O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ČECHY - LAS VEGAS EVROPY - I. PDF Tisk E-mail
Pátek, 17 duben 2009

V současné době nechybí v žádném českém městě ani vesnici výherní automaty. Jejich vábivému zvuku a vidině snadno získaných peněz propadly už kvanta lidí. A neustále jich přibývá. Je to velkým problémem a je velmi těžké těmto lidem pomoci. Většinou se vše provalí až když v domácnosti začnou mizet peníze a ztrácet se věci.

 

 

 

 

 

 

 

     Závislost na automatech je totiž spojená s kriminální činností a později i návštěvami exekutorů. Negativně postihne a často zničí celé rodiny a zanechává ve společnosti nedo­zírné škody.

 

     Klasické herní automaty nahrazuje poslední dobou nový typ hazardu, takzvané výherní hrací terminály. Jsou propojeny v síti a lze na nich za peníze hrát třeba ruletu nebo poker. Městům a obcím vadí, že je narozdíl od těch starých hracích automatů nemohou nijak regulovat ani zakázat. Město může vyhláškou na určitém místě zakázat výherní automaty, jejich provozovatelé ale vzápětí přesedlají na výherní loterijní terminály, na které jsou radnice krátké. Povolit nebo zakázat je může totiž jen ministerstvo financí.

 

     A ještě něco - na rozdíl od automatů, které se povolují na jeden rok, videoterminály resp. elektrické rulety -  se poskytují na deset let! Je to podstatně agresivnější druh hazardu... Pro neprůhledný systém povolování nových technických her nemohou obce ovlivnit jejich rozšiřování. Důvodem je loterní zákon, přijatý už v roce 1990 a pouze s malými změnami platící dodnes. V rámci tohoto zákona náš stát na rozdíl od většiny evropských zemí povoluje provozování hazardu prakticky kdekoliv a komukoliv, kdo má potřebné peníze.

 

     V roce 2007 bylo prosázeno přes sto miliard, lidí, co mají potíže s gamblerství, je minimálně 300 tisíc. A ještě jedno: pokud se jedná o tyto hrací mašinky, jsme v jejich počtu první v Evropě... Však také každý druhý hostinský, kterému nejde živnost nebo který se zadluží, řeší svou situaci tím, že hospodu nacpe automaty. Prostě: Česko je v oblasti hazardních her mnohem benevolentnější než banánové republiky.

 

 

Zkusili jste hrát na automatech?

Hraje někdo z vaší rodiny či příbuzenstva?

Byli byste pro jejich zrušení?

Nebo jen částečné omezení - a pak tedy jaké?

 

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (36)add feed
Odpovědi: : Myška
1. nezkusila
2. nehraje
3. a 4. je mi to jedno, protože se mě to netýká.
Mám na to názor jako na drogy - každý má mozek a je jen na něm, jestli jeho kapacitu využije, a zapřemýšlí. Nikdo nikoho nemůže donutit fetovat, chlastat, jako nemůže nikdo nikoho donutit hrát na automatech, když nechce. Lidem, kteří do drogové i jiné závislosti, do gamblerství, spadli, bych nepomáhala.

Jen mě tak napadlo, co Nyklova vyhláška??
duben 17, 2009 07:23
... : katka*
Hrát jsem nezkusila, neláká mě to. Z rodiny chvíli hrál brácha, ale nechal toho, závislý nebyl...
Zrušení - no nevím. Asi to nejde, ale omezila bych to jen na herny a vstup od 18let. Nedávala bych terminály do každé hospody, tam to podle mne zláká většinu...
Jen tak do herny chodit nebudou...
Každopádně je to skvělý business, ne?
duben 17, 2009 08:25
odpověď : kolemjdoucí
je jednoduchá. Hrát na automatech jsem nikdy nezkoušel, neboť něco málo vím o tom jak fungují. Zkusil jsem kdysi dávno ruletu abych asi po dvou týdnech zjistil, že by to mohlo špatně dopadnout. Ale to by bylo na dlouhé povídání.....
duben 17, 2009 09:24
... : Květa
1. ne
2. ne
3. a 4. ti, kdo budou chtít hrát, si cestu vždycky najdou, ať budou jakákoliv omezení.

