O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TATÍNKOVA PŘÍTELKYNĚ A NAŠE MIMI PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 23 duben 2009

 Dobrý den, milá Kudlanko a vy všichni ostatní. Potřebovala bych poradit... Moje situace je následující. Byli jsme s manželem spolu rok a půl od svatby. Ale - najednou přišel, po vánocích, a že už mě nemiluje a nechce se mnou být. Pak uplynuly dva měsíce a on se odstěhoval. Nechtěla jsem být zlá a tak jsem kývla na rozvod.

 

 

 

 

 

     Domluvili jsme se, že naše dcera (7 měsíců) bude po rozvodu v mé péči a on si ji bude brát na 2 dny v týdnu. Sám mi pak řekl, po měsíci po odstěhování, že má přítelkyni. Nevěřím mu, že spolu začali chodit až po jeho odstěhování... No, a teď co mi hodně vadí: manžel má naši dceru velice rád, ale - nejsem si jistá, zda-li je ještě u něho pořád na prvním místě, když má novou přítelkyni, ze které se opravdu může zbláznit.

 

     Když je malá u něj, tak se sice o ni postará, ale nedodržuje - a tím narušuje její režim. Konkrétně - ona je navyklá, že já ji ukládám v sedm večer, ale on je schopný ju dát spát klidně až v 10. A další a další. Chtěla bych se proto zeptat, jaké jsou možnosti a jestli bych měla šanci s tím něco udělat. Víte, současně se bojím, kdybych se nějak moc ozvala, co všechno by byl schopen říct, abych pak po rozvodu dceru do péče nedostala...

 

     Můžete mi poradit? A ještě jedno, opravdu teď nechci, aby se o naši dceru starala jeho přítelkyně. Pro mě je to cizí člověk, kterému nevěřím, a opravdu nevidím důvod, proč by se musela teď s mojí dcerou stýkat, opravdu si to nepřeju.... Třeba později, ale teď mi to opravdu moc vadí.

 

     Děkuji moc za vaši odpověď.

  

Lucie

 

 

Komentáře (12)add feed
Bože Lucie : Iris
Kolik vám je oběma?
A už jste po rozvodu? Asi ještě ne, to je brzy, viď?
Nemyslím si Lucie, že by vaše dcera byla u manžela na prvním místě - není a asi nebyla, když tak krátce po svatbě i porodu dokáže jen tak bez udání pořádného důvodu odejít od rodiny.
Anebo to mladí lidé dnes takhle mají? Že je věci baví jen do nového dárku? Přestalo mi chutnat lízátko, tak ho odhodím a cucám jiné???
Vidí kolem sebe jen samé rozvody a rozchody a mají pocit, že o nic nejde? Proto se ptám, jak jste staří.Člověk by se jim ani nemohl divit - kde mají brát příklady, že?

Lucko - zcela osobně - já bych té "přítelkyni" přerazila ruce, kdyby mi na dítě jenom sáhla. Ale to je můj privátní pocit, tady asi vyvolá vlnu nevole.
Přeci jestli nejste rozvedení a nemáte právně upravený styk s dítětem, nemůže si manžel nic nárokovat, nebo jo?
Proč by se měla cizí holka starat o malé dítě, které má fungující dobrou mámu?
Proč by měl manžel vůbec dítě dostávat? Zdrhnul jako hajzlík od manželky a dítěte, co by chtěl nárokovat? Nebo s ním jenom chceš být zadobře? Tak s tím já konkretně nemám dobrou zkušenost, ale budiž, každá nejsme bojovná Vlasta (ani já ne)

A proč se Lucko bojíš ozvat? Co by měl být schopen říct tak hrozného, že by malá holčička nemohla zůstat se svojí maminkou, která se ničím neprovinila? Nebo provinila?
Lucko, ozvi se časem prosím, ať tady ta diskuse zase nebere obrátky jiným směrem z neznalosti fakt.

