O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CHUDINKA HLADOVÁ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 25 květen 2009

 Jela jsem z práce, trolejbusem. Asi víte, jak to asi vypadá ve vedru a dusnu v prostředku městské hromadné dopravy, když lidi jedou z práce. Nedýchatelno, pach nemytých zpocených těl, plno lidí kolem vás... Do trolejbusu přistoupila velmi obézní paní a sedla na sedadlo za řidiče. Já seděla přes uličku vedle ní. Nejprve jsem ji ani nezaregistrovala.

 

 

 

 

 

 

     Najednou jsem ucítila, jak se do toho smradu v trolejbuse přimíchal velmi silný pach přepáleného oleje z hranolků a z tatarské omáčky. Udělalo se mi úplně „blujno".  Ohlédnu se směrem odkud šel ten příšerný zápach, a vidím tu paní, jak si tam sedí vytočená zády do uličky a skloněná, aby ji nikdo ani neviděl, pěkně si dlabe vidličkou z umělé hmoty v umělohmotné misce hranolky s tatarkou. Taky jsem si všimla, jak odhodila alobal z misky na zem a k tomu ještě přihodila pokrčený ubrousek. Pokradmu se rozhlédla, zda se nikdo nedívá a nohou začala zastrkovat pod sedadlo svoje odpadky.

 

     Nevím, co mě to popadlo, ale totálně mě to naštvalo. Ve Zlíně je zákaz jídla a pití v dopravních prostředcích, pro tuto paní však jako by to neplatilo. Začala jsem se na ni dívat velmi pohoršeným pohledem; všimla jsem si, že se na mně asi dvakrát zkoumavě podívala, ale pak zase začala dlabat...

 

 

:
:

 

     Nesnáším, když někdo v trolejbuse jí. Jednak může znečistit sedadla nebo cestující, ale často se stává, že držadla v trolejbuse jsou odporně lepkavá a člověk si zašpiní ruku. A taky nerada cestuji v chlívku.  Vždycky, když jsem viděla, že někdo někoho upozorňuje na to, že by ten druhý něco neměl dělat, tak jsem nechápala, proč se ten dotyčný angažuje a míchá se do toho. A často - i když ten člověk měl plnou pravdu. Ale tentokrát jsem to nevydržela a když jsem vystupovala, tak jsem paní tiše řekla tak, aby to neslyšeli ostatní: „Paní, doufám, že ten bordel, co jste tu naházela na zem pod sedadlo, po sobě uklidíte." Zato její odpověď byla zakřičená na celý autobus, tak, aby to všichni slyšeli: „Nojo, Evo, neboj se!"

 

      Doteď nevím, kdo ta dotyčná dáma, která mě osobně zná a tyká si se mnou, je. I když její uječený hlas je mi povědomý...  Asi jsem si s ní někdy v daleké minulosti tykala. Ale když ji moje paměť vytěsnila, asi to nebyl nikdo pro mě důležitý. Ovšem i kdybych ji znala, tak si stojím za svým. I tak bych jí řekla, že si svůj nepořádek má uklidit.

 

     A vůbec se nedivím, že je tak tlustá, když nemůže počkat s jídlem, až vystoupí z trolejbusu. :-)))

 

Rozmarýna

 

 

A co vy?

Jíte v dopravních prostředcích?

Opravdu nikdy?

Tongue out

 

 

 

