O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ČIČI ČÍ - JE TO ZLATO KOČIČÍ... PDF Tisk E-mail
Neděle, 06 leden 2008

Žila byla kdesi na Teplicku poblíže Krupky jedna romská rodinka. No a oni si někdy na něco půjčili penízky. Ale tak nějak se to sešlo a přihodilo, že jim nevybyly peníze, takže neplatili splátky. No a jak to tak v této české kotlině už poslední dobou chodí, v době a čase přiměřeném k nim dorazil sám Velký Exekutor.

 

 

 

 

     A jak jinak - samozřejmě s dvěma pobočníky v podobě místní Policie České republiky a mojí maličkostí. Byl jsem tam skoro zbytečný, majetek zpeněžitelný skoro žádný, tak nakonec došlo na jejich šperky. Chápu, že pro tuhle komunitu je zlatý šperk čímsi vyšším, dokonce to tak zdůvodňuje i pověstná advokátka Klára S., že pro cikánskou matku je důležitější si koupit zlatý šperk než dítěti jídlo nebo oblečení. Uznávám, jsou to jejich zvyklosti a jejich symboly, ale z hlediska pana exekutora je šperk věc zbytná, tu prostě k životu běžně nepotřebuješ.

 

 

    Nakonec tedy začal proces vyvlastňování nebo exekuování. Pan exekutor měl sebou foťáček - digitálek s inkoustovou tiskárničkou, tak každý šperk nafotil na ruce či uchu zatím majitele(ky), udělal dvě fotky, na obou se museli všichni přítomní podepsat včetně policie, jednu fotkou dostal povinný a druhá šla do zapečetěného pytlíku společně se šperkem. Tak to po dosti dlouhé době všechno skončilo a vracíme se do Teplic.

 

     Ale pan exekutor furt nějak pochybovačně kroutil hlavou, furt se mu cosi nezdálo. Pak se mě ptá: „Máte chvilku čas?" Já tam byl vlakem, tak mi to bylo jedno. Jelo se tedy ke známému klenotníkovi kamsi na pomezí Teplic a Pokratic. Ten vážený pán ve vestičce to začal přebírat, vážit, v odměrném válci objem, počítal a furt mu to nějak nevycházelo. Párkrát do nich rejpnul, vryp zas zahladil k nepoznání a prohlásil „To není zlato, jenom silně pozlacená mosaz".  Ze skříně vytáhnul takový obrovitý BUCH, kde prej jsou snad všechny padělky, které se kdy na tom našem krásném světě vyskytly a nalistoval příslušnou stranu. Původ falešných šperků: „Rumunsko - Moldávie, 2003 - 2005". Tím to prozatím skončilo.

 

     Za pár dní s panem exekutorem mluvím a jak to všechno dopadlo. Tak se rozhodl druhej den, že těm povinným všechno vrátí, co s tím taky, prodat se to běžně nedá a nebo jen za pár korun. Zavolal ty samé policajty, těm se moc nechtělo, ovšem když zaslechli cosi o padělcích, tak to už jo. Při vrácení ovšem následoval řev ještě horší než při zabavování, neboť úředník prohlásil, že je exekutor a ne sběratel barevnejch kovů -  v ceně tak 40 Kč za kilo. Nojo, ale oni dokonce vytáhli úřední papír, kterej jim vydal prodávající, papír, který dokládal, že to je pravé a nefalšované zlato.

 

     A došlo ke smutnýmu paradoxu, že ten prodávající byl z té jejich komunity. Prodal jim to - bez jakékoliv licence samozřejmě - a ještě k tomu tenhle příslušnej papír s vlastnoručním podpisem a bramborovým razítkem. Pan exekutor taky povídal, že je docela krvežíznivě zvědav, jestli ten jejich známej má v současné chvíli eště hlavu na krku. Vono šlo odhadem o částky v řádu slušných desítek tisíc a navíc k tomu ta strašná urážka - že oni nosili na krku „ťažké mosazné reťazy", což je tedy  pro ně hrozná vostuda před ostatníma...

