O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

UKRADLI MI NOS MEZI OČIMA PDF Tisk E-mail
Úterý, 18 září 2007

Jsem zásadním odpůrcem nákupů v supermarketech. Až pouze krajní nouze mě v mých šedesáti letech přinutila protlačit chrastící drátěný vozík do prostor pro mě zcela neprobádaných. Žena Pavla musela k vnoučkovi do Čech a já měl hlad. Snažil jsem se v tom bludišt přeplněných a ještě přeplněnějších reagálů nezabloudit, takže jsem v tom zmatku, jenž děsil moji dětskou duši, nechal v nákupním vozíku na pár vteřin svoji peněženku i se všemi doklady.

Nevymýšlím si, za deset, možná dvacet vteřin, určite to nebylo víc, jsem se otočil a portmonka byla pryč.

 

     S klíčemi od bytu, občankou, cestovním pasem, slevovou kartou pro nákup v Kodaku, s kartou pojišťovny, jízdenkami  DPMO a se třemi tisícovkami, které mi nechala moje laskavá paní na útratu. Naštěstí to ještě nebyla eura, ale české koruny a díky Bohu jsem ani kreditku nikdy nevlastnil, stejně jako řidičské oprávnění. I tak to bylo škody a hrozivých představ, jak se potím v dlouhých frontách na obecním úřadu, jelikož mě čekal let do dalekého zahraničí.

 

 

     Ohlásil jsem ztrátu ochrance, ta zavolala policii a ti se mnou úprkem odjeli k mému bytu. Naštěstí jsme tam byli dřív, než zloději. Byl jsem otrávený a bez chuti do života. Pak mi na státní linku zadrnčel telefon: „Milý pánko, našel som v Porubě ve škarpě vaši peněženku. Je ale dočista prázdná. Prachy fuč, jenom vaše telefonní číselko, občanka, pasport a nějaké kartičky. Já vám to přivezu..." lamentoval hlas v telefonu. "Chtěl bych ale nálezné... Pět stovek..."

 

     Tak jsem vyplatil dalších 500 Kč svému spoluobčanovi, který se až příliš nápadně podobal osobám, o jejichž barvě pleti nám ochránci lidských práv zakazují mluvit nahlas a přikazují, abychom je přinejhorším nazývali nepřizpůsobivými lidmi.

 

     „Ty by sis nechal ukrást i nos mezi očima!" pokývala nade mnou moje žena Pavla, když se vrátila domů. ,"Ještě že nám nevykradli celý byt..."

 

     A měla pravdu. Od té doby se obchodním centrům vyhýbám, jako čert kříži.

 

Břetislav Olšer 

 

 

Komentáře (4)add feed
Jo, : Lotka
asi před rokem jsem našla takhle vykradenou peněženku jedné teď hodně známé političky. Zavolala jsem jí na svou útratu, poslala na svou útratu doporučeně sice bez peněz, ale s kreditkami, různými poznámkami a vizitkami (na to, že je to ženská tam měla neuvěřitelnej bordel a ta peněženka už taky něco pamatovala... já bych se za ni styděla) peněženku domů a dodnes jsem se nedočkala ani poděkování. smilies/undecided.gif Asi jsem to měla udělat taky tak. smilies/grin.gif Ale možná mi to Pán Bůh vrátí jednou na dětech. smilies/grin.gif
září 18, 2007 14:54
oni to takhle dělají : alena tečkovaná
nebo k vám přijde někdo, kdo řekne, že je nezaměstnaný bezdomovec - pokud máte v peněžence málo, tak vám vrátí doklady, s tím, že to našel v popelnici. Pokud se dají doklady zpeněžit - tj.prodat třeba Ukrajincům a podobně - pak vám nevrátí nic. Nicméně, zámek je nutno vyměnit, neboť od vašich klíčů (s připojenou adresou) se dá udělat kopie.Mě takhle okradli dvakrát, ale nikdy se mi doklady touto cestou nevrátily. Berouc v potaz svůj vzhled, soudím, že na mne fungují dvě další dámy - patrně slovenské příbuzné. Pokud se při spáchání zločinu prokáží mými
doklady, pak se modlím, by to byl jen přestupek a ne třeba vražda.Jelikož práce naší policie a zejména pak soudů je proslavená zde i ve světě - všichni víme, co by násedovalo. Prožít zbytek života v kriminále by se mi tedy nechtělo.
září 18, 2007 15:10
Hmmm to ještě jde... : opas
Známýmu ukradli pistoli... "Zbraň jsem měl schovanou pod přístrojovkou dole vlevo(kdo má oktávii tak to zná)Samotné odcizení bylo dílo náhody a mé blbosti.Běžné vykradení auta změnilo zloděje v držitele nelegála a mě v kokota co neumí ohlídat zbraň. Varování pro všechny v autě ji nenechávejte ani na chvilku,byť schovanou,nebo dopadnete tak jako já.Došel jsem si koupit krmivo do 357 a budu doufat,že ten samej kokot mi půjde vybrat auto znovu a v době,kdy na něj budu koukat = nulová šance,ale co kdyby."

Já jsem na svý věci jak ostříž, nejvíc je potřeba hlídat v davu lidí. Naštěstí zatím dobrý.
září 18, 2007 18:22
Ale ono se krade vsude... : Bara
Udelali jsme si dlouhy vikend v Barcelone. Muj manzel svetobeznik me nabadal, abych si vsechno ulozila do hoteloveho sejfu, protoze se krade vsude a Spanelsko je tim znamo. A tak jsem tak ucinila. Pak jsme vyrazili na Ramblas. Mezi lidmi se k nam pritocila take jedna tmavsi pleti a stale opakovala jaka jsem krasna blondynka, nenechala se odradit a zasunula mi ruzi do vystrihu. Muj muz ji zaplatil a dal jsme si uzivali ruchu a vseho. Pote jsme sli na veceri, kde jsme si labuznicili spanelskymi specialitkami a kdyz prislo k placeni, tak muj manzel sahl do naprsni kapsicky u kosile a zblednul - stoeurovka fuc......takhle sikovna byla prodavacka kvetin. Nechal me v te restauraci jako zastavu!! a jel nahvezdickovanej taxikem zpet do hotelu pro nove penize. Ted na to vzpominame jako na nasi prihodu z Barcelony, mesto ktere zustava i presto muj favorit, kam se rada vracim, jen si davame vetsi pozor.
září 18, 2007 20:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]