O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MAXIDOBRÉ MINIŠÁTEČKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 listopad 2017
Tohle těsto je neuvěřitelně dobré a dá se z něj vyrobit mnoho lahodností. Pokud se nerozhodnete přímo pro šátečky či koláčky, můžete zkusit i koláč... Vykrojila jsem z těsta 4 kruhy do dortové formy. Na první kruh v dortové formě jsem na těsto dala švestková povidla s rumem, dala další kruh těsta a ten natřela tvarohovou nádivkou, další kruh těsta a potřela meruňkovou marmeládou a navrch poskládala jablka, pokrájený na plátky a posledním kruhem těsta přikrýt  a propíchat špejlí.

 

 

 

 

 

INGREDIENCE

těsto: 

500gr. hladké mouky
špetka soli
půl hrnku cukru
vanilkový cukr
200ml vlažného mléka
2vejce
3cm plátek hery - rozpustit
půl kostky droždí


náplň:


vaničkový tvaroh
cukr dle chuti
citr. šťáva
půl sáčku van. pudinku

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto zaděláme klasickým způsobem jako kynuté těsto, já jsem dělala v pekárně :-))) Po vykynutí rozválíme na 1cm vysokou placku a rádýlkem vykrájíme čtverce (velikost si určíme podle sebe). Na čtverečky klademe tvarohovou náplň, protilehlé rožky spojujeme k sobě. Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat drobenkou. Ale ohledně náplně -  plníme podle chuti. je jedno jakou si vyberete - maková, tvarohová, povidlová - prostě takovou jakou máte rádi. Pečeme na cca 200 stupňů do zezlátnutí, ale každá se raději řiďte svou troubou, protože každá peče jinak.

Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem. I když nejlepší jsou ještě vlažné...

Jsou vynikající, nadýchané, prostě super!!!!!!!!

 d@niela

 

 

Komentáře (7)add feed
... : doktor
Dani moc děkuji,jsou skvělé a ty vlahé nejlepší.Ty vychladlé jsme nestačili ochutnat.Jsi poklad.
listopad 20, 2017 13:09
... : Myška
Hmm, a kde je fotka, Dani? Na receptech jsou nejlepší ty fotky...
listopad 20, 2017 14:21
... : *deeres*
Myško, fotky se nenajíš, tak šup do díla!
Podobný recept tu už jednou byl a podle tehdejšího receptu ani nemusíte čekat na vykynutí
a s těstem se skvěle pracuje.
https://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=7744&Itemid=34

Dokonce jsem i vypátrala od cukrářky, proč je v receptu droždí i kypřící prášek a ona tvrdila že:
" Do kynutého těsta se může přidat kypřící prášek, těsto pak je jak peřinka pro miminko."
Osobně vyzkoušeno, rohlíčky se vznáší nad plechem.
smilies/grin.gif
listopad 20, 2017 16:04
... : Myška
Asi počkám na obrázek... smilies/wink.gif
listopad 20, 2017 17:03
... : d@niela
OK, koncem týdne napeču - a opovaž se Myško nepřijet ochutnat ...
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
listopad 20, 2017 21:28
... : Myška
Jé, Dani, to radši nepeč! Určitě nepřijedu. Do Prahy jezdím jen z donucení pracovně a letos jsem už jednou byla, zrovna ve čtvrtek 16.11. smilies/cheesy.gif
listopad 21, 2017 14:54
... : zuza
Dani, vyzkoušej místo hery dát sádlo, zdají se mi lepší.
listopad 22, 2017 05:51
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]