O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PADÁ A PADÁ.... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 16 únor 2009

Je to nádherný pohled. Dívám se z okna, venku teprve svítá a cesty kolem jsou ještě panenské... Před chvilkou zhasly lampy, takže jen stříbrný přísvit ukazuje čistou nedotčenou nádheru čerstvě napadlého sněhu. Zavřela jsem okno (spím při pootevřeném), spolu s jeho zaklapnutím jsem odfoukla veškerou romantiku a šla si postavit na ranní kafe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Taky mám hnědou krev, jak tu některá z vás tak kouzelně napsala :-))). A už slyším první vrzavé zvuky, signalizující, že někde někdo odhrabává závěje. Nu, u nás to tedy není.... "To zas bude zábavy kopec... určitě plno lokálních kalamit, určitě bude ve všech zprávách všech médií hořekování, co nám to z té hůry napadalo...

 

     Že by to byla extra dodávka do okolí Jizerek? A pytel s doručovaným sněhem se vysypal už dřív?

 

     Teď,  (ve třičtvrtě na čtyři odpoledne) už je docela teplo, taje a současně se zas roztrhla andělíčkům duchna... Alespoň tady, v Praze.

 

     Právě jsem se dočvachtala domů, brodila jsem se od autobusu ještě s několika známými a poslouchala, jak si lidí mručí a nadávají, jaká že je to slota a hrůza... Do toho každou chvilku někdo zakejchal či zakašlal.

 

     Inu, zase nás to překvapilo - jako by se v únoru sníh nedal čekat?

 

 

 

  

 

 

 

Jak to bylo dnes na cestách a silnicích u vás?

Sníh tam ještě máte? Nebo už se také mění v břečku?

Zdalipak to do zítřka uklouže?

 

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (58)add feed
Jsem šla pěšky : Zdena
na Synkáč a dál pak na Otakarku na 24, poněvadž jsem jela k zákazníkovi do města a zjistila jsem, že všechno v pořádku i s tím sněhem, akorát na přechodu to na bílé barvě klouzalo jako sviňa. Musela jsem připadat lidem jako retardovaná, když jsem přes přechody ťapkala pouze po tmavým, vždy jednou nohou a přísun. Jinak pohoda - jen ať chumelí.
únor 16, 2009 16:04
... : katka*
kousek za Prahou je zima jako na horách smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
lidi běžkují, děti sáňkují a auta - kloužou, no... silničáři nestíhají.
ale co mě dokáže namíchnout - když potkám sypač - tak sype, ale radlici mají všichni zvednutnou, takže auta jezdí v hromadě sr..ček a klouže to o to víc...
u nás na konci vsi ani nesolej - je to jako v pohádce - moc se mi to líbí, fakt smilies/wink.gif
vždyť je únor = zima, tak at sněží!!!
únor 16, 2009 16:18
My máme taky zimu jak na horách... : Vodoměrka
ale hlavně fajn souseda od garáže, protože když si odhrnoval svůj sníh, tak ho nahrnul k našim dveřím, takže máme před vjezdem do garáže víc jak půlmetrovou hromadu těžkého uhrabaného sněhu a lopatu v garáži, takže se můžu jít klouzat a čekat na oblevu... ještě, že auto mi stojí před domem smilies/wink.gif
Ale jinak dnes od rána zase sněžilo a je to tu jak v pohádce... prostě bílo, bílo a bílo... a i na silnici ten odhrnutý sníh je zatím bílý...
únor 16, 2009 16:34
i u nás v Plzni bílo . . . : toulavej
jen bych to potřeboval od někoho chytrýho vysvětlit, jestli eště je to globální oteplování, nebo už je zase něco jinýho, jen abych věděl . . .
únor 16, 2009 17:10
Zázrak : strejda
Zkouška vložení obrázku.