Komentáře (71)add feed
... : bb
ve vlaku a na lodi jím, v letadle jen piju, tramvají a busem jsem nejela ani nepamatuju, zato si pamatuju, že jsem měla co dělat se udržet a vybalancovat náklony, natož se krmit. V autě piju běžně i za jízdy, jím výjimečně, radši zastavím a najím se venku, takže uvnitř jen v lijáku, vánici a vlčím hladu :-) kromě jablek, ta ukusuju i za jízdy. A nemám ráda, když mi v autě někdo jí něco jiného než bonbon, pro děti to platí dvojnásob. Napít ano, na jídlo zastavit.
květen 26, 2009 01:20
jí jezdím busem pořád : alena puntíkovaná
kupuju si takovou maklou vodu mébně perlivou a občas se napiju, ale jíst tam prostě nejde, to bych to asi pak lovila pod sedadlama. Cesta trvá hodinku, za tu dobu jeden hlady nezemře. Ale napít se občas musíte.
květen 26, 2009 05:24
Blééééé:-((((((((((((((((((((((((( : NČ
.
květen 26, 2009 06:49
..: : kordulinka
krásný den Vám všem! v autobuse ani ve vlaku nejím,neboť s nimi nejezdím! Když jsem byla malá holka, tak jsme jezdili vlakem k babičce do Beskyd a v Bystřici pod Hostýnem jsme vždy jedli: Hóóórké párky!
No a v autě jím hrozně ráda, ovšem jen když jedu sama! úlet, prostě je to takový moje úlítnutí, rádio na plný ko"le a něco móóc dobrýho do hubičky!
květen 26, 2009 06:55
Myslím, že zákaz konzumace v MHD je snad všude, : jitka_u
ale výjimky existují. Včera jsem zažilav nacpané tramvaji paní s pizzou. A není to jen jídlo. Čím dál tím častěji pozoruju po ránu, jak kdekdo dohání ranní kosmetiku. Dáma sedí v autobuse, vytáhne zrcátko, začne si malovat hezký obličej. Pravidelně jezdím s maminkou, která po dvou stanicích vyšoupne synka, aby šel do školy a pak začne pracovat na sobě. Vytáhne z kabelky náušnice, píchne si je do uší, namastí si obličej, naleskne rty a začíná žít. Trochu to na mě působí dojmem, že doma nemají koupelnu.
květen 26, 2009 07:31
rozmarýna : mia
Takovéhle zážitky Ti nezávidím.Mně je nepříjemné i se držet madel,v kabelce mám pořád vlhčené kapesníky a třeba v metru když jedu do Prahy tak jdu na toaletu si umýt ruce,když vyjedu nahoru a vylézám ven.Ne uplně pokaždé ale často.že někdo jí v MHD mi tedy překvapuje,tu chvilku domů by se určitě nechalo vydržet a najíst se v klidu.O tom svinčíku ani nemluvě.Ale doušek pití bych tolerovala.Nikdy nezapomenu na zájezd,kdy babka měla pití v láhvi od mycího prostředku.Jinak se mi líbí systém u některých WC,kdy vhodíš u hlavního vchodu peníze do otvoru a otevře se pojistka u dveří-žádná otravná babka,která utrhne štipeček papíru a kouká jak kdyby dávala milodar,menší riziko že se po podlaze bude válet kdeco,prostě hygieničtější.
květen 26, 2009 07:40
... : katka*
Já moc MHD nejezdím, občas vlakem a když na nádraží čekám než pojede, tak klidně něco zkousnu. V autobuse/tramvaji ne, jelikož se bojím, že to skončí na mém nebo cizím triku... smilies/cheesy.gif
květen 26, 2009 08:46
Já myslela, : Rozmarýna
že se do mně pustíte, co jsem si to dovolila paní vyčinit. smilies/grin.gif
květen 26, 2009 09:11
MHD nejezdím, : Míša šíša
protože v našem pidiměstě nic takového nexistuje. Ale v pátek se chystám do Prahy na Prague food festival, a to mě nějaké to metro či tramvaj nemine. Koukám, že se mám na co těšit.
květen 26, 2009 09:15
Rozmarýno : mia
Určitě musí být lidi ohleduplní,nebo by mělibýt.Jednou jsem jela autobusem,mladí lidi přiopilí,občas hlasitě vydávali zvuky,které si leckdo odpustí i doma a nechá si je na toaletu.Chvíli se to nechalo snést,ale pak už jsem byla naštvaná.Když jsem vylézala z autobusu,říkám řidiči-"doufám,že až s Vámi pojedu příště,budu moci za své peníze slušně cestovat,proč je nenapomenete?"Bylo vidět,že je to trapné i jemu ,ale prý je napomínat nesmí.A jak jsem mluvila se známým,řidičem autobusu,tak opravdu ne.Když by si pak na řidiče někdo stěžoval,tak má dole prémie.Kde zůstal rozum??Zrovna tak jsem se jednou neudržela a stojíc vedle staré paní s taškami,balancující nad sedící omladinou,jsem se jí zastala a obrátila jsem se na řidiče:"To nemůžete těm mladým říct,aby tu paní pustil některý sednout?"Vyštěkl na mě:"Tak si jim to řekněte sama!"Stará paní povídá-"Děkuji,že jste se mě zastala,jen sedte mládeži,až budete staří,budete stát."
květen 26, 2009 09:30
S tou mládeží, která : Rozmarýna
nepustí sednout staré lidi je to hrozné. Co je ve škole učí? My když chodili do školy, tak nás učitelka učila, že nemáme co sedět v trolejbuse, že sedadla, jsou pro starší lidi. Já třeba jela prádným trolejbusem a nenapadlo mě si sednout. Dnes mi už delší dobu leze na nervy asi tak 11 letý zrzek, který nasedá u nás na zastávce ráno, když jedu do práce. Jedou i staří lidi a on se vždycky cpe tak do autobusu, jen aby si sedl a nad ním balancují staří lidé. Kdysi jsem zahlédla, jak stará paní si už už chtěla sednout, ale on se těsně pod ní provlékl a zasedl jí. A to jezdí autobusem i jeho matka a ujeho mladší brácha, asi tak druhák a ten to dělá taky. A matka jim nic neřekne.
květen 26, 2009 09:39
To se dělá jinak. : Milan
Paní, něco vám upadlo na zem! Zvedněte si to, ať vám to nepošlapou.

