O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŘEKNI MI - S ČÍM SPÍŠ? PDF Tisk E-mail
Úterý, 29 září 2009

Mám opravdu na mysli s čím, nikoliv s kým. Neboť tak bychom se dostali do říše textů košilatých a já bych ráda dneska spíše na notičku nevinnou. Plyšová zvířátka a panenky mě budou ještě pěkných pár let provázet. Ne, že bych patřila do sekty přerostlých diblíků po třicítce, ale chtě nechtě o všechnu možnou a podobnou havěť zakopávám doma téměř na každém kroku.

Inu, jak jinak, díky svým třem - pořád ještě malým a hodně hravým - dětem.

 

 

 

    

     Markétka je velká nevěrnice, na rozdíl od svého o rok mladšího bratra. V její, nejdříve miminčí postýlce a posléze i pak té pro "velké holky", se vystřídalo už bezpočet medvědů, oslíků, žiraf, kočiček a pak i těch méně standardních typů plyšáků všech možných barev.

 

     Pak nastoupily panenky mrkací, čurací, kakací a bůhví jaké. Dnes má slečna osm let a k usínání potřebuje knížku a jednoho žlutého pejska, který jí polštář zahřívá celý dlouhý den, aby se jí v noci pak spokojeně a klidně spalo.

 

     Spánek mladého pána Matyáše hlídá už několik let příšerně hnusný, opelichaný, modrobílý, asi 15 cm vysoký medvěd „Pepíček". To, co mezi nimi probíhá je veliká životní láska, téměř na první pohled. Pepu dostane z Matesova pelechu nejspíš až nějaká slečna. Doufejme...

 

     A jak je na tom naše urputné mimino? Žádný plyš a kýčovité barvy. Kdepak. Jen pravý plech a skřípění brzd. V jedné ruce tahač, v druhé hasiči... Kryštůfek usíná jedině a zásadně s angličákem v každé ruce. V puse si pak ještě slastně převaluje dudel a z hlubokého spánku ho do ranného rána nedostanou ani hromy ani blesky.

 

 

Paula

 

S čím spějí vaše děti?

A vzpomínáte,

co bylo to "vaše milované"?

 

 

 

 

 

Komentáře (41)add feed
... : Mikin
Ja mel medveda jmenem Josefcik. Kdo vi, kde je mu konec.....
Obe holky mely neuveritelne mnozstvi plysaku nejruznejsich druhu. Bylo nutne je odvazet na korbe pick-upu.
září 29, 2009 19:28
My máme : Vodoměrka
medvídka mazlítka... vyslovováno medvítka mazlítka, aby to bylo více mazlivější... s tím naše Gabča usíná už od prvních dnů a jakmile byla schopna ho chytit do ručky a držet, od té doby byl její... usínala s ním i v kočárku, když jsme se vypravili na delší výlet, bez něj prostě ani ránu... medvídek mazlítek je plyšový lední medvěd, nejoblíbenější v žužlací éře na něm byla vzadu cedulka, která tam díky své oblíbenosti už skoro není...
No a když jsme u těch medvídků, já měla takového malého, tvrdého, s pohyblivými capkami, říkala jsem mu Tlapička a jezdil se mnou všude jako talisman pro štěstí až do šestnácti let, pak přišla doba, kdy na mě čekával v posteli, no a po několika letech, kdy zůstal na chalupě u babičky jako dekorace mého bývalého pokoje, ho sežrali moli... téměř jsem to oplakala... takže medvídci jsou u nás oblíbení...
Starší dcera měla zase svého oblíbeného myšáka, syn usínal s traktory...
září 29, 2009 19:34
já spím s otevřenou knížkou : alena Bodka
rozsvíceným světlem a brýlemi na nose. Pak mi ještě naezou do postele kočky. Ale to není můj originál nápad, ale čistě jejich. Až když si na nějakou kočku lehnu a ona zařve, tak se vzbudím, odložím knížku, narovnám zdeformované brýle a zhasnu. Kočky tam pak nalezou samy.
září 29, 2009 19:38
Já mám... : Karel K..
...mám místo plyšáka manželku smilies/wink.gif Sice není tak chlupatá, jako plyšák, ale měkká ano smilies/smiley.gif
září 29, 2009 20:21
... : mia
naši známí byli na předváděčce, kde se jim vlezlý dealer snažil vnutit deky. Na otázku "čím se přikrýváte?" odpověděl náš známý "mámou" a byl od dealera klid. smilies/grin.gif smilies/grin.gif Nejstarší dcera měla šaška Vaška a opici s banánem. K desátým narozeninám dostala poslední plyšovou hračku velkého medvěda. Pořád jsem ho skladovala pro vnoučata, ale při posledním malování jsme usoudili, že už je jak se říká po smrti a měl to chudák spočítané. Mladší dceři jsem do lázní poslala ježka Bodlinku, aby se jí nestýskalo. Syn usíná spíš s knížkami. Za nás byly panenky s gumovými vlasy a kručící medvědi.
září 29, 2009 20:22
pejska alika : mura1
z pulky sediveho, z pulky cerveneho. zdedila jsem ho po o 2 roky starsi sestrenici. kdyz byli u nas na navsteve, tete se zdal uz prilis opelichany a vyhodila ji ho. moje mama ho zachranila, trosku pozasivala na xichtiku a ja ho milovala laskou nehynouci. dozil se pozehnanych 19ti let, kdy podlehl v zapasech s kocourem. potupna smrt to pro psa!
září 29, 2009 20:31
Plyšáci a zase plyšáci : wendy
začalo to asi medvídkem Teddym,ne ? Doufám že se píše se dvěma d, aby nějaký opravovač nemusel zasahovat. Plyšáci jsou krásní a mazliví a kupují je i dospělí, hlavně ženy.
My máme doma v posteli hned dva, medvěda a myšáka, jeden je krásnější než druhý. Synek jich měl plnou postýlku, já jako malá jsem měla jen méďu Hamirka.
Teda Puntíkovaná, zase boduješ, vidím tě v barvách - brejle, kniha, kolem kočky, možná někde i manžel. Co to lidi čtete, že přitom usínáte ?
smilies/wink.gif
září 29, 2009 21:41
Ninkin bycek : Sipik


