O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZVÝŠENÍ VÝŽIVNÉHO - NEZLETILÉ DÍTĚ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 srpen 2012

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli musím řešit zvýšení alimentů přes sociálku nebo rovnou u soudu? Jsem na mateřské dovolené, která mi končí 9/2012. Když byly synovi 2 roky, nastoupila jsem do práce, ale to se nelíbilo bývalému příteli a vyhrožoval mi, že jestli z práce neodejdu a nebudu se naplno věnovat synovi, tak mě dá k soudu a syna mi vezme.

 

 

 

     Domluvili jsme se tedy ,že odejdu z práce a on mi bude platit více peněz. Ale nestalo se tak .  Normálně se mi vysmívá do obličeje a říká mi, že jsem kráva. Proto bych chtěla zvýšit alimenty soudně.

 

 

Děkuji za odpověď,

DAGMAR

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

 

 

 

Milá Dagmar,

 

 

      málo informací... nenapsala jsi, kolik ti přítel posílá na synka. Mj. jak jsi dlouho s dítětem sama? Zdalipak jsi využila následujícího:

 

  • Povinnost otce vůči neprovdané matce jeho dítěte trvá po dobu dvou let, jakož i k tomu další náklady související s těhotenstvím a porodem. Znamená to, že je povinen se přiměřeně podílet na nákladech po dobu těhotenství, související s těhotenstvím a dále ještě dva roky po porodu. Neprovdaná matka v řízení o příspěvek na výživu a úhradu nákladů spojených s těhotenstvím a porodem je od soudního poplatku osvobozena.

 

  • Vyživovací povinnost není povinnost, kterou by založilo soudní rozhodnutí – soud pouze přikáže jednomu z rodičů plnit povinnost, která mu vznikla narozením dítěte, a stanoví minimální výši, v jaké má být tato povinnost plněna – výši výživného.

 

 

      Nejlépe uděláš, když si zajdeš na sociálku, tam to s tebou bezplatně sepíšou...

 

d@niela

 

 

Komentáře (7)add feed
vysvětlí mi už konečně někdo, : alena puntíkovaná
proč se takovým parchantům říká "přítel"?
srpen 10, 2012 06:55
alena puntíkovaná : mamča
No, jestli matce svého syna říká, že je kráva, tak to je v tomhle případě nejspíš synonymum pro vůl (nebo bejk ?)
srpen 10, 2012 10:56
vysvětlí mi už konečně někdo, : jednababi
proč se tyhle maminky nejdou ASPOŇ někam poradit, než se s otcem dítětě "dohodnou"?
srpen 10, 2012 12:11
... : Dagmara
No kdybych u něj byla jen kráva,tak by to bylo v pohodě.Byla jsem pro něj něco mnohem horšího.Jeho oblíbené oslovení bylo ty p..o tlustá.Je zajímavé jak se chlap dokáže změnit a jak se dokáže skvělé přetvařovat.
srpen 10, 2012 15:27
:-))))) : Sinix
Když byly synovi 2 roky, nastoupila jsem do práce, ale to se nelíbilo bývalému příteli a vyhrožoval mi, že jestli z práce neodejdu a nebudu se naplno věnovat synovi, tak mě dá k soudu a syna mi vezme.


Ať to zkusí. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 10, 2012 17:10
Aleno, mluvíš mi z duše, : Iris
to "přítelování" mne už šileně vytáčí, něco tak pitomého, jako je označení přítel pro milence se už tak zažralo, že už není možnost označit přítele ve smyslu přátelství, každý si myslí, že se jedná o milence nebo milenku. Ale přátelství je někdy víc než láska...že? A já mám přátele, kteří jsou víc, než kamarádi a nespím s nima ani se nedohaduji o výživném.

Nedávno jsme hospitalizovali milenku mého muže, do papírů udala jako nejbližšího příbuzného přítele XY - dosaď jméno mého dosavadního muže. Dala bych jí facku. smilies/undecided.gif

Jinak k Dagmaře - no mít k synkovi takového tátu, nezávidím. Ani neumím ale poradit. Kde byl chlapec, když jsi Dagmaro nastoupila do práce? Máš hlídání nebo jesle? Je s tím nějaký problém, který by opravňoval toho "přítele" k takovým výhružkám?
srpen 11, 2012 12:02
... : Karlos...
Vzhledem k obsahu celého dotazu mám pocit, že se ti vysmívá a nadává zcela oprávněně smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 13, 2012 11:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]