O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SYNEK - VYKOLEJENÝ ZE ŽIVOTA PDF Tisk E-mail
Neděle, 05 duben 2009

 Dobrý den, prosím o radu: mám syna,  je mu 23 let a už 8 měsíců nepracuje, práci si nehledá, na úřad práce přestal chodit, jiné dávky si nevyřídil, peníze a nic jiného nevlastní. Zdravotní pojištění jsem zatím za něho platila, snažila jsem se pomoci i přes obvodního lékaře (jestli se nejedná o duševní poruchu), různě jsem se radila, abych ho vyvedla z toho nic nedělání, ale - doposud nic nepomohlo.

 

 

 

 

     Všemožně jsem se mu snažili s manželem pomoci, pomáhala mu i jeho sestra - dvojče, vzala ho do Brna, kde ona studuje a pomáhala mu najít práci a vůbec ho nějak na něčem zainteresovat.

 

     V okolí jsme bráni jako slušná rodina a když jsem se po půl roce svěřila dobrému známému, co máme za problém - a protože syna zná celá léta - NEUVĚŘIL MI. Neuvřil mi, že mě syn takhle duševně týrá a trýzní. Synova slova: nestarej se o mě, (já - musím přeci platit byt, elektriku, vodu, plyn, poplenice...), syn - tak to neplať, (já - musím v mraze chodit 30 min pěšky do práce a ty tady ležíš, je mi z toho smutno), syn - tak tam nechoď, (á - nemám peníze a musím nakupovat u Vietnamců, když mi nepřispíváš už tak dlouho žádnou korunou), syn - tak tam nenakupuj....  prostě - rozhovory o ničem.

 

     Za celou tu dobu mi nedal ani korunu, nekoupil nikomu dárek, nekoupil jedinou věc do domácnosti; přitom  vydělávám sama - je mi 45 let - manžel je v důchodu a v době krize máme malou výplatu, ale ani to s ním nepohne. Za celou tu dobu mi neřekl slovo útěchy, naděje, poděkování, je zlý, žádné slovo díků za vše, co jsem udělala, spíše naopak.

 

     Přitom pro syna bych udělala vše, jenom abych mu pomohla. Nejde to. Několikrát jsem ho poslala pryč, vždycky se vrátil. Co mám dělat? Jak si mám ochránit majetek a zbytek peněz, které mám? Co až bude chtít někdo něco zaplatit (nějaké synovi dluhy ať už soukromé nebo ne)?

 

     Jak zachránit rodinu, která tím neskutečně trpí? Poraďte, nevím, co se to s ním najednou stalo?

 

 

Táňa

 

 