Ninka spava s plysovym byckom, teda ona si mysli od utleho detstva ze je to bycek, je uz strasne zasmudlany, ale nemozem ho vyprat, lebo by uz potom Ninke "tak krasne nevonal".
Inac... nemate niekto doma takeho isteho? nahodou?
září 29, 2009 21:44
sipik : mura1
zapomen. teta prave sestrenici vymenila alika za stejneho (a toho stareho vyhodila), ale sestrenice na to stejne prisla a do pozdniho veku se s tim nemohla smirit
září 29, 2009 21:48
mura1 : Sipik
no to si ma potesila :-/ tak pockame kym sa nam tento nerozpadne od spiny
září 29, 2009 22:01
wendy : Sipik
co je na tom divneho? Asi studuje ;-) ja som nad skriptami zaspavala pravidelne.
Som sa rano zobudila cerstva ako rybicka, navarila som si pol litra smrtaka, predychala kofeinovy sok a zaspala po precitani prvych par riadkov zo skript

září 29, 2009 22:05
hele, : mura1
koukej na to pozitivne. aspon so dite buduje imunitu smilies/wink.gif
září 29, 2009 22:06
mura1 : Sipik
ani nestras! dost co ju budujeme v skolke... teraz ma hemofila a zlateho nejakeho koka
tak ti spia s nou tiez.. a este plysove prasa, trpaslik, zajac a macka - tiez plysova, ale vcera sme ju odcervili u veterinarky... lebo to sa musi. Ale jedine bycek je staly
( to som sa teraz vratila k teme, aby ma nehresili )
září 29, 2009 22:27
... : bb2
Hadrový zajíc Zajíc, bez něj ani ránu, a medvěd Milan. Dva superkámoši. Chodili se mnou na čajové dýchánky ke kámošce Táně a k Petrušce. Obě měly totiž dva velké bratry, tak já aspoň medvěda a zajíce. Sedávali s námi u stolu a popíjeli čaj z čajového servisu pro panenky. Panny neměly na čajové dýchánky přístup, bylo málo kluků (zajíc Zajíc, medvěd Milan a občas kolie Don). Když jsem nechtěla ostříhat a musela to strpět, tak musel i Milan, solidárně. Ostříhala jsem ho dohola, malého medvěda. Zajíc odešel a medvěda jsem nechala babičce, když jsem šla do školy, aby jí po mně nebylo tak smutno a oba jsem navštěvovala. Na školní roky jsem měla plyšáka lišáka Petra, od 13 psa Brita (pojmenován podle mého hrdiny ze 7 statečných).
Dcera dostala v necelých 5 měsících od mojí mámy k prvním vánocům růžovou plyšovou kočičku, z tvrdšího plyše, pevnou, s krátkým chlupem. Nepustila ji z ruky do třech a půl roku, kdy jsme ji zapomněli v cukrárně na výletě. Když to zjistila, tatínek pádil zpátky, ale bohužel už tam nebyla. Smutnější oči byste nenašli..Nikdy se neuměla rozcapeně vztekat, vřískat, vynucovat si něco lítostivým pláčem. O to těžší byl pohled do čokoládových tůněk zalitých slzičkami a sledovat, jak si holčička tiše drmolí Ona se neztratil, můj Mňausíček, našla ji hodná holčička a Mňausíček už pinká u ní v postýlce... Uf, i teď mi naskočily slzy:-) Vyvinula jsem neuvěřitelné úsilí, podotýkám, že v roce 91, bez netu, mobilu a v 8. měsíci:-) a sehnala téměř stejnou, jen