O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRABLE S EXEKUCÍ ZA JINÉHO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 březen 2011

Dobrý den, po mém rozvodu budu žít v pronajatém bytě se svým přítelem  (oba budeme mít trvalé bydliště na jiných adresách). Přítelova bývalá manželka však způsobila značné dluhy ještě za doby trvání jejich manželství. V současné době snad dluhy splácí srážkami ze mzdy, ale nejsme si jisti, protože  nejsme v kontaktu.

 

 

     V případě jejího nesplácení by byl na řadě můj současný přítel. Zařídila jsem byt mými věcmi (elektronika, nábytek spotřebiče...), na které nemám účtenky, protože jsem si je přestěhovala z mého bývalého bytu (já osobně žádné dluhy nemám).

 

     Mohu nějak ochránit svůj majetek (třeba právní smlouvou s mým přítelem, že věci v našem bytě jsou POUZE MOJE)? Nerada bych měla zabavené a onálepkované věci kvůli dluhům někoho, koho vůbec neznám.

 

     Mnohokrát děkuji za odpověď.

Marta

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá Marto,

 

     bohužel, když už exekutor chce něco sebrat, tak rozhodně se nenechá zadržet jen tím, že na dané adrese není dotyčný v trvalém pobytu, že obyvatelé říkají, že věci mu nepatří atd. Prostě - je velice těžko mu něco vymluvit. Ale: snad by bylo dobré si vše ofotografovat,  nechat si to od někoho známého ověřit (potvrdit, že prohlašuje, že uvedené věci jsou výhradně majetek jen toho a toho..., že jsou cca z té a té doby).

    

     Dále - hlavní však bude, že pokud by splátky neplatila jeho bývalá manželka a dluh tímpádem přešel na tvého přítele, bylo by prvořadě na něm, aby dluhy z doby jeho manželství uhradil. A teprve, kdyby ani on nic neplatil, tak by přišla na řadu exekuce vůči němu - a v tom případě by teprve hrozila nepříjemnost, že pokud byste bydleli spolu...

 

     A v tom případě by se ti pak hodily ty podepsané a ověřené papíry... Je to nepříjemné, chápu, ale je dobré se raději zajistit předem, než pak litovat...

 

d@niela

 

 

Komentáře (8)add feed
... : NČ
"Mohu nějak ochránit svůj majetek (třeba právní smlouvou s mým přítelem, že věci v našem bytě jsou POUZE MOJE)?"
Odpověď je naprosto jasná: Nemůžeš!
A ještě malá rada: Nespojuj svůj život s nespolehlivym dlužníkem s holou prde*lí. Anebo se nediv.
březen 10, 2011 13:16
... : .
pokud jsi něco platila kartou, tak by mohl postačit výpis z účtu /např ze servisu 24 z kterého plyne že ta která věc byla hrazena z tvého účtu.
březen 10, 2011 13:52
Nikdo není povinen : Milan
mít na svých dveřích seznam osob, které v bytě bydlí.
Nic takového žádný zákon nikomu neukládá.

březen 10, 2011 14:22
... : Milene
Tomu nerozumím. Bývalá manželka se zadlužila za trvání manželství. To znamená, že dluhy jsou společné. Jak máte tohle pořešené. Aby nemusel také splácet tvůj přítel. Jestli bude mít trvalé bydliště u někoho, tak půjdou exekutoři tam.
březen 10, 2011 14:31
a co : arnoštka
a co takhle notářský zápis ve věci majetku nebo něco podobného, zeptala bych se notáře
březen 11, 2011 09:19
Arnorrštka : -doktor-
Není co řešit,ahoj
březen 13, 2011 16:19
rada : anna020
dobry den chtela bych se zeptat byvali manžel nema u mne trvaly pobyt ma ho na obecnym urade ale obcansky prukaz si nevymenil kde je zadana porad stara¨adresa teda u mne ma problemi z exekuci dopisy mu stale chodi na mou adresu muze exekutor prijit ke mě? a vzit mi neco i kdyz tady uz roky nebydli?
červenec 20, 2011 13:40
Exekuce : Radek Čermák
Chci se zeptat kdo dal právo exekutorům otravovat nevinné lidi co nemají s ničím nic společného?Za druhé jak dlouho bude tato exekutorská mafie existovat.Musím fyzicky nějakého exekutora zničit,aby se tím začal někdo zabývatCo mají za jinačí žaludky,toto ve světě nikde neexistuje.Dškuji za odpověd Spozdravem Čermák Brno
červen 29, 2013 22:34
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]