Komentáře (42)add feed
... : bb
Jestli se předtím choval úplně jinak, tak se s ním něco děje, zkuste zjistit příčinu - psychické potíže, drogy..? Pak hleda způsob, jak mu pomoct.
Jestli nic z toho, jen se naučil, že přežívat se dá i tak, tak bych ho vypakovala z domu. Nerozumím jen přesně, čím rodina neskutečně trpí a proč ji máš zachraňovat - buď jsi nenapsala všechny detaily (nemoc, drogy), nebo situaci trošku dramatizuješ a jitříš si tak akorát nervy - zbytečně, pokud je to jen zdravý 23letý flákač, tak není důvod, aby tím neskutečně trpěla rodina a tys ji musela zachraňovat.
Ale ten náhlý nihilismus mi na tohle nějak nesedí.
duben 05, 2009 22:00
právě, to nebude jen tak... : ivanka
a obvoďák to rozhodně není to pravé ořechové.
Tohle by chtělo spíš psychiatra a opatrně, protože to může třebas skrývat i nějaký duševní otřes, trauma, co má v sobě a nedává to najevo.
Nejprve někam zajdi sama, poraď se, můžeš třebas i e-mailem to napsat několika lékařům, psychiatrům, pak si podle jejich odpovědi vybereš,co a jak dál se musí podniknout; ale rozhodně bych to nenechala jen na tom "trápení"...
duben 05, 2009 22:07
Milá Táňo : Iris
že by deprese? Je nějaký důvod? Je jiný, nežli dříve? Kde pracoval,nebo studoval, chceš to napsat? A k tomu dokorovi - ne obvodnímu, ale psychiatrovi by šel nebo nechce? Za takovou změnou přece může být opravdová nemoc, pokud jinou příčinu nenalézáš.Jak píše bb - ten náhlý nihilismus je divný. Ahoj
duben 05, 2009 22:09
Táňo, : Vodoměrka
trýzní tě tím, že je doma a nic nedělá? Umím si předsavit, že jsi zklamaná, nešťastná, smutná a že tě nejvíc mrzí, že to potkalo právě tvého syna, že sis myslela, že se to nestane, máš najednou obavy, že jsi ho špatně vychovala, že jsi zklamala ty jako matka...
Asi to tě trýzní nejvíc, že? Nebo se pletu?
Viděla bych to tak, že ho před osmi měsíci propustili z práce, teď mu už skončila podpora, práci si nenašel a je zklamaný z toho, že ji třeba nemůže najít takovou, jakou by chtěl, peníze další mu nikdo nedá, když bydlí u vás a počítají se vaše vlastní příjmy a on z toho má obyčejné deprese... a tak nějak má ke všemu naprosto laxní přístup, jako by rezignoval a na vše se vykašlal, protože nevidí východisko... chtělo by to psychiara, ne obvoďáka... jenže dokud se k tomu nedohrabe on sám, tak moc možností nemáš... a chápu, že vyhodit ho a udělat z něj totálního bezdomovce je taky dost těžké řešení... ale někdy pomůže jen to...
Píšeš, že bys pro něj udělala vše, co by bylo možné... možná je to chyba, neměl by mít pocit, že za něho všechno vyřešíš, zaplatíš a zařídíš... potom nemá důvod se snažit, moje tchyně zažila totéž s nejmladším synem - přesně tak jak píšeš, nakonec za něho zaplatila dluhy na zdravotním pojištění, dluhy kamarádům a když už neměla z čeho dál platit a neměla sílu, vyhodila ho... no, bylo to tvrdé období, hlavně pro ni, taky by za něho cedila krev, ale přešlo pár let a najednou se vrátil, oženil, má děti a rodinu a je z něho normální chlap... i práci si našel a s maminkou jsou zase jedna ruka...
Nejspíš má tvůj syn deprese, je nespokojený sám se sebou, s vývojem své situace, asi ho už nebaví nic, ani dýchat, a nevidí východisko... to chce odbornou pomoc, ale teď by to spíš chtělo radu, jak syna k lékaři dostat a nasměrovat... což bude to nejtěžší...