podstatně větší kočičku. Bráška jí tu kočičku přivezl z porodnice. Než jsme stačili vymyslet nějakou story o tom, kde se vzala růžová plyšová kočka v porodnici, maličká se rozzářila, přitiskla kočku k sobě a pravila moudře: Vidíš, jak jsi v tý nemocnici pro miminka vyrostla, příště nesmíš utíkat! A bylo to, našla zase svého Mňausíčka. Odložila ho až za pár let, mezitím jsem několikrát přišívala kočce hlavu, tlapy, nohy, ocas.
No a já momentálně usínám s rýmou, takže obložená kapesníky s balzámem, co páchnou po wc, ale neodřou mi frňák, konvicí s čajem, sprejem na protažení dýchacích cest, nepřečtenými časopisy a paralenem na bolavou palici. A hlavně sama, protože jsem se s tím vším přestěhovala do jiného pokoje.
září 30, 2009 01:20
bb2 : Kamila
tak jsi mě úspěšně rozbulila taky smilies/smiley.gif krásný povídání...
My máme plyšového panáčka, od synových pěti měsíců. Dnes už s ním nemusí spát, ale shánívá se po něm pravidelně. Zážitek se ztrátou mám taky, ale náš panáček se našel.
Pro sipika - stejného býčka rozhodně nesháněj. Taky jsem sháněla dalšího panáčka, tento je už velmi ošmudlaný, nakonec jsem ho sehnala v Itálii. A když jsem ho viděla, tak i já - dospělýma očima jsem viděla, že to prostě není ON, není to TEN náš panáček... tak jsem ho tam nechala.
Jinak máme plné postele kdejakých plyšáků, což nám nebrání v dalším rozrůstání naší sbírky. Naštěstí je prát smím smilies/grin.gif
září 30, 2009 08:02
Zrovna včera odpoledne jsem viděla ve výloze : wendy
super plyšového slona s velice milým výrazem, roztomilým chobotem a pěknýma očičkama. Vzpomněla jsem si hned na toto téma - jakpak by se vyjímal v postýlce u Tálky..? asi ho dneska půjdu koupit. Plyšáků není nikdy dost !
Tak bb zahájila podzimní sérii rýmy, kýchání, smrkání a tak tomu podobně. Nojo,léto skončilo...
smilies/wink.gif
září 30, 2009 08:03
... : Sandra.
Toto je nezbytná součást Vojtěchovy postele:
Občas, když ho jdu v noci přikrýt, tak ho v hromadě plyšové zvěře nemůžu ani najít. Nedávno jsem jela s Vojtou na čundr se svou starou partou a na báglu jsem měla přidělanou tuto obrovskou žábu...a všichni mí bezdětní kamarádi se mohli smíchem potrhat, co že jsem to za trampa.
září 30, 2009 08:27
... : Sandra.
ach jo, já nevím proč mi nikdy nejdou vložit obrázky- zkrátka je to veliká zelená žába a veliký hnědý medvěd, kteří byly ještě nedávno větší než Vojta.
září 30, 2009 08:29
... : Los evropský..
Já si beru na spaní místo plyšáka Magdalenku:-)A obě taky spíme s kočkou. Kočka sedí na někom, a když se dotyčný otočí tak sleze, počká, až se usalaší a zas si na něj vyleze. My jsme rodinka...:-)
září 30, 2009 08:29
sandra: : mura1
nevkladas obrazky, ktere mas na svem na pc?
září 30, 2009 08:55
... : Sandra.
muro, vkládám...
září 30, 2009 09:10
... : Sandra.