únor 16, 2009 17:49
Kudlanko, prosím smazat , chyba se vloudila. : strejda
Děkuji, děkuji, děkuji
Chtěl jsem poslat žlutou kytku čouhající ze sněhu a nepovedlo se.
únor 16, 2009 17:51
Toulavej...to ma bejt prej nekde tady : Polarka
ale porad ho vyhlizim. A doufamsmilies/smiley.gif Strasne rada bych si zasadila bananysmilies/smiley.gif
Ale ono uz ani nesnezi, protoze je moc zimasmilies/sad.gifSnezi totiz jenom do -25. Letos jsme sli az na -56! Tak fakt nevim!!!!
únor 16, 2009 17:59
aj my kasleme : Sipik
Cez vikend sme na lopariku "hoblovali" kopceky, babysitovali sme Ginkovi, takze takmer stale vonku a nevylezany kasel nas dnes dorazil. Tak uz sme na antibiotikach a sniezik si neuzivame. Jau. A este ma aj boli zlcnik, lebo som si dala daku makovu drogu na tlmenie kasla a moj zlcnik take nemusi.Tak mi je hned lepsie, ked pre krce v bruchu nevnimam ze kaslem smilies/grin.gif
No, a este ked som sa tu vystazovala.

Strejdo a ako si to tam vlozil? Myslim obrazok. Ooooo. Ty si sikovny!!
únor 16, 2009 18:18
Sipíku, naopak, jsem nešikovný, nepozorný, jsem lajdák : strejda
v paměti PC jsem měl asi ty tři obrázky nahoře a divím se, že nebyly přepsány kytičkou, kterou jsem nejprve uchopil a pak ji chtěl vložit. Kdepak asi je, ten error? smilies/grin.gif
únor 16, 2009 18:33
aj tak nechapem : Sipik
nevadi, nemusim byt az taka sikulka ako Ty
to si akoze chytil mysou a supol sem? to snad nie
únor 16, 2009 18:39
Kudlanko, kde jsi? : strejda
Pěkně prosím, smutné koukám...
Smaž ty moje blbiny ať Ti nekazím článek. Dík smilies/cry.gif
únor 16, 2009 18:42
jéje, dávat to pryč nebudu, trošku tepla do tý zimy :-))) : d@niela

co tudle?
únor 16, 2009 18:43
No a něco podobného mám já, jenže s narcisou : strejda
Tak já Ti ji pošlu mailem.
P.
únor 16, 2009 18:46
Strejda : Sipik
ale ved to su pekne obrazky, len nech ich tu necha

únor 16, 2009 19:50
Tak to vam zavidim, : Bara
protoze u nas prsi. Vcera vecer byla pekna mlha a koukame se na sedy svet. Nejak zacinam te zimy mit dost, uz me to nebavi. Ale unor je kratky a zjistila jsem na zahradce snezenky, spicky narcisu, hyacintu i tulipanu a uz jsem zahledla i rozkvetly zluty krokus, takze to je jiste pozitivum, ze jaro neni d a l e k o .
Jinak unor bily, pole sili....
únor 16, 2009 20:13
no u nás je sněhová kalamita : alena puntíkovaná
lépe nevylézat. Teď u mě byla kamarádka, co bydelí přes ulici a mohla se přizabít, jak to klouže. Pořád sněží jak blázen.
únor 16, 2009 20:20
... : Los evropský
My taky spíme při otevřeném (reakce na článek) a okolí nás má za sebevrahy a vrahy toho ubohého dítěte. Ale zase, do dvou let nebylo nemocné, ani rýmou, tak to asi zas neděláme tak špatně:-) Nejvíc se mi líbí titulky v novinách - 4x za zimu - zima opět zaskočila silničáře...
K oteplování: na Neviditelném psu je docela prima článek, který osvětluje, že místo globálního oteplování nás možná čeká malá doba ledová. Tuto teorii vyslovil vědec David Archibald, vycházeje z toho, že cyklus oteplení je ovlivněn skvrnami na slunci, kterých se očekávalo víc, ale žádné se jaksi neudělaly...
únor 16, 2009 20:25
JAK TO, že se NEUDĚLALY, když je předpověděli, třeba ten panel OSN, tak se MUSÍ UDĚLAT. : toulavej
To by to na tom světě pěkně vypadalo, kdyby si Slunce dělalo nebo nedělalo skvrny, jak chtělo. To by byl pěkný pořádek, aby nakonec ten Klaus měl pravdu . . . Hrůůůza pomyslet.
únor 16, 2009 20:41
... : Los evropský
no, to voni si mysleli taky, že se MUSEJ udělat, protože teď jich bylo celý ten cyklus pořád málo a to se prej ještě nikdy nestalo, aby, když je jich v jednom cyklu málo, jich v tom dalším bylo taky málo....nebo tak nějak... No, a protože na to dostali granty, na výzkum oteplování tak musí zkoumat oteplování, a né ochlazování, to je snad jasný! A třeba takové nehoráznosti, jako že oteplování je 100x lepší než ochlazování, to se vůbec nikdo neodvažuje vypustit z huby, natož pak z úst...
únor 16, 2009 21:45
toulavej : kolemjdoucí
ono to bude spíš globální ochlazení, přečti si o tom něco:

