O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŠKOLA V PŘÍRODĚ - PENÍZE NAVÍC? PDF Tisk E-mail
Úterý, 29 říjen 2013

Dobrý den, na svoji 7-letou dceru pobírám výživné 2000 Kč měsíčně. Bývalý manžel platí pravidelně. Dcera má jet na školu v přírodě - cena je 2700 Kč. Chtěla bych vědět, jestli má můj bývalý manžel povinnost podílet se i na takových to mimořádných výdajích, či zda je to započítáno již ve výši stanoveného výživného. Děkuji, KATKA

 

  

 

 

Milá Katko,

 

   málo informací... Zaprvé nevím, jaké jsou finanční možnosti tvého exmanžela, ani jak dlouho má takto stanovené výživné. Ale především je to na dohodě vás dvou; zkusila jsi ho pořádat o spoluúčast na těchto neběžných výdajích? Pokud ovšem se odmítá podílet a pokud by to jeho finanční situaci nějak "neohrozilo", můžeš zkusit požádat i o nějaké to zvýšení výživného...

 

   Ale jak říkám, záleží na více okolnostech ty jsi napsala málo informací...

 

d@niela

Komentáře (9)add feed
Katko. : Pepa
Já ti těch 700 stovek pošlu, to snad nestojí ani za komentář.
říjen 30, 2013 03:03
Katko, jak zní rozsudek o výživném? : Myška
Poskytla jsi málo informací.
Já si myslím, z toho co jsi uvedla, že by se tatínek na nákladech na školu v přírodě podílet měl. Výživné 2000,--Kč není nic moc, a tak by měl nést polovinu nákladů na ŠvP. Základem je se zkusit s ním dohodnout. Pokud to nepůjde, žádná rychlá pomoc neexistuje, ale musela bys jít cestou žádosti o trvalé zvýšení výživného tak, abys pro příště byla schopna tu polovinu na ŠvP (na hory, na tábor,...) z výživného pokrýt.
říjen 30, 2013 07:14
Jakých sedm stovek ,Pepo? : Ivča
2700 stojí škola v přírodě, dítě potřebuje žít i zbývající tři týdny v měsíci...
Jinak - jsem rozvedená 8 let, za tu dobu mi ex dluží na syny asi 90 tisíc. Pouze na alimentech..Představa, že by ještě klukům přispíval na lyžáky, kurzy, školní výlety, mi přijde dost vtipná..Ne že bych se tomu bránila... Ale jen jako ilustraci uvedu, že když prodal barák za 1,4 milionu, synové od něj dostali každý dvě stovky.... smilies/grin.gif.

říjen 30, 2013 09:17
Ivčo, : bb2
když prodal barák za 1,4 milionu, tak byla příležitost z něj dlužné výživné dostat. Pokud by to neudělal dobrovolně, tak by pak hradil i související náklady.
říjen 30, 2013 10:38
Pepo, pošli jí těch 700, : bb2
uděláš dobrý skutek :-) dva tisíce fakt nejsou taková pecka, aby se z toho dalo uživit, obléct, obout dítě, k tomu připočti nějaké ty vedlejší pravidelné výdaje, a ještě našetřit na školy v přírodě apod. Kdyby se máma podílela stejnou částkou, tak za 4 tisíce dítě uživit, obout, obléct, zaplatit pravidelné vedlejší výdaje, plus bydlení, energie, dopravu do školy, kroužky atd., to není sranda, natož našetřit z toho zhruba 10 tisíc ročně na školu v přírodě, tábor, dárky aj.
A to radši předpokládám, že je dcera zdravá a nemusí se jí vařit bezlepkově, bezlaktózně, diabeticky, neužívá léky nebo pomůcky, na které se musí doplácet, nenosí brýle ani rovnátka.

překvapuje mě, kolik rodičů, většinou jde teda o chlapy, má v době, kdy informace lezou z každé škvíry, pořád dojem, že peníze posílají bývalce, ne dítěti, a bývalka že si z těch peněz vyhazuje z kopejtka a vůbec celkově z bývalého tyje, z chudáka

vzpomínám též na údiv jednoho našeho zaměstnance, když soud vyhověl žádosti jeho bývalé ženy o zvýšení výživného na pubertální dceru z 800 na 2000...co s těma prachama sakra dělá??
říjen 30, 2013 10:47
Když : Macesska
odhlédnu od toho, jestli je 2000 Kč moc nebo málo, tak všechny finanční povinnosti otce jsou tuším uvedeny v rozsudku. Takže pokud tam nemá, že se na výdajích jako škola v přírodě, lyžák apod. je povinen podílet (případně jakým procentem), tak tu povinnost nemá a má se za to, že jeho podíl na výživě dítka pokryje stanovené výživné. Vymáhat soudně to tedy nelze.

Tím se tedy nevyjadřuji k tomu, jestli žádat o zvýšení nebo jestli se s ním zkoušet domluvit po dobrém. To musí vědět Katka, co z toho má případně smysl.
říjen 30, 2013 14:20
ano, : bb2
je to tak. Katce jsem neodpověděla, protože to už ráno udělala Myška
Základem je se zkusit s ním dohodnout. Pokud to nepůjde, žádná rychlá pomoc neexistuje, ale musela bys jít cestou žádosti o trvalé zvýšení výživného tak, abys pro příště byla schopna tu polovinu na ŠvP (na hory, na tábor,...) z výživného pokrýt.

říjen 30, 2013 15:37
bb, : Ivča
když prodal barák,ještě mi tenkrát nedlužil..to přišlo až potom,když peníze za barák sežraly jeho dluhy z hazardu..
říjen 30, 2013 19:29
Ivčo, : bb2
milion a čtvrt vyletělo komínem a dětem dluží výživné, co na to říct
říjen 30, 2013 23:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]