O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 11 leden 2018
Přejít na obsah
BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6

 

 

Jakmile brambory oškrábete a nastrouháte, což je činnost, na kterou byste vždy měli mít na pomoc ruku někoho dalšího nebo ještě lépe kuchyňskou mechanizaci, je potřeba je zbavit uvolněné vody.  Nijak to nemusíte přehánět, zbylá voda se stejně při smažení vypaří, částečně vodnaté těsto není zas tak velký problém, jak se všeobecně myslí.

 

Po scezení vřele doporučuju zalít brambory hodně horkým, téměř vroucím mlékem. To má zabránit hnědnutí brambor v syrovém stavu a modrání brambor v usmaženém stavu.

 

Na mou duši a na psí uši, skutečně to celkem slušně funguje. Soudržnost brambor vylepší vajíčko a mouka. Já jsem si oblíbila mouku hladkou, přestože znám recepty, do kterých naopak přijde krupice nejhrubšího zrna s odkazem na lepší křupavost, případně stouhanka ze stejného důvodu. Tohle je na vašem rozhodnutí, neohrozíte tím ani podstatu, ani kritickou část receptu.

 

Na dochucení použijte sůl (hodně soli, počítejte jednu lžičku na 750 g brambor – zarovnanou lžičku pro méně solící, vrchovatou lžičku pro hodně solící rodiny), dále pak sušenou majoránku – též zhruba jednu lžičku – a rozetřený česnek v počtu 3-6 stroužků na jednu dávku těsta. Někdo má rád v bramboráku i drcený kmín.

 

 

 

 

PŘÍDAVKY A VYLEPŠENÍ

 

Odtud už zmíním jen obměny, které nemění podstatu přípravy bramboráku, jen mohou lehce stočit chuť jinými směry. Někdo má rád část brambor nastrouhanou na hrubém struhadle, protože je pak bramborák jakoby nadýchanější a má zajímavější strukturu.

 

Podle mě to spíš komplikuje smažení, protože hrubší kousky brambor potřebují víc času v teple, a hodí se to hlavně tam, kde máte pouze teflonovou nebo jinou zázračnou pánev, ta po potřebě nadýchání bramborákového těsta přímo volá.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]