http://www.kosmo.cz/modules.php?op=modload&name=XForum&file=viewthread&tid=1322
únor 16, 2009 22:49
Jo, je to nádhernej pohled! : Krakonoš
Tatra plně naložená sněhem. A za ní další. To si tak jednou Kocourkovští usmysleli, že uspořádaj šampyjonát v lýžování. Jenže sněhu nebylo a šampyjóni už stáli na startovní čáře, hrabali běžkama, až jim od skluznic bahno vodletovalo, a tenkrát ty nejbystřejší Kocourkovský hlavy poprvý napadlo, jak ten proklatej bílej tentonoc vopatřit. Dali vydělat spřátelený firmě, co má náklaďáků plný hangáry, a navozili sníh ze studenejch krajů.
Když se pak za čas přiblížil další ročník toho skvělýho podniku, byli už Kocourkovští poučený a připravený - hromady technickýho sněhu si nafoukali do foroty. Jenže příroda, mrcha jedna prašivá, Kocourkovský genialitě nepřeje. A tak se z nebe sypou další a další vločky, jenže kvůli těm technickejm už na ně v šampyjonátovým areálu jaksi nezbylo dost místa. Prostě se tam ty bestie bílý přírodní nevejdou. Ale nebyli by to Kocourkovští, aby si zase neporadili, když už navíc měli řešení nacvičený vod minule. Bylo jen třeba to malounko votočit, dát těm náklaďákům takříkajíc novej směr. A tak se opět nad Tatrou blýská, motory divo revú: Statečný dýzlový svalovci vodvážej to nepotřebný přebytečný bílý svinstvo pryč, co nejdál vod šampyjónů, aby se v těch sr***ách chudáci neutopili.
Zazvonil zvonec, pohádce je konec, dobrou noc, milé děti a hezé probuzení v Kocourkově!
smilies/grin.gif smilies/wink.gif smilies/smiley.gif
únor 16, 2009 23:50
kolemjdoucí: : inges
díky "drobné chybičce", která se vloudila tím, že jsem při kopírování odkazu vynechala jednu poslední dvojku, dostala jsem se o tolik let zpátky :-)))))))))

