O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DĚTI "V ROZVODOVÉM ŘÍZENÍ" PDF Tisk E-mail
Pátek, 24 říjen 2008

 Dobrý den, chtěl bych se poptat na radu. Rozvádíme se s manželkou. Soud rozhodl, že má být provedeno psychologické vyšetření obou našich dětí - devítileté dcerky a 12letého syna. Zatím je vše v jednání. Ale - manželka se s dětmi nezdržuje na adrese trvalého bydliště, takže děti dojíždějí do školy od jejích rodičů.

 

 

     Mluvil jsem se synem a nevím si rady: kluk mi říkal, že už to tam nemůže vydržet, že už prý chtěl i několikrát utéct, ale prý ho zamykají. Tak se bojím, aby ještě něco nepředloženého nevyvedl. Před soudem mi říkala, že děti budu moct vídat kdykoliv, ale nakonec prý dcerka nechce a kluka smím vidět jen jednou za 14 dní. No, jsem už z toho vyřízen. Syn mi říkal, že se sestře nediví, protože oni jí naslibovali různé drahé dárky (vlastní televizi, počítač , mp3, to nejlepší a nejdražší oblečení atd.) a o mně jim říkají jen samé zlé věci. Nemám možnost žádné obrany, jsem už z toho zoufalý, vůbec nevím, jak se dál chovat. Věřil jsem sociální pracovnici, ale nakonec všechno, co mi doporučila, se obrátilo proti mně.  

 

     Prosím o radu, co dělat v tomto případě, protože se bojím, aby pak na mě neposlali policii atd. Kluk mi sám už několikrát říkal, že chce být se mnou, že tam není šťastný. Dobře si spolu rozumíme a mám tedy docela o něj strach. Ale socialní pracovnice mi sdělila, že pokud to půjdu nahlásit na policii, tak že nám potom děti seberou.

 

 

     Děkuju za všechny rady, to víte, dost to spěchá...

 

 

Mirek

 

 

 

Komentáře (18)add feed
Mirku, možná je důležité, proč se rozvádíte ? : mamča
Jestli manželka s dětmi utekla k rodičům, asi k tomu měla nějaký důvod ? To nemyslím ve zlém, ale nějak mi vzhledem k věku dětí nepřipadá, že by důvod jejího odchodu byla závislost na rodičích ?
Kdo byl iniciátorem rozvodu, a proč ?
I z toho se dá posoudit, proč Tě dcerka nechce vidět. Samozřejmě Tě může manželka za něco "trestat" tím, že k Tobě nepouští děti.
Jestli Ti na dětech tolik záleží, je dnes už možné požádat o střídavou péči. Děti už jsou dost velké, aby se k tomu mohly vyjádřit.
říjen 24, 2008 12:59
Tady je každá rada drahá : myše
Tady je každá rada drahá. Pochopitelně je důležité vědět proč jste se rozešli, jak fungoval Váš vztah s dětmi předtím než odešli... 9 a 12 let - to už děti berou rozum. Pokud můžete, sedněte si se synem v klidu doma a promluvte si. Snažte se pokud možno hlavně poslouchat - co a proč a jak se cítí. Zkuste mu vysvětlit situaci i z vašeho pohledu - ale po pravdě, protože děti každou lež minimálně vycítí.
Střídavá péče zní sice hezky, ale málokde funguje - musí se 100% dohodnout a spolu fungovat rodiče a to u většiny rozvodů nebývá...
Určitě absolvujte psychologa a pokud možno v doprovodu obou rodičů. Dobrý psycholog dokáže odhalit spoustu věcí. Opravdu.
Hlavně budte v klidu a nikomu nic nevyčítejte a před dětmi nemluvte špatně o jejich mámě. Neodpustí vám to. Věřte mi.
říjen 24, 2008 15:33
nenapsal jsi PROČ : alena Puntíkova
odešla. Ženská neodejde s dětmi jen tak mírnix dýrnix.Něco se muselo stát. Kdyby v tom byl chlap -odešla by k němu, ale protože odešla k rodičům - vypadá to, jako kdyby hledala ochranu...před čím - nebo před kým? Věřím, že svoje děti miluješ - ale to ti opravdu nestály za to, abys nasadil všecky páky a ženu si udržel? (Čímž nemyslím rozbiřtí huby a vyhrožování). Ale jak to tak šacuju - ona je ku*va a ty jsi anděl nebeskej.....neboť co je lidstvo lidstvem, ještě se nenarodil muž, který by kdy přiznal, že něco udělal špatně smilies/grin.gif
říjen 24, 2008 16:12
Hele, puntíkovaná, ty zase všechno víš, co? : ivanka
Dejme tomu, že ona fakt má jiného - ale ten třeba nemá vhodnej byt. Tak zatím bydlí u rodičů, však taky ještě není rozvedená. Ono to taky blbě u soudu vypadá, když ženská už před rozvodem odejde k jinému. Tak třeba i jen proto, aby stopro dostala děti do péče, je zatím u rodičů.
Ale - ty zase všechno znáš, všechno víš a hned bys chlapovi nasadila psí hlavu.
Myslím, že Mirek tu nechce radit o svém rozvodu, ale o dětech.
Takže nevím, proč ho tu hned lustrujete.
Proč se jinak chovat k ženské, co sem napíše a jinak k mužskýmu?
Howgh.

