O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
Přihlášení
Anketa
FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO |
![]() |
![]() |
![]() |
Úterý, 23 srpen 2016 | |
![]()
A když konečně padne rozhodnutí, že hlasování vyhrálo mojito, neboť suroviny na přípravu má v létě každý doma po ruce, na zahradě a v příručním baru, zbývá vyřešit zdánlivě snadnou otázku, jak z těch čtyř požadovaných surovin vytřískat co nejlepší nápoj.
Čili, jak vlastně zní recept na dobré mojito.
![]() Slovo vytřískat není zas tak daleko od pravdy. K dispozici máte jen pár lístků máty, třetinku limetky, lžičku třinového cukru, panáka karibského rumu a velkou sklenici vody a ledu. Z těch pár surovin máte za úkol udělat nápoj, který bude mít poměrně výraznou chuť. Vzpomeňte si, jak jste se tuhle těšili na mojito a místo toho jste na dně sklenky míchali brčkem nerozpuštěné krystalky cukru jako o život, aby to vůbec nějak chutnalo.
Shrnuto a podtrženo: technika přípravy dělá dobré mojito dobrým mojitem. Vlastně by se dalo říct, že je úplně vším.Měla jsem to štěstí, že mě učil mojito připravovat člověk z barmanského oboru. Pokud chcete vědět, co mi tenkrát vtloukl do hlavy, ráda se o know-how podělím. Výměnou za to, že mi dáte vědět, jak vám tohle mojito osvěžilo léto.
Stejně jako v kuchyni, i na baru je příprava důležitá. Odhadněte, kolik mojita za večer budete chystat, a nachystejte si suroviny na všechny drinky najednou. Jinak se zbytečně zaseknete čištěním a krájením a přestane vás to bavit dřív, než umícháte třetí drink.
Od alkoholické k nealkoholické verzi je to jen malý krůček. V druhém bodu postupu vyměníte panáka rumu za panáka perlivé vody. Musíte totiž cukr s něčím rozmíchat a rozpustit. Ať už děláte alko nebo nealko verzi ovocného mojita, musíte si ovoce očistit a připravit předem ve fázi, kterou jsem nazvala příprava. Jakmile začnete do sklenky přidávat led, nasypte do ní i pár kousků ovoce. Nemusíte ovoce drtit společně s limetkami, nevypadá to úplně dobře. Brčko pak zaměňte za lžičko-brčko, nebo jak se ta věc s rozšířeným koncem pro vylovení kousků ovoce jmenuje.
Případně obyčejné brčko doprovoďte dlouhou lžičkou.
|
< Předch. | Další > |
---|