květen 26, 2009 09:46
ve škole? : kordulinka
ve škole? no Rozmarýno! když se podívám na filmy z Amerického školství, tak to přesně je tam učí! Nic! Hlavně znát svý práva! Hlavně být sebevědomí, hlavně se nepodřizovat, hlasitě žvýkat a odporovat učiteli! Tak jak by mohli vstát, když bábinka nad nimi se kymácí?
Ale už to tu bylo řečeno, starší generace vždy nadává na tu mladou, asi to tak má být, ale čeho je moc, toho je příliš, tato generace nám to v budoucnu ukáže, zač je toho loket!?
květen 26, 2009 09:46
Rozmarýno : mia
Ono k tomuhle by se dalo psát hodně,i když už trochu s odklonem od té původní nenasytné paní.Třeba nedávno jsem byla na návštěvě v Plzni.Fetacka s fetákem dobíhala na trolejbus,ten ovšem se rozjel,ona rozkopla dveře a násilím se vsoukala do vozu,on zůstal venku a trojlebus fičel.To,co se spustilo z ust ty holky a chování nepřeju nikomu vidět.!Zastav Ty kryple at ten můj může nastoupit,...Jedna paní slabší povahy si držela ruku na prsou,dělalo se jí blbě.A v té souvislosti mě napadá,že Dopravní podniky mají na revizory,ale aby cestující měli za svoje peníze bezpečný pocit,o to už se málokdo zajímá a o bezpečnosti řidiče nemluvě.Na Smíchovském nádraží vidět nějakou pořádkovou hlídku se taky rovná zázraku,zato individuí plno.O špíně nemluvě.
květen 26, 2009 09:52
kordulinko, : Rozmarýna
ale my tu máme české školství. Ale asi se od dob, kdy jsem já chodila na základní školu přiblížilo hodně tomu americkému. A je pravda, že my, když jsme jeli se školou do plavání, tak si nikdo nesměl v trolejbuse sednout a nesměli jsme mluvit, jinak by nás učitelka vyliskala. A nikdo by si nedovolil si doma stěžovat. Teď když vidím, že jede školní třída trolejbusem, tak dětičky v pohodě sedí, staří lidi nad nimi balancují, dětičky pořvávají a učitelky si toho nevšímají.
květen 26, 2009 10:04
Mio, to máš pravdu : Rozmarýna
Na revizory má dopravní podnik peněz dost, ale na to, aby zajistili kulturu cestování prachy nemají. V dopravní špičce jezdíme jak dobytek namačkáni a sem tam se do trolejbusu nevejdeš. Zato dělají revizoři přepadové kontroly. Na zastávce stojí třeba 3 revizoři a s nimi 3 policajti. Vlezou do trolejbusu a místo,aby kontrolovali za jízdy, tak trolejbus stojí, dokud nezkontrolují narvaný trolejbus a teprve pak se rozjede. Že někdo kvůli nim nestihne další spoj a přijde pozdě do práce jim vůbec nevadí.
květen 26, 2009 10:07
Kdysi, v dobách dávných, tak před čtyřiceti lety, se v Brně začaly používat šaliny s automaty na značení jízdenek. : Myška
Do té doby jezdili v šalinách průvodčí, kteří dávali pozor i na pořádek a kulturu cestování. Klidně do šaliny nepustili špinavého zapáchajícího člověka. Dneska tyto trosky, které byly dříve lidmi, sedí na polstrovaných sedadlech v MHD (takže pokud si pak někdo třeba i za půl dne na tu sedačku sedne, smrdí taky, nehledě na to, že sedačky bývají špinavé i od moči a výkalů - bezďáci na hygienu nedbají), zvlášť v zimě se tito bezďáci vozí z konečné na konečnou, jízdné neplatí, a není nikdo, kdo by je vyhodil. Proto, když už musím jet MHD, raději stojím, a raději si nepřipouštím, co všechno je na tyči, které se držím. Ne že bych byla tak úzkostlivě čistotná, ale je mi to prostě ekl.
Ad dětičky a staří lidé - jednou, když takhle nastoupila školka do šaliny, a dětičky urvaly sedadla před pomalejšími důchodci, jsem na to upozornila jejich učitelku, a byla jsem označena za nervózní osobu nemající ráda děti. Když jsem se nedala, a učitelce oponovala, že je to obecná slušnost, sdělila mi, že je ráda, že děti sedí, protože ONA má aspoň lepší přehled. No, a tohle jelito ty děti vychovává, tak čemu se divit.
květen 26, 2009 10:24
... : bb
mateřinky bych se zastala, ty malé děti se v tramvaji těžko udrží a kdyby popadaly, natrhly si gatě nebo nedejbože vykloubily malíček, najdou se rodiče schopní učitelku "hnát k odpovědnosti". Ale mohla to paní učitelka využít pro výchovnou chvilku, důchodce před dětmi s omluvou požádat o pochopení a dětem nahlas vysvětlit, proč mohou sedět, ale že jak jim budou ruce nohy dorůstat, udrží se samy a nechají sednout starší lidi, budoucí maminky atd.
květen 26, 2009 10:33
... : mia
Tak vidíš Rozmarýno,jak jsi nakousla téma.Těžko pak někdo může chtít po lidech pořádat Den bez aut a podobný akce.Taky se mi nelíbí,že většina aut je s jedním pasažérem,jenže dopravní obslužnost je věc jedna a kultura cestování věc druhá.Pak další věc v souvislosti s dětmi mě napadá-občas se tu probírá uklízení,zrovna tuhle se tu probíralo žehlení atd.Padnou tu i takové názory,proč tolik uklízet,proč žehlit,je tolik jiného pěkného,jak strávit den.Dobře uznávám,že tohle je osobní věcí každého.Ale jen si tak říkám,že dítěti,které je z domova zvyklé nelámat si s uklízením hlavu asi nebude zatěžko někde něco odhodit venku.A pak se divíme,kde se ten bordel bere.Hlavně si to neberte někdo osobně.Je to jen obecné postesknutí.
květen 26, 2009 10:42
No promiň bb, ale že se téměř šestileté děti neudrží v MHD je snad vtip, ne? : Myška
Vím o čem mluvím, i já s dětmi jezdila MHD, ale stály, i když byly malé. Styděla bych se posadit děti, nad kterými by stáli dospělí.
květen 26, 2009 10:43
nesyč :))) : bb
moje dcera chodila do MŠ od 25 měsíců, ta by se v tramvaji fakt neudržela. Že jsi v té tramvaji potkala předškoláky mne prostě nenapadlo, myslela jsem spíš na děti ve věku 3-5 let. I když, moje dcerka byla i v 6 letech docela skřítek.
květen 26, 2009 10:47
a že jsi nepustila sednout děti před dospělými - proč? : bb
proč by neinvalidní mladý až středněvěký dospělý nemohl stát a malé dítě sedět? I já pouštěla ve 35, tedy ve středním věku, od té doby jsem asi tramvají nejela, sednout maminky s malými dětmi, obzvlášť když měla dvě a nákup k tomu.
květen 26, 2009 10:50
Nesyčím - kdo ví, co slyšíš bb :-). : Myška
Co to bylo za MŠ, že brali dvouleté děti? U nás brali až tříleté.
květen 26, 2009 10:51
Myško, : Vodoměrka
