O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SVÍČKOVÁ RYCHLE A BEZ NAMÁČENÍ PDF Tisk E-mail
Úterý, 11 září 2007

 Je hodně mužů - labužníků, kterým nějaké to všednodenní vaření (maminek, manželek, po hospodách) neskýtá to pravé vzrušení. Není přeci nad to, sám si jednotlivé ingredience pečlivě vybrat, nakoupit, doma s láskou připravit, téměř jak chemik při výrobě atomové bomby vážit jednotlivé komponenty, s precizností neurochirurga pak gurmetský zázrak připravit...

s citem umělce naservírovat - a pak jen zasednout a - áááááách.... vychutnat......

 

 

 

Komentáře (21)add feed
já myslela, : alena tečkovaná
že se teď vytasíš s nějakým fungl nágl revolučním receptem... smilies/undecided.gif,,,,proč to se mnou odmítá spolupracovat? nebo tam příspěvky být nemají???? již dvanáckrát jsem opsala písmenka a nic
září 11, 2007 12:47
Alenko, jsi minimálně třikrát zaregistrovaná - : d@niela
nechápu, proč se tedy nepřihlásíš - pak se nějakejma písmenkama nemusíš zdržovat.
Návod tu je jako hrom - abych byla slušná - přihlásit se dá odkudkoliv, třeba i z póle nebo ze škarpy...
smilies/grin.gif
září 11, 2007 13:35
Taky jsem čekala návod, jak snadno a RYCHLE spáchat svíčkovou. : mamča
Umím jen snadno, jinak se s tím zpravidla patlám celé dopoledne. Právě včera jsem naložila maso, dneska obrátím, zítra upeču. smilies/smiley.gif
září 11, 2007 14:14
Svíčková rychle a snadno - : Myška
dvě velké cibule, dva pytlíky zmražené směsi pod svíčkovou - mrkev, celer, petržel, maso (zadní hovězí nebo vepřová kýta nebo krůtí stehno nebo prsa - vím, že se svíčková dělá z hovězího, ale jde to i jinak), nové koření, celý pepř, trocha tymiánu, bobkový list. Do pekáče dám polovinu množství nakrájené cibule, jeden pytlík mražené zeleniny, nasolené maso, zasypu druhou půlkou cibule a druhým pytlíkem zeleniny. Posypu kořením, případně na maso dám nějaký plátek špeku nebo anglické. Trochu podliji vodou a dám péct zakryté do trouby. Hlídám a podle potřeby podlévám. Až je maso měkké, vyjmu ho, zeleninu rozmixuji, přidám kysanou smetanu, dochutím, propasíruji, nakrájím maso, napařím knedlík, a jíme. Není to nijak časově náročné, protože maso dám do trouby a po dobu pečení se mohu věnovat dalším bohulibým činnostem v domácnosti.
září 11, 2007 14:46
taky jí mamčo takhle : Inka
nakládám, je lepší.
září 11, 2007 14:56
nebýt mamči, málem jsem si to nechal namluvit, že to je bez namáčení, tedy rychle . JENŽE, : toulavej
tohle je svíčková, ale BEZ MASA !!! Kdybych přistoupil na to, že je na talíři maso, tak tam chybí omáčka . . . Přece není možný, aby maso a omáčka vypadaly úplně stejně. Nebo je to jinak ?
září 11, 2007 14:56
Uznávám, : Vodoměrka
že ta jedna svíčka měla být červená :-)
září 11, 2007 15:00
Mamčo, Inko, holky : Ája
můžu se vás úplně idiotsky zeptat, jakže, do čeho že a tak se to maso nakládá? Nějak prosím step by step, blbovzdorně? :-) Jediné, co vím, je, že když se obrací maso v lednici naložené na svíčkovou, neznamená to vyndat pekáč z lednice, otočit ho ušima na druhou stranu a zas ho tam dát :-))
září 11, 2007 15:12
no esli to je od Myšky, tedy svíčková z krůty, tedy bílého masa - což by mě nenapadlo, : toulavej
dalo by se na to eventuelně přistoupit . . .
září 11, 2007 15:18
Myško : Kamila
dělám ji taky tak. Tedy pokud nechci oslnit klasikou. Ale tohle je naprosto dietní a i moje maminka uznala, že od klasiky nepříliš k rozeznání!
září 11, 2007 15:39
Ájo, : Inka
pár velkých cibulí nakrájím na kostičky, zeleninu mám raději nakládanou na svíčkovou (petržel, mrkev, celer) oteřu zcedím, maso prošpikuji, posolím a posypu cibulí a zeleninou, do rendlíčku dám rozehřát máslo, nové koření, celý pepř, trocha tymiánu, bobkový list. A tím celé maso poleju a nechám v té marinádě v chdnu a otáčím druhý den. Pak už se to dá jen do trouby, upečeš a podléváš vodou, když je maso měkké, vyjmu ho, zeleninu rozmixuji, přidám kysanou smetanu, dochutím sůl, cukr, ocet a omáčku naleju na nakrájené maso.
Snad jsem na nic nezapomněla.
září 12, 2007 08:30
s tím otočením : Zdena
to mi udělala dcera. Pověřila jsem ji otočením masa - je sice pravda, že jí tehdy bylo pouhých sedmnáct, ale ke kuchyni se docela měla - a jaké bylo moje zděšení, když jsdem zjistila, že maso ja tak jak jsem ho tam dala a na dotaz proč ho neotočila, tak tvrdila, že otočila a hned ukázala jak - samozřejmě pekáčem, holt nedostatečné informace.
září 12, 2007 10:35
Ájo, mám 2 varianty, říkám tomu svíčková "po selsku" a "nadivoko" : bb
"po selsku " - je taková ta klasika, podobně jak píše INka, jen používám čerstvou,ne nakládanou zeleninu - maso prošpikuju, nasolím, trošku opepřím, rozpustím velký kus másla, maso zasypu krájenou cibulí a kořenovou zeleninou, na to hodím koření - celý pepř, nové koření, bobkový list, zaliju máslem, nechám marinovat aspoň do druhého dne. Podliju vývarem a dusím/peču v troubě. Zcedím,propasíruju zeleninu, (dá omáčce zcela jinou, lepší chuť než mixovaná), zahustím kysanou a sladkou smetanou s hladkou moukou.