BTW pracovala jsem na MěÚ a měla na starosti povolování hracích automatů, ony se toho obce jen tak lehko nevzdají a vyhlášky k omezení si taky hodně dobře rozmyslí, protože jim z toho plynou do obecní pokladny neskutečné příjmy (samozřejmě ne každá obec, ale většina sáhne raději po penězích než přistoupit na omezení).
duben 17, 2009 09:35
... : Los evropský
1.ne
2.ne
3.ne.
Jestlipak víte, že na udržení jedné herny stačí 3-4 závisláci? I v malém jihočeském Protivíně je heren asi 7, oproti dvěma obchodům s potravinami, jedné lékárně a dvěma drogériím...
duben 17, 2009 09:59
Taky 1/NE a 2/ NE : wendy
jen jedou jsem si zahrála a vyhrála v ruletě, a to je vrchol mého hráčského života.
Jinak si myslím, že i když si lidi co chtějí hrát nebo jsou už závislí, cestičku mohou najít, je vždycky lepší mít v té cestě překážky. Nemyslím si, že se mě to tak úplně netýká, když pak vidím ty trosky a slyším ty smutné rodinné příběhy. Aspoň bych automaty omezila. Ale je to těžké, když ta prodejná osoba jménem Kalousek prohlásí, že tímto způsobem si aspoň pár zoufalců může opatřit peníze ! A to je signifikantní pro tento stát. Bohužel.
duben 17, 2009 10:25
Já jsem nikdy : Ráchel
do žádného automatu nehodila ani korunu. Závisláka v příbuzenstvu taky nemám. Ale od mého bydliště směrem do centra je přez 20 provozoven takových zařízení a jsou to jenom dvě tramvajové zastávky. Po brněnsku, dvě zastávky šalinó. Dvacet metrů od dveří našeho domu jsou 3. Hustota jak v Las Vegas.
duben 17, 2009 10:48
... : bb
1. ano - na dovolené v kasinu, a pak u nás do automatu jsem párkrát hodila drobné, vyhrála celkem zhruba 6násobek vložených peněz a skončila, takže jsem ani nedodržela svoje osobní pravidlo "prohrát jen 3x a jen to co vyhraju".
Tak 1-2x za rok, teď už je to asi víc než rok, mě na benzince přepadne chuť vsadit Sportku, zaplatím plnou sázenku vč. šance, za týden si chodím vybrat 85-580 Kč, víc jsem asi nikdy nevyhrála, no a to zase klidně vsadím. Když to zopakuju 2-3x, tak poslední výhru si nechám a dál nesázím. Když napoprvé nic, což se mockrát nestalo, ďábel mě pokouší rád, tak dál nesázím. A na rok mám od démona hráčcské vášně zase pokoj.

2. ano, asi tak jako já

3. ano, stejně jako bych zrušila televizi, billboardy, reklamu na spotřební zboží a bulvární tisk. A ano, vím, utopie.

4. ano, omezili jsme to u nás v obci - redukcí počtu na pár kusů a navýšením poplatků. Kromě toho jsme pohrozili, že v případě přistižení mladistvých pod 18 u automatů (nabonzují štamgasti z hospody) smlouvu na další roky neprodloužíme, tahle hrozba funguje lépe než pokuta. V zastupitelstvu by to prošlo, na to jsme se shodli, nikdo není v provozování těch beden hmotně zainteresován :-) Pikantní je, že jediným známým závislákem, a to festovním, byl učitel.
duben 17, 2009 12:24
Zakázat herny klidně. : Krakonoš
Ale ať se pak zakáže i chlast a cigára, ať není stát pokryteckej a nezakazuje jenom něco, co škodí a působí rozvrat společnosti. Bude zajímavý pozorovat, jak "šťastná" společnost takovejma zákazama vznikne.
(Kdyby někdo mýmu blábolení nerozuměl: Pokládám jakýkoli zákazy za hovadinu.) smilies/wink.gif
duben 17, 2009 13:21
Jo a k votázkám: : Krakonoš
Jednou jsem to zkusil, v Las Vegas, tam se ani nic jinýho dělat nedá. Nijak mě to nenadchlo. Já si raděj zalítám na flight simulátoru doma. Zadarmo. smilies/wink.gif
duben 17, 2009 13:23
panebože na čem? : kordulinka
flight simulátoru? jé jé, zas někdo z jiného světa! Las Vegas, hm!
jo, zkoušela jsem hrát, ale jen jednou pro zábavu, v Itálii na dovolené jsme do takového zaskleného pouštěli žetonky a byla jich tam obrovská hromada, která na hraně upadávala, mě však upadlo vždycky jen to co jsem vházela! Ale souhlasím s názorem, že kdo má trochu snad myšlení v pořádku rozpozná kdy je čas přestat! se vším, s alkoholem, cigaretama, i s hracíma automatama, možná i s manželstvím! všeho s mírou, že?
duben 17, 2009 14:11
Tak šťastný let. : wendy
Také nejsem příznivcem samých restriktnivních opatření, ale v něčem bych přece jenom přitvrdila. To by tady za chvíli byla úplná anarchie, znáš lidi - všeho moc škodí atd.