duben 05, 2009 22:29
a Táňo : Iris
chci Ti ještě říct, že mám stejně starého kluka a rozumím tomu, jak musíte trpět. Vyrazit ho - nedovedu si to představit, jakkoliv by to mohlo být třeba teoreticky výchovné. Ale on není flákač, má určitě problém. Lituji vás, musíte určitě hledat řešení přes odbornou pomoc, Táňo buď silná.
duben 05, 2009 22:55
SYNEK - VYKOLEJENÝ ZE ŽIVOTA : ADÉLA
MILÁ TÁŇO,JE TO S TĚMA DĚTMA MOC TĚŽKÝ,MĚLA JSEM MOC HODNOU DCERU SE KTEROU JSEM MĚLA VELICE ÚZKÝ A BLÍZKÝ VZTAH.BYLA ÚŽASNÁ,OHLEDUPLNÁ A ZODPOVĚDNÁ DCERA,DO SVÝCH 28 LET.VŠE SE ZMĚNILO KDYŽ SI DCERA NAŠLA NOVÉHO PŘÍTELE!DCERA SE PŘESTALA ZE DNE NA DEN SE MNOU STÝKAT,STRACH, KTERÝ JSEM O NÍ MĚLA KDYŽ JSEM NEVĚDĚLA ZDA ŽIJE,CO SE S NÍ STALO,ABSOLUTNĚ JÍ MOJE ZMUČENÁ DUŠE NAZAJÍMALA.NESPALA JSEM X NOCÍ V OBAVĚ,ŽE SE STALA OBĚTÍ NĚJAKÉHO NÁSILNÍKA.NEBRALA MI MOBIL,KTERÝ BYL NEUSTÁLE VYPLÝ. NABRALA SI PŮJČKY ABY MOHLA FIN.PODPOROVAT ČLOVĚKA,KTERÝ NIKDE NEPRACOVAL A VLASTNĚ O PRÁCI VŮBEC NESTÁL,BYL TO PROSTĚ PŘÍŽIVNÍK!ASI PO PŮL ROCE JSEM SE DOZVĚDĚLA,ŽE PŘESTALA CHODIT DO PRÁCE,PŘESTALA HRADIT SVÉ POHLEDÁVKY A KE VŠEMU SE NA MNE VRHLI VŠICHNI VĚŘITELÉ DCERY A CHTĚJÍ PO MĚ ZAPLATIT DLUHY,KTERÉ SI DCERA NADĚLALA,ABY MOHLA SVÉ VELKÉ LÁSCE,KTEROU HLEDALA CELÝ ŽIVOT ZPŘÍJEMNIT ŽIVOT NA ÚKOR SVÉ VLASTNÍ MATKY! DLUŽÍ KVŮLI NĚMU HODNĚ PŘES MILION KORUN A VŠEM SVÝM VĚŘITELŮM DALA MOJI ADRESU I OBĚ MÁ MOBILNÍ ČÍSLA A MÁMO, ZAPLAŤ TO !!! ZJISTILA JSEM,ŽE JEJÍ PŘÍTEL JEDE V DROGÁCH A JÍ STRHL SEBOU, A TO JSEM SI NAIVNĚ MYSLELA,ŽE V TOMTO DOSPĚLÉM VĚKU SE JIŽ NEMŮŽE PŘIHODIT,ŽE BY DO TOHO ČLOVĚK MOHL SPADNOUT,JE TO VELKÝ OMYL!VLASTNÍ DCERA, SE KTEROU JSME SI NIKDY NIC ZLÉHO NEUDĚLALY,NAOPAK MĚLY JSME SE VELMI RÁDY A NEDALY JSME BEZ SEBE ANI KROK,NA MNE POŠTVALA VŠECHNY EXEKUTORY A DLUHY BYCH MĚLA ZAPLATIT JÁ,ALE Z ČEHO? JE MI 56 ROKŮ,JSEM VÁŽNĚ NEMOCNÁ A PÁR KORUN NEMOCENSKÉ!KDE SE Z NIČEHO NIC BERE TOLIK ZLA A BEZOHLEDNOSTI V NAŠICH DĚTECH ZA KTERÉ BYCHOM DÝCHALY, NEVÍM,NECHÁPU.....UŽ NEVĚŘÍM,ŽE SE KE MNĚ VRÁTÍ MOJE ÚŽASNÁ A HODNÁ DĚVENKA,PRO KTEROU JSEM BYLA JEJÍ CELÝ ŽIVOT,JEJÍ MILOVANÁ MAMINEČKA A ZLATÉ SLUNÍČKO!VŠE JE PRYČ!
duben 05, 2009 23:16
S fím můžeš jen tohle: : Krakonoš
"Milý synu. Jsou jenom dvě možnosti, proč se s tebou děje, co se děje. Buď jsi nemocen a trpíš nějakou formou psychické poruchy, na což nám může dát odpověď jedině vyšetření u odborníka, nebo jsi prostě bohužel vyrostl v sobeckého drbana. Pakliže je správně varianta a), absolvuješ urychleně potřebná vyšetření a zahájíš léčbu za laskavé podpory nás milujících rodičů. Pakliže je ovšem správně varianta b), oznamuji ti, že ačkoli zůstáváme i v tomto případě tvými milujícími rodiči, je třeba, abys vyrazil do světa hledat svoje ztracený štěstí a samostatnost, protože mezi zdmi tohoto bytu k nalezení nejsou. Zítra ráno mi odevzdáš klíče od bytu a odejdeš se svými osobními věcmi žít si po svém. Zároveň se odhlásíš z trvalého pobytu na naší adrese (jinak to budeme muset udělat my). Pokud bys někdy došel k závěru, že s námi chceš bydlet a podílet se finančně a prací na chodu domácnosti, rádi tě opět přivítáme."

