O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DĚLBA PRÁCE? ANI NÁHODOU... PDF Tisk E-mail
Úterý, 02 září 2008

 Ahoj lidi,  na vašem fóru jsem poprvé, kontakt jsem dostala od dobré známé. Abych pravdu řekla, už nevím jak dál, tak si říkám, že snad mi pomůže pár nezaujatých názorů. S manželem jsme spolu 21 let, pochopitelně, že ze začátku to bylo fajn, o péči o děti i domácnost jsme se dělili, ale teď je už pěkně dlouho všechno jen a jen  na mně.

 

 

 

 

     Naše druhá dcerka je nemocná, léčí se se střevama, což zahrnuje i dost diet (bezlepková, bezmléčná, bezezbytková, netoleruje složené cukry a nesmí i kyselé), takže starost o ni a její jídelníček je dost záležitost náročná; ale manžela jakoby se to netýkalo.

 

      Dál tráví „své" víkendy s kamarády. Když náhodou chci jet někam já, myslím tím jen jako rodina, tak na to nejsou peníze. Já vím, že ubytování, které je potřeba pro nás, je drahé, ale není to zas až tak jednoduché, potřebuji místo, kde bych mohla dceři uvařit.

 

     Takže pro nás prostě peníze nejsou, ale jeho víkendy a posilovna ,ve které je dvakrát do týdne, měsíčně přijdou na 5000. Mně na chod celé kompletní domácnosti dává 12 000.

 

     Poradíte mi, co mám dělat? Jak říkám, nevím si rady...

 

Eva

 

 

 

 

Komentáře (18)add feed
jak, nejsou peníze? : Petronila
vy nemáte společné finance, nerozhodujete společně o tom, na co se vydají?

A mluvila jsi s ním o tom?
září 02, 2008 14:56
Petronilo, podle všeho mluvila, : ivanka
jenže jaksi zbytečně, jak vidíš...
září 02, 2008 16:44
je to smutný : Kamila
vůbec mě nenapadá, jak z toho ven. Chyba je podle všeho v tom, že to Eva nechala zajít takhle daleko a neřešila hned. Když je to takhle zajeté, bude to hrozně těžké změnit smilies/angry.gif
září 02, 2008 17:00
... : bb
já bych poradila psát si dva tři měsíce výdaje, pak to s ním probrat,když nezmění názor, tak sdělit, že to tedy musíte zkusit naopak a ty že toho využiješ pro své zdraví a jdeš na měsíc rehabilitaci :-) proto se musíš nastěhovat k rodičům, sestře, kamarádce, a chodit plavat,cvičit, na masáže, a on zatím se postará o dítě, domácnost a vystačí přitom s 12 t. Pak že si sednete spolu a dáte dohromady obě zkušenosti, výsledky hospodaření a poradíte se co dál. Hlavně žádné trucy, a předpokládám, že nepočítáš s tím, že mu to dojde samo, on si třeba neuvědomuje, jak to je těžké...pokud to tak je, máme totiž na objektivní radu celkem málo informací - kolik dětí máte? peníze na chod domácnosti znamená jídlo drogerie, nebo taky oblečení dětí, boty pro tebe, předplatné novin pro všechny, benzín do auta, kterým vozíš malou, dárky atd.?
jak náročnou práci má muž ? třeba potřebuje ventil, nebo cvičení na páteř
muž jí doma, nebo snídá,svačí,obědvá v práci a doma jen večeří?
jsi doma, nebo pracuješ? když jsem byla s dětmi doma, utratila jsem za sebe mnohem méně, než když jsem začala chodit a jezdit do práce, taky jsem měla víc času na levná pracnější jídla, nemusela jsem v 7 večer honem koupit cestou z kanceláře grilované kuře a salát