Pěkný víkend.
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
duben 17, 2009 14:12
Gamglerství : Ivča
stálo na počátku rozpadu mého manželství.
Vdávala jsem se ve dvaceti,mladá blbá,neschopná ještě rozpoznat,že si beru nedospělého kluka.14 let jsem čekala,až dostane rozum.Pět let trvalo než skončil s automaty,a to nejspíš jen pod pohrůžkou,že od něj odejdu.Pak rok sekal dobrotu.Když mu otrnulo,začal sázet na terminálech Sazky.A to už nebyly jen tisíce,ale i desetitisíce.Přestala jsem věřit v jeho polepšení, v manželství setrvávala kvůli dětem,ale pořád doufala,že se stane něco,co to změní.Stalo.Našel si ženskou.Naštěstí!Praštila jsem do stolu a během půl roku jsem byla opět svobodná...Dokonce se mi z něj podařilo vyrazit podíl z domu na zakoupení bytu pro mě a pro děti.Ještě včas.Dnes už nemá dům,má asi milion dluhů u Cofidisu,Multiservisu,banky atd atd...všech těch společností,co ochotně půjčují třeba tři půjčky za sebou a vůbec jim nevadí,že dotyčný nesplácí ani tu první...
Prošel si léčbou alkoholové závislosti,ztratil práci,jde po něm exekuce,teď čeká,která ze společností na něj první podá žalobu k soudu...
na děti zatím platí,i když často se zpožděnim či na splátky...jen doufám,že mu to vydrží...
duben 17, 2009 18:37
Ivčo : Iris
ještě, že jsi rozvodem zachránila alespoň svoji půlku, mělas štěstí v neštěstí. Užila sis tedy a hlavně, že s ním nemáš už nic společného, ze sr...ek bys nevylezla. Děkuj osudu.A ty půjčky tedy také nechápu. Co ta jeho nová kráska? Ručí mu?
To jsou hrozné věci, člověk to ani nechápe.Měj se fajn, drž se pro svoje děti co nejvíc v pohodě, ahoj
duben 17, 2009 18:48
Nová kráska : Ivča
ho nejspíš už jen ze soucitu u sebe nechává přespat(čeká,až on teď dostane nějaké poslední peníze z práce a něco jí nechá za to,že už ho nějakej čas živí)a asi se při tom třese,že ho nějakej exekutor u ní najde a probere se jejím skrovným majetečkem...Ale podle toho,co mi říkal,když mi teď konečně doplácel dlužné alimenty,asi už se spakuje a půjde přespávat ke kamarádovi...ten bude asi taky štěstím bez sebe...
Nevím,jestli si ten chlap uvědomuje,jak zahodil svůj život...co měl a mohl mít...a jaká troska je z něj teď...jak ním jeho synové pohrdají...spíš bych řekla,že mu to pořád ještě nedochází.
Jsem strašně ráda,že jsem klukům zachránila normální život.Říkala jsem si s rozvodovým rozsudkem,hurá,mám od něj pokoj,ale zjistila jsem,že dokud nebudou kluci samostatní,pořád s ním musím komunikovat,pořád potřebujeme alimenty(z jedné výplaty bohužel hošíčky,co rostou čtvrt metru za rok a snědí tolik,co čtyři dospělí chlapi,momentálně neuživím),pořád mě vytáčejí takový věci,jako že ho na mým telefonu nahánějí jeho věřitelé(přičemž mi přísahal,že on nikomu mé číslo nedával...),jeho matka,když si vyžádá vnuky na návštěvu,vede lítostivé řeči,co by kdyby,apod.Ale Kudlanka je dobrá terapie.V porovnání s tím,co si tady člověk přečte,jsem na tom dnes už opravdu skvěle.Aspoň věřím už jen ve světlé zítřky. smilies/grin.gif
duben 17, 2009 19:05
No jo Ivčo, : Iris
společné máte děti, jejich babičku a finanční starost o ně, to je jasný. Myslela jsem to ale tak, že kvůli penězům na tebe oficiálně nikdo startovat nemůže, viď?. To, že věřitelé otravují Tebe je nepříjemné, ale jinak po Tobě nic chtít nemůžou, doufám. Jak velké máš kluky? Ahoj
duben 17, 2009 21:01
No,to naštěstí : Ivča
nemůžou.Kluci maj 13 a 17.Oba už mi přerostli přes hlavu a oba už se holí.Jeden 2krát za měsíc a druhý 2 krát za týden.. smilies/cheesy.gif Díky za morální podporu.Jak ty se máš,Irenko?
duben 17, 2009 21:06
Ivčo : Iris
jsi hodná. Toho skoro 17 letého mám doma taky, staršímu je 24. Ivčo, mám se předrozvodově. Čekám, co bude.Je ticho před bouří - já ten rozvod nechtěla a nevyvolala, ale musí být. A vím, že to nebude nic příjemného, půjdu do boje a netěším se na to. Je tu majetek a já mám zase za úkol zachránit co nejvíce pro sebe a kluka - není to nemorální, protože o to ostatní ho neoškubou automaty, ale jeho osudová kráska, která se jeví jako - no chce se mi říct kudlanka, ale toho výrazu je pro ni škoda smilies/wink.gif ;