poslední pokus vložit fotku z facebooku. Daniela už mi dokonce jednou psala, jak se to vkládá, ale já už to zase nevím...naštěstí nemívám tu potřebu příliš často:-)
září 30, 2009 09:18
Sandricka : Sipik
http://imageshack.us/ hod si ten obrazok sem. Ale prosim Ta pozor na velkost!!
září 30, 2009 09:56
... : Sandra.

září 30, 2009 10:01
... : Sandra.
tak dík moc, Sipiku, a sorry všichni za tisíc předchozích marných pokusů...příště už budu vědětsmilies/smiley.gif
září 30, 2009 10:02
Sandro : mia
ze Šumavy, jak jsi psala, že se vypravujete?? škoda, že je obrázek malý.
září 30, 2009 10:10
mia!! : Sipik
neprovokuj, ja ked nieco vkladam, tak mam obrovskyyyy strach, ze ma Daniela zvozi za velkost a Ty takto! Obrazok je pekny, ten macko ma krasny ksichtik smilies/cheesy.gif
září 30, 2009 10:30
... : Sandra.
ne, mio, to je fotka Vojtěchova plyšového zvěřince focená u nás v obýváku. Fotka z dovolené je např. tady http://zimni.blog.cz/0909/tecka-za-dovolenou, pokud tě to zajímá. Tady pod tím článkem už je mých příspěvků více než zdrávo, takže ahoj:-)
září 30, 2009 10:31
sipiku : mia
smilies/grin.gif smilies/grin.gif a Ty Sandro píšeš moc hezky.
září 30, 2009 10:47
no, : Manul
naše Klárka žádného takového oblíbence nemá. V postýlce jí sice leží taková hrací panenka, ale myslím, že se bez ní taky obejde. A přes den se docela ráda přitulí k takové béžové kočičce, kterou jí teď manžel dovezl, ale to je možná tím, že je relativně nová. Tak snad to je taky normální.
Jé, Sandro, vidím, že taky Croozrujete!!!
září 30, 2009 10:54
Syn : Míša 2
měl placatého, měkkého modrorůžového zajíčka, se kterým spal tak dlouho, že už se ani nedalo poznat, že to byl kdysi zajíček. Už jsme si začínali myslet, že nám ze syna roste Radar nebo Mr. Bean, až pak asi ve třinácti ho najednou uklidil.Ale má ho dodnes schovaného.
Dceři stačila k usnutí pohádka na dobrou noc, jenže v noci se pravidelně budila a zalezla si k nám do postele se slovy, že se jí něco škaredého zdálo. Taky to trvalo dost dlouho, i když naštěstí ne do třinácti.
Já jsem usínala obložená dvanácti dětskými kapesníčky, na každém byl jiný obrázek a během noci jsem si kontrolovala, jestli jsou všechny. Když ne, tak se muselo rozsvítit a hledat. Divím se, že mi to naši trpěli. Teď na mě spí kočka. Zpočátku se celkem disciplinovaně stulila k nohám, v poslední době spí přímo na mě. Vzhledem k tomu, že spím většinou na boku, tak to pro ni nemůže být moc pohodlné. Jisté je, že se takhle nevyspíme ani jedna.
září 30, 2009 11:04
Míšo, : Los evropský..
jde o zvyk, mě kočka spí na hrudníku, když ležím na zádech a na boku, když ležím na druhém boku:-) a už jsem si tak zvykla, že ji i hledám, když tam neni. To je prima pocit, že člověk není sám! Majdě spí někdy na hlavě (jako čepice) a Majdě to vyhovuje, jenom si někdy sundává s tvářičky ocásek:-)
září 30, 2009 13:47
Kamilo, : bb2
ráda jsem tě na začátku pracovní doby rozslzela ;-)
září 30, 2009 17:50
co si pamatuju : Violet
tak ta má starší dcera měla nejraději vícebarevnou housenku,tu jsme tahaly všude.bez ní ani ránu. smilies/cheesy.gif Mína ta zase uzmula té starší její plyšáky a nejvíc si oblíbila růžovýho méďu a hnědou kravku smilies/grin.gif To jsou její spinkálci,bez nich nespí,ale zase přes den je tak moc nemusí,takže jsou přes den v postýlce a jejich čas nastává večer.Pravidelně dá pusinky nám všem a posléze i těm svým spinkálkům smilies/grin.gif A s čím jsem spala já si nemůžu vzpomenout,pokud teda vůbec s něčím.
září 30, 2009 21:57
Já měla kdysi hadrovou panenku Petrušku : alena puntíkovaná
kterou jsem všude vláčela a nehla jsem se od ní.Ale Petruška nevydržela a baička ji - už velmi použitou - spálila v kamnech. Měla jsem pak spousty panenek - ale žádná už nebyla taková, jako ta Petruška.
říjen 01, 2009 05:04
Jo, jo, Losíku, : Míša 2
sice se fakt moc nevyspím, ale taky by mi chyběla. Se mi zdá, že postupně začíná být nejdůležitějším členem rodiny. Dneska ráno manželovi utekla a jak spěchal do práce a nedařilo se mu ji chytit, tak pronesl, že ji dá do útulku. V ten moment vyběhla dcera z pokoje a prý: to určitě, tebe dáme do útulku !
říjen 01, 2009 08:30
Starší syn : Ivča
v roce usínal s kladívkem.Byla to tenkrát jeho nejoblíbenější hračka...Nikdy s ní nic nerozbil,jen postýlka byla obouchaná pěkně...Jo,později s ním utloukl mravence na zahradě...Koukal na něj a povídá:Chudák..umzel... smilies/cheesy.gif
Já měla žlutého plyšového medvěda,který se ztratil,když jsme se v mých 8 letech stěhovali od babičky..Po letech se objevil na půdě,moji kluci s ním po vyprání spávali a pak jsem si ho odvezla do práce jako dekoraci..byl chudák už hoooodně jetej.Přesto si ho ještě vzala jedna má žákyně,když jsem v červnu končila na pracovišti a odcházela jinam... smilies/smiley.gif
říjen 02, 2009 17:06
Emma : Giussi
Nase Aidinka usina jedine s panenkou Emickou. Je zdedena po sestrenicih a jmeno ji dala babicka (moje mamka). Ve svem roce uz dokaze rict jeji jmeno a bez ni odmita spat. Jednou se Emma prala a musela jsem ji dat vyzdimanou vlhkou, protoze bez ni usnout proste neslo! Manzel rikal, ze jestli se s Emmou neco stane, tak jsme v haji, ze bychom si na ni meli poridit zivotni pojistku a taky ze ji ma Aidinka radsi nez nas oba dohromady. smilies/smiley.gif

