O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOMÁCÍ CAR PDF Tisk E-mail
Středa, 29 červenec 2009

 Mám trápení a bohužel, netýká se to jen mě. Doma zažíváme psychické násilí, alespoň mi to tvrdí paní v poradně pro rodinu. Smutné na tom je, že nejen já, ale trpí tím i naše sedmnáctiletá dcera. Tu si totiž manžel vysloveně vychutnává - ona podle něj nikdy neudělá nic dobře, špatně vypadá, nemožně se chová...

 

 

 

 

 

 

     U každé práce mu musí asistovat (míchat beton, spravovat traktor, jezdit do lesa na dříví atd.) a jako holka že se k tomu neumí náležitě postavit, nemá dost síly a pod. Škoda prý, že raději neměl kluka. Holka si chudák stále vyčítá, že se nenarodila jako kluk, posiluje na kladkostroji, aby měla dost síly a byla pro otce dobrá. Já se jí pochopitelně snažím zastávat, ale marně, protože se pak pustí do mě, že jsem děti špatně vychovala (máme ještě osmiletou dceru) a nenaučila je, aby měly otce rády a viděly v něm autoritu. Dcera nemá žádné sebevědomí ,chodila k psychologovi, až jí nakonec nasadili antidepresiva; má problémy navázat vztahy i se svými vrstevníky.

 

     Já mám pocity, že jsem špatná matka, že jsem to tak nechala dojít. Jsem ze všech hádek a moralistických přednášek příšerně unavená, vysátá, bez chuti do čehokoli, hlavně do života. Manžel totiž dokáže kázat neuvěřitelně dlouho, taky celou noc. Potřebuji někde najít sílu...

 

Steffi

 

 