duben 05, 2009 23:19
jo, Vodoměrko, čím kluk trýzní mámu, je jasné, mě by zajímalo proč je třeba zachraňovat celou rodinu : bb
když druhá dcera v pohodě studuje v Brně a manžel je v penzi, Táňa má práci, tak co se s tou rodinou děje, že je k zachrańování?
jestli je kluk zdravý, dospělý, po škole, jen momentálně trochu lemplovatí, tak to přece není žádný rodinná tragédie, jen běžná starost
duben 06, 2009 00:37
kdo potřebuje zachránit podle mne, je spíše Adéla... : bb
Adélo, má-li dcera trvalé bydliště jinde, nemusíš se příchodu exekutorů bát, pokud se ozvou, nemusíš se s nimi vůbec bavit - dcera je dospělá a bydlí jinde, neodbytným pohroz podáním stížnosti. Dnes už se to trošku obrací, už nejsou tak neomezení páni jako dřív.
Pokud dcera má u tebe trvalé bydliště a byt je ale tvůj (nebo nájemní smlouva je na tvé jméno), tak jí to trvalé bydliště co nejdřív zruš - návod tu na Kudlance je.
A promiň, že sypu sůl do ran, ale původ tvého trápení vidím v téhle větičce:
UŽ NEVĚŘÍM,ŽE SE KE MNĚ VRÁTÍ MOJE ÚŽASNÁ A HODNÁ DĚVENKA,PRO KTEROU JSEM BYLA JEJÍ CELÝ ŽIVOT
Žádná z nás nemůže být své dospělé dceři jejím celým životem. Popovídání s psycholožkou by ti možná trošku ulevilo.
duben 06, 2009 00:45
... : NČ
"...nevím, co se to s ním najednou stalo?"
Ono se to určitě nestalo najednou, jenže teď asi nemá smysl, bádat nad příčinama.
Jediný možný řešení - hajzla vykopat! Jediný nemožný řešení - hajzla živit ho do konce života!
Znám z nejbližší blízkosti něco hodně podobnýho. Máma ho ale nevykopala, rozhodla se pro život mučednice. Dneska je frackovi 38, nikdy v životě nepracoval a už nebude pracovat, celý dny se válí v posteli a čumí na tv, všechno, co měla kdy v bytě jí prodal po bazárech výměnou za péčko, za vykrádání aut nešel ani sedět, na soudem nařízený nucený práce se jednoduše vykašlal, jeho máma, ač v důchodovym věku, pracuje od rána do večera, protože kdyby mu denně nedala teplý žrádlo a prachy na cigára, zmlátil by ji (což už párkrát okusila).
Tak si Táňo vyber, moc možností ale nemáš. Hlavně mi věř, pokud budeš živit - NIKDY se nezmění!

