O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- KUCHAŘKA PRO DCERU
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKY - I. a II.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA- III.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - IV.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - V.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - VI.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - VII.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - VIII.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - IX.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - X.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA XI.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - XII.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - XIII.
- SOUTĚŽ O KUCHAŘKU (NEJEN) MOŘSKOU
- "MIMINKOVÉ" NAKLADATELSTVÍ
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - I.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - II.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - III.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA IV.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA V.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - VI.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA VII.
- SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - VIII.
- NOVÁ SOUTĚŽ - VZPOMÍNKY OBYČEJNÉ ŽENY
- NOVÁ SOUTĚŽ - VZPOMÍNKY OBYČEJNÉ ŽENY
- VTIPNĚJŠÍ VYHRÁVÁ - KLIKEJTE :-)))
- VTIPNĚJŠÍ VYHRÁVÁ - KLIKEJTE :-)))
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - I.
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - II.
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - III.
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - IV.
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - V.
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - VI.
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - VII.
- SOUTĚŽ - VŽDYŤ LÉTAT JE TAK SNADNÉ - VIII.
- SMRDUTÉ VÁNOCE
- UKRUTNĚ KRUTÉ KRŮTÍ HISTORKY
- A ZASE KRUTĚ O KRŮTĚ...
- GELMÁNIE
- VÁNOCE NA DRAKA
- ŠTĚDRÝ DEN 1897
- KDYŽ JE ŽENSKÁ NEŽENSKÁ :-)))
- SOUTĚŽENÍ - VYHRÁVÁNÍ - POSÍLÁNÍ...
- MANUÁL PRO ZAČÍNAJÍCÍ MAMINKY
- PŘÍHODY ČŮRACÍ
- VOJTOVO ŠESTINEDĚLÍ
- POČŮRANÝ KRASAVEC
- "AŤNOUUUUUU!!!"
- MILÝ TATÍNKU A MILÁ MAMINKO
- ŠIKOVNÁ MAMINKA-KUCHAŘINKA
- KÁJINKA - POSTRACH NAŠÍ RODINY
- JARNÍ SOUTĚŽ S HORNSCHUCH s. r. o.
- JARNÍ SOUTĚŽ S HORNSCHUCH s. r. o. - OTÁZKA:
Přihlášení
Anketa
SOUTĚŽ - VÁNOČNÍ KUCHAŘKA PRO DCERU |
Neděle, 09 listopad 2008 | |||
Jakmile se v polovině října objeví v obchodě první umělohmotná smrková větvička, první vánoční ozdoba a z reproduktorů zazní první koleda, je čas začít konat. Nikoli panikařit, nikoli snažit se ukořistit volný nákupní vozík a vydat se s ním na zběsilou jízdu mezi regály, ale plánovat. V klidu si sedněte k hrnku se svařákem, vezměte si k ruce tužku a papír a všechno si předem sepište...
Tato slova najdete v knížce, o kterou budete v následujících dnech soutěžit. A že to bude bitva jistě velká, napoví i název její "předchůdkyně" - KUCHAŘKA PRO DCERU, která pomohla všem kuchařskou výukou nezasaženým dívkám najít cestu do vlastní kuchyně a prožít v ní první kuchařské úspěchy, známé autorky Jany Florentýny Zatloukalové. Jsou však v životě mladé ženy situace, které vyžadují ještě mnohem více úsilí a vyšší úroveň náročnosti. Pokrýt i tyto situace v jediné knížce je nemožné, proto se nakladatelství SmartPress rozhodlo věnovat se jim samostatně v sérii „minikuchařek".
První z nich je věnována prubířskému kameni nezkušené kuchařky - Vánocům. Snad každá touží provonět svůj domov domácím cukrovím a ve svátky oslnit večeří jako od maminky. A každé další Vánoce přinášejí nové výzvy - první cukroví, první slavnostní večeře, první návštěva tchyně na Boží hod, první vánoce s dítětem... A s výzvami i riziko neúspěchu - rozteklé rohlíčky, popraskané pracny, spálený kapr a přesolený salát... Jak to všechno zvládnout?
Napište své rozmarné i tragické zážitky z dob vánočních, případně z vašich úspěšných i méně úspěšných kulinářských pokusů. Jako vždy - vybereme ty nejúspěšnější, které/kteří tuto publikaci dostanou od nakladatelství SmartPress darem. A aby vám to šlo dobře od pera, tady máte něco voňavého....
SVAŘENÉ VÍNO
Mám respekt k levnému krabicovému vínu. Je z něj docela dobrý svařák, a především ho je uspokojivé množství. Lahve s dražším a ušlechtilejším obsahem si nechávám pro chvíle, kdy mají vyniknout všechny charakteristiky vína, aby udělaly společnost něčemu dobrému na talíři nebo někomu milému u stolu. U levnějšího vína můžete bez obav použít patřičné koření a dostanete příjemně aromatický, dobře ochucený svařák. Je totiž tvárné a nebude se bránit nové kořeněné chuti. Takto se dají zužitkovat i špatná vína - kdo ví, jestli nakonec svařák poprvé nezabublal a nezavoněl na plotýnce právě kvůli nim.
Duši svařenému vínu dává zimní směs koření - hřebíček, skořice, badyán, citronová kůra, případně i vanilka. Jenomže aby se koření hezky rozvinulo, potřebuje se chvíli vařit a extrahovat. To však nesvědčí vínu, to si zaslouží jen prohřát, nikoli převařit, protože varem se rychle odpaří alkohol. Co s tím? Například svařit si nejprve aromatický karamelový základ a ten smíchat s horkým vínem, tak jak jsem to popsala o pár řádků níž v receptu. Pokud se vám ale moje doporučení nelíbí, prostě vhoďte všechno koření, citron i cukr do vína a pár minut společně povařte. Nakonec sceďte do hrnků a nechte se unést tímhle zimním zázrakem, který je nezapomenutelný, přestože pouze jeden z mnoha jiných.
1 l červeného vína 200 ml vody 6 lžic pískového cukru 1 větší kousek skořicové kůry, 1 lžička hřebíčků, 1 hvězdička badyánu 1 citron (ideálně v bio kvalitě, abyste bez obav mohli použít i kůru), případně sušená citronová kůra (prodává se jako koření
postup:
UPOZORNĚNÍ:
Soutěž trvá do 30. 11. 2008
Prosím, své texty posílejte na adresu: redakce - zavináč - kudlanka.cz
díky, d@niela
|
< Předch. | Další > |
---|