Co se to vlastně tehdy dělo? co to bylo za křesla?
únor 17, 2009 00:20
My se brodíme snížkem : wendy
už od včerejška, hlavní tahy protáhnutý, jinak běloučký závěje. Moc se nám to líbí. Jen aby to chvíli vydrželo. Řidiči asi budou jiného názoru. My opěšalí máme sníh pro oko, pro radost, pro sáňkování s vnoučátky a tak tomu podobně.
smilies/wink.gif
únor 17, 2009 07:05
kolemjdoucí, VELMI zajímavé, díky . . . : toulavej
ale jak k tomu ten Al Gore přijde, a taky ten pan Bursík a Greenpeace a . . . ale, vomlouvat se Klausovi, no to snad neudělají . . .
únor 17, 2009 07:30
Brno - sněží a sněží. : Myška
Je to nádhera, zvlášť, když jsem nemusela jet autem, ale využila jsem služeb MHD. Kupodivu i při tomto kalamitním stavu se řidičům daří dodržovat jízdní řád.
Naše feňule je ze sněhu nadšená, miluje ho. Stejně tak miluje vodu, takže z procházky kolem řeky se vracíme nejen obaleni sněhem, ale ona i ledem, protože se přece musela jít napít,a nejlépe dál od břehu, tam je voda lepší.
únor 17, 2009 07:35
NAše paní pejsková taky, myško : wendy
válí se ve sněhu jak divá! A jak se vrací domů čisťoučká !
únor 17, 2009 09:01
inges : kolemjdoucí
nedělo se nic, křesla v Sojuzech jsou anatomická, tvarovaná pro postavu konkrétního kosmonauta. Takže pokud nahoru letí jiná posádka nežli dolů (což je běžné), musí se přemontovat křesla. Sojuz parkuje u ISS jako záchranná loď, kdyby bylo potřeba stanici ihned opustit (doba evakuace je asi tři hodiny). Nebo je po půl roce (technická životnost lodi) využit pro návrat posádky na zem.

p.s. pokud je odkaz modrý, nekopíruje se, stačí na něj kliknout.
únor 17, 2009 09:06
Na Vysočině sněhu jak sra*ek : Míša šíša
A padá, padá, padá... Ráno jsem skoro nemohla vyjít z domu, branka u plotu do půlky zavátá. Ale je to super, takhle má přece vypadat správná zima, no ne? smilies/kiss.gif

Pro Toulavýho: http://www.novinky.cz/clanek/161459-oteplovani-planety-bude-horsi-nez-badatele-dosud-odhadovali.html
únor 17, 2009 09:11
Míšo šíšo : kolemjdoucí
Pokud je to na www.novinky.cz, tak nemá smysl číst ani nadpis. Pokud jsi toto ještě nepochopila, je mi tě opravdu líto.
únor 17, 2009 09:17
Tak v Brně zřejmě dosněžilo. : Myška
Venku je krásná zimní pohádka, sněhu plno, stromy zasněžené. Chtěla bych jít do lesa, pěkně potichu, jen tlumený zvuk kroků, funění psa, a krom nás nikde nikdo... Jenže jsem v práci, řeším "hotlajny" a až se dostanu domů, bude nejspíš tma, a to už na vycházku v lese není to pravé ořechové. Ach jo (ale jsem ráda, že mám práci).
únor 17, 2009 09:18
Kolemjdoucí : Míša šíša
Je mi jasné, že to nemůže konkurovat "kosmo" smilies/kiss.gif
únor 17, 2009 09:25
Míšo šíšo : kolemjdoucí
nezáleží na tom, jak se server jmenuje. Důležité je je, jestli se tvrzení na něm uváděná dají na internetu v originále dohledat a podložit odkazy na nějaké seriozní prameny. Mimochodem, serioznost Kosmo.cz je dána osobou p. Vítka.
únor 17, 2009 09:38
... : Los evropský
http://neviditelnypes.lidovky.cz/veda-zapomente-na-globalni-oteplovani-dxz-/p_veda.asp?c=A090201_190224_p_veda_wag

