O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
- BRAMBOROVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
Přihlášení
Anketa
FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA |
Čtvrtek, 15 červen 2017 | ||||||
Strana 3 z 4
Spaření mangoldu ve vroucí vodě
Pokud se rozhodnete mangold předvařit, zbavit ho tak velkého objemu a nechat ho zároveň změknout, určitě vás v tom jedině podpořím.
1. Nachystejte si velký hrnec s vroucí dobře osolenou vodou (rovná lžíce soli na 3 litry vody). 2. Jakmile voda vře klokotem, vhoďte do ní mangoldové stonky, pokud jste se nerozhodli zpracovat je jinak. Nechte vařit 3-4 minuty, poté je vylovte děrovanou lžící a ihned vložte do mísy se studenou vodou a s ledem. Tím se přeruší vaření a mangoldu zůstane svěží barva i konzistence. 3. Po předvaření stonků vhoďte do vody listy, promíchejte a nechte vařit jen 1-2 minuty. Poté opět vylovte a zchlaďte na ledu. 4. Zchlazenou zeleninu sceďte a nechte co nejlépe okapat.
Procesu uvaření a rychlému zchlazení se říká blanšírování a už jsem o něm psala dřív. Pokud vám vrtá hlavou, proč se na zeleninu chodí tak složitě a k čemu je to dobré, doporučuju k přečtení. Předvařený mangold je připravený okamžitě k jídlu, stačí ho jen dochutit a znovu prohřát. Tak například ho můžete přidat k opečené cibulce na pánvi, přisypat vařené brambory a udělat si šťouchané letní mangoldové brambory jako přílohu.
Dál se hodí ke smíchání s pohankou (a česnekem), s rýží, určitě by se dal propašovat do vařených těstovin, do těstovinového nebo kuskusového salátu, do náplně pro lasagne nebo jako vložka do slaných vaječných koláčů.
A to nejlepší nakonec: když uvaříte bešamelovou omáčku z trochy mléka, jíšky a muškátového oříšku, přimícháním spařeného nasekaného mangoldu získáte krémový mangold jedna radost.
Spaření mangoldu na pánvi
Vlastně nejde ani tak o spaření jako spíš rychlé opečení. Stonky, pokud je použijete, je třeba nakrájet na drobnější příčné kousky, silné kolem půl centimetru. V pánvi si rozehřejte pár lžic oleje, já zde mám ráda olivový, a jakmile je horký, vhoďte do něj nachystané syrové stonky. Pokud se rozhodnete zároveň přidat i trochu nakrájené cibule, zcela jistě tím nic nezkazíte. Chvíli na středně silném žáru míchejte, asi 2-3 minuty, tím stonky poněkud změknou.
Pak můžete přidat i listy a pokračovat v míchání, až listy vesměs zavadnou, zmenší svůj objem a taky trochu změknou.
Po osolení máte rychlou a výbornou přílohu, případně základ do dalších jídel. Důležité je vědět, že mangold z pánve se nijak šokově nechladí, takže stáním a čekáním ztrácí svěží zelenou barvu a bude šednout. Vždy ho tedy připravujte pokud možno co nejblíž okamžiku podávání.
|
< Předch. | Další > |
---|