 

Z ouředních análů Franta Bouška 

 

 

Komentáře (16)add feed
ČIČI : Sandokan
Muhehehe, zloděj okradl zloděje ...
leden 07, 2008 07:02
Aby se z toho zlata nezbláznili ! : wendy
Prohlášení Samkové o zlatu jsem slyšela na vlastní uši. Ať si zbožňují co chtějí, ale nesmějí se na to stále vymlouvat.
leden 07, 2008 07:09
tento zvyk : alena tečkovaná
pochází z Indie. Jelikož tam neexistuje sopciální pojištění, sociální dávky, alimenty apod., dostává nevěsta jednak od rodiny, jednak od svého muže zlaté šperky, které jsou v připadě rozvodu, nebo ovdovění jejím jediným majetkem a pomůžou jí v době nouze přežít. Což ovšem není problém našich cikánů.
leden 07, 2008 09:22
... : bb
hm, mohli by se vrátit domů a tam tuto tradici dále rozvíjet
leden 07, 2008 11:14
super situace : ivanka
taky by mě děsně zajímalo, jak to pokračovalo smilies/grin.gif
Moc hezky napsaný - a Fando, vůbec ti tu práci nezávidím, nedivím se, že máte "doprovod", ono to musí být dost o kejhák, co? Jestli se nepletu, a dobře si vzpomínám, jsi soudní odhadce, nebo něco tak, žejo?

leden 07, 2008 11:27
kdyby se cikáni rozhodli : alena tečkovaná
vrátit se domů - tak mám obavy, že nám Indie vyhlásí válku smilies/cheesy.gif
leden 07, 2008 11:43
jen si vzpomeňte, : ivanka
jak se na nás zlobili kvůli tomu Angličani, Kanada a další postižené země, kam se naši "bratři s retazy" rozhodli podívat "za lepším"...
leden 07, 2008 12:39
He-he : Míša šíša
Ministryně pro lidská práva a národnostní menšiny Džamila Stehlíková nařídila starostům jedenácti obcí na Jesenicku, že mají do 10. ledna vybrat své zástupce do nově vzniklé agentury s názvem "Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení a jeho prevenci v sociálně vyloučených romských lokalitách".
leden 07, 2008 13:05
Je : Myška
to vůbec možný? Kam až této menšině polezeme? To jsme snad spodní cestou až v krku, ne?
leden 07, 2008 13:30
pokud vím, : alena tečkovaná
tak Džamila nemá komu co nařizovat - a cikáni zde nejsou jedinou menšinou. Naopak, ona sama se dopouští diskriminace, neb máme u nás menšiny různé - např. slovenskou, ruskou, ukrajinskou, polskou, čínskou, vietnamskou, německou ....co hodlá udělat pro ně?Měl by na to někdo upozornit příslušné orgány, neboť jako představitel vlády by se tohoto trestného činu dopustiti proistě nesmí, když již se tak stalo, měla by rezignovat.
leden 07, 2008 13:35
... : bb
Džamila nechť si zvysoka políbí klobouk, sbalí si svých 5 švestek a na rok se nastěhuje do sousedství diskriminované menšiny. Do půl roku tam nechá švestky a prchne s nohama na ramenou.
leden 07, 2008 13:51
absolutní souhlas - : dess
to se jim to kecá, když jsou zašiti ve svých vilách, obklopeni bodyguardy... Oni sockou nejezdějí, oni se o svou kapsu bát nemusej, pro ně je tohle jen super špek, ze kterého si cucaj svoje peníze; kecaj a píšou o "problematice" jak diví...
leden 07, 2008 14:37
Proč se o ty ostatní menšiny nikdo nestará, A.T. ? : wendy
postarají se o sebe samy...že už se na cigoše všichni nevykašlou ! Pěkně jsi to bb vystihla s těma švestkama. Ona by je tam ale Džamilka asi už stejně nenašla, a když tak vypeckované...
leden 07, 2008 16:56
to wendy : Alena Puntíkovaná
spíš by už našla jen ty pecky
leden 07, 2008 18:11
pro Ivanku : dedek
at se mi Ivanka ozve na soukromej majl - Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny , az budu mít cas hihihi, tak vydam Nove povesti exekutorske, to bude velice ctena kniha o nesmirné blbosti lidske, u tech Cikanu je to spis p*del a sranda, ale nekdy jsou historky......
leden 08, 2008 02:11
Chtěla bych taky jeden výtisk... : wendy
to si myslím, že to bude počtení.
leden 08, 2008 09:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]