Našla jsem při uklízení svou starou psanou kuchařku - a v ní svůj starý recept na sekanou; a rozhodla se, že by nebylo špatné, ji zase udělat. Jednak je dobrá hned ten den, např. s lahodnou brkaší, následně je fantastická jako studená druhý den do sendviče. No, a myslím, že tahle sekaná má vše, co by měla mít. Skvělou barvu, skvělou strukturu a skvělou chuť. Koukněte:
Složení Kilo libového mletého 2 lžíce sušené mleté cibule nebo 1 šálek nakrájené čerstvé cibule 4 lžičky česneku mletého 1 lžička soli 1/2 lžičky černého pepře 2 vejce lehce šlehaná 1 šálek strouhanky 1 lžička italské koření 2 lžičky steakové omáčky 2 lžíce kečupu 2 lžíce majonézy 2 lžíce worcestershirské omáčky Poleva 1/2 šálku kečupu 2 lžíce hnědého cukru 1 lžíce balsamicového oleje čerstvá petrželka Postup Předehřejte troubu na 180 stupňů Smíchejte všechny ingredience Tvarujte lehce do šišky a položte na pečícím papíře na mřížku, kterou dáte na plech. Papír jsem drobně propíchala, aby přebytečný tuk mohl odtéci a zůstala mi jen super sekaná… Pečte cca 40 minut. Zvyšte teplotu o něco víc a pečte dalších 15 minut (bude kůrečka) V misce smíchejte přísady na polevu. Nalijte na horní část sekané a pečte dalších 10 minut. Ozdobte nakrájenou čerstvou petrželkou. P.S. Doporučované časy jsou jen „doporučované“, záleží především na spolupráci vaší trouby a vás, jak jste na tom… :-D d@niela
|