O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROBLÉM: SAMA SE SEBOU PDF Tisk E-mail
Středa, 09 leden 2008

 Ahoj Kudlanko, mám problém a nevím, co si počít... Našla jsem si práci, ve které jsem byla docela spokojená - až na problémy s komunikací s některými jedinci... Ze začátku, po mém nástupu do práce, jsem se snažila komunikovat s kolegy, ale bohužel jsem vždy byla jen na pozici tazatele, kdy jsem sice dostala odpověď, ale rozhovor se nijak dál nerozvíjel....

 

 

 

     Po čase jsem to tedy vzdala. No a jedna žena mě vysloveně napadala a pomlouvala, že to došlo tak daleko, až jsem  dostala výpověď. Podotýkám, že se s nikým nehádám ani nijak nejsem agresivní. Jenom prostě nejsem v kolektivu oblíbená a protože firma chce správnou partu, která drží pospolu, tak mám padáka.

 

     Nevím, co s tím. Renata

 

 

ODPOVĚĎ:

 

Milá Renato,

 

     ono je to trošku jinak - ty se cítíš ukřivděně, ublíženě - ale chyba je v tobě. Ne, nic jsi neprovedla,  jen to prostě z tebe čiší:  Jsem otloukánek, vy mi všichni nerozumíte... Hele, dostat se do stmeleného kolektivu není jednoduché, tedy pro lidičky, jako jsi ty rozhodně. Někdo má dar, že je všude hned jako doma, jiný je prostě jaksi mimo a má to o hodně těžší.

 

     Pokusím se ti poradit pro příště:

 

     nejprve vyčkávej, pozoruj cvrkot.  Snaž se být milá i k lidem, ke kterým bys měla byť i jen podvědomou averzi. Hele, pár milých slov ještě nikomu nic neudělalo a spíš otevírají cestu. Než někoho oslovíš, rozvaž to. Dám ti takový malý příklad:

 

     V kanclu s tebou bude sedět tlustá hlučná baba, na první pohled ti nepříjemná. Ale co naděláš, ona tam je už osm let, rozhodně má pozici jistější než ty, takže je lepší ji hned první den nepostavit proti sobě. Tak si ji prohlídni a i kdyby byla celá hnusná, najdi si na ní něco, co by se dalo pochválit: třeba obyčejnej prstýnek na jejím tlustém pařátku. A začni: "Promiň, Anežko, ale ty máš krásnej prstýnek, stejnej jsem jednou viděla u mojí kamarádky, není to stará italská práce?" - blábol, já vím, ale když někomu řekneš něco - cokoliv - milého, tak už trochu olámeš ty první jedovatý hroty... co ty víš, třeba má strach, že jsi byla přijata jako její případná náhrada... A pak se zeptej na to, co potřebuješ, usměj se, poděkuj... A občas se - když na to bude vhodná chvilka - můžeš zeptat něco osobního: "kde si můžeš udělat kafe, jestli nechce taky..." Hele, myslet si v duchu můžeš cokoliv o hnusejch důrách, ale minimálně první týden se snaž jen pozorovat a být milá.

 

     Pokud budeš potřebovat něco poradit, tak pak určitě mile poděkuj, přidej nějakou příjemnou větu... A hlavně už PŘEDEM neber situaci tak, že ta mizerná banda tě mezi sebe nevezme. Však oni taky někdy začínali...  Kolikrát třebas... Čím je člověk také starší, tím hůř si zvyká na nové prostředí, na nové lidi. Snaž se to brát nejen ze svého pohledu, ale i z pohledu těch kolem tebe.

 

      Když tak se ještě ozvi, ano?