září 12, 2007 11:01
Zdeno, to je docela veselý, : Inka
připomnělo mi to jednu příhodu mojí maminky, kdy učila svou vysokoškolskou švagrovou péci. Napsala jí nějaký recept na buchtu a tam stálo utřít vajíčka a tak milá švagrová vzala utěrku a vajíčka prostě pořádně utřela.
září 12, 2007 11:02
... : bb
"na divoko" - prošpikované maso rychle opeču (zatáhnu) na pekáči, zasypu zeleninou, cibulí. Zkaramelizuju lžičku cukru, přidám kus másla, zaliju červeným vínem, přidám koření - pepř,nové,bobkový list,jalovec,tymián, nechám krátce probublat. Zchladlým kořeněným máslovo vínovým nálevem zaleju v pekáči připravené maso se zeleninou. Další postup klasika - marinovat, podlít vývarem, péct/dusit v troubě atd.
září 12, 2007 11:03
... : bb
hezký pojem - vysokoškolská švagrová
nojo, někdo je odborník na buchty a někdo třeba na genetiku
září 12, 2007 11:12
Tedy, dámy, vy mi dáváte... a to tu ještě mám svýho "projedenýho" drahouška... : d@niela
ok, tak já na vás vtipem a vy do mne receptem :-))

Ale přidám taky jednu super příhodu:
Dávno pradávno tomu, pracovala jsem na Barrandově v dramaturgii. Nu, byla tam jedna docela známá paní dramaturžka, která měla nejspíš celý život alergii na kamna, protože vařit? to absolutně neuměla. Ale přihodilo se jí, že najednou se připostelil nový kamarád, který projevil přání "pečený kuřátko ona, flašku on, radovánky společný".
A tak vletěla do kanclu: "Holky, honem mi dejte recept a co a kde se koupí, večer podávám pečený kuře!" Předesílám, že nakonec z ní vylezlo, že ani nemá na čem nebo v čem ho upéct...
Tak naše sekretutka dostala peníze a seznam:
jednu remosku
jedno kuře
sůl, kmín,
příbory.
Nekecám....
Druhý den nám madam líčila, jak to dopadlo... Tenkrát se dávaly do kuřat ještě vnitřnosti v igelitovym sáčku, tenkrát se nelíhla kuřátka dutá... Ano, správně hádáte, prostě to šoupla do remosky, posypala, dala péct...
A pak šli zas, jako obvykle, na večeři do hospody.

Prej to byl příšernej smrad.

září 12, 2007 11:35
ona teta je odborník : Inka
na inženýring, byla jedináček a dlouho jen studovala a o kuchyni a domácnosti neměla ani páru, bylo s ní spousta veselých příhod v tomto směru. Ale udělala za svůj život obrovský prokrok a dnes vaří, peče a smaží jako šéfkuchař.
září 12, 2007 11:41
Koukám, že klasiku už tady holky popsaly, : mam-ča
tak já doplním takovou tu NEJJEDNODUŠŠÍ svíčkovou, kterou jsem zrovna nedávno učila svojí stínovou snachu :
Vezmu asi 1 a1/2kg hovězího masa (nejlíp roštěná nebo loupaná či kulatá plec) našpikuju libovou anglickou slaninou, a zaliju HOTOVOU nakládanou zeleninou zn. HALALI cca 1 l.
Nechám odležet, druhý den obrátím. Třetí den : v pekáčku rozpustím na kostičky nakrájenou tučnou angl. slaninu, přidám kus másla a ve vzniklém tuku zprudka opeču maso ze všech stran, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Pak přendám do trouby, a pod pokličkou dusím a podlévám HORKOU vodou až do změknutí. Průběžně maso obracím a ze stěn pekáče oškrabuji vzniklý výpek. Pak vyndám maso, a obsah pekáče rozmixuji a vrátím zpátky do pekáče. Vedle na pánvi si udělám bešamel, který vliju k obsahu pekáče. Pak zaliju šlehačkou (2-3 ks).
Dle potřeby zahustím, okyselím citrónem, event. dobarvím a dochutím trochou karamelu. Podávám s domácími knedlíky a s brusinkami.


září 12, 2007 13:49
Ještě jsem zapomněla : : mamča
Napřed podlévám (nebo spíš zasypávám) tou zeleninou, ve které to bylo naložené. Až pak podlévám tou horkou vodou. To HORKOU je důležité, jinak dusíme a dusíme a maso je pořád jako podešev.
září 12, 2007 14:02
Halali : Macek
S tím HALALI je to fakt dost dobré, mám vyzkoušeno.
A tomu pánovi, co chce vařit,tak to maso nechat vcelku,když se peče a moc do něj
nepíchat, aby nevytekla šťáva.
Držím palce.
září 13, 2007 09:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]