O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
- BRAMBOROVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
Přihlášení
Anketa
MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY |
Neděle, 30 říjen 2016 | |||
Moje tajná ingredience je pochopení jedné základní pravdy: kouzlo úspěchu v kuchyni totiž neleží v žádných tajných ingrediencích. K nepříčetnosti mě dovádějí kuchařky pro začátečníky, které neučí vařit z běžných surovin, ale namísto toho se uchylují k úskokům s uzeným lososem, efektně zakroucenými krevetami nebo čerstvými artyčokovými srdíčky – jakoby stačilo zmínit, co jste do jídla dali, a strávníci z toho automaticky musí dostat záchvat nesmírného blaha.
Takhle to v kuchyni nechodí, největší rozkoš vám přivodí poctivě udělaný bramborák, makové buchty nebo svíčková ještě lepší, než ji dělala babička. A jak vidíte, nic z toho nevyžaduje ani sáhodlouhý nákupní lístek, ani výpravu do specializovaného lahůdkářství.
Obejměte dnes svou lednici a mějte ji rádi i za to málo, co někdy dokáže nabídnout. Čím jednodušší suroviny dokážete používat, čím méně jich potřebujete do jednoho jídla, tím lepší musí být vaše kuchařská technika, tedy dovednosti. Tohle uvědomění je moje tajná ingredience. Čím méně surovin, tím důležitější je, co přesně s nimi uděláte a jak. Proto tuhle tajnou surovinu dokáží použít jen ti, kteří chtějí mít hlavy otevřené a nevadí jim učit se nové věci.
Ráda bych to nyní dokázala na případu hebkých, hedvábně krémových, míchaných vejcích. Z minima surovin připravíte úchvatné jídlo, pokud víte jak (tedy máte tu tajnou ingredienci, totiž vědění). Další ukázky tohoto přístupu najdete třeba v mé Kuchařce pro dceru.
Kdybych ze všech doporučení, kterak připravit měkká, nadýchaná, krémová míchaná vajíčka, měla vybrat jedno nejdůležitější, mám jasno – zkraťte jim pobyt na pánvi na absolutní minimum. Samozřejmě neuškodí, když je budete připravovat na dostatečném množství másla a rozšleháte je s trochou smetany. Ale definitivní pokyn je jen jeden. Nesmí se vysušit na pánvičce. Požadavky ohledně konečné konzistence a velikosti vaječných kousků už nechávám na vás.
Suroviny
- do omelety 4 plátky šunky 4 velká vejce 50 ml smetany ke šlehání špetka soli 20 g másla
- k podávání 2 lžíce čerstvých sekaných bylinek (pažitka, petržel, estragon, kerblík)
Postup
Přeju báječnou chuť,
|
< Předch. | Další > |
---|