O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NESTUDUJÍCÍ SYN A VÝŽIVNÉ PDF Tisk E-mail
Úterý, 17 březen 2015

Dobrý den, na internetových stránkách Kudlanka jsem objevil Vaši adresu a žádám Vás o radu. Můj syn je plnoletý a nedostudoval odborné učiliště. Je hlášen na úřadu práce. V minulosti  na mne jeho matka podala exekuci, u které jsem sice poté prokázal, že je neoprávněná, ale přesto jsem měl víc jak rok zablokován veškerý majetek, včetně účtů, než se to vše vyřídilo. 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Teď mám následující problém: nechce se mi platit synovi, který nestuduje, ale fetuje a má problémy se zákonem (je obviněn z vykrádání bytů - zatím v šetření). Ale přečetl jsem si na internetu, že musím platit i nádále, dokud nerozhodne soud o ukončení vyživovací povinnosti. Žádost jsem u soudu již podal. 

 

      Mohu tedy zatím výživné ukládat do depozitu u nějakého advokáta? Víte, mám strach, že opět na mne pošlou exekuci a než soud rozhodne, opět mi zabaví majetek. Musím dodat, že bych nebyl schopen syna žalovat o navrácení neoprávněně odebraného výživného, o to mi nejde.

 

      Moc Vás prosím o radu jak nadále postupovat.

 

Velice děkuji, JAN

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milý Jane,

 

      je to smutné, ale asi se synek nepovedl. Jen takový dotaz mimo téma: jak moc jste měl na jeho výchovu vliv? Jak často jste se stýkali?

 

     Ale teď k dotazu:  Bylo by dobré se doporučeným dopisem syna zeptal, zda studuje, a pokud ano, že žádáte o  urychlené zaslání potvrzení školy o jeho presenčním studiu. Pokud ho nedostanete, že  s platbu výživného ukončíte. Vzhledem k tomu, že je zletilý a tedy i schopný sám se živit, nemáte už tuto povinnost. Každopádně si ty částky dejte do rozhodnutí soudu stranou, ale pochybuju, že by na vás v tomto případě syn či jeho matka poslali exekutora.

 

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (2)add feed
Jan : Karlos...
Já osobně bych okamžitě přestal platit a prachy bych si dával pro jistotu bokem. Je plnoletej, nestuduje, není co řešit. Pochybuju, že tě dá k soudu a kdyby jo, vyhraješ to.
březen 18, 2015 05:26
milý a vážený Jane, : sportovni postava
vyjadřuji Vám svoji morální podporu,
.
máte jistotu, že je to skutečně Váš syn?
.
máte testy DNA ?
.
nebo máte nějakou jinou jistotu?
.
od toho se odvíjí co dále s touto nedobrou situací.
březen 18, 2015 21:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]