září 02, 2008 23:31
... : Sandra
Moje máma pracuje ve sdružení lidí s bezlepkovou dietou a tak vím, že mít doma člověka s takovýmto omezením rozhodně není žádná levná záležitost. Nevím jaké jsou ceny teď, ale ještě tak před 5 lety stálo kilo bezlepkové mouky 80Kč a obdobně všechno ostatní, takže nakrmit takovéto dítě vyjde 2x či 3x dráž, než dítě co může jíst cokoliv. Zvlášť pokud má holčička i jiné alergie a těch běžných potravin, které může jíst je počertu málo. Takže i kdyby do těch 12 tisíc nebylo zahrnuté předplatné novin, tak to rozhodně není žádná výhra v loterii.
JInak radu moc nemám- asi jediná šance je si zkusit s manželem promluvit- důrazně. Zkusit to hrát na to, že je ti líto, že netrávíte víc času spolu jako rodina a že o víkendu, kdy můžete být spolu je s kamarády. Chápu, že nějaké sportovní vyžití potřebuje (ano, mohl by jistě chodit do běhat do lesa:-) takže posilovna OK, ale kdyby můj manžel trávil víkendy s kamarády a já seděla doma s tím, že na naši zábavu nejsou prachy, tak bych se asi docela nahlas ozvala- jste přeci rodina, jste team, tak by si neměl hrát na vlastním písečku.
Pokud se s ním nedá mluvit, tak je to hloupé... za určitých okolností bych to viděla jako důvod k rozvodu, ale zase do vaší situace nevidim, třeba je to jinak vynikající táta a manžel a tohle je jen taková "chybička".
září 03, 2008 07:39
Já nevím holky ale říkat v této situaci manžílkovi, jak mi to všechno líto, : wendy
to by asi nemělo ten správný dopad. Nevím Evi jak jsi schopná být energická, ale přikláním se k názoru vyčkat nějakou dobu, a pak probrat s manželem rodinné finance, pěkně důrazně, a mít to černé na bílém. Nebo druhá cesta - už v září prostě peníze dojdou, nebude třeba večeře nebo něco nebude v termínu zaplacené a řešit se to bude muset. Snad tě Evi manžel nezmlátí za to, že už neumáš hospodařit jako dřív. Faktem ale je, žes to nechala takhle jít ode zdi ke zdi dost dlouho. Čím déle, tím hůře se to pak napravuje...
září 03, 2008 08:16
On ti dává 12 tis. na domácnost : Jarda
Kolik dáváš ty?
září 03, 2008 10:25
Ahá, takže kdyby dávala taky 12 : wendy
tak teprve potom by měla nárok kušnit ? Ono je to o penězích hodně, ale nejen o nich. Tobě Jarouši musela nějaká ženská hodně vytřít zrak...no nic, nic, každý máme nárok na svůj názor a pohled na svět.
září 03, 2008 10:46
... : Sandra
Jardo, takže podle tebe když je žena v domácnosti (nevím jestli je to tento případ) a také se o tu domácnost stará a vydělávající muž jí na chod té domácnosti dává peníze, tak jej to opravňuje rozhodovat zcela o všem, co se v té domácnosti a rodině děje a ona nemá právo si postesnout, že manžel tráví víkendy mimo a na to, aby si zajeli někdy někam jako rodina potom nejsou peníze? To by v tom případě ona byla taková ne moc dobře placená služka, ne?
září 03, 2008 10:58
Wendy : Jarda
To si nerozumíme. To nebyl útočný dotaz. I já mám představu, že on má dávat na společnou hromadu celý plat, to je 17 tis. A pak z té hromady po dohodě odebírat. Jen nevím, kolik ta celá hromada vlastně je. Tak trochu bych to pozměnil třeba na filatelistu, který měsíčně za známky vydá 5 tis. korun. Není to zrovna málo v poměru k bídnému platu 17 tis. ale v tomhle případě jsem přesvědčen, že by to manželka brala docela s klidem.