naštěstí teď už moc nejezdím tramvají nebo autobusem, ale dřív jo, a vím, jaké to musí být pro malé školkové děti, aby se při jízdě stylem rozjezd - brzda - rozjezd - brzda udržely a nic se jim nestalo... a těžko jedna paní učitelka udrží za ruku dvacet dětí, ani polovinu nemá šanci přidržovat...
No a k tomu, kdo v tramvaji pustí nebo nepustí sednout ať už staršího nebo těhotnou, bych mohla říct svoje... většinou to byli děti, studenti mužského rodu nebo starší paní či pánové v důchodu... ale nejvíc co dělali, že nevidí neslyší, byly pánové kolem třicíty až čtyřicítky, ženské tak kolem padesátky a nebo náctileté holčiny... no ale je zase další kapitola - čiperný důchodce s hůlčičkou, který se hrne dovnitř ještě dřív, než stačí lidi vystoupit a kdo stojí na schůdkách v tu chvíli, tak ho klidně smete... dokonce jsem byla svědkem jedné příhody (v tramvaji, co jezdí do fakultky), kdy starší pán nadával jednomu mladíkovi a docela nevybraně, jaký je hnusný parchant a nepustí ubohého starého důchodce sednout, i když o dvě místa dál bylo taky volno... a láteřil tak dlouho, dokud se ten kluk nezvedl, se sádrou po koleno odkulhal o ty dvě místa dál a chlapa pustil... pod nemocnicí kluk vystoupil a pán nadával až na konečnou o nevychované mládeži a spratcích a tak...jeho výrazivo bylo přímo odporné... no, asi si potřeboval cosi vyventilovat... nejspíš měl problémy s trávením...
květen 26, 2009 10:52
slyším internetovou trávu růst :) : bb
to je naše venkovská, vybudovaná v 70.letech v akci Z :-)
Berou děti standardně také od tří, ale protože tu široko daleko nejsou jesle, tak pokud nemají plný stav, což neměli už asi 20 let, a dítě je vyspělé - dcerka se v tom věku domluvila plynule ve větách i souvětích, oblékla se, zapnula knoflíky, zipy, najedla se sama - a pokud matka potřebuje do práce, tak berou i dřív. Mně ji vzali do dvou a půl let na půl dne a od dvou a půl na celý.
květen 26, 2009 10:55
bb, psala jsem o svých dětech, které jsem nenechala sednout, když by nad nimi stáli dospělí. : Myška
Já v MHD už nejezdím, ale když jsem jezdila, tak jsem si většinou nesedala z důvodů uvedených výše. A tak jsem taky nemohla nikoho pouštět sednout.
květen 26, 2009 10:55
Ještě bych dodala, : Vodoměrka
k tomu výčtu děti, studenti mužského rodu nebo starší paní či pánové - ti pustili...
květen 26, 2009 10:55
bb, to jsi měla fajn. My jsme si s manželem staršího syna předávali na nádraží :-). : Myška
Z dob těhotenství mám úplně nejhorší zkušenost s pouštěním sednout s muži středního věku - buď byli začteni do novin, nebo dělali, že spí. Většinou mě pustily sednout starší ženy.
květen 26, 2009 11:04
Myško : mia
nedávno jsem seděla v autě,okýnko stažené,čekám na manžela až si vyřídí věci na úřadě-školka jde okolo,zastaví se,učitelky si povídaly a jedno z dětí znuděně kopalo do zdi.Za chvíli vyšel pán s kolem a když viděl jak mu kluk kope do zdi,říká-chlapče nech toho takhle by se mi ta zed rozdrolila.Učitelka povídá-míšo nech toho,at si něco neuděláš s tou nohou!!byla jsem na mrtvici.Jiný příklad-máma si přišla pro dítě do školky a ono si ještě hrálo.Uča trvala na tom,aby si uklidilo po sobě hračky než odejde a maminka prý vztekle na to-tak JIM to tedy uklid.Tahle generace nás má jednou živit,dost si nedělám iluze.Jasně každá generace je jiná,my žili jinak než naši rodiče a předtím bylo to samé.ale základní věci by se asi tak moc měnit neměly.
květen 26, 2009 11:11
my do té doby dceru na chodníku před školou :) : bb
ano, byla to úleva, navíc ji po obědě vyzvedával pradědeček, přečetl jí pohádku a dal ji spát, byla neuvěřitelné dítě, ve školce dováděla s dětmi a po obědě jako mávnutím proutkem změna - přizpůsobila se dokonale rytmu starého pána, kterému v té době bylo kolem 80, protože byla velká holčička co "hlídala dědečka" smilies/smiley.gif
Mám je na fotkách, starý pán v dlouhém kabátě a klobouku, malá holčička v kabátku s čepicí a s trumpetou.
květen 26, 2009 11:14
mio : Kamila
ale to je právě ono - jsou to spratci, ale proč? Protože ti, kdo je k tomu vedou, jsou staří spratci - viz pančelka nebo maminka, která pravila - JIM to ukliď. Čili - nevychované děti rostou z nevychovaných poměrů, za tím si stojím! Ty bys to jistě neřekla, tvé děti taky ne - situace se, doufám, jen opakuje...
květen 26, 2009 11:32
Kamilo : mia
mě hodně zarazila i ta úča,co neřekla dítěti omluv se pánovi,tohle nesmíš dělat. takhle si ten malý milostpán bude myslet,že může kolem sebe ničit a největší pozor si musí dát,aby se nezranil!!a jak říkám,uklízení doma pohodu nezaručí,můžu mít doma jak na operačním sále a pohoda tam nebude,ale určitý pravidla doma by děti vidět měly.Lidi já si pořád nemůžu uvědomit děti v přísudku y.lidé v přísudku i???hrozně se mi to plete.
květen 26, 2009 11:42
... : Vodoměrka
Lidé měli, děti měly... smilies/smiley.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
květen 26, 2009 11:44
... : mia
Pavli dík.Jo a pančelka,to neznám,asi to bude ta fetačka.
květen 26, 2009 11:53
Kdysi jsem 8 měsíců musela chodit : Rozmarýna
o dvou francouzských holích. Nesměla jsem plnou váhou došlápnout na pravou nohu. Za těch 8 měsíců mě nikdy nikdo nepustil sednout v trolejbuse, i když jsem visela jednou rukou na tyči a druhou držela berle. Zato se mi jednou stalo, že jsem nastoupila do prázdného trolejbusu a sedla jsem si na sedadlo neoznačené značkou pro invalidy. V trolejbuse nás jelo asi 5. Na sedadle označeném pro invalidy seděl puberťák. Jedna starší paní, která viděla, že si pohodlně sedím, mi musela jízdu trolejbusem znepříjemnit. Začala ječet na toho puberťáka, ať mi okamžitě uvolní to místo pro invalidy. Puberťák vstal a já na něj ať sedí. Paní zase na puberťáka ať mě pustí, ten si raději sedl jinam. Já si taky seděla a paní na mně začala spouštět, ať si přesednu. Tak nevím, co si o takovém člověku mám myslet, o co jí šlo.
květen 26, 2009 12:00
... : bb
šlo jí o to zchladit si žáhu, čili bejt hnusná