 

d@niela 

   

 

 

 

    

Komentáře (19)add feed
no já tedy nevím, : Inka
já jsem dost společenský typ a nemívám žádné problémy zapadnout do kolektivu, ale občas se s tím člověk prostě setká. Také jsem si po návratu z ciziny musela okamžitě a střelhbitě najít jakoukoliv práci, abychom ze synem měli z čeho žít, šla jsem dělat dealerku do jedné firmy s kancelářskými potřebami. Také tam byla sbírka fakt hodně různých lidí!!! Plat jsem měla, že jsme z toho sotva dýchali. Ale manažer firmy (IQ tykve) se rohodl pravidelně týdně stmelovat kolektiv lidí, kde byl každý jiný a na jiné úrovni. Museli jsme pravidelně chodit na různé sportovní akce a do hospody. Mám jiný životní styl, jinou životosprávu, piju bylinkové čaje, ne vodku..... Já nikam nechodila a ani jsem to neměla v úmyslu a bylo to problematické, museli jsme si to hradit z vlastního, na to mi už nezbývalo a nehodlám zbytečně ztrácet čas s lidmi, s kterými si nemám co říci. Po čase jsem také odešla, je to výzva od života najít si něco jiného a lepšího. A to se mi také povedlo a teď jsem moc spokojená. Postav se tomu čelem a najdi si něco jiného, nikdy nevíš co Tě čeká lepšího.
leden 09, 2008 09:11
Inko - ona neodešla - : ivanka
jestli to dobře čtu, tak ona dostala padáka...
Takže to byla jejich volba, ne její...
chápeš?
leden 09, 2008 09:24
onoi je to ttěžký : alena tečkovaná
když se v kolektivu najde nějaká takováhle myš, která z vás má patrně pocit ohrožení a tím pádem vás pomlouvá kde může a snaží se vás zbavit.Pokud se vás někdo nezastane, nemáte šanci.Pomluvám se těžko ubráníte a nikdo vám do očí nic neřekne.Taky se mi to stalo. Je to hrozná situace a nelze se bránit. Takovýhle krávě pochválit prstýnek nemá cenu. Nejlpée je jí vyrazit zbraň z ruky. Já mám tu kliku, že dřív mluvím, než přemýšlím (dřív jsem to považovala za hendikep) a vyplatilo se mi se té dotyčné v pohodě, za přítomnosti všech ostatních zepútala:"Hele, tys prý o mně povídala to a to - jak jsi na to prosímtě přišla?hahahaha." obvykle to stačilo, neb jí ostatní už znali a asi o ní věděli své - a já měla svatej pokoj.
leden 09, 2008 10:47
No já bych : Zdena
to až tak krásně s tím příkladem neviděla. Jakýkoliv negativní pocit je ve tváři člověka vepsán aniž si to uvědomuje a myslet si něco o babě tlustoprdce a chválit na ní něco je příliš nebezpečné. Je lepší si začít pěstovat k tomu člověku vztah a hledat na něm to lepší a s tím pak pracovat. Jen tak něco chválit a myslet si něco jiného je pochlebování a to není dobré, to se může obrátit proti tobě.
leden 09, 2008 12:30
Problém: SAMA SE SEBOU ? : NČ
No nevim, já s tím problémy nemívám. Zkus třeba vibrátor....
leden 09, 2008 12:57
NČ : Lietavica
ty jsi poslední dobou se svými komentáři docela nechutný......... smilies/sad.gif
leden 09, 2008 13:17
ivanko : Inka
no a jaký je v tom rozdíl? Snad jen ten, že se s tím nemůže srovnat, protože to nebylo její rozhodnutí, ale výsledek je stejný. Chce se tedy mezi ně cpát mermomocí když jí nechtějí přijmout? Co tím dokáže? Není lepší si najít něco jiného?
leden 09, 2008 13:39
taky to znam : Manul
mela jsem obdobi, kdy jsem se s nikym moc nebavila a docela me to mrzelo. Ale uz jsem se tak zapsala. Pak jsem sla do jineho mesta, mezi uplne nove lidi a rekla jsem si, ze to je sance, nejak tu stenu prorazit. Chce to si uvedomit svuj problem a pomalu na nem zacit pracovat. Nemusis byt hned hvezda vecirku, ale staci se parkrat nekoho zeptat na jeho zivot a problemy, par vet o pocasi a osobnich zkusenosti, smat se a nerikat si, ze je to tvuj osud. Nejde to hned a hlavne se clovek uplne nezmeni. Ale je potreba na tom pracovat. Nevim, mozna nekdo potrebuje i trochu odbornou pomoc. Ale co plati na zmije v kolektivu poravdu nevim.