Komentáře (21)add feed
Jejda, Steffi, : Vodoměrka
dnes se tu snad roztrhl pytel s psychickým týráním... seber odvahu, dcery a odejdětě od toho tyrana... já si taky nechala hodně líbit, ale jak došlo na děti, tak jsem rychle začala jednat... nedovol, aby vás zničil všechny, copak ti nestačí, jak se trápí tvá starší dcera? Potřebuješ, aby to samé zažila i ta druhá, mladší?
Co to je za chlapy, kde se berou? Jeden jako druhý, jako vyšitý přes kopírák... já bych mu dala kázání celou noc... dnes bych po něm nejspíš hodila těžkou vázou nebo mramorovým těžítkem... neboj, tu sílu nabereš tady... chtělo by to kousek odvaru z Alenky Puntíkaté, kousek od Inky, od Mamči... a bylo by vymalováno.
Tenhle tyran si rozhodně nezaslouží rodinu, nezaslouží si své děti ani svou ženu. Tak zvedni hlavu a začni jednat. Hlavně si nedělej výčitky s tím, že jsi je špatně vychovala. Na to jsou vždy dva. Kde byl v tu dobu on? I kdybyste byly ze zlata, stejně se mu nezavděčíte. Tak se tím netrap a spíš si představuj, jaké to bude fajn, až budeš s holkama ve svém jiném bytě, kde nebude nikdo, kdo by vás poučoval, kázal a neustále byl nespokojený a trápil vás. Jak se ráno probudíš a uděláš si vše podle svého, jak budou holky v pohodě, protože je nebude nikdo buzerovat a ty se nebudeš muset trápit, co jsi udělala špatně, žes neporodila syny. Když už to nechceš udělat pro sebe, udělej to pro své holčičky. Nikdy není pozdě vystoupit z toho šíleného vlaku plného urážek a výčitek.
Víš, jak je na světě hezky, když se nemusíš bát toho, co přijde, v jaké náladě přijde a co se mu zas nebude líbit? Jak tvoje holčičky zase rozkvetou a budou se zase smát s tebou? Víš, kolik jiných a lepších možností a příležitostí vás všechny čeká? Tak odvahu, s chutí do toho, půl je hotovo, říkávala babička a měla pravdu. Vždycky je nejtěžší jen ten první krok, pak už to jde samo a je zase dobře...
červenec 29, 2009 23:03
jediný, co ti můžu poradit : alena bodka
zab ho!!! a pak si s dcerkou ulehčeně zatancujte na jeho pohřbu. Muchomůrek zelených je v lesích jak naseto. Co kdybys tatínkovi uvařila třeba kotletky na houbách....nebo něco podobného. Tobě a dcerce by samosebou bylo ten den šoufl a nejedly byste to. Vždycky byste mohli tvrdit, že na houbách byl tatínek a vy, že tomu nerozumíte...
červenec 29, 2009 23:11
no Ty si tu asi nova : Sipik
tak sa budem opakovat a napisem Ti jeden pribeh... v podstate suhlas s Vodomerkou.
U mojej starkej na dedine bol chlap, ktory vzdy vecer, ked sa vratil z krcmy, zmlatil svoju zenu. Zlost sa v nej zbierala pomaly, ale isto. A jedneho vecera, ked vrazil do dveri a chystal sa ju bit, ona zobrala radio ( vtedy ale boli radia velke ako televizor ) a svihla mu ho do hlavy. Chlapovi to asi prehadzalo vsetky priority a v zivote si uz na nu netrufol.
Takze ak nie muchotravky, tak aj to radio by nebolo zle.
smilies/wink.gif
Preco zeny zijete s takymi tyranmi??
červenec 29, 2009 23:19
Steffi : mia