tady by měl být ten článek z Neviditelného psa. Kdo čte Psa, čarouný chvíle prožije - Kubátová Marie.
Pak už se nad články typu "oteplování bude horší, než jsme čekali", můžeme fakt jenom pousmát.
únor 17, 2009 09:52
... : mia
Děda Komárek v podání pana Kemra se svým "Chcije a chcije" by mohl říci "Trousí a trousí".Aspon budou mít děti zábavu a nebudou sedět jen u počítačů.Asi postavíme sněhuláka.
únor 17, 2009 09:53
Kolemjdoucí, : Míša šíša
no ved´ tak hovorím.
(Teď jsem se nechala unést tím článkem o krásné mnohotvárné slovenštině) smilies/grin.gif
únor 17, 2009 09:55
nojo.... : alena puntíkovaná
ale proč teda tajou ty ledovce????
únor 17, 2009 09:55
Orlické hory : Justík
hlásí kupy bílého křišťálově se třpitícího sněhu.. Můj pes v něm dnes řádil jak by pozbyl rozumu a zahnat ho po ranní douhodinovce domů, byl výkon takřka nadlický smilies/smiley.gif
únor 17, 2009 10:30
Lose evropský, díky za odkaz, : Myška
článek jsem přečetla jedním dechem. Vždycky jsem byla k proklamovanému globálnímu oteplování skeptická. Doporučuji přečíst knihu Utajené dějiny podnebí od Jiřího Svobody. Podle této knihy začátek Malé doby ledové v první polovině sedmnáctého století vyprovokoval třicetiletou válku - lidi ze severu hledali obživu, a dobývali území. Před tím, koncem 16. století u nás bylo nezvykle teplo - úroda dvakrát ročně, v Polabí se pěstovaly melouny. Připomíná to letní bouřku - před ní se taky nejdříve oteplí, a následně dojde k ochlazení.
únor 17, 2009 10:34
jako by to nebylo jedno : Krakonoš
Ať se globálně voteplí nebo vochladí, dycky z toho bude nějakej pěknej průser. Beru běžky a du se psem smilies/cool.gif.
únor 17, 2009 10:42
Tak tak, každé Utajené dějiny jsou zajímavé... : wendy
v současné době máme prý nezvykle dlouhou dobu mírného podnebí - jsme klikaři !
smilies/wink.gif
únor 17, 2009 10:43
takhle je u nás : Justík

únor 17, 2009 10:50
Justíku, : Myška
jak smilies/cheesy.gif ?
únor 17, 2009 10:52
Wendy, ty znáš i Utajené dějiny Čech? : Myška
Já je mám, a tento nový pohled na historii i současnost je fakt zajímavý.
únor 17, 2009 10:53
myško - mám první dva díly : alena puntíkovaná
měl prý vyjít i třetí ...ale není po něm ani vidu ani slechu...máš ho? a kdes ho sehnala?
únor 17, 2009 10:55
Mám všechny tři díly, : Myška
před časem, ani nevím před jakým - je to už poměrně dlouho, jsem ten třetí díl koupila v nějakém knihkupectví v Brně, fakt už taky nevím v jakém. Na netu jsi ho nenašla?
únor 17, 2009 10:57
... : Justík
No jo.. Tak se mi nesmějte.. Omluvuju se a poslala jsem to Daní.. Aby mě zachránila od dalších technických trapásků..
únor 17, 2009 11:19
ale, já už to viděl :-) : toulavej
stačilo klepnout na vlastnosti atd . . . jak mně tu už někdo naučil
únor 17, 2009 11:24
alenko sedmitečná : kolemjdoucí
stačí umět číst....přece nechceš abych ti sem kopíroval celé vlákno.

Když ale není co ze slunečního větru magneticky chytat, rozlévá se hodně polární vzduch, kolem pólů je příjemně teplo, zatímco v mírném pásu máme výrazně chladněji. Ty proudy rozlévání chladného vzduchu prochází zhruba oblastmi, kudy se vždy v glaciálech šířily ledovce. Ovšem atmosféra Země se chová jako určité těleso, co si pořád vyvažuje těžiště (ne jen tepelně podmíněné tlakové rozdíly), a tak je proudění plazmy v ionosféře velice významné pro děje v naší nízké atmosféře.

únor 17, 2009 11:51
Alenko T, : Míša šíša
už to chápeš? smilies/grin.gif

A speciálně pro tebe zkopírováno z jednoho článku:

S chlapem je to jako se psem. Když chcete, aby poslouchal, musíte ho lákat, odměňovat, ale i umět správně potrestat. Taková je poněkud svérázná rada psychologa Vojtěcha Bendy.