duben 06, 2009 06:11
... : Iris
Kluk je z dvojčat, Táňa je vychovávala stejně a ve stejnou dobu. Říká, že jsou slušná rodina, dcera studuje a kluk se přestal zajímat před 8 měsíci. Sama tu situaci podle mě hodnotí jako nově vzniklou.Rodina asi donedávna normálně fungovala, když Táňa mluví o zachraňování - tahle rodina není zvyklá žít v průseru, zatím to tak neměli.
Myslím,že nejde o fracka, který nikdy nepracoval a zaslouží vykopat.Nikdo to přesně neznáme a Táňa se neozvala, ale určitě jí nerozprodává byt a nemá tendence mlátit. Tedy zatím - takže zatím by určitě mělo smysl bádat nad příčinama NČ, nebo se o to alespoň pro začátek pokusit.Pokud se najde příčina, pak nasadit další postup - v případě fetování bych byla také pro razantní řešení, teoreticky vím, že to jinak možné není.
Ale on může mít zdravotní problém, srdeční problém, psychiatrický problém . Vykopat hajzla mi připadá zatím předčasně kruté. I když rozumím, jak je to myšleno.
duben 06, 2009 06:43
vlastně Krakonoš : Iris
to napsal asi nejvýstižněji, není skoro co dodat...
duben 06, 2009 06:47
Iris, přesně o to jde : NČ
dokud bude mít Táňa soucitnej pohled na svýho nešťastnýho chlapečka, tak je na nejlepší cestě, dokonat na něm, co už je načato. Uplně přesně si pamatuju situace, když tomu, mnou popsanýmu, případu bylo taky 20 až 23. To byl ještě čas, dát mu razantně najevo, že je dospělej a sám za sebe zodpovědněj. Jenže když mu bylo těch 23, to ji ještě nemlátil. A máma doufala, věřila, obíhala doktory, psychology, psychiatry, omlouvala ho před sebou i před světem, a on se jí vychechtával. Byl spokojenej v teple, s teplym žrádlem, cigárama, občas perníkem, často s prachama na automaty, atd. Co by se měl co starat? Jemu to zcela vyhovovalo.
Ale nejni to moje rodina, ať si Táňa klidně ještě pár let počká na tu přesdršku, když myslíš. A až jednou Táňa nebude, tak parazit neschopnej samostatnýho života (protože k němu nebyl včas dokopanej násilim, když to nešlo podobrym) nebude mít koho vysávat a zajde hladem a chladem. Příroda to takhle řeší běžně odnepaměti. Když ptáci, ještě za svýho života, nedonutěj svý mláďata samostatně lítat, odsuzujou je k smrti hladem.