Nakonec jsme vymekli, nasli ji na Internetu a uz je objednana dvojnice. Obrazek je prave te nove, cistounke z Internetu. Nase Emma je uz znacne obnosena, i kdyz ji cas od casu pereme.



Ja jsem spavala nejdriv s hadrovou panenkou Rezinkou, kterou nekolikrat babicka presivala, kdyz se uz moc uspinila. Oblicej mela nejaky tvrdy, nevim z ceho a barva opryskavala, tak ji obcas tatka unikolkama premaloval. Mela takovy sugestivni kukuc. smilies/smiley.gif Od sesti let, kdy mi trhali nosni mandle, jsem spavala s medvidkem za odmenu, ktery se jmenoval Mandlicka a mela jsem ho v posteli snad do gymplu.
říjen 03, 2009 03:51
No vida a obrazek nikde... : Giussi

říjen 03, 2009 03:53
Tak to vzdavam : Giussi
Zkusila jsem ten link, co sem dal sipik, ale nic... Kdybyste Emmu preci jen chteli videt a pokud Daniela ten link nevymaze jako nepovolenou reklamu, tak je k videni, zde:

http://www.geniusbabies.com/tergirbabdol.html


Nojo, je to moc krásná panenka! (daniela) smilies/cheesy.gif
říjen 03, 2009 03:54
... : Sandra.
Daní, kde se tu vzala ta obrovská fotka mých dětí, To je skutečně to, co jsem sem vložila? Smaž to, prosímtě, to je nějaký renonc... Dík
říjen 04, 2009 22:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]