O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- KUCHAŘKA PRO DCERU
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKY - I. a II.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA- III.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - IV.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - V.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - VII.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - VIII.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - IX.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - X.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA XI.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - XII.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - XIII.
- SOUTĚŽ O KUCHAŘKU (NEJEN) MOŘSKOU
- "MIMINKOVÉ" NAKLADATELSTVÍ
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - I.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - II.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - III.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA IV.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA V.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - VI.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA VII.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - VIII.
- NOVÁ SOUTĚŽ - VZPOMÍNKY OBYČEJNÉ ŽENY
- NOVÁ SOUTĚŽ - VZPOMÍNKY OBYČEJNÉ ŽENY
- VTIPNĚJŠÍ VYHRÁVÁ - KLIKEJTE :-)))
- VTIPNĚJŠÍ VYHRÁVÁ - KLIKEJTE :-)))
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - I.
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - II.
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - III.
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - IV.
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - V.
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - VI.
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - VII.
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - VIII.
- SOUTĚŽ - VÁNOČNÍ KUCHAŘKA PRO DCERU
- SMRDUTÉ VÁNOCE
- UKRUTNĚ KRUTÉ KRŮTÍ HISTORKY
- A ZASE KRUTĚ O KRŮTĚ...
- GELMÁNIE
- VÁNOCE NA DRAKA
- ŠTĚDRÝ DEN 1897
- KDYŽ JE ŽENSKÁ NEŽENSKÁ :-)))
- SOUTĚŽENÍ - VYHRÁVÁNÍ - POSÍLÁNÍ...
- MANUÁL PRO ZAČÍNAJÍCÍ MAMINKY
- PŘÍHODY ČŮRACÍ
- VOJTOVO ŠESTINEDĚLÍ
- POČŮRANÝ KRASAVEC
- "AŤNOUUUUUU!!!"
- MILÝ TATÍNKU A MILÁ MAMINKO
- ŠIKOVNÁ MAMINKA-KUCHAŘINKA
- KÁJINKA - POSTRACH NAŠÍ RODINY
- JARNÍ SOUTĚŽ S HORNSCHUCH s. r. o.
- JARNÍ SOUTĚŽ S HORNSCHUCH s. r. o. - OTÁZKA:
Přihlášení
Anketa
SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - VI. |
Pondělí, 10 prosinec 2007 | |||
Vlastně nevím, jestli se můžu se svým příspěvkem hlásit do soutěže o nejlepší historku, jak jsem začínal s kuchařením. První začátek u plotny jsem skutečně okusil, ale kuchařským mistrem jsem se nikdy nestal. Měl jsem k němu však jen kousíček... Bylo to před lety ve Vietnamu, kde jsem se toulal s partou přírodovědců.
Jednou jsme s domorodci v Saigonu popíjeli pravou pančovanou vietnamskou whisku made in USA a přitom náš hostitel vařil polévku. Něco mořských řas, nudličky z rýžového škrobu, vařené kuře, žraločí ploutve, česnek, žen-šen i hrst údajných hovězích masových kostiček, které se musely smažit na pánvi, na níž se den předtím připravoval pokrm z tučné kobry. Do toho pěli bývalí bojovníci Viet-kongu, sťatí jak donští kozáci, píseň "Škoda lásky" od pana Vejvody a pěli ve špatné anličtině, v níž nám též vysvětlovali, že tuto americkou národní píseň Vyvalte sudy se naučili do svých nepřátel v době, když vládlo mezi zákopy vietnamské války příměří.
Měl jsem dobrou náladu, vysvětloval jsem, že kdeže americká, ale pravá česká lidová, ale marně, a tak jsem se vrhnul raději do kuchtění. Zbylo na mě ale jen míchání masových kousků, aby se nepřipálily. Vonělo to báječně, když jsem došvrdlal, hostitel vsypal kousky masa do polévky, zamíchal, nechal trochu odstát a pak jsme se do gruntu, jak moje babička říkala polévkám, pustili. Něco porcelánovou lžící, něco hůlkami. Naštěstí jsem si oko nevypíchl, zato mě potkala mnohem drastičtější věc...
Jeden z rozjařených Vietnamců se pořád uculoval, ba přímo řehtal. Nechápal jsem, co je mu k smíchu. Dorážel jsem na něho, ať mi řekne, co je mu tolik směšné. Nakonec kývnul hlavou, abych šel za ním. Vyšli jsem na malý dvorek, kde byly ve velkém koši zbytky nějakých kůží a vnitřností. Naklonil jsem se blíž, zacpal si nos a spatřil divné ocásky a kůže, zatraceně podobné těm krysím či potkaním. A pochopil jsem, co mi bylo pověřeno míchati a jisti. Udělalo se mi zle, z čehož jsem díky bohu vybruslil dalším panákem methylalkoholové whisky. Poprvé v životě jsem jedl smaženou krysu... Smáli se všichni, jen mí kolegové přírodovědci byli nadurděni - hlavně ze své pozice ochránců zvířat, tedy i krys a potkanů.
Dohra a pointa toho všeho však teprve přišla. Když jsme přistáli na Ruzyni, čekala nás skupinka zdravotníků, aby nám zvěstovali, že Vietnam zasáhla epidemie cholery a černého moru a oni nás tedy museji dát do karantény do doby, než se zjistí, jestli nejsme nakažení bacilonosiči.
Po týdnu nepříjemných procedur vše dobře dopadlo, ale jistě každý z vás pochopí, že strastiplné důvody, proč jsem nestal známým šéfkuchařem, byly nad jiné pádné.
Břetislav Olšer
UPOZORNĚNÍ - Soutěž trvá do 20. 12. 2007. Prosím, texty posílejte na adresu: redakce - zavináč - kudlanka.cz díky, d@niela
|
< Předch. | Další > |
---|