říjen 24, 2008 16:38
Zase ta puntíkatá vědma. : Krakonoš
Představ si, ty rozumbrado, že znám baby, co vodešly "mýrnyxdýrnyx" dokonce i vod dětí a nechaly je fotrovi, protože aspoň měly tolik soudnosti, že věděly, že na vychovávání děcek prostě NEMAJ. Tenhle tvůj příspěvek aspiruje na největší hovadinu roku 2008 na Kudle.

Mirku, poradit ti nedokážu, podle mě se neobejdete bez mediátora, pokud je rodina tvý ženy takhle vymatlaná, není ale stejně na smír moc velká šance. Zkusil bych dostat děti do svý péče, ale nevím, jak se to dělá, když není dohoda - šance máš zřejmě minimální.
Tak aspoň jedna minirada: Jestli si chceš zachovat zbytky duševního zdraví, příspěvky AP přeskakuj! smilies/cheesy.gif
říjen 24, 2008 17:29
ja se radsi nevyjadruju. : Polarka
Za vsechno jasne vzdycky muzou chlapi. Zenske jsou andelske bytosti a kazdej chlap je darebak a nezaslouzi si nic.....tim mene jakesi pochopeni na kudlance! Krakonosi ja jsem nedavno cetla i o jedne, ktera nez by decko dala manzelovi tak ho radeji zabila. A kdyz ho otec hledal a rikal ze je nebezpecna, tak policaji na to kaslali...je u mamy, ne? Alena by mu jeste dala krizovej vyslech proc vlastne to dite odvekl od milujici maminky!
Ten psycholog je jedina nadeje.
Synovi je 12, nema pravo se rozhodnout u koho chce byt? Od kdy bude mit to pravo?
Jinak.....drzim palce. AP ma mentalni problem preskakuj ji jak ti radi Krakonos.
Ja vim, ze se necitis na legracky, ale tohle je jeden o tvrde skutecnosti:
"Jde otec z prace a po ceste si vzpomene, ze jeho dcerka ma dneska narozeniny. Zastavi v obchode, ukaze na panenky Barbie ve vitrine a opta se prodavacky. "Kolik stoji jedna ta penenka?" Prodavacka odpovi.:" To zalezi na tom ktera. Mame nakupujici Barbie za 19.95, plazovou za 19.95, disco Barbie za 19.95, balerinu za 19.95, kosmonaut Barbie za 19.95 krasobruslarku za 19.95 a rozvedenou Barbie za 265.95
Udiveny otec se pta."Coze!!!!!!! Jak to ze rozvedena Barbie stoji 265.95 a ty ostatni jenom 19.95?
Mrzuta prodavacka jenom zakrouti ocima "Pane, rozvedena Barbie prichazi s Kenovym autem, Kenovou lodi, Kenovym domem, Kenovym nabytkem, Kenovym kompjutrem, jednim z Kenovych pratel a priveskem na klice vyrobenym z Kenovych kouli!"