Ale jinak bych řekla, že ten Tvůj příběh se mi jeví mnohem dramatičtější, nežli můj. Můj chlap je alespoň v pohodě, není gambler ani alkoholik a dá se s ním (zatím) dohodnout. Jenom přišel dočasně o rozum , rozhodovací vlastnosti a možná přijde o všechno ostatní smilies/wink.gif ne kvůli automatu, ale kvůli mladší dravé krásce, co se dá dělat.. Ahoj a hodně štěstí a trpělivosti smilies/wink.gif
duben 18, 2009 00:23
Krakonoš, však se Daniela neptala zda zakázat, ale zrušit : bb
ani já zakázat, ale zrušit. Zakázané ovoce nejvíc chutná, to by nemělo smysl. Zrušit, vyzmizíkovat, vygumovat. Prostě aby nic z toho, co jsem jmenovala, nebylo. Proto utopie.
duben 18, 2009 00:45
Iris, Ivčo, : bb
gratuluju k rozhodnutí a přeju hodně sil do života.
duben 18, 2009 00:48
Milá bb : Iris
díky, bude jich zapotřebí..
duben 18, 2009 11:56
bb: díky, Iris: : Ivča
už to tu jednou kdysi zaznělo,ale můžu to směle podepsat:Využij toho,že se s tvým stále ještě manželem dá dosud rozumně mluvit a vytřískej pro sebe a pro syna ,co se dá.Až manžela opustí pocit viny a začne víc počítat(i pod vlivem nové krásky),nedostanete už nic.
Já na tom byla jinak než ty,pro mě byl rozvod vysvobození.Pak jsem teda šlápla trochu vedle,přítel,kterého jsem si našla, mě sice miloval,ale láskou,která chtěla vlastnit,dusit,omezovat...tak jsem frnkla a už nějaký čas se učím žít sama.A jde mi to čím dál líp. smilies/cheesy.gif Taky to dokážeš,neboj se.
duben 18, 2009 20:04
Milá Ivčo : Iris
Kéž by, připadám si taková unavená nebo co. Nová kráska je dobrá kalkulačka, mám velkého soupeře.
Ale pomáhají mi počítačové hry smilies/wink.gif Čím blbější, tím lepší.
Úplně vypustím mozek, ani u knihy nebo filmu takhle člověk nevypne.
Ale to snad není gamblerství, ne? Nebo jo? smilies/cheesy.gif Nebo je to skrytá forma? smilies/wink.gifNo musím se hlídat smilies/cheesy.gif
Ivčo ahoj
duben 18, 2009 20:55
Gamblerství : Ivča
to bude, až ti to začne nahrazovat normální život,až to pro tebe bude důležitější než lidi...a podle toho,co jsi na Kudlanku zatím napsala,si myslím,že to hned tak nehrozí.... smilies/grin.gif
duben 18, 2009 20:59
Iris : mia
Irenko hezký večer,nebud smutná,všechno zlé je pro něco dobré.Pojedeš někam na dovolenou?Určitě by Ti prospělo s klukem někam vyrazit,změnit prostředí.Co za sestrou se nechystáš?
duben 18, 2009 21:02
Milá Ivčo : Iris
právě jsem se na jiné diskusi dopustila v afektu zcela zbytečného ironického výlevu, který ač nebyl myšlen zle, byl pochopen jako nepěkný, takže jsem si tady teď pokazila svou image smilies/undecided.gif
Ale normální život mi počítačové hry zatím nenahrazují a tak Ti věřím holka, že to se mnou není až tak zlé.
Spíše se obávám o kluka - podle všech indicií je stejný jako většina jeho vrstevníků, je s nimi virtuálně v kontaktu skoro pořád, a když se kluci na PC domluví, že si půjdou naživo začutat fotbálek, skoro bouchám šampáňo. Je to nový fenomén dnešní doby a o tyhle děti mám skoro strach.
Vždyť on ani nerandí!!!!! smilies/wink.gif
duben 18, 2009 21:13
Milá Mio : Iris
Teď si holka moje udeřila hřebíček na hlavičku.
Poraď mi, jak se dostat do Švédska tak, aby člověk nemusel ani letět ani plout po moři.
To bych pak za sestrou frčela okamžitě.
Dá se snad přes Rusko, to je strašná dálka. Nebo přes Dánsko a nějaké ty mosty - víš, já jsem strašný strašpytel, hodně mě to omezuje. Ale byl by to dobrý úlet (úplav smilies/wink.gif )
Mio, jsi moc milá holka. Dnes jsem se prohrabábala starými příspěvky v mé diskusi a Ty jsi mi vždy moc hezky psala.Hezký večer mio smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif
duben 18, 2009 21:18
Iris : mia
A což ona nemůže přicestovat sem a podnikly byste nějaký společný výlet???Určitě by vám to prospělo oběma.Psalas tu,že je také sama,měly byste si toho určitě dost říct.Přece jen osobní kontakt je osobní kontakt.Tak hezký večer,nalij si skleničku dobrého vína a věř Iren,že Ti život ještě něco pěkného určitě přinese.Moc bych Ti to přála,působíš na mě jako hodná holka.Dnes jsme s dětmi malovali,dcera se synem malovali a já uklízela po nich.Zítra ještě dodělat.Schodiště nám dalo zabrat s verandou a chodbou.
duben 18, 2009 21:31
Tak to jsou si : Ivča
ti naši dva kluci dost podobní.Vypadnout na vzduch moc nepotřebuje,nejraděj by seděl taky jen u počítače,ale jsem pes,povoluji třeba jen půl hodiny,či hodinu denně...Přestěhovali jsme se do vesnice,kde nemá kamarády a ani nemá snahu si je hledat. Výjimečně vypadne s klukama ze třídy o víkendu někam na koncert nebo na zábavu,to jsem ráda,ale taky trnu,jestli se v pořádku vrátí...(zatím je teda spolehlivější než já v jeho věku... smilies/cheesy.gif).A překvapuje mě,že nemá holku.Není ošklivý,není hloupý a přesto je sám.Já v sedmnácti byla už tooolikrát (platonicky)zamilovaná,on dosud ne..No,možná bych měla být ráda,že je zatím klid...Až jednou bouchnou kamna...?Mladší je jiný.Sportovec,denně někde na hřišti,na tréninku...teď v období vymaňování z kruhu rodiny.Kamarádi jsou modla,autorita,božstvo...a ten teda taky ještě nerandí.I když už si koupil deodorant a gel na vlasy... smilies/grin.gif
duben 18, 2009 21:37
mio : Iris
Klaním se před vaší rodinnou pracovitostí, já dnes měla jen polehávaci deštivou morálku. Ale celkem příjemné to bylo smilies/wink.gif
Sestra sem jezdí 1-2x ročně, je s ní moc fajn, je vitální, všechno ji zajímá, dovede se pohybovat a chovat mezi lidmi - kdepak vdovička, která potřebuje pečovat o nějakého chlápka, jak to tu jednou rozvíjel kolemjdoucí.smilies/wink.gif
A možná se mio i nastěhuje v důchodu zpátky k nám, to pak bude príma.Pak budou i společné delší výlety.Ale zatím tu není, no...