pančelka rovná se paní učitelka, čili starý spratek, jak pravila Kamila :-)
květen 26, 2009 12:02
bb, : Rozmarýna
když jsem chodila do školy, jsme měli soušky. Pančelky k mání nebyly. Tedy napřed byly soušky, v roce 1968 byly paní učitelky a od roku 1969 zase soušky.
květen 26, 2009 12:04
... : bb
a pro tebe, Rozmarýnko, z toho plyne pro příště poučení, že si máš klidně říct o místo k sezení, když už jsou ostatní cestující slepí :-)

Coby těhule jsem dlouho jako těhule nevypadala, ale právě v těch prvních měsících mi v MHD a ČSAD bývalo nevolno. Nestyděla jsem se poprosit o místo k sednutí, že se mi udělalo nevolno, mladíci obvykle vyskočili a slečnu pustili :-) Dneska teda nevim, jestli by mi to prošlo :-))
květen 26, 2009 12:05
... : bb
my taky měli soušky, pak pány profesory paní profesorky, a moje děti už zase pančelky

Teď mě napadá, zda v socialistických jeslích byly soudružky tety nebo jen tety.
květen 26, 2009 12:06
pro Šíšu šíšu : bb
někde tu včera Míša dala odkaz na svůj starý článek o hubnustí se švihadlem atd., už nevím zda to bylo tu či jinde, ale chtěla jsem ji poprosit, zda by nepřidala něco dalšího. Včera jsem to napsat nemohla, pro slzy od smíchu jsem neviděla na monitor.
květen 26, 2009 12:09
bb, : Rozmarýna
k tomu bych asi odvahu nenašla, abych někoho požádala. Ale ty berle mi ukázaly, jací jsou lidi.
Kdysi jsem přišla s dcerou do obchodu a stály jsme ve frontě na salámy. Byla to dost dlouhá fronta, tenkrát dostali krabí salám, chtěla jsem ho vyzkoušet. Přede mnou stála paní, která pořád vykecávala s jinou paní, která už měla nakoupena. Když přišla na řadu, tak byla obrácená zády k prodavačce a kecala. Prodavačka ji oslovila, co si přeje, ona nereagovala, tak prodavačka se zeptala mně co tedy chci nakoupit. Sotva jsem to vyřkla, tak ukecaná paní přede mnou se vzpamatovala a otočila se a zjistila, že prodavačka už obsluhuje mně. Okamžitě mě seřvala, co si dovoluji ji předbíhat, na což jsem reagovala, že jsem ji nechtěla předběhnout ..., v tu chvíli jsem si vyslechla nepublikovatelné výrazy. Prodavačka se paní omluvila, že obsluhuje mě a zeptala se, jestli mě může doobsluhovat, když prý mám ty berle. Paní se na mně koukla a řekla, že si nevšimla, že jsem invalida a ať si nakoupím. Lidi za mnou museli být pěkně naštvaní, protože došlo ke zdržování fronty, protože já jí řekla, že ji předbíhat nebudu, ať si nakoupí ona. Jí to už bylo trapné a tak chtěla ať nakoupím já. Já se naštvala, řekla jsem jí, že nejsem žádný invalida (nejsem) a odešla jsem bez nákupu. Dodnes nevím, jak chutná krabí salám. smilies/grin.gif
květen 26, 2009 12:11
mio : mura1
protoze "ty deti" a "ti lide"

