O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JESKYŇKY STÁLE KRADOU PDF Tisk E-mail
Neděle, 09 listopad 2008

Sedím si tak v odpoledním poklidu v kanceláři, venku se pomalu šeří, hloubám si nad svými excelovskými tabulkami, když tu na mě vyskočí ICQ okno se zprávou: „Mami, tenhle kabát bych chtěl k vánocům." Rozkliknu odkaz a z monitoru na mě zírá zasmušilá tvář mladého černovlasého muže, který evidentně bezodkladně potřebuje transfuzi krve.

 

 

 

 

 

      A je od krku po paty zahalen v černém "cosi" za bratru 2800 káčé...

 

     Zamáčkla jsem slzu a potlačila nostalgickou vzpomínku na dobu před onou osudnou nocí, kdy k nám přišla, nikým nezvána, jeskyňka a odnesla si mého vtipného, vždy dobře naloženého chlapečka a podstrčila mi místo něj svýho spratka. Tento na první pohled vypadá skoro stejně - 185 cm, dlouhé blond vlasy, akorát na rozdíl od mého chlapečka má jen jedno oko. Přesněji řečeno, existenci druhého nemohu potvrdit ani vyvrátit, neboť jsem ho už dlouho neviděla.

 

     Přátelé, v zájmu svého duševního zdraví, nejezděte k moři s dítětem starším dvanácti a mladším dvaceti let. Slaná voda lepí teenagerovi vlasy a ničí jeho účes. Všechno ho baví přesně 10 minut. V aquaparku, kde denní vstupné čítá v přepočtu 500 Kč, se nemohl koupat, protože nejdřív musel dočíst knihu. Pak se nemohl koupat, protože musel konverzovat se třemi kometami u bufetu. Zbytek pobytu se nemohl koupat už ani v hotelovém bazénu, protože měl na předloktí napsána jejich telefonní čísla.

 

 

 

 

 

     Poslední den dovolené jsem nad zmrzlinovým pohárem obdržela dvouhodinovou přednášku na téma „Význam oblečení v osobnostním rozvoji teenagera". Snažila jsem se nebýt zpátečnická a nesnášenlivá matka a monolog jsem přerušila jen jednou nesmělou poznámkou, jestli mu nepřijde trošku omezené posuzovat člověka podle toho, co nosí. Tak mě ujistil, že samozřejmě, ale na druhou stranu že správné hadry jednomu zvednou sebevědomí a zároveň tím signalizuje svému okolí své postoje a názory.

 

 

    Ach jo...

 

 

     Též jsem se při té příležitosti dozvěděla, že ty kalhoty, co dostal od babičky k narozeninám a co jim soukromě říkám „mobilní železářství", nejsou z výprodeje u Vietnamců (jak jsem se až doposud domnívala) a mnou odhadovanou cenu musím vynásobit koeficientem 4,5.

 

 

     Moje matka má životní zážitek z nákupu trička (taktéž dárek k narozeninám). Vnouček ji zavedl do ponurého krámku, kde se z příšeří vynořilo jakési individuum a začalo na pultě rozkládat své zboží. Chlapec si vybral tričko s nápisy, za které se nepochybně ve středověku upalovalo, ale naštěstí jim dneska už nikdo nerozumí. Babička má pro příští návštěvu připraven stroužek česneku a trochu té svěcené vody.

 

 

 

     Septimy naší školy pořádají pravidelně společenský večer pro studenty a rodiče. Předloni bylo téma večera „Horor". Byla to skvostná přehlídka upírů, oběšenců, střihorukých Edwardů a mrtvých nevěst Tima Burtona. Kamarádka nadšeně obdivovala všechny masky. „Tahle holka je úplně nejlepší, vypadá úplně přesně, jakoby právě vstala z hrobu!" a ukázala na spolužačku mé nejstarší dcery.

 

     Měla pravdu, akorát, že ta slečna byla v civilu.