S tím malováním jsi mě ale inspirovala, holka.Je dobré se takhle fyzicky zrušit, když má člověk hloupé myšlenky. Navíc bude čisto a ještě navíc nebudu hrát ty hry smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif
Zdraví potencionální gamblerka - mio pa
duben 18, 2009 21:43
Ivčo : Iris
smilies/grin.gif smilies/grin.gif...jo gely na vlasy smilies/grin.gif
Ale za to bych vlastně měla být ráda, to není virtuální záležitost, to je doopravdy. Ten můj starší je samá baba a tenhle jenom hry, jůtůb apod. smilies/wink.gif Ale kvůli PC si určitě gel nekoupil, viď?
Jestli dokážeš kluka omezit jen na hodinu denně, smekám před Tebou, to vůbec nepřeháním. Leda byste to měli přes telefon nebo tak a museli hlídat dobu připojení, to bych pak asi byla také jiná. My máme internet přes kabelovku a tak je to neomezeně.No a to je pak hodina jako 5 minut, je to děsný, i já u toho jsem déle, než bych chtěla.
Když tak vzpomínáme na své mládí - já v 17 byla zamilováná furt neboli imrvére..A dnes jen hry.
No a jestli ten Tvůj mladší sportuje, tak to si gratuluj. Já jsem u kluka lásku ke sportu nevykřesala - spíše za přispění manžela zabila, moc ho nutil. Ale zase starší syn sportuje tak, že se zmrzačil - a nikdo ho do toho ani trochu nehnal. Takže ty děti asi samy dělají to, k čemu mají vlohy a dispozice.
Tak ať nám to s těma klukama jde, Ivčo ahoj smilies/smiley.gif
duben 18, 2009 22:01
Iris: : Ivča
Nevím,jak se mi to povedlo,ale i když mají hoši ke všemu plno keců,zatím pořád ještě pořád maminku poslouchají...Takže když řeknu,že si zapne počítač na hodinu,opravdu ho po hodině vypne,i když nejsem doma... smilies/wink.gif

