O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK USPAT NEUSPATELNÉHO? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 06 říjen 2008

Náš malý chlápek Kryštof nám zase o kus povyrostl. Má skoro sedm měsíců, sedm a půl kila, skoro žádné vlasy, žádné zuby, dvě úžasná klapatá ouška a spoustu energie při nalézání nových a nových zákoutí našeho bytu. Momentálně největšímu zájmu se těší dva velké květináče. Díky nim už umí i klečet a pomaloučku i stát.

 

 

 

 

 

     Jakékoliv naše pokřikování, že to ne, to nesmí, se zatím míjí účinkem. Není větší slast, než ponořit malou ručičku do vlhké hlíny a vysypávat ji kolem na koberec. Dokonce už jednou ochutnal, ale hlína není jeho oblíbený pokrm. Možná kdybych začala kytky hnojit. Každopádně květináče jsou hooodně dobrý, asi tak stejně jako nepřikryté zásuvky, šňůry, všechny ty nesmysly pod televizí (dvd přehrávač, věž, video atd.), taky rozhodně nepohrdne novinami, knížkami, celkem ujdou pohledy a papírové kapesníky. Vše, co se nachází do výšky cca 50 cm, projde jeho podrobným průzkumem; a to, co stojí za pozornost, je poté poslintáno, ožužláno popř. poblinkáno.

 

    

     Úderem šestého měsíce začalo naše klučičí miminko používat lžičku, takže teď, skoro po měsíci, už je to velký mazák. V poledne mu servírujeme nějakou rozhňahňanou zeleninu s masem a večer kaši.

 

 

     Jinak je to pořád ještě velký kojenec. Prsem nepohrdne nikdy, zato pokud už mu nejede a má dost toho ostatního, dává to najevo hlasitým prskáním, popř. si začne strkat palce u noh (většinou ve světlých punčocháčkách) po pusinky.

 

 

     Chlapeček je to zdravý, usměvavý a většinou náramně spokojený - ale úderem půl osmé se mění miminko Jekyl v pana Hyde. Spustí hysterický ryk a nepřestane, dokud ho neskolí tvrdý spánek.

 

 

     Zkusili jsme už snad všechny možné způsoby uspávání i neuspávání. Nic nepomohlo. Večerní nářek se tak stal našim každodenním koloritem. Jakmile se napapán, okoupán,  celý čisťounký a miminkově voňavý pomalu nese směr ložnice, naplňují se jeho největší obavy, nervozita stoupá - a když je konečně položen, začíná používat svou nejmocnější zbraň - svůj hlásek.

 

     A nepřestane a nepřestane, ani když už únavou nemůže otevřít oči.

 

     Pak už jen tak kňourá a poplakává, aby to nakonec asi po půl až třičtvrtě hodině vzdal. "Ano, zase jsem byl udolán, ale počkejte zítra, to vám to osladím ještě víc..."

 

 

Chovatelka dravé zvěře

 Paula

 

 

 

Komentáře (17)add feed
Pozvánka : Karolína
Dovolte mi, milé dámy, abych vás pozvala do nového eshopu se šperky http://sperky.zdarma.cz Maleznete zde značkové šperky nejvyšší kvality za nejlepší ceny. Vánoce se blíží !!!
říjen 06, 2008 09:17
krásně napsané, : Eva Hájková
Mám kamarádku,která má dva kluky málem po pubertě a k tomu teď ročního chlapečka.Ten jen půl hodinky spí přes den a večer se odehrávají stejná dramata jako u vás.Trošku z toho šílela, protože to neznala, pak si zvykla.Myslely jsme, že když začne běhat a víc se přes den unaví...
Kdepak!
Ale jinak je zlatíčko, moc roztomilý.Kamarádka trochu trpí, ale on z toho přece vyroste. smilies/wink.gif
říjen 06, 2008 12:08
:-) malý terorista : bb
u nás se osvědčil obrácený postup, nejdřív vykoupat, pak nadlábnout
děti jsem měla hodně malá, zkušenosti od kamarádek tedy žádné, v rodině tou dobou taky žádné mimino, u sestřiných mimin jsem neasistovala, internet nikde, takže jsem čerpala z knihy Naše dítě. Nějak jsem to asi popletla, máma když přijela na druhé koupání se divila, že po koupání jdu ještě kojit, ale nějak jsme si to tak obě, já i holčička, navykly a vyhovovalo. U chlapečka totéž. Sice někdy dojídali usínají, ale tím líp, do postýlek se pokládali spící.
Akorát bylo důležité při krmení mít pod nimi deku a do postýlky šli s tou zahřátou dekou.
říjen 06, 2008 12:24
no ano--- : alena puntíkovaná
vyplajchovat ve vaničce, převléknout a nakonec nacpat teplou potravou. Většinou klůuci usínali už u jídla. Tím koupáním ho vlastně znovu probudíš. Na noc mléčnou stravu - tšeplé mléko uspává. Ale já měla kliku, já spím dobře a ji jejich otec míval tvrdý spánek - takže chlapci neměli nespavost po kom zdědit. Ovšem dudlík byl nuitnej a Mireček /dˇArtagnan/ se musel před spaním "uskákat". Znamenalo to, že poskakoval po postýlce , lomcoval žbrlením - až ve skoku usnul a dopadl do postýlky už ve spánku. Tak jsem ho pak "správně natočila" tj. hlavičkou na polštářek, přikryla a bylo. Spal celou noc.
říjen 06, 2008 12:36
Já myslím, že jsi nic nepopletla, bb, : Vodoměrka
já taky nejdřív vykoupu a pak teprve nakojím... vyčváchané dítko krásně usne... a dělala jsem to tak i s těma dvěma před hodně lety... přesně podle knihy Naše dítě (a mám ji dodnes a nestačím se divit, jak to bylo tenkrát a jaké je to dnes)...
A Gabča je po koupání tak akorát unavená a hladová, že se nají a padne za vlast s tak slastným výrazem ve tváři, až jí začnu závidět tu její pohodičku... smilies/wink.gif
říjen 06, 2008 12:43
... : Vodoměrka
Ale chtěla jsem nejdřív napsat, jakej je Kryštůfek frajer a jak mu ta oranžová sluší... smilies/smiley.gif
říjen 06, 2008 12:45
jo naše dítě... : alena puntíkovaná
kde jsou ty časy...jinýho nebylo, teď bny člověka zblbli, co pediatr, to jinej názor. smilies/grin.gif Občas tam byly perly, jakože nejlépe je mít pro dítě vlastní krávu, ale jinak dobrý. Kniha to byla putovní a posloužila mnoha miminkům i jejich matkám. a jelikož všichni v pohodě přežili, tak asi nebyla nejhorší.Ale dneska je holt jiná doba. Nicméně oranžovej Ušoplesk nemá chybu. Už teď je jasný, že to bude lamač dívčích srdcí.
říjen 06, 2008 13:50
Taky jsem nejdřív koupala, a pak krmila. : Myška
Myslím, že to je lepší postup. Protože se děťátko tím teplým jídlem pěkně uklidní.
říjen 06, 2008 15:34
Jina zeme, jine zvyky : Bara
Tady v Holandsku se miminka koupou rano, je to takovy divny pocit, jakoby jsem neco delala pres ruku, nebo nesikovne, vubec mi to nevyhovovalo, taky jsem presla na vecer.