duben 06, 2009 07:06
Absolutní souhlas s Krakonošem... : KK
V ostatním mám podobný pocit jako bb. Klukova situace je sice dost povážlivá, nicméně nevím, co dalšího chce Táňa zachraňovat. Připadá mi, že místo toho, aby se "zdravě naštvala" se akorát lituje a před synem hraje na city, vůči čemuž si už synek stihl vybudovat slušnou imunitu (ani se nedivím). Co mě dalšího zarazilo, že Táňa nikde nepíše, co na to otec... Tohle je podle mě totiž typická situace, kde by měl zasáhnout razantně chlap a se synem taky jako chlap s chlapem promluvit. Co na tom, že je v důchodu - tak nemocný, aby na syna trochu přitlačil (v Krakonošově naznačeném smyslu) snad není... Jo v vděčnost, hm, sice by byla krásná, ale když ono se na to ničím nezasloužené pohodlí tak snadno zvyká. Ještě pár let a opravdu hrozí, že Táňu ještě bude mlátit, když mu nedá, na co si zvykl...
duben 06, 2009 09:04
... : Los evropský
KDE SE Z NIČEHO NIC BERE TOLIK ZLA A BEZOHLEDNOSTI V NAŠICH DĚTECH ZA KTERÉ BYCHOM DÝCHALY, NEVÍM,NECHÁPU.....UŽ NEVĚŘÍM,ŽE SE KE MNĚ VRÁTÍ MOJE ÚŽASNÁ A HODNÁ DĚVENKA,PRO KTEROU JSEM BYLA JEJÍ CELÝ ŽIVOT,JEJÍ MILOVANÁ MAMINEČKA A ZLATÉ SLUNÍČKO!
Tak mě napadá, jestli problém není i v té přílišné lásce? Že zkrátka děti vědí, že za všech okolností by za ně rodiče "dýchali" a necítí z nich takový ten závan varování - pomůžu ti, ale všeho s mírou, a když se budeš chovat jako dobytek, bez milosti tě vykopu - znám z okolí podobný případ jako NČ, i když ne tak drastický, dceři bylo tehdy 21, nebo 22, nikde pořádně nepracovala, pokud někde pracovala, tak to rychle skončilo, a věděla, že má doma plnou lednici, teplo a teplou vodu, za což nemusela zaplatit ani korunu, rodiče neudělali nic proto, aby se to změnilo, jen jí občas vynadali... Pak začala tzv."bydlet sama", což v praxi vypadalo tak, že přijela jednou za 14 dní a vyžrala všechno, na co přišla, nechala si udělat nákup a zase odtáhla...no a pak se odstěhovala doopravdy, nějak jí asi docvaklo a jak to tam vedou teď, nevím, ale myslím že už je to celkem OK, prostě dospěla k samostatnosti později, než ostatní...Nicméně ale je to o toleranci rodičů, já mám taky dceru a byla bych ochotná jí s lecčíms pomoct, třeba i s "omylem miminem" v šestnácti, ale s tím, že bude zdravá a bude se válet doma a já ji budu živit, tak s tím teda ne. Ovšem moje dcera není vymodlené dítě, na rozdíl od tamté druhé, výše zmíněné, a to, jestli byl syn paní Táni vymodlený, nebo ne, taky nevíme nic. Většinou takovíhle hajzlíci, pardon že to tak řeknu, rostou z dětí, které byly jako malé hodně nemocné, nebo na ně rodiče dlouho čekali, není-liž pravda??


duben 06, 2009 09:05
Ještě tady čtu: : Los evropský
Několikrát jsem ho poslala pryč, vždycky se vrátil...?!?
duben 06, 2009 09:10
rozum samozřejmě : Petronila
radí udělat to, co říkáte - zachovat se nekompromisně, stanovit podmínky, nebo vyrazit.

Byla jsem svědkem situace - prakticky už dospělou dceru vodila maminka stále "za ručičku" s tím, že měla strach, aby se nechytla špatné party, fetu apod. (ta šance byla dost reálná, ta mladá s tím už experimentovala). Takže z obavy, že když jí nebude neustále pomáhat, ta dcera se na všechno vykašle a "podělá" si život. Sice pravda z vlastní blbosti, ale ta maminka měla strach, že se bude muset koukat na to, jak její dítě žije ve squatu s feťákem a jede ve tvrdých drogách.

Ač jsem myslím jinak docela tvrďák, tak pocitově chápu, že ta matka to dělala právě proto, že měla dojem, že právě ona je ten poslední hřebík, na kterém visí jakž takž slušný život její dcery. Asi by to bylo opravdu na návštěvu u psychologa - té matky, ne toho dítěte.

A pokud jde o Adélu, udělala bych to určitě taky. Aby osmadvacetiletá dávno dospělá žena nedala bez matky ani krok - to není normální a asi by tam chtělo víc věcí vyjasnit...
duben 06, 2009 09:30
Petronilo, : Los evropský
a jak to dopadlo? Zachránila ji????
duben 06, 2009 09:54
Já už se s ní dlouho neviděla, : Petronila
ale v té době, ze které mám poslední zprávy, to vypadalo, že zčásti ano (tedy před tím squatem a drogami), už ne před ne úplně vhodným partnerem, ale za cenu ohromného nasazení té maminky a její pomoci se všemi možnými aspekty běžného života.
duben 06, 2009 11:41
taky souhlasím s Krakonošem : Wendy Dvořanda
Pro rodiče to musí být strašně těžký, ale jestli chcete dítěti pomoct, tak jedině takhle. Sama si pamatuju, můj spolužák začal vyvádět, máma ho vyhodila. asi po půl roce se vrátil vyhublej, zbitej a špinavej a spal u máminých dveří. Obdivuju jeho mámu co udělala - umyla, nakrmila, koupila základní oblečení a zaplatila na měsíc nájem na ubytovce a tradá. Postavila jsem tě na nohy, teď se ukaž a starej se sám. V tomhle tu mámu obdivuju, podala pomocnou ruku, tak jak milující mámu musí, ale zase nemůžeš mít všechno zadarmo. Dál se starej, když budeš pomoct, pomůžu, ale všechno dělat přece nebudu.
duben 06, 2009 12:00
já rozumově : Petronila
taky naprosto souhlasím, a doufám, že se mi povede děti vychovat k samostatnosti (tedy v té míře, kterou může zmoci výchova).