A jak si ten tvůj poradil s problémy s matikou?Ten můj starší v době kolem mého rozvodu měl tytéž problémy,akorát pro mě byla pohromou už 4 na vysvědčení...teď má dvojku,tak je snad za vodou...
smilies/cool.gif
duben 18, 2009 22:22
Ivčo : Iris
v pátek psal písemku, dobré to asi moc nebude. Snažili jsme se to naučit - oba. Ale oba jsme pohořeli. Bez doučování to nepůjde, zatím jsem jen u vyptávání a prošení. Jakoby si už dnes žádní študáci nepotřebovali vydělat. Nebo se špatně ptám
Třeba v Praze mají doučovací "pohotovost" - četla jsem to na netu. Něčemu nerozumíš - sbalíš knihy a jdeš se poradit za osobou, která tu službu nabízí - třeba jednorázově jako přípravu právě na písemnku, na které záleží.
Co bychom my dali za dvojku, na tu nedosáhneme.
Musím Ti pogratulovat - máš šikovné kluky i přes těžkosti, které vás potkaly.
Klobouk dolů smilies/wink.gif smilies/wink.gif
duben 18, 2009 22:34
Irisko, prosím Tě, a nemá syn nějakého spolužáka/ : Eva
spolužačku, který by ho to, třeba i za úplatu doučil? Jen ho zaúkoluj, ať si ho najde sám....Tak mi přišlo, že snad nemusíš za ty "kluky" svoje, jistě jinak hodný a milovaný, všechno řešit sama a přebírat za jejich osudy, včetně toho na odchodu, plnou osobní zodpovědnost? Jestli toho není, na jednu holku, momentálně trochu moc? smilies/wink.gif
duben 19, 2009 12:08
Evi : Iris
má, dokonce je to soused na patře, ale on ho vehementně puberťácky odmítá. Je to přeci šprt smilies/wink.gif
Můj syn má kromě vzhledu po tatínkovi i palici, tvrdou a neústupnou. Je také lev.
Jednou se to možná bude hodit.

