Neděle, 05 květen 2019

Dnes vás zvu znovu na návštěvu k úžasné paní Ivě Trhoňové, autorce několika knih o pečení: Upečeno s láskou, Ruce v mouce, Pekárnománie, Remoska v moderní kuchyni. A především na jednu nesmírnou dobrotu, kterou také vřele doporučuji. Recept vznikl po přečtení jedné knihy, jak píše autorka:
 
KOLOSZVÁRSKÉ ZELÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 24 duben 2019

Kdysi dávno, když Mrtvé moře bylo teprve nemocné, jezdili jsme s kamarády na čundr, a jedli, samozřejmě hlavně konzervy. Teprve časem jsem povýšil na osadního kuchaře a věnoval se vaření s celým úsilím; ovšem musel jsem se to nejdřív naučit. Můj stěžejní repertoár byl guláš (vařený podle mých dnešních znalostí poněkud špatně), ale nám to tenkrát nesmírně chutnalo. Inu, mládí…

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 1 - 13 z 449
[CNW:Counter]