O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

700 LET OD ZALOŽENÍ OBCE TEHOV PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 28 květen 2009

Ač jsem se narodila a vyrůstala ve městě, život mě zavál po různých štacích nakonec na vesnici. A přes moje „nikdy" ze mě udělal vesničanku, jak má být. Tedy, ne že bych se tomu nějak moc bránila :-). Bydlíme jen kousek od Prahy, ale žijeme si tu opravdu tradičně postaru...

 

 

 

     Krám nemá v 10 hodin dopoledne pečivo, autobus tu jezdí 5x za den a když hnojí pole, tak to máme v plné síle až na terase. Ale patří k tomu i příjemné stránky - třeba parta lidí a akce v SDH - tedy Sboru dobrovolných hasičů.

 

 

 

 

 

     Jednu sobotu jsme byli osloveni obcí, abychom přispěli k oslavám 700. výročí založení Tehova. Dobře, souhlasili jsme a pak jsme to pojali „po svém".

 

     Uspořádali jsme hasičskou soutěž, jo jo, přesně takovou, jakou znáte z různých klipů na Youtube: jak se hasičům plaší hadice, lidi padají do kádě apod.  Škoda, že nikdo neměl kameru, protože by přispěl určitě pár klipy také.

 

 

 

Po skončení k tanci a „zpěvu" nám hrála kapela, lidi z naší i okolních vsí pojídali grilované maso a klobásky, notně vše zalévali vychlazeným pivem - a podle toho pak taky vypadali. Kolem 22 hodiny už se trhané pohyby některých ani nedaly nazývat tancem, došlo posléze i na hromadné válení sudů z kopce směr kopřivy a návraty „po čtyřech" nahoru... Silnější nátury si to opravdu užily.

 

 

 

 

Hm, já to znám ale jen z vyprávění, protože jsme se spolu s manželem a kamarády starali o vydatný přísun jídla a pití.

Ani jeden z nás se do večera nezastavil, kluci byli grilovaní stejně jako jejich klobásy - a já?

Ani vám nevím - já smažila palačinky...

 

 

 

     A kdo si myslí že jenom pro děti - tak je na velkém omylu. Staly se hitem letošních oslav a jedli je malí i velcí, staří i mladí, zapíjeli malinovkou i pivem... No, za t jedno odpoledne jsem jich vyrobila úctyhodné množství - ze 17 litrů mléka, ani nevím kolika kilo mouky a vajec...  Zneužívala jsem svoje i půjčené děti, aby mi míchaly těsto podle instrukcí J, neb jsem nestíhala vůbec nic jiného....

Večer jsem musela zobnout dva brufeny, abych vůbec usnula, jak moc mě bolely ruce a záda...  (Chudáci moje děti - palačinky teď neuvidí doma nejmíň půl roku.)

 

 

 

 

Tak vidíte,

i takhle se dá žít na vesnici

a jeden může klidně být „naplavenina".

 

 

 

 

 

Koukáte,

jak jsme si to přepychově užili?

 

Zdraví a na příští zábavu vás

k nám do Tehova zve

Katka

 

 

 

Komentáře (3)add feed
... : mia
všechno je v lidech.U nás máme velmi šikovného pana starostu,takového bych přála lidem všude.Nekouká na svůj osobní prospěch,opravdu dělá pro ostatní.Máme tu postavené nové obecní byty /sociální/,vodovod,nové silnice,plyn.Další byty se budou stavět v budoucnu.Ovšem je třeba mít vždycky připravený projekt už dopředu a když se jde žádat o dotace,tak už s konkrétním projektem,všechno dopředu ne jako jinde si myslí,že nejdřív dotace a pak teprve zamýšlet co s nimi.Lidi tu hodně dbají na uklid,žádné jako dřív haraburdí,taky dneska už domácího zvířectva pěkně ubylo.V zimě máme plesy, během roku pár tancovaček,panu starostovi necháme zahrát solo a všechny ženy ho na svém plese vyvedeme.Je tu pěkné hřiště s umělým trávníkem.Krajina nádherná,cyklistů dost.Co je ovšem katastrofální je dopravní obslužnost,pro staré lidi k lékaři je to peklo.S tím ovšem se opravdu nedá nic dělat.Lidi se naučili jezdit autem a i těch pár spojů,co sem jezdí je ztrátových.
květen 29, 2009 07:52
No tak to je super, : wendy
i počasí vám přálo ! Když se sejde skvělá parta, nemá to chybu. Vesnický fenomen.
Nevím, zda se také takhle podobně sdružují lidé v novodobých vesnicích - satelitních městečkách, zatím jsem se s tím nesetkala... a když jsem po tom pátrala, protože mě takové věci z principu prostě zajímají, dostávala jsem odpovědi typu - závidíš, že máme baráky a tak štouráš. Blbci.
Add palačinky - o tom ohromném množství a o tom, že je nebudeš v dohledné době doma dělat, jsi už někde psala, viď ? Jsi statečná žena, ty to určitě překonáš !
smilies/wink.gif
květen 29, 2009 07:54
kouzelný, : Eliza
měli jste úžasnou kliku, že vám přálo počasí!
Asi vám sv. Kryšpín opravdu držel palce.
Dívala jsem se na stránky vaší vsi - to je prima, co se tam všechno děje!
květen 29, 2009 19:57
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]