Jenže to je stejně jen menší část toho postesku. Za neporovnatelně problematičtější považuji ty jeho mimorodinné aktivity. Posilovna po 21 let manželství svědčí nejspíš o narcisismu a víkendy s partou o nezodpovědnosti.
září 03, 2008 11:01
... : Sandra
Jo, tak to to vidíme stejně.
září 03, 2008 11:03
... : bb
nevíme, jestli jsou to opravdu všechny víkendy, 1 víkend do měsíce pro odreagování od práce a starostí by neměl vadit, ale měla by ho mít i Eva
posilovna je tělocvična, nemusí to být narcista, ale člověk, co posiluje zádové a břišní svalstvo kvůli problémům s páteří...
září 03, 2008 11:48
... : bb
s penězi vidím jediné východisko-začít s přesnými záznamy a pak je společně prodiskutovat
on opravdu nemusí mít tušení kolik to vše pro nemocné dítě stojí, já taky nemám představu a to nakupuju a vařím pro masožravce a vegetariány, ale ne alergiky
září 03, 2008 11:50
Nojo Jardo a Sandro : wendy
ono je něco jiného povídat si u piva - nebo si takhle psát, to si pak někdy hned neporozumíme. Tak snad se Eva ještě ozve, jestli s manželem pořídila. Takhle to je docela hustě dvoukolejné a pán by si to měl uvědomit, takhle se dá žít, ale po oboustranné domluvě, že.
září 03, 2008 12:32
... : Kopretina
Eva píše, že dřív se s manželem o povinnosti a práci doma dělili a teď je všechno na ní. Proč to dřív šlo a teď už ne? Určitě bych si s manželem na místě Evy promluvila, bez emocí, věcně, podložila evidencí výdajů a trvala na tom, aby mi opět pomáhal. Lehce se to radí jiným, ale spíš mi vrtá hlavou, že dřív jí pomáhal. Už v tomhle může být možná začátek řešení. Něco se u nich z nějakého důvodu změnilo.
září 03, 2008 13:23
Nojo, změnilo - třeba přišel přechod... : wendy
Uvidíme, zda se Eva ozve.
smilies/smiley.gif
září 03, 2008 15:45
Delba prace?Ani nahodou.... : Eva..
Ahojte,moc vsem dekuji za prispevky.Podle rad,se snazim vsechny vydaje psat a uz jsem i rekla,ze proste neumim vyjit,tak at si to muz zkusi sam.Na to mi rekl,ze na to nema cas.Ja prispivam nepravidelnou castkou,nebot jsem kadernice a moje finance zavisi na tom,zda vubec muzu jit strihat a kolik je zakaznic.Vsechny lekare objizdim s dcerou take ja a pri problemu u jeji nemoci s ni doma jsem take sama.A na tema jeho vikendy a rodina,uz jsme mluvili mockrat,vetsinou uznal moje vicitky,vse bylo celkem v poho asi tri tydny,jenze pak jak on rikal se zacal doma nudit a vse zklouzlo zpet.
září 10, 2008 09:18
dělba práce doma : jaja
pan manžel asi neunesl nemoc vaší dcery. Mám sama celiakii a moje dvě dcery také. Můj muž si m s dietou již namluvil a vzal si mě. Když se objevila u dcery celiakie, musel se s tím vyrovnat. Dnes je odborníkem na bezlepkovou stravu a vyhlášený kuchař. Vaří líp než já. Váš muž se buď s tímto faktem vyrovnat nechce nebo neumí. Zvažte i takovouto možnost. Nezastávám se ho. U nás doma je náledující dlba práce: manžel v částečném invalidním důchodu a zároveń muž v domácnoti, a já jsem pracující "od furt do furt" práce v rokycanském celia klubu můj koníček teraritika. Takže až pojede dcera na kontrolu, tak jí šoupněte tatíčkovi 1. ať si užije a 2.ať ví že je jeho. No a vy zrovna budete zcela zaneprázdněna, myslím, že byste mla v tu dobu mít neodkladné školení v práci....zdravím a držím palce
listopad 10, 2008 21:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]