tu sílu Ti nikdo nikde nedá, musíš ji najít v sobě. Jestli dokážeš finančně zabezpečit rodinu a máš kam jít, tak se v zájmu svých dětí rozveď. Je opravdu nutné, aby sedmnáctiletá slečna brala antidepresiva? Aby byla mezi spolužáky za outsidera, jen kvůli tomu, že má tátu, který si zvyšuje sebevědomí týráním druhých, s prominutím blba? Vžij se do její kůže, nedovol aby ji trápil, udělej tomu přítrž. Uleví se i Tobě a mladší dceři. Jinak se z toho zhroutíte. smilies/angry.gif
červenec 29, 2009 23:24
ach jo, : Eny
žila jsem taky s kreténem, bez sebevědomí, který doma nic neuměl, sice syna měl, ale nikdy ho nic nenaučil, ani s ničím nechtěl pomoci, aby syn neviděl, jak je levý na práci. Jen křik jak je nemožný a jak je k ničemu ale že je to exova vina, on byl táta, který to měl vzít do svých rukou. Ne, oni si na dětech hojí své sebevědomí, stejně jim to nepomůže jen deptají děti, takže je to bohužel na Tobě Steffi. Ne bohužel, bohudík. Dcerky mají maminku, která je doprčic tady od toho, aby své děti bránila, neexistuje NE! Nikoho jiného holky nemaj, tak je kruci braň, ex to dělal chvíli a pak jsem zakročila. Nenechám přeci z dětí udělat trosky. Takže hlavu vzhůru, oni nejsou tak silní jak na Tebe, vším tím unavenou působí, Když popisuješ práci, kterou doma děláte, předpokládám že máte barák, takže se seber a zamkni se do jiné místnosti a spi tam, ať si mluví do prázdné stěny.
Zkus mu vysvětlit že děvčata žijící v dnešní době nemusí dřít jak otroci a jejich těla jsou uzpůsobena k práci jiné a ne makat v lese a na traktoru....bože, holka v 17-ti letech se má bavit a studovat. A ne se nechat cpát práškama a pomáhat tupému otci, který, když si nedovedl udělat syna, (je to jen jeho chromozomy), tak bude deptat dcery. Pokud máš kam, jdi od slaboch apryč.
červenec 30, 2009 05:51
Postav se mu - radím já : hipav
Takoví mužští jsou sami neschopni a proto všechno svádějí na druhé.Platí na ně ignorace,požádej ho,ať to nahraje na magnetofon a až budeš mít čas a náladu ho poslouchat si to pustíš. Ušetří tak čas na chlapskou práci a nemusí zatěžovat tím děti.Neboj se také na něj zvýšit hlas a doslova zařvat.Za víc takový chlap zmetek nestojí.Ukaž mu,jak jim pohrdáš.Budeli chtít práci "mužskou" strč mu do ruky pletení a řvi na něj,jak je nemožný,nic neumí a jaké je nemehlo.Když se ohradí,že to je pro ženské,tak mu rychle vyjmenuj,co je pro mužské a chce to po dětech.Pokud to nepomůže,tak se od něj trhni.
červenec 30, 2009 07:02
Paní Steffi : Ouvej
Styďte se! To si říkáte - matka?
červenec 30, 2009 07:36
Debila je možný zabít, : Krakonoš
nebo vod debila utýct. Z debila normálního chlapa neuděláš. Takže co vymyslíš?
červenec 30, 2009 08:28
Nabádání k vraždě je trestný čin. : Milan
Nabádání a návod vraždě jsou trestné, i když k vraždě nedojde.
Nikdy jsem nebyl udavač, ale teď tedy mám k tomu velké nutkání, protože se obávám, že podle toho návodu může ta zmatená žena skutečně jednat.