Mas moc roztomileho kloucka, oranzova je barva nasi holandske kralovske rodiny, tedy vsech Holandanu...
říjen 06, 2008 19:12
koupání rán o : alena puntíkovaná
považuju plýtvání energií. Děti - hlavně chlapečkové - se dokážozu během dne neskonale zprasit - a to nemusejí ani umět chodit. Takže je večer musíte vykoupat tak jajko tak, přece nebudete dávat do krásný čisťonký postýlky špinavý prasátko.
říjen 06, 2008 19:39
Kryštůfek je krásnej. : mamča
Budete si muset zvyknout pár let bydlet metr od stropu. Nábytek do výše dosahu mrňouse vyklidit jako před malováním, okraje šuplíků olepit chrániči před okousáním. smilies/grin.gif
K tomu spaní : Nikdy jsi neslyšela o odvaru z makovic ? smilies/cheesy.gif
říjen 06, 2008 20:35
no nastěhovat věci ke stropu každopádně budete muset, : alena puntíkovaná
též chrániče do zásuvek, odstranit klíče z dvířek od skříní...atd. atd. - na makovice zapomeň - trochu granka čokoládového do večerního sunaru, nebo kašičky Vám udělá tutéž službu.
říjen 06, 2008 21:07
aleno, : bb
Občas tam byly perly, jakože nejlépe je mít pro dítě vlastní krávu, ale jinak dobrý. Kniha to byla putovní a posloužila mnoha miminkům i jejich

Tuhle měla moje máma. Byly tam černobílé fotky mírně strnulých těhulí v šatovkách z 50.let, nebo fotka rodičky - sterilní sál, naškrobené lůžko, v něm až po uši přikrytá paní s mírně zvedlým břichem, jen tak decentně, aby neurazila, u ní lékař a sestra, oba takéž naškrobení, s rouškami a gumovými galošemi.
Ještě ji možná někde v truhle mám, ale k těhulenství jsem od mámy dostala modernější verzi z 80.let, barevnou, uvolněnější. Ta už nám vlastní krávu k dítěti nepředepisovala :-)
říjen 06, 2008 22:46
nojo Bíbí : alena puntíkovaná
ta už mi byla na ohňo - já m ěla v osmdesátejch letech desetiletý děti. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 07, 2008 05:29
Taky jsem napřed koupala, : Ivule
kluci se vždycky při krmení utahali do spánku. A koupat po ránu...neee...taky neumím jít spát nemytá a spocená...
Naše dítě máma taky měla a zřejmě mě podle ní chovala...já když byla těhotná ji taky prolistovala,zasmála se a šla si koupit něco modernějšího...Jo,ty roušky byly vážně úžasný...hlavně ty kojící a koupající matky,když je měly nasazený,aby své ubohé dítě neinfikovaly nebezpečnými viry... smilies/grin.gif
říjen 07, 2008 20:45
spinkání?jak kdy.. : deaneira
Tak koukám,že nejsme jediní kdo každý večer zápasí s mimiskem kvůli spánku.Mému Radečkovi bylo v úterý 8 měsíců a donedávna spinkal jako andělíček.Jenže jsme onemocněli,6.dětská nemoc,a zároveň nám lezly zoubky.Spodní 2 byly bez problémů,ale ty horní jsou peklo.Nepomáhá ani mast,náš prcek se v půl 8 vykoupe,napapá a pak to začne.Ječí jak Viktorka u splavu a usíná většinou až kolem 22-22.30 hod.Už jsem z něj na mrtvici nevíte někdo jak na něj?Budu vám nadosmrti vděčná!!!! smilies/grin.gif
leden 17, 2009 00:17
deaniero, napiš mi na e-mail - : d@niela
daniela zavináč kudlanka.cz
:-)))
zdravím - a neboj, rady jsou...
leden 17, 2009 11:39
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]