O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEMUSÍ BÝT MALOVANÝ, STAČÍ BÍLÝ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 29 únor 2016
Kolik se může sníst vajec „na posezení“? Dříve panoval názor, že by se mělo sníst jedno vejce denně. Od toho ale už výživoví poradci upustili. Vajíčka totiž patří mezi alergeny, především u dětí. Jsou ale zdrojem vitamínů A, celého komplexu B, D, E a K. Vejce zároveň obsahují fosfor, železo, síru a vápník.

 

 

 

 

 

 

 

Ano, z preventivního hlediska je však třeba regulovat příjem živočišných potravin, které jsou zdrojem cholesterolu. Pozitivní je hlavně obsah bílkovin. Pokud se jedná o vejce, tak bílkovina v nich obsažená způsobuje vyplavení hormonu glukagonu, který přispívá k využití uhlovodanů a tuků uložených v těle. Někdy se ale s poukazem na vysoký obsah tuků ve vejci odkazuje na jejich nevhodnost při redukčních dietách. Ve skutečnosti je vejce jednou z nejlepších potravin ke snížení hmotnosti. Při požití jednoho kusu vejce víme, že jsme přijali 70 kalorií a výborný poměr živin, 6 g bílkovin a 5 g tuku. Tento poměr zvyšuje hormony nasycenosti – ty, které vysílají našemu mozku zprávy o sytosti.

 

 

Redukce hladiny cholesterolu v krvi je hlavním cílem zdravotní osvěty po mnoho desetiletí. Důvodem je epidemický nárůst kardiovaskulárních onemocnění. Ta jsou většinou způsobena ukládáním tukových plátů v cévních stěnách. Takže nápad snížit množství cholesterolu tím, že jej budeme přijímat v menším množství, má svoji logiku. Vždyť vejce obsahuje cholesterol ve velkém množství, až 200 mg na porci.  

 

Ale!

 

Cholesterol, který přijímáme stravou, příliš velké množství hladiny cholesterolu v těle neovlivní. Ve skutečnosti jen u 30 % lidí byl zaznamenán nárůst hladiny cholesterolu poté, co konzumovali vysoce cholesterolovou dietu.

 

 Průzkum u 100 000 lidí ukázal, že denní konzumace vajec nijak nezvýšila riziko srdečních onemocnění. Naopak. Další studie ukázala, že příjem až tří vajec denně při nízkém příjmu karbohydrátů zlepšuje hladiny HDL, tedy tzv. „hodného“ cholesterolu.

 

 


 

 

 

Žloutek je napěchován živočišným tukem. Ovšem obávané nenasycené mastné kyseliny jsou eliminovány přítomným lecitinem, který míchá tuky a vodu a je důležitým přírodním emulgátorem. Abyste využili co nejvíce výživných látek, které vejce nabízí, neoddělujte bílek od žloutku, nebojte se konzumovat vejce celá.

 

 

 

d@niela

(a jdu si dvě umíchat…)

 

 

 

 

 

 

Komentáře (6)add feed
Daní, tohle mi nedělej : Míša šíša
Slintám tu nad tou fotkou.... Vajíčka miluju v jakékoli úpravě a v jakémkoli množství.
Moje babička vždycky říkala, že ve vajíčku je všechno jen to nejlepší. Samozřejmě měla na mysli vejce od jejích domácích "šťastných" slepic.
únor 29, 2016 13:46
No dyk, : d@niela
taky mne ta fotka svedla :-)))) smilies/grin.gif
únor 29, 2016 14:07
Smažený : Lenka1
vejce taky můžu. Snídám je hodně často.

Zastávám názor, že co je přírodní, tak nemůže být špatný. Když vejce obsahuje všechno, co je zapotřebí, aby se z něj vylíhlo kuře, tak to prostě logicky nemůže škodit.
únor 29, 2016 18:22
A kolik vajec se dá sníst nalačno? : NČ
.
únor 29, 2016 19:14
dobrej fór... :-))) : d@niela
nebudu prozrazovat, ať se nachytá někdo jinej :-)))
únor 29, 2016 20:47
Nč : mia I
smilies/grin.gif jedno? ty ostatní už nejsou nalačno ne?
únor 29, 2016 21:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]