O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
- BRAMBOROVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
Přihlášení
Anketa
PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO |
Pondělí, 29 leden 2018 | |||||
Strana 1 z 3 Není většího potěšení, než psát o nějakých lahůdkách, když se snažíte zhubnout... Já jsem právě ve fázi, že jsem si to tvrdě nařídila a vymyslela si takové postihy, pokud svá předsevzetí nesplním, že teď už fakt se musím nějak dostat trošku to lidské podoby. No - a pak se mám koukat na ten níže prezentovaný obrázek... To je přeci přímo "čínské mučení"!!!
Když se v kuchařské mluvě řekne pečení, myslí se tím všechny ty případy, kdy na suroviny působí suché teplo. Takže je to nejen klasické pečení v troubě, ale taky pečení na grilu, pečení na roštu, na tálu, a taky v pánvi. Proto se může říkat: „opečeme maso na pánvi ze všech stran“, ale nikdy, nikdy byste neměli vypustit z pusy „osmažíme maso na pánvi“. Smažení je zase jiný druh tepelné úpravy, kterou si nechávám v tomhle seriálu na poslední díl.
Pečení moučníků, buchet, koláčů či dortů je samostatná věda sama o sobě, která se odvíjí od jednotlivých typů těsta. Proto budu dnes psát jen o pečení toho ostatního, tedy zeleniny, masa, ryb nebo třeba brambor.
Pečení krok za krokem
Princip pečení spočívá v tom, že na surovinu působí horký vzduch či horká podložka o teplotě kdekoli mezi 80 až 250 stupni, lecky lze krátkodobě použít i vyšší teplotu. Díky působení suchého tepla se vytvoří kůrka a krásná hnědá barva.
Jak asi dobře tušíte, trouba je poslední nadějí pro ty věci, které jsou tak velké, že by se už nevešly do hrnce. Třeba celá husa, zajíc nebo vepřová kýta. Peče se bez přikrytí, přestože některé prameny se mohou vyjadřovat zcela obráceně. Jakmile pečenou věc přiklopíte, začne působit pára, tekutina se bude hromadit vespod a už tu máme dušení, vaření v páře nebo kombinaci obou. Pravověrné pečení je vždy bez zakrytí.
Když k masu přidáte nějaká aromata, podlijete ho, zakryjete a vložíte do trouby, není to pečení, ale dušení v troubě, kterému se říká brazírování, jak už víte z minula.
Postup pečení
A nyní to vezmu, jako minule a předminule, podrobně bod po bodu, protože v detailech tkví kouzlo dokonalosti.
|
< Předch. | Další > |
---|