Drž se a ozvi se, ahoj
duben 23, 2009 21:22
... : bb
To bude asi složité, Lucie. Můžeš požádat soud o vydání předběžného opatření o svěření dcery do tvé péče do doby, než se o péči o dítě rozhodne v rámci rozvodového řízení. Pokud je manžel bezproblémový člověk, o dítě se dobře postará (narušení obvykého režimu asi nedokážeš, může říct, že malou zlobily větry, proto do 22.00 nespala, apod...), soud ti nemusí vyhovět - nemá důvod bránit styku otce s dcerou. Na druhou stranu, je to miminko, nějaké pendlování není pro ni to nejlepší, možná by prošlo, aby otec malou na noc musel vrátit domů do jejího obvyklého prostředí. Šlo by poukázat na to, že není důvod, aby se s dcerou stýkal mimo domov, že od rodiny odešel on, je stále manželem, a má "doma" trvalé bydliště a může se podílet na péči o ni a na její výchově doma, že mu v tom bránit nebudeš, že jen nechceš, aby ji tahal do prostředí, na které není zvyklá a pečovala o ni cizí žena, kterou neznáš ty. Právník ti poradí.
Ale připrav se na to, že jakmile zkusíš tento postup, zhorší se vaše vztahy teď i po rozvodu.
duben 24, 2009 02:05
..: : kordulinka
tomu narušování režimu zřejmě Lucie opravdu nezabráníš, pokud bude s otcem, tak je on stejný rodič jako Ty! a jinak má asi Iris zaujatou pravdu, taky bych jí urazila ruce, kdyby mi sáhlo to mladý maso na moje dítě...ovšem samozdřejmě vím, že to je jen naše postižená duše, ono nás to totiž pořádně bolí,...a to pak člověk dělá věci : ach bóže! až je mu ze sebe zle!
nedokážu pochopit, jak se s tím může člověk vyrovnat tak rychle? A proto nechápu ani tu větu: Nechtěla jsem být zlá, tak jsem kývla na rozvod!.....no holka, to je obdivuhodné!

duben 24, 2009 08:57
Z tvého dopisu mám pocit, : Míša2
že ti opravdu hodně záleží na tom, abyste měli s manželem pokud možno slušné vztahy, takže bych do toho právníka raději netahala. Nevím, jestli to lze, ale snažila bych se domluvit s manželem, vysvětlit mu, že není dobré takhle malému dítěti narušovat dvakrát týdně režim, klidně bych mu řekla i to, že váš rozchod je pro tebe ještě stále příliš živý, takže si zatím nepřeješ, aby o vaše dítě pečovala cizí žena. Navrhni mu, ať je s malou dvakrát týdně u vás doma, ty u toho přece nemusíš být. Můžeš se zatím věnovat sama sobě, zajít za kamarádkou, zacvičit si atd.On je ten, který opustil rodinu, jemu především by mělo záležet na tom, abyste spolu vycházeli ve vší slušnosti, on by se měl snažit vyjít ti vstříc. Jestli to teda není naprosto bezcharakterní hajzl. V takovém případě bych se ovšem vykašlala na dobré vztahy a přece jen se obrátila na právníka.
duben 24, 2009 09:44
Chtělo by to zeptat se právníka, jestli takto malé dítě vůbec musí být u otce. : Gréta
Myslím, že ne. Později, až budete mít nějaké návštěvy nařízené od soudu, bych se snažila dohodnout režim, ale pokud on ho nebude dodržovat, nenaděláš nic a ani se o tom nedozvíš.
Takže teď by ses měla soustředit na to, abys od něj dostala slušné výživné na dítě i na sebe, samozřejmě potvrzené soudem. Pokud ustoupíš v tomto, kde jinde vezmeš peníze?
duben 24, 2009 09:59
Lucie, : Sinix
tak tohle bych vůbec neřešil. Děti jsou gumové; nedělá jim problém se přizpůsobit 2 režimům. Netvrdím, že souhlasím s tím, aby 7 měsíční mimino šlo spát v 10 večer, ale za prvé s tím nic neuděláš a za druhé je hlavní, aby se ti vrátilo zdravé, živé a v jednom kuse.

A až bude větší, tak mu snadno vysvětlíš, že u tatínka platí jeho režim a u tebe zase tvůj. A nechápu, proč ti vadí, že se o dítě stará i jeho přítelkyně - když se stará. Tedy vlastně chápu: jsi naštvaná na manžela, zahořklá křivdou a zaujatá proti jeho další, ale zkus se od toho oprostit a vzít to racionálně. Je to smutné, ale to se prostě v životě stává. Pokud dodrží výše zmíněný požadavek na stav navrátivšího se dítěte, není co řešit.