červenec 30, 2009 09:55
Milane, neboj se : Eny
ženy mají pud sebezáchovy a kvůli dětem nic takového neudělají. Jen tady každá reagujeme. Někdo jemněji, někdo drsněji. Jsou vyjímky, ale je jich tak strašně málo a věř, že kdyby chtěla tomu zmetkovi ublížit, nepsala by sem, ale udělala by to.
červenec 30, 2009 10:19
... : Ouvej
Milane, Vy jste ale trouba!
červenec 30, 2009 10:21
Jezismarja Milane : KK
asi mate okna na vychod a v mistnosti moc horko :-).

Nejvic me zarazilo, ze holka posiluje na kladkostroji, aby byla dost silna... Uplne me desi predstava, ze jednou muze mit opravdu vazne problemy s vlastni (sexualni) identitou, nedej boze ze si najde podobneho partnera, jako je jeji otec, ktery ji bude akorat ponizovat a srazet. Steffi, opravdu nechapu, jak jsi mohla dopustit, aby veci zasly takhle daleko. Pro to skoro ani nenachazim omluvu.
červenec 30, 2009 10:21
... : mia
ona Alena není ale tak daleko od pravdy. Když takovýhle Herodes terorizuje rodinu, tak to chce silnou ruku. A když máma nedokáže účinně ochránit své děti vůbec bych se holčině nedivila, kdyby jí ujely nervy a tátovi nějakou facku ubalila . Vždyť tohle musí být ubíjející.Holka tím bude poznamenaná na celý život.
červenec 30, 2009 10:53
pro pana chytrolina : Bara1
navod k vrazde je trestny az tehdy, pokud dojde alespon k pokusu vrazdy nebo priprave, ovesem pouze za predpokladu, ze se podari prokazat pricinnou souvislost mezi cinnosti navodce a jednanim pachatele, rika se tomu princip akcesority ucastenstvi.
takze svoje radobypravnicke pindy si strc treba do nosu.
červenec 30, 2009 14:13
... : bb2
výborně, Baro1
červenec 30, 2009 16:56
Steffi, : Aneli
taktéž nenacházím omluvu pro matku, která dopustí, aby bylo její dítě systematicky psychicky týráno a došlo to až k tomu, že musí brát antidepresiva. Docela se divím, že psychiatr neupozornil sociálku. Je to totiž jeho povinnost, jde-li o nezletilou. Spíš mi to připadá tak, že ty sis v dětství něčím podobným taky prošla, a tak ti to připadá normální a až v poradně ti museli říct, že to normální není. Velmi smutné.
červenec 31, 2009 10:54
Milý Milane, : alena puntíkovaná
Kdyby si chlapi uvědomili, že budou-li jednat tak, jak jednají, jde-jim o kejhák, zajisté by se drželi velice zpátky.Protože až budou mrtví, bude jim plat prtný, že jejich ženy půjdou sedět - a to je ještě otázka, jestli půjdou.Když seženou dobrécho advokáta a psychiatra tak ne.Právě ty "slepice" hodný a trpělivý, co "se nechtěj pořád hádat a dělat problémy", nakonec nevydržej a vzbouřej se. Vzbouřiti se je odvozeno od slova "bouře" a ta skutečně proběhne. Vím o čem mluvím, protože jsem přesně ten typ byla. Vražedkyně nejsem jenom proto, že se nedovedu strefovat. Ale jsou holky, které jsou manuálně šikovnější. Takže i tebe Milane varuju...nebuď zas až tolik nad věcí. Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu...atd, Buď hodný a vlídný na svou ženu a děti, nepodceňuj je, nevylévej si na nich vztek a hraj s nimi fair play a neřvi na ně - taky se ti může stát, že to bude to poslední, cos v životě udělal...a tvá žena si sežene dobrýho advokáta.....já ti nevyhrožuju, ale dávám ti velmi cennou radu, ale co ty bys poslouchal rady starý báby, když ty seš "tak mladej" a nejchytřejší na celým světě.
červenec 31, 2009 11:19
Máš pravdu Báro. : alena puntíkovaná
Jinak by museli pozavírat všechny autory detektivek.
červenec 31, 2009 11:21
Alenko : Eny
Ty jsi skvělá.
srpen 01, 2009 20:54
Magdalenka : Neztrácejte čas
Milá Stefi, neztrácejte čas a tím i další síly. Nejvíc nás vyčerpává situace, se kterou sami nedokážeme hnout. Obraťte se VELMI RYCHLE na některou odbornou poradnu, nejlépe na poradny Rosa, Dona nebo Bílý kruh bezpečí, které se na tyto případy specializují. Tam vám odborně poradí, jak co nejefektivněji postupovat, abyste se nesesypala, nevyprovokovala manžela ani ostatní k násilným činům, vše sama psychicky zvládla a nezůstala bez prostředků. Věřím, že situaci dokážete s odbornou pomocí vyřešit. V9te, tito agresoři dobře manipulují, dokáží pracovat na ostří nože s pocity viny, vydírání, psychických tlakem. Mají i jisté kouzlo, přetvářku, že jsou nepostradatelní, neodolatelní a jedineční na světě.
Abyste získala nadhled a sílu, je třeba odpoutání a to potřebuje čas a prostor.Zároveň bez dcer se nemůžete nikam vzdálit, aby byly ony v bezpečí. Prosím vás, abyste zatím nepodnikala nic neuváženého a manžela tak zbytečně nevyplašila. S odbornými poradci si připravíte podmínky a bezpečnou půdu pod nohama, púak to vybalíte a může to jít velmi, velmi rychle. Hodně síly, děláte to pro sebe a své dcery.
www.rosa-os.cz
www.donalinka.cz
www.domacinasili.cz
www.bkb.cz
srpen 04, 2009 19:47
Díky : Steffi
Moc všem děkuji za ohlasy i ty kritické.Já pro sebe také nemám omluvu a nenávidím se za to, jaký jsem slaboch a zbabělec.Snažím se ale na tom pracovat,byla jsem u psychologa,u právníka a zvažuji možnosti.jenže 17 let je kus života,nedá se to jen tak přestřihnout nebo možná ano, ale já to neumím.
Milane vraždy se bát nemusíte,to je specialita mého muže,který mně zabitím vyhrožuje,v případě, že bych ho chtěla opustit. Už jednou mě honil s pistolí potmě po bytě a pak se chtěl udobřovat v posteli. Druhý den se mi smál, že prý tam neměl zásobník.Hrozně rád má pocit moci nad někým,stašně rád nám vypráví doma o vojně jak měl na starosti jako mazák mladý zobáky a jak je kontroloval,jestli se dobře myli i na intim.partiích,nebo dělal také náčelníka městské policie(to měl tu služební zbraň, se kterou mě honil) a to byl asi nejspokojenější.I teď má pistoli,pouze plynovou,pořídil si němec.ovčáka a s ním chodí v noci u nás po městečku i s tou pistolí a baterkou a obhlíží co se kde děje.Nevím,ale normální mi to nepřipadá,jako šofér kamionu si stěžuje na nedostatek spánku a pak takhle běhá po nocích.
srpen 18, 2009 15:45
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]