Ale když už by to došlo tak daleko jako ve mnou popisovaném případě, tak přemýšlím, jak bych to řešila - kdybych prakticky jistě věděla, že když dítě "vykopnu" na ulici, tak rovnou čarou zamíří ke svým feťáckým nebo polofeťáckým kámošům.

Asi by to ale stejně chtělo nějak dlouhodobě řešit - psychologem nebo tak, možná napřed ta matka sama pro sebe, aby se srovnala - tím, že by člověk dítěti jen věčně takhle "umetal" cestičku ze strachu o něj, by mu přece zadělával na sakra velké problémy do budoucna...

A s těmi osmi měsíci nečinnosti - prý je dokázáno, že když je člověk asi půl roku bez práce, tak se ho začne zmocňovat marasmus nebo lhostejnost nebo apatie či jak to nazvat - že se mu vlastně už do ničeho nechce. Možná ten synek spadl do něčeho takového, a zas se nabízí řešení - ten psychouš.
duben 06, 2009 12:10
Táňa : Iris
by měla asi upřesnit, jak to s tou jeho prací - neprací bylo, jinak tady rozvíjíme teorie zbytečně. Já také z praxe vím, že vyhazov z práce například dospělého chlapa jako hora přivedl do nemocnice a udělal z něj naprostého nespolupracanta, pokud jde o terapii. Nechtěl se léčit, nechtěl se uzdravit. Totálně bez šťávy - samozřejmě jeho obyčejná běžná operace dopadla dost nedobře.
Vykopnout dítě - ježíši, jakkoliv to je jediné správné řešení v určitém případě, jako matce dvou kluků mi to zní hrozně. Vám ne?
duben 06, 2009 12:25
... : bb
zní, asi by mi to rvalo srdce. Ale co jiného dělat? Samo za předpokladu, že kluk je jinak v pořádku, zdravý, že za tím není jiná příčina. Ale i kdyby byla, je nutné zvážit co omluvit, co ne. Protože upřímně řečeno, většinu lidí z jejich povinností, závazků, práce omluví jen těžká nemoc. Pochybuji, že by některá z matek-pečovatelek dospělých nemakačenků, byla kdy omluvena z práce a závazků z důvodu nešťastné lásky, hledání sama sebe, rozervaného nitra apod. To se jaksi dřív nepěstovalo a většinou se to nepěstuje ani teď.
Můžu mít rozervaný nitro na hadry, ale dokud jsem zdravá a neslintám si pod bradu, musím fungovat, totéž očekávám od druhých :-)
Na druhou stranu, ono to nechodí naráz, ale plíživě a pak je těžké přistoupit na radikální řešení. Znám to ze širší rodiny, taky máme 25 letého, který ani nedokončil SŠ a za posledních 7 let odpracoval celkem tak 2 roky, přežívá na podporách a brigádách načerno. Jenže rodina bydlí v domě, je jich tam víc, tam se pár litrů teplé vody a kousek jídla vždycky najde i pro návštěvu, tak nikoho ani nenapadne vyhodit kluka z domova. Čeká se, až se probere.
duben 06, 2009 12:41
nebylo : kolemjdoucí
ono to za našich mladých let jednodušší? Do práce po škole na umístěnku, pak na dva roky na vojnu a až do penze klídek a pohoda. Ale teď zase máme tu svobodu a demograciy a pravda a láska zvítězila....
duben 06, 2009 14:40
oprava : kolemjdoucí
demogracyji
duben 06, 2009 14:41
Ahoj kolemjdoucí : Iris
asi to v mnohém jednodušší bylo, i když nesnáším takové to nostalgické vzpomínání na socialismus.
Ale tohle fungovalo. Ona jistě ta zaměstnanost byla uměle vytvořená a většinou si všichni vydělali stejné prd, ale nikdo se myslím tak ostentativně nechlubil tím, že on není tak blbej, aby pracoval.Někteří pobírači z nás pracujících mají docela i prču, že ? smilies/undecided.gif smilies/shocked.gif
duben 06, 2009 16:54
Iris : kolemjdouci
nemohu říci, že bych vzpomínal nostalgicky na socializmus. Měl jsem to štěstí, že se mi dařilo za obou režimů vcelku slušně. Ale moje výhrady k demokracii jsou založeny na názoru, že lidi jsou verbež (někteří více, někteří méně) a je potřeba je držet u huby aby nezvlčili. A čím větší stát, tím tvrdší musí být režim, aby se mu to nevymklo z rukou. Protože v demokracii máme jenom jednu možnost. Ti slušní musí vydělávat tolik, aby ze svých daní uživili to obrovské a stále narůstající stádo nemakačenků (do kteréžto kategorie zahrnuji k těm obligátním nepřizpůsobivým též občany nadobyčejně přizpůsobivé, které si sami dobrovolně volíme, aby se nám potom smáli do očí).
duben 06, 2009 17:08
Kolemjdoucí : Iris
naprostou pravdu díš - bohužel
duben 06, 2009 17:32
léčba šokem, : Inka
vyhodit z domu a vyměnit zámky!!! To je život, pokud v tomhle budeš pokračovat, zvykne si na to, nemá potřebu pracovat, doma má teplo, jídlo, čistou postel, koupelnu k dispozici. Dřív byla povinnost pracovat, nyní není a v tom je ten problém, takže budeš muset přitvrdit a nebo trpět.
duben 06, 2009 18:16
Kolemdoucí, : Krakonoš
dobytek zavřenej u plýho žlabu v kravíně se má taky mnohem "líp" a hlavně jednodušejc než vysoká v lese, zvlášť když je zima dlouhá. A co ty? Chtěl bys bejt radši jelenem, nebo volem? smilies/grin.gif smilies/grin.gif
duben 06, 2009 20:48
krakonošu : kolemjdouci
ale o tohle přeci nejde. Jde o to, že lidi musí mít nad sebou bič, jinak budou poctivě pracovat jenom volové....Nemůžeš se ptát lidí, co by chtěli, protože co budeš dělat s těma co chtějí jenom chlastat, šoustat a fetovat?
duben 06, 2009 21:08
Ale kolemjdoucí, : Krakonoš
stádo namekačenků jsi živil i za minulýho režimu a troufnu si říct, že mělo víc hlav - jen jsi na ně pořádně neviděl, ale byli všude kolem tebe (hnili na zbytečnejch "pracovních" místech, kde se nedělalo nic). A naopak - s těma, co chtěj jenom chlastat, šoustat a fetovat, by si měla umět poradit i demokracie. Říkám měla by - nesměl by to bejt totiž podivnej hybrid, kterej těmhle jmenovanejm zcela nepochopitelně ještě přispívá na chlastání, šoustání a fetování a říká tomu podpora v hmotný nouzi. Já si pod pojmem demokracie představuju něco trochu jinýho, než co je dnes v tomhle státě. Rozhodně si například nemyslím, že dostatečně dimenzovanej a náležitě přísnej vězeňskej systém je v rozporu s demokracií nebo je projevem totality. Pro mě demokracie je systém, kde máš obrovskou svobodu, ale taky obrovskou zodpovědnost za případný porušení pravidel za hranicema tý svobody. A vím, že ideální demokracie neexistuje nikde na světě.