Podle slov psychologa Bendy na muže platí již zmiňovaná metoda psí výchovy. A jeho názor není mezi odborníky ojedinělý. Své argumenty, proč metody výcviku zvířat skvěle fungují i u lidí, shromáždila například Amy Sutherlandová ve své knize Co mě výcvik zvířat naučil o životě, lásce a manželství.
Podle Bendy jsou ideálním stimulem odměny, ať už v podobě slovní pochvaly, přívětivějšího chování či třeba oživení partnerského sexu. Erotika a sex jsou jedněmi z nejčastěji užívaných ženských zbraní.
Na druhou stranu Benda uvádí, že výhrůžky či nejrůznější vypjaté scény partnerovu snahu naopak utlumí. A pak trvá nějaký čas, než muž na negativní zážitek zapomene a bude připravený na další "výcvik".
Jistě, že takovéto přirovnání je velmi zjednodušené. "Každý muž může v dané situaci reagovat trochu jinak, ale obecně to platí. Stejně tak jako platí, že žena se mnohdy také zbytečně snaží hrát na city. Takové jednání, kdy partnerovi vytýká bezcitnost nebo chladnost, ho ale k žádným činům nepřinutí. Spíše naopak," dodává psycholog.
A na závěr úsměvné upozornění z kontroverzního bestselleru americké novinářky Amy Sutherlandové: "Až příště najdete partnerovy ponožky na kuchyňském stole, vzpomeňte si - zvíře za to nikdy nemůže."

smilies/grin.gif
únor 17, 2009 12:14
Brno - a zase padá... : Myška
Za oknem se na vánici dívá krásně.
únor 17, 2009 13:41
myško : wendy
já si teď knihy většinou půjčuju z knihovny. Už to doma nemáme kam dávat, a to jsme dávali přidělat dvě knihovny....no a na některé knížky je dlouhá zámluva. Tak čekám, až na mě přijde řada. A některé - jako Zakázaná archeologie, tam nejsou vůbec. Pořád existují věci, na jejichž rozšiřování mezi liden obecným se nepohlíží laskavým okem. Tak sháníme. Máme v tom praxi...
smilies/wink.gif
únor 17, 2009 13:50
Wendy, Zakázaná archeologie to zní dobře. : Myška
Mrknu se po ní.
únor 17, 2009 14:24
Wendy, já se k některým knihám vracím, a tak je toužím vlastnit. : Myška
V knihovně je mám dvěmi řadami za sebou, ale ještě se vejdou. Náš obývák sice připomíná knihovnu, ale co už, hlavně, když je co číst.
únor 17, 2009 15:01
... : Justík
Huuu už to zase padá a padá.. Já už necíííí smilies/cheesy.gif
únor 17, 2009 16:32
Nejnovější zprávy : Vodoměrka
Už nepadá!!!!
Jinak od rána střídavě padal sníh, padal, a nebo nepadal, ale padal od toho, jak se zvedl vítr a sfoukávál ten napadaný ze střech a stromů a že fičelo jako na větrné hůrce...
únor 17, 2009 16:56
je to divný, co - v zimě a sněží . . . :-))) : toulavej
:-)
únor 17, 2009 18:14
ale sa ho najebalo : Sipik
Lidicky,ja se divila o cem to porad pisete, tady nebyl zadny snih a hele! uz mame tu kalamitu taky smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Uff, to je tazka rec!! tak teda u nas snezi a snezi a snezi a my dve sme chore smilies/cry.gif Ale aj tak sme hodili oteplovacky na pyzamko a vybehli sme sa aspon na chvilku pohrat v snehu. Lebo radost a smiech lieci. Mozno aj tak dobre ako antibiotika smilies/wink.gif
únor 17, 2009 21:18
Hlásím - 18,2,09 napadáno, krásně bílo a mrzne, brrr - no, únor, co chcete... : wendy
Budu doma se svými dvěma až třemi řadami knih, až se vrátíme z bílé procházky. Dáme čajík s citronem, nohy na trnož, super.
smilies/wink.gif
únor 18, 2009 08:17
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]