O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZAMYŠLENÍ NAD ZUBEM A VĚČNÝM RUSKEM PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 13 prosinec 2007

 Nějak mě už delší chvilku pobolívá jeden z mých nečetných zoubků, hejbe se a vůbec. Zkoušel jsem i vyplachování své obstarožní tlamy speciálním, pro mě uvařeným, vícestupňovým Březňákem a to přímo v pivovaře, ovšem nějak to moc nepomáhá. Respektive, dokonale to pomáhá, ale jenom na tu chvíli, když v pivovaře jsem; pak je to ještě horší.

 

 

 

 

     Prostě něco stejného nebo podobnýho, co se vykládá o sexu a zubech, taky to prej pomáhá, ale taky jenom na tu malou chvilku. Ale za zkoušku by to možná stálo, kdyby to čistě náhodou stálo. Třeba kdyby se nade mnou ustrnula nějaká obstarožní střekovská děva, samozřejmě jenom z horního Střekova, když už jsem ten starej vysloužilej a zasloužilej  vojenskej veterán.

 

     Přemýšlel jsem - co zkusit si zoubek vytrhnout sám - nejsem ovšem na samotě Dálného východu jako ten sovětský člověk, sloužící tam před dávnými a dávnými lety své vlasti, lékař - hrdina, který si sám určil diagnózu a sám na sobě bez umrtvení provedl před kapesním zrcátkem operaci slepého střeva. Dokonce se v sovětské literatuře se kdysi tvrdilo, že to všechno přežil. Sem sice dost dobrej, ale zase ne tak moc dobrej. Stejně to byly historky ze života sovětského hrdinného lidu někdy (skoro furt) k neuvěření včetně plazícího se Meresjeva, dost fakt nepochopitelné.

 

     Taky v sedmdesátých letech minulého století existoval (samozřejmě jenom neoficiálně a v úzkém kruhu rodinném, dá-li se desítky lidiček považovat za rodinu) test a zkouška inteligence a jedna z důležitých otázek byla „ Jmenuj aspoň tři vynálezy, které nevznikly moudrostí ruských či sovětských vědců!" Nebyla na to prostě a jednoduše odpověď. Za mého útlého mládí existovala kniha - Vyprávění o ruských a sovětských vynálezcích a objevitelích. Vydání 1953, 636 stránek, 22 celobarevných příloh za neuvěřitelnou cenu 53 korunek československých  (dnes v aukcích za 1500 a více korunek pouze českých).

 

Cenu docela chápu. Tu knihu napsat, to už musíš mít vyšší druh fantazie a společenskou objednávku k tomu. Masírovat a vyplachovat lidem mozky, na to byl sociálismus velice dobrej. Propaganda jako fík, Gobbels by se divil a že to byl nějakej lhář profesionál. Štěstí, eště že jsme nedošli až ke komunismu, dopadli bychom jako Severní Korea. Prostě mír se musí chránit všemi bojovými prostředky.

 

     Fakt nebyla jediná věc na světě, kterou tito lidičkové nevynalezli. Dokonce i jakýsi mužík Jabločkov dávnou a dávnou před Edisonem vynalezl žárovku, t.zv. Jabločkovovu svíčku. Jenom ta carská vláda mu nějak nezavedla do vesnice elektriku, takže jí nemohl prakticky vyzkoušet. Ale prvenství patří nepochybně jemu, to dá přeci rozum.

 

     Dneska jezdíte běžně automobilem. Víte vy vůbec, kdo automobil vymyslel, sestrojil a provozoval? Nemáte ani šajnu, že jo ... to přeci byl pověstný ruský vynálezce a konstruktér Šamšurenko a to v roce 1752, v originále to znělo asi tak...samochodna koljaska bez lošaděj... (lošaď = kůň) už ten název je všeříkající. A aby cestující věděl kolik jede, byl na "palubě" přístroj.. tedy tachometr v originále...časa věrstoměrky... a to jeho pokračovatel Kulibin... to byl jinší sekáč. Takže když vám bude něco vykládat o nějakém Daimlerovi a ostatních, tak jim samozřejmě nevěřte, tady máte psanej důkaz...

 

Franta Bouška

 

 

 

 

Komentáře (8)add feed
To mi připomnělo : Míša šíša
film "Moje tlustá řecká svatba", kde nacionalistický Řek žijící v USA všem Amíkům říkal: "Pověz mi jakékoliv slovo a já ti dokážu, že pochází z řečtiny." - A vždy to skutečně dokázal smilies/smiley.gif
prosinec 13, 2007 10:42
... : mamča
No vidís, a já myslela, že automobil vymyslel Jurij Automobilovič Samochodov, kdepak Šamšurenkov.
...a telefon vymyslel Nikolaj Alexandrovič Telefonov, a trolejbus Ivan Nikitin Trolejbusovič, a další. To moje generace zná. Dělali jsme si z toho srandu už za tuhé totality. smilies/grin.gif
prosinec 13, 2007 10:43
cetla jsem : manul
o vlastni operaci slepeho streva. Byl to skutecne rus, ale ne na dalnem vychode ale na polarni stanici v Antarktide a ne az pred tak davnymi lety. Byl to lekar, takze vedel, ze vlastne nema co ztratit (nezvladnuta operace vs. praskel slepe strevo). Narychlo si vycvicil nejakeho asistenta a anestezii pouzil v te mire, aby u toho byl schopen pracovat. Taky system zrcadel mel o neco dumyslnejsi. Uz si nevzpomenu, jak dlouho ta operace, ktera je dnes vlastne banalni, trvala, ale prezil.
prosinec 13, 2007 11:48
Vo televizi v Rusku je už zmínka v druhý polovině 17. století : NČ
Jmenoval se Ivan Ivanyč a v carskym paláci ze zabejval přenášením obrazů z místnosti do místnosti.
Jen s tim rádiem rusáci fakt prvenství nemaj, i když si ho m.j. přisuzoval nějakej A.S. Popov.
Je totiž nade vší pochybnost historicky doloženo, že první rádio sestrojil už starej Archimédes. Jenže pak zjistil, že nikde nevysílaj, tak ho vzteky rozdupal.
prosinec 13, 2007 11:57
telefon vynalezl : Alena Puntíkovaná
soudruh Ivan Ivanovič Telefoněnko. Vedl drát z ucvha do p**ele a skutečně slyšel ho*no
prosinec 13, 2007 12:07
Rus byl i vůbec první člověk... : katka
To si to prý Adam s Evou někde pod keříčkem "vysvětlovali", a najednou zaslechli za tím křovím šrumec - i podíval se naštvaně Adámek, kdo je to ruší, a tam jakýsi vousatý dědek:
"Ja Ivan Ivánovič Ivánov, pěrvyj čelavěk na zemljeeee"
prosinec 13, 2007 12:17
Aleno Puntíkovaná : Zdena
ty mě zabiješ. smilies/grin.gif
prosinec 13, 2007 14:00
Chybný název knihy : prateta
Ahoj, já tu knihu mám, zázrakem jsem ji sehnala na inzerát v Annonci před 5 lety, protože tu moji mi v šerém dávnověku někdo ukradl.
Ta kniha se přesně jmenuje Vyprávění o ruských vynálezcích a objevitelích. Žádné sověty tam nepleťte. :-) Stála 65 Kč, tady na ni koukám a jsem moc ráda, že ji mám. Zvlášť mě uchvátila samochodnaja koljaska, o níž se ví, že jezdila sama, ale nezjistilo se, na jaký pohon. Jára Cimrman by zbledl závistí. :-)
Tak pa.
duben 16, 2009 15:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]