O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Neděle, 07 únor 2016
Přejít na obsah
PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5

 

 

 

 

 

Moučnou stranou dolů ho vložte do pánve s horkým tukem. Zprudka maso opečte. Jediným vaším cílem je sytá, zlatavě hnědá barva. Bude vám to trvat minutu až dvě, podle výkonu plotýnky. Poté maso obraťte na druhou stranu a opečte ho dozlatova i tam.

 

Ta první, pomoučněná strana masa se vám k pánvi chytat nebude. Trochu horší to asi bude s druhou stranou masa, ale když ho necháte dobře opéct, odlepíte ho od pánve bez nějaké větší síly.

 

 

 

 

rychlé opečení masa

 

 

 

 

Takto opečené maso je tak akorát dodělané i uvnitř. Plátky jsou tenoučké, rozklepané, takže se vůbec nemusíte bát, že by snad něco uvnitř zůstalo syrové. Každý opečený plátek masa dejte stranou a udržujte ho v rámci možností v teple. Pokud máte dost velkou pánev, můžete opékat i víc plátku najednou.

 

 

 

3. Příprava omáčky

 

Aby měla šťáva k masu nějakou chuť, musíte použít masový vývar. Bez vývaru to tady prostě nejde. Nesnažte se to obejít vodou, sic dostanete šťávu velmi nevýrazné chuti a nic s tím neuděláte.

 

Pokud vývary nevaříte, neumíte uvařit nebo momentálně nemáte po ruce, můžete použít i nějaký jemnější, bezglutamátový vývar z kostky nebo z prášku. Nebojte se ho naředit víc, než doporučuje návod, čili klidně ho udělejte o něco slabší.

 

Tento vývar nalijte do horké použité pánve se všemi přípečky, které v ní zbyly. Přiveďte k varu a vše zprudka vařte jednu nebo dvě minuty, občas promíchejte a odškrábněte ode dna to, co tam bylo nalepené. Přidejte i šťávu, kterou mezitím pustilo čekající maso. Nechte rozpustit všechno, co se připeklo k pánvi.

 

 

 

 

prohřátí masa ve šťávě

 

 

Nyní do vývaru vraťte zpátky maso. Několikrát každý plátek obraťte, aby se ve vývaru vykoupal z obou stran, pak ho ale nechce, aby opět ležel naklepanou stranou dolů. Je to stejná strana, která má na sobě opečenou mouku. Tahle mouka teď vývar jemně zahustí. Nechte všechno společně asi minutu zvolna probublávat. Maso je propečené a nemusí se dál dusit, jde jen o to, aby se mouka spojila s vývarem.

 

 

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]