A máš naprostou pravdu - díky jeho dysfunkcím a nutnosti doučovat ho a chránit proti školním periperiím (některé učitelky nechtěly práci s integrovaným žákem vzít na vědomí a já se stala bojovnicí a odbornicí smilies/wink.gif )jsem mu opravdu pomáhala možná moc.Naučil se s tím počítat, to prý není úplně dobře, ale já s ním byla doma, nevadilo mi to, naučila jsem se sama leccos a měli jsme společně výsledky.
Proto se také dostal na střední, i když na začátku školní docházky se uvažovalo o zvláštní - no fakt, až takhle špatně to některé odbornice viděly. Dětský psycholog mu nechal udělat IQ test, ten byl nadprůměrně dobrý a od toho se potom odvíjela celá práce s ním. Mohla bych učit holka, nebo být poradkyní v nějaké té PPP.
No a pak nástup na střední, nový režim a doma karambol. Ale já to už psala. Těší mě Tvůj zájem a tak se rozkecávám.
Například angličtinu mého syna kdysi doučoval velmi pohledný (pro moji potěchu) mladý muž, hudebník divadelník a hlavně nikoliv učitel. Tehdy ho můj kluk bral se vším všudy, upevnil svoje sebevědomí a v angličtině dosud vyniká. Ale s tou matikou jsme nějak prošvihli začátek nesnází a už se vezeme.

Evi, cením si Tvého zájmu i rad, jsi moje dobrá víla. Moc Tě zdravím a tomu sousedovi snad i řeknu.Jsou všichni na počítačích, kdyby se tak dalo doučovat takhle, třeba by se nestyděli a komunikovali by líp, než naživo.
No já vím, je to hrůza, ty počítače...a hry...a automaty, abychom se držely tématu smilies/wink.gif smilies/wink.gif
Pa
duben 19, 2009 13:48
Je to s těmi puberťáky fakt někdy těžký, : Eva
jsem si právě uvědomila, že to je jediná skupina z populace, kterou příliš nevyhledávám smilies/grin.gif
Ani nevíš, Irisko, jak moc problematice "dysfunkcí" rozumím, jsem tu onehdy se snažila o trochu změny úhlu pohledu (je to někde v prvopočátcích tématu Naše dětičky).
Když oni mají nějaké své preference ve vztazích i v rámci třídy, to chápu, že by mu bylo příjemnější najít někoho jiného, cizího. Ale může se aspoň snažit to vymyslet, ne? I ten nápad, že budou komunikovat přes PC není vůbec marný. Zkusila bych ledacos, protože, i když tam sedí většinu času skoro všichni, skrývá to nejedno nebezpečí, ale bude to chvíli trvat, než se to projeví v takové míře, že se o tom začne více mluvit. Mimo jiné, dovoluje jim to elegantní únik od reality, což může být dost velký problém a "závislost" tu může být docela snadno. Bych se ho, Irisko, snažila vyburcovat k nějaké aktivitě v reálném životě, aby se tam před ním nezačal skrývat. Oni pak všechny problémy, i malinké, řeší tím, že hrajou, tedy nic neřeší, jakoby zapomenou. Což Tě nemíním nijak strašit, ale byla by případně škoda, kdyby se mu to stalo. Když odmítne souseda, ať navrhne sám někoho jiného smilies/wink.gif
duben 19, 2009 17:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]