tuto jednoduchou pomucku jsem tloukla leta do hlavy svemu starsimu synovi, lec bezuspesne. zpravidla kontroval: "no, vzdyt si to rikam, ne? ty ptaci" smilies/cool.gif
o zduvodnenich zmyje, protoze "slepys" a syto, protoze "sype" radeji pomlcim
květen 26, 2009 12:23
Když už jsme u té češtiny, : Vodoměrka
mě se nejvíc líbí pomůcka pro mě a mně... 2. a 4. pád je mě, protože je to dělitelné dvěma, tudíž jen dvě písmenka mě, a 3. a 6. pád jsou dělitelné třemi, tudíž tři písmenka mně... paráda...
květen 26, 2009 12:27
Hahaha, tak mě napadlo, : Vodoměrka
že k tomu ale člověk musí umět matematiku... smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
květen 26, 2009 12:28
Vodoměrko, : Rozmarýna
matematika nestačí. Musíš ovládat i těch 7 pádů. smilies/grin.gif
květen 26, 2009 12:37
Zdůvodňování : Míša šíša
Můj brácha píše "vydle" a "vydlička" a když jsem se nad tím orosila, zdůvodnil mi to tím, že přece "vy" je předpona a "dle" slovní základ. Ptala jsem se ho, jaký slovní základ, že "dle" přece nemá žádný význam. Nezaskočila jsem ho. Začal mi recitovat básničku:
"Dle potoka roste kvítí,
v lesa zase lilie..."
Načež jsem rezignovala mu něco dál vysvětlovat. Upozorňuju, že je vysokoškolák. Jenže programátor, a to je už diagnóza. Plně jsem to pochopila, když jednou napsal "na lyžých". smilies/grin.gif
květen 26, 2009 12:39
a to : mia
si milá Můro představ,že moje maturitní písemná práce z jazyka českého na téma Pro své děti bychom se měli naučit si udělat čas,aby se i ony naučily mít čas pro nás,pro druhé lidi a pro potřeby socialistické společnosti /úvaha k mezinárodnímu roku dítěte/ se mi povedla vytvořit na deset stran A4 a byla ohodnocena výbornou.A dneska takhle tápu.Lidi já to okno v obýváku zas dneska neumeju,jednak se od rána motám jak vítr v bedně /změna tlaku/ a jednak tu krafu a je mi tu dobře. smilies/wink.gif
květen 26, 2009 12:50
Rozmarýno,..: : kordulinka
tvůj příběh mě vážně rozesmál, ale já tuhle storry znám úplně přesně taky, jenže já byla jen divákem a hádal se můj manžel, který stál jako ten druhý ve frontě a před ním ta paní si povídala s jinou a neviděla, že je na řadě!
Zarazilo mě na tom to, že to byl chlap a ženská a že takovéhle potyčky mohou vzniknout i mezi nimi! A ty slova co padly! no prostě jsem žasla! hrůza a já se styděla za oba! jelikož se do sebe pustili nemožným způsobem. Tohle by se mi nikdy nemohlo stát, jelikož mi vždycky stačilo se na chlapa mile usmát a měla jsem místo, kde jsem jen chtěla! i v autobuse!
květen 26, 2009 12:53
mio, : Rozmarýna
tak to jsme maturovaly ve stejném roce. Já zase k mezinárodnímu roku dítěte psala úvahu na téma "výchova dítěte v socialistického člověka" smilies/grin.gif
květen 26, 2009 13:07
. : Míša šíša
Já zase psala "Odkaz Julia Fučíka". Vůbec si nevybavuju, co jsem tam mohla psát za zhovadilosti.
květen 26, 2009 13:13
Rozmarýno : mia
ta ideologie prostě byla všude.Pamatuju si,jak všude tabule se SSSR na věčné časy a nikdy jinak.Maturovala jsem 13.června 1979,písemný byly v dubnu.To se psaly i z ruštiny měla jsem náký selskoje chozjajstvo.V sobotu se srážíme po 30 letech,bohužel už máme dvě vdovy a dvě děvčata mají nemoc,ze které mají lidi obecně velké obavy.No dobrá nálada určitě převáží.
květen 26, 2009 13:17
mio, : Rozmarýna
já maturovala 28.5.1979. Už si vůbec nepamatuju, co jsem psala z ruštiny, ale vím, že jsem psala, že výchova dítěte v socialistického člověka je složitý proces. To sousloví se mi tak líbilo, že jsem ho v té písemné práci použila aspoň 3x. Dostala jsem jedničku.
My už máme taky 2 vdovy a bohužel i 2 nebožky a jednoho alkoholika, který vypadá jak bezdomovec, chybí mu zuby. A přitom to byl syn ředitele významné firmy, jejich rodinka byla velká honora.
květen 26, 2009 13:27
V trolejbuse. : Dáša
Té paní bych to asi řekla taky, Na rozdíl od tebe hodně nahlas a zeptala bych se, kdo to bude uklízet. V MHD nejím. Jsem obezitka a nemám chuťo poslouchat řeči. Klidně se ale napiji čaje, když je horko a jedu daleko. Jíst ve vlaku nepovažuji v době vlhčených ubrousků a normálních ubrousků za nic nenormálního. Jistě nebudu jíst na trase Zlín-Otrokovice. Dálkové autobusy mají na jídlo přestávku. V autě klidně za jízdy jím. Miluji trojúhelníkové sedviče a kupujeme je někdy místo snídaně, jindy místo oběda. Teď jsem jezdila k zubaři, takže jsem si je raděj odpustila.
květen 26, 2009 14:58
vydle!!!! : alena puntíkovaná
hahahaha - to mi připomíná jak jsem svého dyslektika učila vyjmenovaná slovy po v a on pořád nechápal jak je to s tou předponou. Tak jsem mu řekla, že když odtrhne to vy a slovo co zbude mu dává smysl, tak je tam tvrdý y neb to je ta předpona - když to smysl nedává, tak je to součást slova a je tam měkký i. Všecko šlo dobře až ke sovu viděti - kdy můj syn řekl:"Viděti napíšdemi tvrdé y, protože, když odtrhneme vy tak děti dávají smysl." Já sekla s knížkou a řekla, že na tohle teda nerbvy rozhodně nemám.
květen 26, 2009 14:59
:-)))))) : Míša šíša
Alčo, tak teď jsem se málem počurala smilies/grin.gif
květen 26, 2009 15:24
Tak já budu zase za úchyla. : Krakonoš
Já jezdím MHD rád. Celej život. I dnes, když už bych nemusel, to nechám stát někde na vokraji Prahy, pokud toho nevezu moc, a jezdím metrem, tramvajema. Někdy je to čistý, někdy ne, ale s tím psychem, co se děje na speciálně pražskejch silnicích, se to nedá srovnat. Lidi mi nevaděj. A nepřijde mi, že by nějak zvlášť smrděli. Mě daleko víc smrděj neseštelovaný dýzly různejch šetřílků, který do toho navíc lejou petrolej nebo jaký svinstvo. Nevadí mi ani, když někdo v MHD žere. Jen mi vadí, když dělá bordel, háže to na podlahu jako ta baba z toho článku. Jinak na dlouhejch cestách ve vlaku se jedlo dycky, pamatuju, že sme si, když se v kupé sešla dobrá parta, i vzájemně nabídli. smilies/wink.gif
květen 26, 2009 15:25
může mi někdo vysvětlit, co to je za blbost s tím pouštěním? : opas
Spousta lidí si kdovíproč myslí, že kdy se nad někoho postaví, že mají právo na automatické uvolnení místa. Proč?
Nebo snad mají pocit, že když někdo sedí, tak nedělá nic jiného, než kouká koho by mohl pustit sednout místo sebe?