 

 

mírně opotřebovaná

matka Můra,

bojovnice

 za potírání jeskyněk

 

 

 

Komentáře (13)add feed
Svižně napsané. Už vím, proč se na nás naši potomci dívali shovívavě, když jsme pořádali ty naše kostýmované akce : wendy
Ovšemže, bodejť by ne, k mrtvé nevěstě jsme se nedopracovali. Teď už jsou normální a baví se zrovna tak srdečně jako my.
NO,jesli aspoň půlku současného života můžeš být v takovémto nadhledu, gratuluji. A hlavní je vydržet, ale to ty víš, že. U převážné většiny dětí se to vrací do normálu, no ve dvaceti už určitě !!!
listopad 10, 2008 07:22
a nejlepší je : Simona
ten tón řeči zvižené oči, naprosté nepochopení, jak on, nejchytřejší, nejinteligentnější a vůbec všechno nej přišel k tak blbým rodičům
listopad 10, 2008 08:44
U nás jeskyňky nebyly, : mamča
ale mojí sestřenici vyměnili jednu z dcer docela určitě. Ve věku pubertálním se to milé krásné dítě proměnilo ve stvoření s fialovými vlasy, černočerném oděvu, špónou v uchu a "nánosnicí" ve frňáku. I v létě ta černofialová mátoha chodila v Martenskách, nožky zapařené až ke kolenům. Její pokojík by si nezadal s jedovou chýší, a s mámou hovořila zvláštní úsečnou (i znakovou) řečí na půl úst.
Tohle období trvalo nekonečně dlouho, ale nakonec se z toho černofialového stvoření s černými nehtíky vyloupla báječná holka, co dodržuje zásady zdravé výživy, vyznává přírodní způsob života (takže nechápe, jak si mohla matlat na hlavu i jinam nějaké chemické jedy) a je z ní pohodová mamina, dohánějící ty revoltou ztracené roky studiem při péči o mimčo.
Takže jeskyňky sice občas uloví nějakou dušičku, ale to dobré, co do dítěte vloží rodiče do puberty, to tam někde zůstane, a časem se vyloupne - i kdyby jeskyňky převychovávaly o 106.
listopad 10, 2008 08:51
můro : Kamila
ještě!! To se tak krásně čte, hrozně jsem se nasmála! Piš piš!
listopad 10, 2008 14:42
Můro, super! : Vodoměrka
U nás už zase ty jeskyňky dceru vrátily a pro změnu ji odnesly ekologové a vegetariáni... smilies/wink.gif
listopad 10, 2008 16:16
panebože... : Vodoměrka
odnesli...

listopad 10, 2008 18:30
zienky vdaka !!! : Sipik
Ta fotka je super!! inspiracia !!! Ninka ma v piatok v skolke strasidelny karneval. Vsetci chlapci budu kostry, aspon polovica dievcat jezibaby. A ja budem mat malu upirku. Presne podla tej fotky smilies/grin.gif Uz som nachystala cierne pancusky, cierne tricko a saty, este nejake doplnky a spravny make up ... musim prehrabat stare sminky, ci najdem nieco cierne.
listopad 10, 2008 23:50
u nas su to poludnice : Sipik
A ked Vam taka poludnica ukradne dieta, tak toho "kuklisa" co Vam podhodila treba zhodit z mosta a ona Vam potom vrati to Vase povodne a pekne dieta smilies/grin.gif smilies/grin.gif

listopad 10, 2008 23:53
sipik : mura
dik za radu smilies/grin.gif
listopad 11, 2008 07:50
Náhodou, : David X
Mrtvá nevěsta od Tim Burtona je skvělý film. Je to nejoblíbenější film mé dcery od jejích dvou let. Celé dny si vydržela hrát na mrtvou nevěstu smilies/smiley.gif
Pořád vidím, jak na mě natahuje pářátky a zastřeným záhrobním hlasem deklamuje: "Můžeš políbit nevěstu ..."

listopad 11, 2008 08:08
Sourozenci jsou odolnějši. : Milan
Když je v rodině víc dětí blízkých si věkem, jsou proti takovým pubertálním třeštěním imunnější. Nemají tak velkou potřebu identifikovat se s nějakou partou a zapadnout mezi jinou mládež, protože mají svou partu doma.
Nejohroženější jsou jedináčkové, nejlíp jsou na tom sourozenecké čtveřice.

listopad 11, 2008 08:20
dobry, milane, akorat ze :-) : mura
muj docasne (tedy alespon doufam, ze docasne) silenstvim postizeny chlapecek je treti ze 4 sourozenců smilies/grin.gif
listopad 11, 2008 08:40
mě naštěstí jeskyňky také nějak minuly, : Inka
a nebo jsem taková megera, že bych něco takového doma neustála ani omylem a ani manžel. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
listopad 12, 2008 05:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]