O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MŮŽE BÝT SÁM DOMA DEVÍTILETÝ KLUK? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 únor 2009

 Milé Kudlanky, nejprve bych vám ráda objasnila moji situaci ... jsem rozvedená, mám 9 letého syna, pracující rodiče, takže skoro žádné hlídání a plácám to, jak se dá. Zrovna jsou jarní prázdniny a jeden den na hlídání nám schází. Vím, že je synek šikovnej a že to sám doma zvládne, když si určíme pravidla. Jenže je tady pan ex......, který sice s hlídáním nepomůže, ale mluvit do toho samozřejmě bude.

 

 

 

 

     Tvrdí, že pokud syna nechám doma samotného, že mě nahlásí na sociálku, že se o něj nestarám atd. Prý si dokonce zjišťoval, že ho můžu nechávat samotného doma až od 12 let . Tak jsem se s vámi chtěla poradit, zda náhodou někdo nevíte, jak to je, jestli je to opravdu zákonem nějak určeno, nebo ne. Ten jeden jediný den... Fakt si nevím rady.

 

     Předem moc děkuji za vaše rady

 

Lenča

 

 

 

Komentáře (9)add feed
... : Jel
Pokud vím, tak do deseti let máš nárok na příspěvek ze soc. zabezpečení právě pro hlídání dítěte. Ale nevím, jestli je ta informace zprávná. Rozhodně 12 let je přehnané.
únor 12, 2009 12:55
Proč ho : Krakonoš
na ten jeden den nevodvezeš k bejvalýmu? Určitě by uvítal příležitost dokázat aspoň na jeden den, jakej je skvělej, milující, pečující fotr. smilies/wink.gif
únor 12, 2009 13:00
... : sima
neboj, to je jen do něj takový bu bu bu, nejsme v Americe. Myslím, že nemusíš mít strach. Nemá malej mobil, abys ho mohla průběžně kontrolovat? Vím o čem mluvíš, protože i já mám stejně intelektuálně v tomto směru nadaného exmanžela. Děti si občas bere,ale tak jak to nevyhovuje mě. Někdy naschvál, protože ví, že nemám kam děti upíchnout viz letní prázdniny a jarní,ale sám si jede na 21 dnů na dovču, a pak mi tragicky sdělí, že dovolenou má už bohužel vybranou. Dočkej času bude líp, děti rostou a nebudou potřebovat tolik dohledu.
únor 12, 2009 13:30
... : Kamila
příspěvek na dítě do 10 let je jen, když je nemocné, jinak ne, tedy "ošetřovačka". Jinak, pokud vím, žádný zákon na to není, že nesmíš dítě nechávat v tomto věku samotné doma (snažila jsem se to najít i na Google). Buď dítě šoupni tatínkovi nebo nemá nárok prudit!
únor 12, 2009 14:05
Odkázek : Karel K..
http://hlas.sluknovsko.cz/r2001/clanek.php3?kod1=83&cislo=3

Pro úplnost je vhodné dodat, že v souvislosti s výše zmíněným zákonem byl novelizován i zákon č.200/90 Sb., o přestupcích. Podle tohoto zákona hrozí například pokuta do 10 tis. Kč, případně až do 20 tis. Kč tomu, kdo:
ponechá nezletilé dítě bez náležitého dozoru přiměřeného jeho věku, rozumové vyspělosti nebo zdravotnímu stavu a tím je vystaví nebezpečí vážné újmy na zdraví, případně způsobí-li dítě bez náležitého dozoru újmu na zdraví jiné osobě nebo větší škodu na cizím majetku,

Takže čístě jen věk sám o sobě nějak závazný není.
únor 12, 2009 14:05
kamarat : Sipik
A co keby si sa dohodla s niektorou maminkou, ze si deti postrazite na striedacku? Ze jeden den bude jej syn u Vas a druhy zase Tvoj u nich? Chalani by sa vyhrali, bolo by im veselsie a mala by si po probleme.
únor 12, 2009 17:16
Ještě jedna rada - : Ája
pokud je ex takový dáreček, že vyhrožuje sociálkou, tak by možná stálo za to nějak moci doložit, že on vypomoci nechtěl - co já vím, email nebo tak něco, kde ho žádáš o hlídání ten den, že ostatní dny jsi zařídila, ale tento den prostě hlídání nemáš a on to odmítne - ať si jde pak milostpán stěžovat, ty pak na sociálce ukážeš toto a za blbce bude on... Promyslet si formulaci toho emailu, tak aby to vyznívalo ve Tvůj prospěch. Ono zase na sociálkách potížisty typu Tvého exe moc rádi nemají smilies/wink.gif
únor 13, 2009 08:25
a co kluka : Zdena
vzít sebou do práce na ten jeden den, mě občas vnučka pomáhala a protože se ji občas povedlo vypnout někomu počítač, tak mě šéf poslal domů, abychom neprudily. Asi to jde jenom v nějaké firmě s rozumným osazenstvem, ale i mladší kolegyně občas měly v práci dítko, když nebylo hlídání. Navíc se všichni předháněli, aby dítě zabavili.
únor 13, 2009 10:22
... : Mája
Proč na tu sociálku - ve Vašem městě (na každé sociálce mohou mít jiná pravidla) nezavoláš a nezeptáš se? Celá debata je zbytečná, myslím.
únor 13, 2009 12:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]