říjen 24, 2008 20:43
to Mirek : Sipik
Mirek, pokial viem, u Vas je moznost starat sa o deti aj na striedacku, to si neskusal? Dalej: myslim ze deti ktore maju 9, 12 rokov uz maju dost rozumu. Sice sa darcekmi kupit daju, ale nacisto ich uz neosprosties. V pripade, ze si presvedceny o tom, ze syn chce ist ku Tebe, pohladaj si sudom uznavaneho psychologa a porad sa s nim, pripadne ziadaj na sude, aby boli deti vysetrene psychologom ku komu viac inkinuju. Rozvod je spinava vec, hlavne ked si dospeli neuvedomia, ako skodia detom takouto manipulaciou. Bohuzial, na zaver musim dodat, ze otcovia dostavaju dieta do vychovy zriedkavo, no ale stava sa.
říjen 24, 2008 23:13
jaj... moja hlava.. derava : Sipik
Precitala som este raz... tak to je snad dobre, ze budu deti vysetrene psychologom, nie? Neboj sa, to byvaju odbornici ktori vedia preniknut za pozlatko a najst po com tuzi detska dusicka. A nemaj obavy, neublizi im to. Isto nie tak, ako to, ze sa im rozpada rodina :-(((
říjen 24, 2008 23:17
Nojo, teďka radit je fakt už dost pozdě : NČ
Tydle věci se nikdy nesměj nechat dojít až takhle daleko, když de vo děti. Bych fakt řek, že za to můžete oba. Jestli teda skutečně nemá pravdu Alena P (což ale nikdo z tvýho psaní nepozná), tak´s zplodil děti s pěknou krávou, která se ti jejich prostřednictvim mstí. Pochybuju, že za současnýho našeho "právního" stavu silou zmůžeš cokoliv. Já teda sám osobně, bych raději stáhnul vocas mezi nohy, než tahat děti po psychologách, po soudech, po střídavejch píčích, s naprosto mizivou šancí na nějakej praktickej výsledek ve tvuj prospěch, kerej notabéne nemusí vůbec znamenat i prospěch dětí.
Já vosobně, protože bysem děti nechtěl tomudle vystavovat, na nějakej čas bysem zmlknul a až by tydle zjitřený emoce odezněly, šel bysem za jejich matkou pokorně a s kytkou pro tchýni a flaškou kořavky pro tchána. A to tim spíš, čim víc bysem byl přesvědčenej, že děti maj matku krávu.
říjen 27, 2008 07:59
... : Sandra
A co to NČ podle tebe znamená konkrétně, když klukovi je 12, u babičky s dědou se mu nelíbí, chtěl by být s tátou, spoléhá na něj a táta mu řekne- víš, teď to nějakou dobu nebudeme jitřit, počkáme, ono se to uleží, nebudeme se vídat....nebude mít náhodou pocit, že se na něj táta vykašlal? Ta tvoje rada by byla dobrá pokud by dětem bylo něco jako 2 a 4 roky...
říjen 27, 2008 09:17
Sandro!!!! Co to jako má bejt???? : NČ
Vždyť píšu, že je POZDĚ! Když máš lepčí řešení - Mirek ti určitě poděkuje!
Já si stojim za svym. Když to nechali dojít tak daleko, nebo jestli vona je skutečně taková KRÁVA (čemuž ale zase uplně nevěřim), tak tam dobrý řešení pro Mirka NEEXISTUJE! Takže jen si myslim, že to moje řešení je méně blbý, než silou se o děti tahat. A kluk může na tátu eště tak do 15ti let spoléhat jak chce, to je mu uplně plat prtný. Teda - pokud ho táta tajně neunese a nebudou spolu další léta trávit v podzemí a živit se kořínkama.
říjen 27, 2008 10:17
... : Sandra
12 letý kluk už si může u soudu říct u kterého z rodičů by chtěl být. A pokud si vybere tátu, tak má Mirek šanci ho dostat do své, popř. do střídavé péče. Rozhodně by ale ani jedno z dětí nemělo pochybovat o tom, že táta je tu pro ně (tzn. min. s klukem se vídat jak nejčastěji to půjde, ikdyž to bude znamenat nepříjemné dohadování s bývalkou...a dveře dceři taky nechat otevřené.)
říjen 27, 2008 10:48
No když myslíš : NČ
že je pro dítě lepší permanentní nepřátelská přetahovačka, tak ať si ho přetahujou.
Stejně je to nějaký celý divný.
říjen 27, 2008 10:57
Třeba se nám Míra ještě ozve : wendy
a maličko doplní info. A poznámka pod čarou : nevím jaká je která manželka kráva, ale jedno vím jistě - krávy jsou většinou sociální pracovnice.
smilies/undecided.gif
****************************************
říjen 27, 2008 15:34
Sociální pracovice : Krakonoš
jsou zhusta taky něčí manželky. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 27, 2008 18:23
Ale Wendy : NČ
Já přeci vůbec neřikám, že jeho manželka je kráva. A v tomdle KONKRÉTNIM případě souhlasim s Alenou T, že všecko SPÍŠE vypadá na jeho zavinění (ale jen vypadá - nevim!). Jestli ale von je svatej, tak, jak se presentuje, tak nutně jeho manželka MUSÍ bejt kráva. Nic víc, nic míň.
Jo Krakonoši!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! S čímž i koresponduje silná nepravděpodobnost rozhodnutí soudu ve prospěch dítěte (teda - jestli von je ten svatej a vona ta kráva)! Neboť kráva krávě voko nevyzobe!
říjen 29, 2008 06:28
Chachá : wendy
nevím jestli zhusta nebo zřídka, ale napsat jsem to musela protože mám tu zkušenost.
NČ - je jedno kdo to řekl.
říjen 29, 2008 09:21
Dle mých zkušeností : Vodoměrka.
u dětí od 12 let se soud prostřednictvím sociální pracovnice ptá dítěte, u kterého z rodičů chce po rozvodu zůstat, takže se rozhoduje podle dítěte... pokud řekne, že chce být u matky, tak zůstane u matky... ale rozhodně bych nedoporučovala tahat děti po psycholozích... možná otec vyhraje, ale chudáci děti, těm to rozhodně neprospěje...
říjen 29, 2008 10:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]