O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ÚVAHA KULINÁŘSKÁ PDF Tisk E-mail
Neděle, 02 červenec 2017
Tohle je sice pár let staré, ale následující recept se vám určitě bude líbit. Jedná se o škvarkové placky, poněkud neobvykle vyrobené… Jo, prostě zkouším recepty jídelní trochu jinak. Sem konečně taky línej jako každej chlap. Má vnučka Kaťa je má velice ráda. Tedy ty placky. K jejich výrobě jsou potřeba škvarky – ale ty koupené mi nejedou, jednak jsou tvrdé a drahé a vůbec. Tak jsem zkusil si je vyrábět sám a tady máte vyzkoušenej návod.


  

 


 

Nakrájím sádlo bez masa na kostky, klidně 2x2 cm, dám do porcelánové či jiné misky (třeba zapékací, musí mít víko) a vrazím to na 4 minuty do mikrovlnky. Vyndám, rozdělím slepené kostky, podleju lžící mléka smíchaného s vodou (důležitá je ta voda, sádlo se nezakalí) a znova na 4 minuty zpátky.

 

Čas je nutno vyzkoušet podle vaší trouby, přeženete-li to, tak místo škvarků máte tvrdý hořký nechutný kreker. Proces škvarkování je velice rychlý, srovnám-li ho s klasickou výrobou, tak fakt na tohle bacha. Ovšem, když se natrénovaně trefíte, tak získáte manu nebeskou, krásně nadýchané škvarky, měkoučké, růžové, voňavé. Většina se jich sní tak jak jsou, vymačkané, trochu poprášené pálivou paprikou a ochucené česnekovou solí. Je to jídlo určitě dieteticky naprosto nezdravé, ale je-li podáváno teplé, v blízkosti nálevního pultu, tak to nemá naprosto chybu. V každé lepší hospodě získáte nehynoucí obdiv, to vám zaručuji.

 

 

 

Výsledek obrázku pro škvarky

 

 

 

Ale to jsem nějak odbočil. Ty, které se vám podaří zachránit, a nesníte-li je vy sami, tak nakrájejte či posekejte na menší kousky, potřebujete jich asi tak 15 dkg. Zkusil jsem mletí na masovém strojku s velkými dírami, ale není to ono, vypadá to pak dost fabricky. A kdo má ten strojek potom mejt…

 

Jo, a pak: koupím krabici „České buchty“ a připravím dle návodu. Nepřidávám do těsta olej, ale trochu teplého sádla z těch škvarečků. V závěrečné fázi vmíchám do těsta ony škvarky a nechám vykynout. Vytvořím placky, nahoře je natřu štětečkem rozmíchaným žloutkem s troškou vody a tam nasypu hrubou sůl. No, a pak na plechu vyloženém pečícím papírem je upeču do zlatohněda. Vynikající je horkovzdušná trouba, kde celou dávku udělám najednou.  Naprosto vynikající žrádlo (jiný výraz pro to prostě neexistuje ) pro malé i velké.

 

 

 

Výsledek obrázku pro škvarkové placky

 

 

 

Vzpomínám, že Kateřina si je k patnáctinám poručila místo dortu; dala je na vál, do každé placky zapíchla svíčku a měla dort holt taky, i když dost netradiční. No a co, všechny ty její sezvané kámošky to sblajzly fantasticky rychle. Navíc při tom tloukly pyskem, proč že jim to doma neudělají taky. Tak jsem dal každé recept.

 

Konečně to není tak složité, aby to ta mladá majitelka děravého pohlaví nezvládla sama. Kateřina se už tenkrát pouštěla i do dost odvážnějších jídelních kreací. Občas něco zmrvila, konečně kdo ne. Kdo nic nedělá, nic nezkazí a v životě se to určitě hodí.

 

 

FRANTA BOUŠKA

 

 


Komentáře (4)add feed
tohle musím rozhodně vyzkoušet!!! : Ivan Kolář
díky a dám vědět :-).
Stačejí mi ty škvarky, už to přímo cítím!!! smilies/grin.gif
červenec 03, 2017 09:36
Jsem odchovaná na nezdravých jídlech : *deeres*
a škvarky miluju. Je trochu problém dneska sehnat kvalitní hřbetní sádlo, protože prasata se pěstují na maso. On ani ten špek nevypadá tak, jak by měl vypadat a jak ho ještě já pamatuji.
Sádlo děláme v pekárně, je z ní výborné a prakticky bez práce.
Placky u nás zmizí okamžitě a je jedno jestli to jsou bramborové, škvarkové, nebo zelňáky.
Zelňáky se škvarky mám nejraději, ale dodnes je neumím udělat tak, jako teta. Ten recept si vzala do hrobu. Na netu je receptů spousta, s hladkou mokou i polohrubou, s vejci i bez, smažen Tak kdybyste někdo věděl, jak se správně dělají ze škvarků a kysaného zelí, tak napište.
červenec 03, 2017 11:22
Zase jsem to odcvrnkla. : *deeres*
Chtěla jsem ještě napsat, že je teta nesmažila, dělala je na sucho na plechu v troubě a určitě tam nedávala vajíčko. Ale moje placky nikdy nechutnají tak, jako ty její.
červenec 03, 2017 11:26
Franto, : doktor
švarky,hlavně domácí,miluji.Z toho je zřejmé,že miluji i škvarkové placky.Škvarkové placky musí škvarkama vonět,prostě dát jich do těsta hodně či spíše kapku víc než akorát.Manželka i snacha pečou výborné ne-li vynikající.
červenec 03, 2017 15:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]