Pokud mají problém s chůzí, stáním, tak snad mají pusu aby si řekli, ne? Rád pustím sednout někoho, kdo chápe, že třeba zdrovna přemýšlím nad kusem programu a to že na něj koukám ještě neznamená, že ho vidím a vnímám. Pak je na místě věta "dobrý den, můžete mě prosím pustit sednout?" Já vstanu, on poděkuje a nemáme problém.

Nicméně pokud se důchodci chovají jako hovada a mají řeči typu "no to jsou dneska způsoby, apod." tak si myslím, že na žádné ohledy nemají právo. V takovém případě mají smůlu a klidně ať o tom přemýšlejí vestoje.
Chtějí od někoho slušnost a laskavost, nechť tedy začnou u sebe.

květen 26, 2009 15:37
až na jednu výjímku : alena bodka
sedíš-li na místě vyhrazeném pro invalidy, tak se prostě kolem sebe koukat musíš.A vyskočit dřív, než tě dotyčný požádá, jinak můžeš dopadnout jako jeden pán manažerského typu, který byl stejného náhledu jako ty. Než jsem ho stačila poníženě poprosit, tramvaj sebou škubla a já mu plnou vahou dosedla na klín. Asi se chudák dodnes léčí, neb mám dobrej metrák živé váhy. A ještě se mu lidi vychechtali. Já mu řekla: "Vůbec nemusíte vstávat miláčku, mně sae takhle sedí líp, než na tom tvrdým sedadle" - myslím že chudák dodnes řve ze spaní hrůzou.
květen 26, 2009 20:09
Ali P. : Ivča
to je typická chyba dětí ve 3.třídě,když se učí vyjmenovaný slova a předpony,taky si většinou ze spousty vysvětlování vyberou to,že zbytek slova za předponou musí dávat smysl např vydělo.... smilies/wink.gif

Vodoměrko:

viděl mě jako tě ,řekl mně jako tobě - tohle je zas moje pomůcka od dávných dob...


