O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VYSTĚHOVÁNI POLICIÍ NA ULICI? PDF Tisk E-mail
Úterý, 19 květen 2009

 Dobrý den, jsem matka dvou dětí, 16 letého syna a 12 leté dcera. Můj bývalý manžel bez mého vědomí vrátil byt - patřící policii -  a my se museli vystěhovat do 14 dní bez náhrady bydlení ven. Ale po odchodu bývalého manžela soud vydal rozsudek, ve kterém bylo,  že nám mají najít adekvátní bydlení.

 

 

     Bohužel jsem v takové situaci, že si nevím rady a nevím na koho se obrátit s tímto problémem. Je vubec možné takto postupovat a jak se proti tomu branit?

 

Marcela

 

 

 

 

ODPOVĚĎ:

 

Milá Marcelo,

 

     pochopitelně, patří-li byt někomu a byl-li tedy "zapůjčen", musí se po skončení sjednané doby zase vrátit. K čemuž tedy došlo. Ovšem nechápu, že a) se mohlo stát, že vám nikdo nedal žádné vyrozumění, b) že jste to nechala dojít až tak daleko, že k faktickému vystěhování došlo, zvláště, máte-li rozsudek, že máte dostat adekvátní bydlení.

 

     Co dělat? Kam se obrátit? Pochopitelně že jak na "majitele bytu", tedy Policii ČR a soud, který onen rozsudek vydal. Nechápu, že jste se nechali jen tak vystěhovat na ulici... Jste s bývalým maželem v kontaktu? Na něj jste se také obrátila? Nejlépe je všechny tři udané možnosti okamžitě kontaktovat doporučenými dopisy. Pokud si netroufáte na jejich koncipování, nebojte se obrátit přímo na soud, na toho konkrétního člověka (soudce), který onen rozsudek vydal. Jistě vám poradí, určitě je ve vašem okolí nějaká bezplatná poradna, případně, čemuž docela věřím, by vám s tím jednoduchým lejstrem mohl v nejhorším případě pomoci sám :-))).

 

      Kde vlastně s dětmi teď bydlíte?

 

Když tak se ještě ozvěte - na fundovanou odpověď je opravdu málo informací.

 

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (4)add feed
... : ivanka
Nechápu jedno, pokud je bývalý manžel i otec tvých dětí, tak jsi určitě věděla, že bydlíte ve slsužebním bytě a je pochopitelné, že po rozvodu se byt vrací, respektive ty na něj nemáš nárok.
To jsi opravdu nedělala nic do odby, než přišli stěhováci?
květen 20, 2009 02:31
A proč ten byt vracel? : Káča
Přestal pracovat u policie? Protože jinak nechápu, proč v něm nezůstal a tobě a dětem neposkytl adekvátní bydlení. Nebo ho má opravdu rozvedené ženě a dětem svého zaměstnance hledat zaměstnavatel? To mi nezní ani jako rozsudek moc logicky, i když u policie je možný všecko. A bývalému manželovi je úplně šumák, že jeho děti žijí na ulici?
Ale v podmínkách nájmu služebního bytu se moc nevyznám, tak asi neporadím, ale jestli máš v ruce rozsudek, kde je výslovně stanoveno, kdo je povinen ti poskytnout náhradu, tak se toho jistě domáhat lze...snad není ještě pozdě.
květen 20, 2009 12:50
Tak zmatenej dotas :-( : NČ
Měl by bohatě postačit rozsudek soudu a Občanskej zákoník a průměrněj lacinej právník (na todle bych si snad trouf i sám). Stačí, i když ten požadavek majitele bytu na vystěhování s dětma napadneš jako záležitost odporující dobrejm mravum. Na ulici vás prostě vyhodit nemůžou. Ale máš daleko víc trumfů k dispozici!!!
Jenže na druhou stranu to, z tvýho zmatenýho psaní, celý vypadá, že zřejmě máš kam s dětma jít bydlet a taky už bydlíte. To by pak ovšem uplně měnilo situaci s vašima zákonnejma nárokama.
květen 21, 2009 06:47
asi to tak bude, : ivanka
prostě pokud bys asi neměla opravdu "kde hlavu složit", nejspíš bys to řešila okamžitě...
květen 21, 2009 10:45
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]