duben 06, 2009 23:20
No to je zase blábolů o chudinkovi a už zase i o demokracii a bolševikách o chlastání o šoustání : NČ
A to všechno kvůli jednomu vymaštěnýmu flákači lemplovi, kterýmu "se najednou stalo" že zjistil, že je pro něj pohodlnější se válet v teple a vyžírat mámu, než se postavit na vlastní nohy.
Ta máma Táňa, namísto aby pro něj udělala to jediný možný, zdůrazňuju pro něj, tim, že by mu IHNED uzavřela teplovody, žrádlovody, penězovody, tak ho chce podobrym přivádět na cestu pokání a sebezpytování a přijití k rozumu, samože pěkně v teploučku a s plnou mísou žrádla. Jenže tak to prostě nejde, nikdy! Proč jí to tady nikdo nechce říct narovinu? Všichni to víte a jen mlžíte, litujete.
duben 07, 2009 06:16
mě také připadá, : Inka
že se hned hledá nemoc, duševní porucha ..... on kdyby neměl z čeho dýchat, tak by se asi chvíli probíral, ale nakonec probral, tak snad do něj Táňa vložila nějakou dobrou výchovu a to se časem ukáže. Já synka vyhodila na ulici takhle 2x, nedodělal školu a myslel si, že bude doma fliknat a vše bude fungovat jako dřív, tak jsem mu slušně vysvětlila, že se od něj očekává okamžitě a střelhbitě, že si najde práci, ani po měsíci si jí nijak nehledal, tak jsem mu vyjela inzeráty, i ty ležely měsíc netknuté na stole jak jsem je tam položila a tak jsem mu jednoho krásného večera v pátek oznámila, ať si zbalí osobní věci, vrátí mi mobil a klíče od bytu a vypadne, že příživníka s dvěma zdravýma rukama živit nebudu, jak jsem řekla tak se stalo a já odjela na 14 do Skotska..... věci se dál vyvíjeli, rodina mi postupně volala a spílala, maminka brečela do telefonu, dcera bráchovi noslila peníze a čisté oblečení, ..... no po týdnu a půl volal sám od někoho z mobilu, že je špinavý, hladový, nevyspalý, ale že má práci a nemůže tam jít tak jak je, tak jsem svolila a pro ten případ jsem mu nechala klíče u jeho otce s tím, že je doma navaříno a vypráno .... a od té doby mám klídeček, ono nic není zadara, v současné době má svou malou chatu, na ní hypotéku, kterou musí platit, jinak by o ní přišel a už mu ani na mysl nypřišlo, že by nemakal. Nezapomněl na to a je z něj panečku prima pracovitej kluk.
duben 07, 2009 06:51
Jo Inko! A promiń : NČ
předtim jsem napsal, "proč jí to nikdo nechce říct narovinu?".
Teprv teď jsem si všim tvýho včerejšího: "vyhodit z domu a vyměnit zámky!!!"
duben 07, 2009 07:21
No a co jinýho jsem napsal já? : Krakonoš
Dostala radu a taky na rovinu. Pátýho dubna ve dvacettři devatenáct.
duben 07, 2009 19:01
Milá Táňo : Magdalenka
zatím ses neozvala na žádný dopis pro tebe. Proč? Je to tak zlé?
Posílám pracovní tip pro tvého syna - návštěvu v Praze - Holešovicích... Mezinárodní veletrh pracovních příležitostí proběhne ve dnech 9. až 11. dubna 2009 na výstavišti v pražských Holešovicích. Pracovní příležitosti v ČR i zahraničí zde bude nabízet řada top zaměstnavatelů, personální agentury i další specialisté na trhu práce...
Na slova díků nebo nějaké omluvy od syna čekáš zbytečně.
Vyčísli náklady na měsíční provoz domácnosti děleno jejími členy, odhaduji to na 6 - 10 tisíc, na předlož synovi účet. Pokud jej není schopen nebo ochoten zaplatit, můžete mu poskytnout půjčku. Písemně na dobu určitou.
Tvůj syn si svůj prostor k životu již vytvořil. Má v něm zřejmě vše pro život nezbytné, když už nemusí nic dělat, jenom spát. Teď je řada na tobě. Vytyčit si svůj prostor, ochránit majetek, čas pro odpočinek, prostě své hranice. Vypadá, že syn má vypráno a navařeno, nakoupeno, uklizeno, jinak by si to jako každý jiný musel udělat a zařídit sám. Pak by z té postele vstal... Nemusíš ho zatím vyhazovat z domu. Stačí ho poslat do patřičných mezí. Protože ty jsi, děvče, plna výčitek a pocitů vinny. Tvůj syn je přenesl na tebe, aby se nemusel starat a trápit sám. Ve vztahu je to vždy tak. On je závislý na tobě a ty na něm jakbysmet. Chápu, že je to změna a je těžké změnit se, ale musíš i ty. Přestat ho rozmazlovat, opečovávat a vychovávat, starat se jako dřív, co dělá, kde, jak, s kým.... je dospělý, umožni mu to. Že je zlý, je přirozené. Potřebuje tě zastrašit, aby vše fungovalo pro něj a moc zbraní nemá, pouze svou fyzickou převahu a citové vydírání. Je to i na tvém muži, přestože je v důchodu, aby jednoznačně zasáhl ve věcech, na kterých se spolu dohodnete. Nemysli, máte dost zbraní i síly, dokázali jste spolu vybudovat rodinu, vychovat děti, postarat se vždy o sebe...Připrav se ještě na pár ostrých večerů a debat, stojí to za to. Po dobrém to skutečně nejde, tyto změny sakra bolí.
No a jinak - viz rady nahoře...
Hodně síly a štěstí. A trochu sobeckosti a hrdosti k tomu.
duben 08, 2009 10:51
Krakonoši, to bude nejspíš tim, : NČ
že tvý články mě nezajímaj. Unavujou. Čtu je málokdy a většinou je ani přelouskat do konce nedokážu.
duben 08, 2009 12:41
Nojo, : Krakonoš
přijdeš mi poslední dobou takovej unavenej. Tak já budu psát ještě trochu slabomyslnějc, abys to dokázal přečíst. To zas já pro tebe rád udělám. smilies/wink.gif
duben 08, 2009 13:36
Už fakt naposled : NČ
Špatně chápeš. Nežádám abys psal ani slabomyslnějc (to už by stejně nebylo možný) ani méně.
Mě to prostě jen nebaví a unavuje. Tak nečtu. A to je vše. Myslim, že to se v tržní kapitalistický demokracii běžně vyskytuje.
duben 08, 2009 13:46
nc : mura1
posledne jsi mi na unavu doporucil kozla. toz zavri kancelar a vzhuru pro nej!
duben 08, 2009 15:19
Krakonoš : bb
chápu že pro některé lidi včetně tebe je to nepochopitelné, ale je to tak - je úplně jedno, že máš občas inteligentní vtipný projev, slova dávají narozdíl od jiných pisatelů vždycky smysl a dokonce je zcela jedno, že se občas v něčem s někým shodneš. Podstatné je že 1) někdy jsi byl jiného názoru a dal to najevo, tudíž vše, co napíšeš, může být a bude použito proti tobě 2) nejsi smajlíkující roztleskávačka.
Smůla, no.
duben 08, 2009 16:26
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]