O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 11 leden 2018
Přejít na obsah
BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6

 

 

 

 

 

Do bramboráku můžete přidat strouhanou zeleninu, dá se jí nahradit čtvrtina až polovina brambor. Pokud vás tyhle odlehčovací choutky přepadnou, zkuste mrkev, cuketu, celer, případně dýni. Asi bych si uměla představit i bílé zelí nebo kedlubnu.

 

 

Další vylepšení spočívá v přídavku masa, především uzeného, šunky, salámu nebo škvarků. Podobně jako maso můžou vyznít i houby, čerstvé, podušené na másle a vychladlé, než je přimícháte do těsta. Mně osobně by se spíš líbila houbová směs jako náplň přeloženého bramboráku.

 

Poslední pecka jsou ovesné vločky, předem namočené třeba do mléka nebo do vody slité z brambor, ale snížení kalorické hodnoty jim nepřipisujte. Dostanete s nimi do jídla víc zajímavější vlákniny, ale to je asi tak všechno.

 

 

 

Smažení bramboráků

 

Nakonec ještě jedna až více vět na téma smažení. Bramboráky nesmíte smažit ani příliš zvolna, ani příliš zprudka. Zní to jako v té pohádce, kdy jela-nejela obutá-neobutá chytrá horákyně do zámku pro ženicha, ale je to přesně tak.

 

Při nízké teplotě se tuk nerozpálí dost, aby došlo ke smažení a tedy zezlátnutí, brambory budou v pánvi měknout, ale nebudou se zabarvovat a nebudou křupavé.

 

Při příliš vysoké teplotě dosáhnete spálení na povrchu a na okrajích dřív, než se brambory uvnitř prosmaží doměkka a zbaví se své syrovosti.

 

 

Pohybujte se někde ve středu teplotního nastavení plotýnky, pokud máte stupně 1-9, pohrajte si postupně s možnostmi 5, 6 a 7, něco z toho bude to správné. Nechte tuk na okrajích bramboráků jemně, avšak zřetelně pobublávat, prosmažení z jedné strany byste měli docílit za 2-3 minuty, po druhé straně o něco méně.

 

Jako u každého smaženého jídla, taky u bramboráků platí, že čím déle čekají na strávníky, tím víc ztrácejí na křupavosti, až ji nakonec pozbudou zcela.

 

 

Kultura stolování je už jen na vás. Ale ubezpečuju vás, že v přítomnosti bramboráků je velmi těžké udržet dobré mravy a důstojnost na uzdě.

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]