O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
- BRAMBOROVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
Přihlášení
Anketa
ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY |
Pátek, 01 prosinec 2017 | ||||
Strana 1 z 2 Dodnes si vzpomínám na scénu z jedenáctého dílu pořadu Možná přijde i kouzelník, kdy nafintěná Jaruš ve večerních šatech prohlásila, že si jen tak odskočila od plotny. Tak já jsem si prosím pěkně taky odskočila od plotny, jen bez těch večerních šatů...
Tento týden se toulám po vánočních trzích, piju svařák a jsem občas k vidění v zimní čepici. A když nejsem na trzích, tak bloudím po Šumavě. Dnešek je teoreticky jediný den, kdy bych měla být doma, ale stejně to moc nedopadne, jak se tak dívám do diáře na plánované schůzky a úkoly. Můj dnešní recept, který pro vás mám, je proto velmi snadný. Nebudu vás zatěžovat ani dlouhým textem, ani náročným postupem. Je velká šance, že už vás zaměstnává pečení cukroví, takže by se mohl hodit:
Mám ráda tenhle teplý čočkový salát, který se při troše dobré vůle dá podávat za půl hodiny. Využijete u něj teplo rozehřáté trouby, která poté, co dopeče cukroví, ochotně upeče ještě i pár kousků dýně. To je taková první výhra tohoto receptu. (Co se týká hlubších kuchařských znalostí, vzpomenout si tu můžete na to, jak se správně dělá pečená zelenina.)
Když sáhnete po drobné, zelenošedé francouzské čočce, někdy též označované jako čočka z Puy, máte podruhé vyhráno. Tahle čočka nejen že je drobnější než ta, kterou tak dobře jako národ známe z čočky nakyselo, ale také se tolik nerozpadá na kaši.
Krom toho je uvařená za 25 minut, a to bez předchozího namáčení. Do teplých salátů je to skvělá surovina, nemluvě o tom, že zasytí podobně jako maso. (O vaření téhle drobné čočky jsem zase psala zde: čočka na kyselo. Neváhejte toho taky využít.)
Jelikož se jedná o teplý salát, i zálivku a doplňky nechávám teplé. Až ochutnáte, jak skvěle se doplňuje s pečenými dýňovými hranolky, věřím, že nahlas pokýváte, že takhle nějak by měla chutnat začínající zima. Pokud se vám náhodou stane, že trocha salátu zbude na zítřek, směle ho zavřete do krabičky a vezměte s sebou do práce.
|
< Předch. | Další > |
---|