leden 09, 2008 13:48
Manul, moje řeč, máš úplnou pravdu - : ivanka
hele, krysa a zmije se najde všude - záleží ale na tom, aby se lidi naučili žít i s nimi - prostě, jak to píšeš: nebýt už předna/hvězdičkovaná.... snažit se... pak se i ti ostatní budou snažit.
leden 09, 2008 14:11
NC : Ceskymo
me se ten muj rozbil - nebyl bys k dispozici, treba? smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
leden 10, 2008 06:41
Renato : wendy
i když sama patřím k těm, kteří jsou většinou hned všude "doma" tak vysírkové se najdou a dovedou to znechutit, měla jsem taky problém s kolegyní v práci, pohádala jsem se s ní, chtěla jsem jít až k řediteli, už jsem měla ruku na klice, ale ona tomu zabránila, omluvila se mi a od té doby byl status quo - ale tys narazila na celý kolektiv a to je problém větší. Asi to fakt nechce lámat přes koleno ale pasírovat se tam pomaloučku polehoučku, aspoň to zkusit. Ne všude jsou vstřícní a otevření a když bys měla chodit do práce stresovaná a jak na galeje - to je pak lepší hledat něco jiného, jak již psali mí předřečníci. Nebo taky zkus říct někomu nezaujatému z tvého okolí, jak mě vidí...
leden 10, 2008 09:00
C eskymo. Já? K dispozici? Ale jo zkusil bych to. : NČ
Už jsem spravoval žehličky, fény, pračky, depilátory, tak snad vibrátor zvládnu.
leden 10, 2008 09:22
I ty kutile ! : wendy
Ale sprav jí ho pořádně, bude to potřebovat na dlouhou cestu do Dakaru...
leden 10, 2008 10:08
Wen, ještě, žes mi to sdělila : NČ
Předělám ho na autobaterii! Aby nevytekl :-(
leden 10, 2008 10:30
No vidíš NČ : wendy
jaká je s tebou sranda když není řeč o vdavkách... smilies/grin.gif
leden 10, 2008 11:28
Wen, proč nemlich vo vdavkách? : NČ
Jestli myslíš tu nevdanou, co se doma nudou kouše, tak ta ani vo vdavky nestojí :-( A tomu jejímu asi taky ne :-(
leden 10, 2008 11:40
Chichi : wendy
to byl jen takový pošťouch obecný... smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
leden 10, 2008 12:23
Renato ... : Iveta
Jako zkušenost dobré. Pro příště se budeš chovat jinak. I když on jiný kolektiv může být "citlivý" na něco jiného. A jestli jsi atraktivní blondýna a budeš pracovat v ženském kolektivu ... tak ouha. Asi bych si obešla více pracovních příležitstí a zjistila si dopředu kde a hlavně s kým budu spolupracovat. Víš o svých "slabinách", tak je zbytečně neodhaluj.
I když mě se také stalo něco podobného. S kolegyněmi jsem spolupracovala 5 let, celkem v pohodě. U vedení jsem kolikrát za ně bojovala. Pak došlo k prodeji firmy. A ty samé spolupracovnice mě u nového majitele "udaly" za nic /když chceš psa bíti, tak si hůl vždycky najdeš/. Byla jsem jako ony ve zkušební době. Nový majitel se mě nezastal,věřil jim, vyhodil mě. Na moje místo dosadily svojí kamarádku. A víte proč? Protože jsem se vždy věnovala jenom práci, ostatní /kávička, vykuřování, pomlouvání a plácání nesmyslů mě nebavilo atd./ mi bylo cizí.


leden 19, 2008 19:56
no nevím, : atamka
většinou pisatelce radíte, ať se chová jinak a bude všechno OK. Jenže to není pravda. Někdo zkrátka není schopný prorazit do kolektivu, který je už sehraný a každého, nově příchozího, vítá jako vetřelce, který je připravuje o práci. Pak se jí ani nedivím tón, jakým píše. Když vám někdo bez důvodu ublíží, nebudete ho litovat a spytovat svědomí, že jste se k němu mohli chovat líp. To není lidské. Teprve pokud je to stálou součástí jejího života a je neustále shledávána na pracovišti jako nežádoucí, bude problém na její straně a ten je potřeba řešit, pokud vysloveně ničí pisatelce život. smilies/wink.gif
leden 23, 2008 13:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]