Ještě ke Grétě: "Dítě má právo na oba rodiče" (zákon o rodině). Nechápu, proč by nemělo být u otce. Samozřejmě je potřeba zajistit jeho potřeby. Např. pokud je dítě kojeno, je třeba tomu přizpůsobit režim (otec ho samozřejmě nenakojí, to je jasné). Nicméně z článku vyplývá, že to už nějakou dobu funguje, takže asi kojeno není. Nedovedu si představit, že by Lucie odstříkala zásobu na 2 dny dopředu do lahví. Takže nevidím nic, co by styku otce s dítětem bránilo.
duben 24, 2009 10:39
Sinix, čtla jsem o případech, kdy se právě takto malé dítě dávalo jen přes den : Gréta
nebo jen v přítomnosti matky. Možná to bylo kvůli tomu kojení.
duben 24, 2009 10:51
No, Sinixi, nevím, jak jsi k tomu došel, : Vodoměrka
že se dítě snadno přizpůsobí dvěma režimům, ale pokud sedmiměsíční dítě, zvyklé chodit spát denně v sedm, několikrát dáš spát až v deset, můžeš mu celý naučený režim rozhodit tak, že potom bude mít problém s usínáním a rozhodí se mu všechno, včetně režimu během dne... a chudák matka pak bude mít co dělat, aby to ukočírovala... a rozumný otec to musí pochopit, dělá to přece pro dobro svého dítěte, ne aby dělal matce naschvály. Pokud to nepochopí, tak bych mu dítě taky nesvěřila... jen přes den a jen doma u matky, i kdyby tam matka nemusela být... sedmiměsíční dítě je ještě mimino, ne gumová panenka na hraní ani tříletý špunt...
duben 24, 2009 11:41
Sinix, : rybka
"jsi naštvaná na manžela, zahořklá křivdou a zaujatá proti jeho další"...teda ja by som urcite bola!!! Obdivujem Luciu za jej snahu pochopit manzelovu zradu (lebo to nic ine ako zrada nie je, on nezradil len Luciu, ktoru nechal v stychu s malym deckom, ale aj svoju vlastnu dcerku, ktorej pre volanie hormonov rozbil funkcnu rodinu) a vychadzt mu v ustrety. Je to inteligentna a statocna baba a drzim jej palce!
Lucia, je fajn vychadzt s otcom dietata, ale davaj si pozor, aby si prilis neustupovala. Pravo je na tvojej strane, aspon to moralne.
duben 24, 2009 12:16
rybko : Iris
vidím to jako Ty. S otcem dítěte vycházet slušně, i když to strašně moc bolí.
Ale bacha na zneužívání dobroty a velkorysosti. Chlapi to dokáží rychle brát jako samozřejmost a zneužívají toho.
Tedy alespoň ten můj. A to jsem si myslela, že máme dobrý vztah navěky - i přes jeho odchod.Že se slušností nejdál dojdeš. Ale ne - oni jsou pod vlivem té druhé.
Lucka je sama s děckem. Nebude to mít jednoduché, alespoň zpočátku. Až mi je z toho smutno a těžko.Proč tak brzy, to nemohlo jít o žádné zásadní neshody nebo tak. Je to jen nezralý a nezodpovědný přístup k rodině, povinnostem a k životu vůbec, dle mého názoru.
Ale třeba ten chlap přijde k rozumu, no.....nepůsobím optimisticky, co?
Lucko, stát se může leccos, drž se své slušnosti a hrdé inteligence. Ahoj a ozvi se.
duben 24, 2009 22:33
Pokud : Lotka
by o "půjčování" dítěte rozhodoval soud, určitě by požadoval, aby styk s otcem byl jen na hodně krátkou dobu, např. 2 hodiny denně a pokud déle, tak v přítomnosti matky. To dítě je opravdu ještě moc malý... na tohle soudy berou ohled.
duben 27, 2009 15:45
Lucko, : Alka
popravdě nechápu, proč jste se na tak dlouhý styk domluvili. Ve věku sedmi měsíců mi to připadá moc.

Návrh na nějaké předběžné opatření k soudu vůbec nepodávej, to ti šmahem zamítnou. Musela bys prokázat, že dítě je v péči otce nějak vážně ohroženo, což není. Podej si návrh na úpravu výchovy a výživy, to je důležité. Podat návrh na úpravu styku mezi otcem a dítětem je velmi ošemetné. Soud vám to určí na minutu přesně a budou z toho jen nepříjemnosti. Nebude z toho totiž kam "uhnout", nepůjde to zařídit tak, že zrovna ten první týden o prázdninách se ti nehodí, že bys radši ten druhý. Je mnohem lepší se domluvit.

A toho, že by ti dítě mohlo být odňato z péče, se ani chvilku neboj. U nás je to zařízené tak, že otec dostane dítě do péče jen tehdy, jsou-li prokázány závažné nedostatky na straně matky (teď pomiňme možnost, že se oba domluví, že dítě zůstane u otce), a i tak jsou s tím problémy. Pokud se rozhádáte a otec něco takového navrhne, budou po něm chtít do detailu slyšet, jak péči o dítě zajistí. Na nějaké jesle nebo něco takového může v jeho věku zapomenout - budou po něm chtít, aby s ním byl doma a sám nepracoval, nebo max. na poloviční úvazek. A to 99 % chlapů prostě neudělá, zvlášť, když sami ví, že u manželky by dítěti bylo lépe. Takže takovéto "hrdinné" návrhy vždycky nakonec skončí svěřením dítěte do péče matky. A co se týče délky toho kontaktu, prostě mu řekni, že je malá ještě moc malá a ať si ji na den vezme, ale na noc ti ji přinese zpátky. Že u něj může spávat, až bude větší.
duben 28, 2009 19:59
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]