O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 05 červen 2017
Přejít na obsah
FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

8. Velká lžíce

Použití polévkové lžíce je dost limitované. Velká lžíce vám pomůže vyndat vařené maso z vývaru, promíchat těstoviny při vaření, nadzvednout knedlík ode dna, zamíchat salát, vyjmout pečeni z pekáčku, sebrat pěnu z vývaru. V každé tepelné úpravě si najde svoje.

 

9. Utěrky

V začátcích je velmi těžké udržet při vaření systém a pořádek, přitom prázdná a volná linka je pro váš rozlet zcela nezbytná, a to v jakékoli fázi vaření. Už dřív jsem pro vás napsala článek, jak udržet pořádek při vaření. Teď k němu ještě přidávám radu, abyste stále měli po ruce dva druhy utěrek: látkové a papírové.

 

Nebojte se na každou novou kuchařskou seanci obětovat čistotu nejméně jedné látkové utěrky. Až se vám špinavé utěrky po týdnu nakupí, tak je pěkně společně vyperete na vyšší teplotu v pračce. Nekupujte tedy žádné krásné vyšívané utěrky, ale materiál, který snese agresivnější praní a který vám nebude líto zašpinit dnes a po vyprání znovu.Mějte utěrku stále po ruce, klidně si ji zastrčte za pásek nebo za zástěru. Utírejte s ní stále všechno, ale především pocákanou linku a špinavé nebo mokré ruce. Utěrka též funguje jako chňapka pro věci vytahované z trouby nebo pro tepelně vodivé poklice, které při dotyku pálí. V žádném případě ji ale neberte jako utěrku pro čisté, umyté nádobí. Na to musíte vyhradit zase jiný, čistý kousek. 

 

Papírové utěrky se hodí na všechno, na co by vám látkové utěrky přece jenom bylo líto. Za celou dobu své kuchařské kariéry jsem ale nenašla držák na roli papírových utěrek, se kterým bych byla spokojená a který by mi umožnil odtrhnout kousek role jen jednou rukou. Třeba mi s tímhle problémem zase poradíte vy.

 

Až se vrhnete na smažení, tedy poslední druh tepelné úpravy, zjistíte, že nic lepšího na okapání usmažených dobrot, než papírové utěrky, neexistuje.

 

10. Odstředivka na salát

Tohle je na první pohled zcela podivné vybavení, které by v základním seznamu asi nikdo nečekal. Budu se opakovat, ale zelenina je ve zdravém jídelníčku naprosto nezbytná. Pokud ji nejíte, koledujete si o nejrůznější problémy dřív nebo později. Odstředivka na salát udělá z tuctového salátu něco neuvěřitelného. Proč? Protože je nezbytná pro dokonalou salátovou zálivku. Přečtěte si o tom článek, pokud jste ho ještě nečetli. Změní vám to život. 

 

Odstředivka na salát tedy přispívá k většímu požitku ze salátů a z větší rozmanitosti zeleniny na stole. Pořizovací náklady na ostředivku jsou kolem 200 korun, zatímco hodnota je nevyčíslitelná.

 

Proč tu chybí kuchyňský robot?

 

Tenhle seznam vzniknul, aby vám pomohl lépe vařit. Nikoli péct sladké věci. Vaření je životní nezbytnost, zatímco sladké pečení je jen hezký doplněk. Až přijde na řadu seznam pro sladké pečení, můžete se vsadit, že dobrý kuchyňský robot tam bude na předních místech. Teď se ale tyhle dvě věci – vaření jídla a sladké pečení – naučte od sebe odlišovat jako nezbytné a zbytné. 

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]