O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
- BRAMBOROVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
Přihlášení
Anketa
GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO |
Čtvrtek, 16 červen 2016 | ||||||
Strana 1 z 4 Kdo chce být jen trochu moderní, už je hrdým majitelem grilu. Ti největší borci z něj každý rok na jaře ometou pavučiny, pořádně ho rozpálí, usuší si na něm pár plátků kuřecího masa, opečou dočerna dvě klobásky nebo Pepu v alobalu a po zbytek sezóny na něj ochotně zapomenou – tedy pokud není v dosahu někdo, komu by bylo záhodno demonstrovat míru moderní vybavenosti této domácnosti a zběhlost pána domu v disciplíně grilování.
Pokus o ohromení hostů tímto způsobem nemám na mysli a už vůbec nemůžu začínající kuchařce doporučit, aby se o něco takového pokoušela sama. Nechám stranou make-up, který se nad žárem grilu roztéká přímo ukázkově a hosty sice přivede do němého úžasu, ale vás zase do řečí.
Je tu ještě otázka ostatních důležitých kuchařských příprav, aby maso na stole nezůstalo zcela opuštěné. Chléb se sám nenakrájí ani neodnese na stůl, jak jste jistě dávno zjistili z vlastních zkušeností. Dresinky se neumíchají, zelenina se neočistí, saláty se samy nepřipraví, hořčice se sama nekoupí. A zcela jistě taky vím a mnohokrát jsem se o tom přesvědčila, že ani ubrousky jen tak z dobré vůle a vlastního rozhodnutí nenaskáčou na stůl.
Venkovní grilování je prostě koncert pro dva hostitele. Plně závisí na ochotě mužské poloviny domácnosti zapojit se do procesu, od vystěhování pavouků až po závěrečné vypucování vychladlého přístroje. Jemu pak náleží chvála za zkrocení ohně a výborně opečené maso. Co na tom, že intenzivní podpůrnou a přípravnou fázi obstrarala druhá polovina páru. Tak velí nezvratná dynamika grilování.
Takže milé dámy, pokud se přes to všechno toužíte ukázat u grilu a dokázat obecenstvu, že i vám právem náleží chvála větší než obykle, mám tu pro vás tři snadné recepty na téma grilovaná zelenina.
Jsou ověřené, oblíbené, velmi rychlé, lehké, snadné a uchvacující. Nemusíte se bát, že by zůstaly na stole, viděla jsem mnoho mužů, kterak do nich nedočkavě boří své líce a vidličky. Vyčkejte na nestřežený okamžik u grilu, opásejte se apartní zástěrkou, přiskočte a užijte si svou chvíli grilované slávy.
1. Grilovaná zelenina v marinádě
Těžko se tomu věří, ale i křehká zelenina je v žáru grilu značně odolná. Vydrží toho opravdu dost a nemusíte ji kontrolovat každých deset vteřin. Dokonce jí sluší částečné připálení až do stavu puchýřků. Obavy z horka proto pustťte k vodě.
Jestliže váš gril umožňuje nastavení na přímé i nepřímé grilování (víc o tom v článku o Grilování bez tuku, který jsem tu napsala předloni), rozhodně jděte do prudkého a přímého žáru. No a pokud máte jen základní gril, tak u něj stejně jiný způsob grilování nepřipadá v úvahu.
|
< Předch. | Další > |
---|