Já když začínala ve školství(září 1989),říkaly mi děti soudruž. Dva měsíce na to byla revoluce,ze starších soudruž byly paní učitelky,ze mě slečna učitelka...a to se blbě zkracuje....jedna prvňačka,když mě chtěla hezky oslovit,mi říkala slečinko... smilies/grin.gif
květen 26, 2009 20:52
ivco : mura1
panejo, u vas se rozlisujou slecny ucitelky a pani ucitelky?
květen 26, 2009 21:05
pozeram ze aka debata, fiha! : Sipik
Ja mam na sedenie v autobuse takyto nazor: Myslim si, ze aj deti mozu byt unavene a maju pravo sediet, ono aj ta skola da poriadne zabrat a ked chodim v autobuse s Ninkou a stojime, kyva to s nou ako s vrbkou vo vetre, tak mam co robit, drzat seba, tasky aj dieta.
To k detom ( vcitane tych vacsich, ktorym tiez uznam bolave nozky a unavene hlavky ). Skor si myslim, ze ak uz, tak uvolnit miesto by mohli gentlemani, ktori aj ak su unaveni predsa len maju nejaku volu a tu cestu v buse by vydrzat mali.

květen 26, 2009 22:40
u nás se tohle řeší tak, že si sedne matka : alena bodka
a dítě si vezme na klín
květen 26, 2009 22:45
já se to zas učila : alena bodka
třetí a šestý (dvakrát tři) pád tři písmena (mne) zbytek dvě
květen 26, 2009 22:46
Aleno, : Petronila
"Vůbec nemusíte vstávat miláčku" - to je fakt dost dobrý smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Jinak re cestování veřejnými dopravními prostředky - mně na tom nic hnusného nepřijde, je fakt, že si potom myju ruce a dětem nadávám, když si je v buse olizujou, ale s mastným držadlem jsem se fakt ještě nesetkala.

Jedna dívčí skupina měla na tohle téma písničku: "Sedí paní v tramvaji, na klíně má dorty, uždibuje potají - JÁ TO VIDIM! JÁ TO VIDIM!"

Re vstávání - myslím, že by člověk trošku kolem sebe koukat měl. Já jsem naučená vstávat a líbí se mi, když někdo jinej taky vstane. Na druhou stranu když si nikdo nevšimne, tak je potřeba si slušně říct. Musím říct, že tak v 80% případech nemám problém a když jedu s dětma, tak nás pouštějí všichni. Včera například pustil mé šestileté dítko sednout asi patnáctiletý cikánský kluk smilies/wink.gif Tož asi tak.
květen 27, 2009 09:59
tak to byl : Rozmarýna
slušný cikánský kluk.
květen 27, 2009 10:51
Rozmarýno, : Petronila
To byl. Taky jsem čuměla, a trochu se styděla, že čumim.

V duchu jsem si totiž zrovna sumírovala něco nelichotivého na adresu jeho kamaráda, který si o dvě sedadla vedle pouštěl nahlas hudbu z mobilu.
květen 27, 2009 11:01
I když to spousta lidí nepřipouští, : Rozmarýna
tak jsou i slušní cikáni.
květen 27, 2009 11:56
alenka bodka : Sipicek ja
to ano, ale ja myslim deti, ktore idu napriklad same zo skoly. Bez mamy. Pamatam si totiz aka som ja byvala niekedy utahana. Ako vravi moja sestra - Nie je lahke byt dietatom
květen 27, 2009 16:40
Mio, Den bez aut si vyhlašujeme sami :) : bb
Jelikož nemůžeme dodržet ty vyhlášené dny, protože do práce bych musela jet v 6 a vrátit se ve 20.00 a materiál a nářadí by museli chudáci zaměstnanci vláčet na zádech, tak si vyhlašujeme pátky bez aut, teď když je méně práce tak i čtvrtky. Znamená to, že na zakázky jedou ti, co bydlí ve městě a dojedou MHD, materiál se na akci naváží na začátku nebo vytěžovákem v jiné dny, na zakázky mimo město jede jedna dodávka a rozveze odveze všechno a my pracujeme doma s počítačem, faxem a mobilem, auta stojí. Miluju dny bez aut, spaní do 9...
květen 27, 2009 17:08
Rozmarýno, trošku bych to upravila :) : bb
jsou lidé slušní a neslušní. Tečka. Ne že bych se zastávala flákající se pakáže ze špinavých ghett, ale dcera, která měla loni přednášky dvakrát týdně do večera do půl osmé, se v tramvaji nebála cikánů, ale partiček a ty bývají pěkně černobíle namíchané. Jezdila tramvají přes celé město za mnou do kanceláře, kde jsem na ni čekala a jely jsme domů, jinak by se domů nedostala, bydlíme 40 km od města. V letních měsících za světla to šlo, v zimě jsem pro ni občas raději zajela až ke škole.
květen 27, 2009 17:14
Můrko : Ivča
nerozlišují,už je to jen samá pančelka,ale po revoluci to bylo takové titulovací vakuum,byla jsem mladinká holka,malá,hned po škole,dětičky samy nějak cítily,že mám blíž na jejich stranu katedry...tak jsem byla holt slečna učitelka...
květen 28, 2009 17:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]