O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

JÍDLO CHUDÝCH? KAŽDOPÁDNĚ RYCHLÉ A DOBRÉ PDF Tisk E-mail
Pátek, 03 květen 2024
Vlastně se jedná o maďarský pokrm s názvem „Gránátos kocka“, který je známý i jako Grenadýrmarš neboli granátnický pochod. Pojmenování vzniklo během napoleonských válek, kdy rakouská vláda nezvládala zásobování a kuchaři měli v té době k dispozici zpravidla jen zbylé brambory nebo těstoviny. Z těchto surovin bylo nutné připravit vydatné jídlo pro statečné a unavené vojáky. Maďaři začali své porce vylepšovat přidáním mleté papriky, která výsledný pokrm nejen krásně obarvila, ale i skvěle dochutila a ovoněla. Tohle jídlo vzniklé z nouze se nakonec rozšířilo i do domácností, a časem i do sousedních zemí; a je oblíbené neustále.
 
FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU PDF Tisk E-mail
Středa, 17 duben 2024
Dnes vám nabízím naprosto základní recept na grilovanou zeleninu. A protože duben je co do pocitů léta měsíc velmi nespolehlivý, dá se tento recept použít celoročně, neboť jej lze svěřit i grilovací pánvi nebo stolnímu grilu. Ano, nemáte-li gril s přímým ohněm, jde to i v toustovači, na kontaktním grilu nebo na grilovací pánvi. Jediná podmínka je, že musí být plotýnka, rošt či pánev pořádně rozehřáté, jinak se bude zelenina lepit a chytat.
 
BÁJEČNÉ ZELÍ NA DALŠÍ ZPŮSOB PDF Tisk E-mail
Pondělí, 08 duben 2024

Bílé zelíPokud jste aspoň jednou v životě připravovali dušené zelí, pak víte, že se jedná o jednu z nejjednodušších příloh. Ovšem i jednoduché přílohy si zaslouží patřičnou pozornost; díky tomu se často z prostých věcí stávají věci skvostné a z běžných příloh přílohy dlouze opěvované. Jaké dušené zelí máte nejraději? Bílé, nebo červené? Kysané, sterilované, nebo čerstvé? Zahušťované, nebo bez zahuštění? České, anebo moravské? Na cibulce? Na slanině? Na víně? S jablkem? S bramborou? S brusinkami? A není to náhodou příliš mnoho otázek na jednu snadnou přílohu?

 
FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY PDF Tisk E-mail
Pátek, 05 leden 2024
Šunkofleky došly takového zjednodušení, že už snad ani víc zjednodušit nejdou. Tak víte co? Já jim tentokrát vrátím trochu složitosti, protože si myslím, že se s nimi klidně můžete vytáhnout před návštěvou. Dovedete si to představit? Nemyslím ten nepředstavitelný nápad, že návštěvu uctíte něčím tak obyčejným, jako jsou šunkofleky. Myslím celou tu situaci, která kolem toho vznikne. Udivená návštěva, udiveně ochutnávající a pak ještě udiveně žádající o recept.
 
UVAŘTE BRAMBORY JAKO DELIKATESU PDF Tisk E-mail
Neděle, 03 prosinec 2023
Výsledek obrázku pro Děložní myomNejrůznějších návodů na vaření brambor je určitě na tisíce. Tedy všude tam, kde se brambory konzumují. Nejspíš si každý myslí, že je to velmi jednoduché, což, pokud nejste gurmet první třídy, je tak trochu pravda. Pochopitelně, že je plno návodů, kde se bere ohled na jejich odrůdu, stáří, slupku, množství, účel, ke kterému budou použity, respektive k jakému jídlu budou podávány. Ale dnešní návod nen nic složitého, brambory jsou brzo hotové a pokud ho dodržíte, tak výsledek je opravdu delikatesa!
 
FLORENTÝNINA POLÉVKA S POHANKOU A SPOUSTOU ZELENINY PDF Tisk E-mail
Pátek, 22 září 2023

Polévka s pohankou – to může znít podobně odvážně, jako když se vysloví samotné slovo pohanka. Ne každý si na ni troufne. Teď jen napíšu, že čím zelenější a světlejší pohanku na tuto polévku koupíte, tím lépe. Na tuto polévku budete potřebovat nejen případné odhodlání, ale též spoustu zeleniny. Právě díky zelenině si můžete polévku přizpůsobit pro každé roční období. Mezi základní nositele chuti v polévce patří klasická trojkombinace mrkev – celer – petržel, a k nim ještě trochu brambor.   A pak se to dá skvěle obměňovat. Na jaře například kedlubnou, v létě květákem, na podzim pórkem a v zimě třeba trochou zelí nebo kapustou, včetně růžičkové.

 
FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 srpen 2023
Ovesné vločky a snídaně, to jde báječně dohromady. Jediný zádrhel se po cestě do žaludku vyskytne nanejvýš v tom, že ovesné vločky, aby byly dobré, potřebují buď dostatek tepla, nebo dostatek času; případně oboje. A jako každá surovina, která pochází z obilnin, mají i ovesné vločky před uvařením syrově moučnou, škrobovitou příchuť. A ta zmizí jedině pobytem v teple, anebo dlouhým pobytem ve studené tekutině, jako je třeba mléko nebo ovocný džus.
 
PTÁKOVINA - ANEB ŠPANĚLÁCI JINAK PDF Tisk E-mail
Středa, 02 srpen 2023
Máte rádi španělské ptáčky? Pokud přemýšlíte, co vařit o víkendu, ale nechcete utratit majlant, tento recept vás nezklame. Naučila jsem se to už kdysi dávno (dávno, ještě za svobodna) od naší sekretářky v redakci, a dnes jsem si na to vzpomněla. Je to relativně levné, a nehledě na to, odpadá i pracné plnění a zatáčení masa. Omáčce to na chuti nijak neubere a vy budete sklízet chválu od celé rodiny. Případně, pokud jste singl, tak budete mít dlabanec na vícekrát.
 
CO VAŘIT PRO JEDNOHO? PDF Tisk E-mail
Pátek, 02 červen 2023
Vařit pro jednu osobu, tedy sám pro sebe, je záležitost někdy složitá. Jeden to řeší houskou, salámem, láhví piva, případně něčím jiným, z obchodu přineseným. Ano, dá se takhle žít léta. Ale pak jsou zase lidé, pro něž příprava dobrých a snad i zdravých jídel je skutečnou výzvou. Vzhledem k tomu, že je celkem dost „singl“ lidí, zkusme si navzájem poskytnout pár jednoduchých a dobrých receptů, které jsou jak na jednou pro jednoho, tak i na víckrát – pro onoho jednoho … 
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 1 - 13 z 532
[CNW:Counter]