O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZÁHADA STARŠÍHO MUŽE PDF Tisk E-mail
Neděle, 10 srpen 2008

Co je tak přitažlivého na muži o generaci starším? V čem spočívá ono obdivuhodné kouzlo, které natolik obludí některá děvčata, že s očima rozzářenýma a slepýma láskou,  jdou bezhlavě a proti všem (i všemu) za svým vyvoleným? Vynechám-li magickou moc velkých peněz, moci i případný sexy mozek (tedy atributy, které mají příchuť poněkud deviantní),

určitě je „NĚCO", co je žene do náručí mužů, kteří by mohli být jejich otci - někdy dokonce i dědečky...

 

  

    

    

      Pokud jde o onu proklamovanou solidnost, starší muži skutečně velmi často tento pocit vzbuzují. Předpokládá se, že se už stačili vybouřit, vědí, co chtějí, co mohou čekat od života, nejsou přelétaví a hrozí menší nebezpečí, že utečou za jinou ženou. Většina starších mužů je možná skutečně vybouřená a má ráda svůj klid, ale věk sám o sobě není zárukou solidnosti ani věrnosti.

 

      Obecně by se dalo říct, že ke starším mužům inklinují ženy, které hledají pocit bezpečí, potřebují mít vedle sebe někoho, ke komu mohou vzhlížet, což souvisí s jejich letitými zkušenostmi, a které hledají víc otcovskou lásku než partnerství se stejně starým mužem. Vztah staršího muže a mladší ženy má samozřejmě jak svá pozitiva, tak také rizika a teď nemluvím pouze o strachu z nemocí a dřívější smrti a o zaběhaných stereotypech, které se těžko mění.

 

      Starší muži bývají často žárliví. Jen neradi svolí, aby se jejich partnerky šly bavit samy s přáteli, ale jít s nimi do společnosti jejích vrstevníků odmítají, protože se mezi nimi z pochopitelných důvodů necítí dobře...

 

 

 

Zažily jste to samy?

Či sami?

 

prozraďte...

kiwi

 

Komentáře (28)add feed
Prý, čím starší beran, tím tvrdší roh. : Dolin
No, zpravidla zůstane pouze u zbožného přání. smilies/grin.gif
Chceš-li udělat ze starého muže blázna, dej mu mladou ženu. Nádherný film na toto téma je „Jako jed“. Ačkoliv, už Dr. Plzák tvrdil. že mladá žena je skutečně schopná se do starého muže zamilovat. Jeho majetnost nebo moc na ni působí jako pohlavní atraktant. Skutečně se může zamilovat, ne jen předstírat lásku kvůli penězům. Samička podvědomě cítí, že o její potomstvo bude skvěle postaráno. Co bude pak - neřeší. Osobně se mladým holkám vyhýbám jako čert kříži. Uvážím-li kolik by mě stála peněz…

srpen 10, 2008 13:04
na pohřbu onoho skladatele : ivanka
bylo vidět docela dost jeho kamarádů, co mají také "mladinké" ženy. A byli všichni pěkně zkříslí... Holt: memento mori!
Osobně pochybuju, že pytel peněz opravdu může vyvážit scvrklou kůži či sádelnatý vak...
srpen 10, 2008 14:28
Ženy byly vždy přitahovány úspěšnými muži : wendy
znamenalo to zajištění její i jejího potomstva, i společenskou prestiž. Ještě že to nerealizují komplet všechny ženy, to by mladíci ostrouhali... Teď nastal trend ze strany podikatelů - vyměnit starší model za mladší coby stafáž do společnosti. Takové je potřeba oholit a oškubat - každá sranda něco stojí.
srpen 11, 2008 07:14
wendy : mamča
Na tohle téma jsem četla hezkou knížku "Klub odložených žen" - myslím, že to bylo i zfilmováno.
Ale když už se tak opičíme po té Americe, měl by se i tady zavést pojem "výživné (nebo odstupné) pro rozvedenou manželku". Tady každá druhá dobrá žena pomůže svému muži vyšplhat po vlastních zádech nahoru, a když konečně chlapík dosáhne úspěchu a dobrého postavení, najde si mladou reprezentativní kočičku, a tu už nepotřebnou manželku jen skopne ze žebříku, na který mu pomáhala vylézt.
srpen 11, 2008 08:36
nahoře je článek - platit či neplatit : alena puntíkovaná
fakt je, že starší chlap se obvykle necuká, když za tebe má zaplatit kafe.
srpen 11, 2008 09:07
no--návrh podobného zámkona už tady byl... : alena puntíkovaná
-ale hádejte proč to neprošlo??? smilies/wink.gif
srpen 11, 2008 09:09
Alena : No neříkej, : mamča
PROČ ? smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 11, 2008 09:28
Jako mladá... : Nevka
jsem si vzala o 15 let staršího muže, tehdy mých 20 a jeho 35 nebudil až tak velký rozdíl. Myslela jsem si samozřejmě naivně, že už je vybouřený a moudrý, chtěl založit rodinu. Ale jeho despotická žárlivost (jako i nezájem o dítě a alkohol) mě dostatečně brzy dohnala k rozvodu. Dnes po mnoha letech mu občas vypomůžu, je vdovec, nemocný a vděčný. Po vlastních zkušenostech bych nechtěla staršího partnera ani díky penězům, kde chybí vzájemná živočišnost a přibližně podobné zájmy, je vztah na nic. Akorát pro některé mladé dívky čekárna na manželovův skon a dědictví.
srpen 11, 2008 10:12
Starší muž okouzlí mladici : wendy
i svým chováním v restauračním zařízení, že Ali.

Mamčo - viděla jsem film, bylo to pěkné podívání, takové americké ale docela vtipné. Dneska u nás aby si tedy každá původní manželka od úspěšného podnikatele naskládala za zadní vrátka slušnou částku. Pro případ.

BNevko - tohle co píšeš asi věk neovlivní. Když už by to bylo za účelem skonu a dědictví, pak by manžel měl mít kolem 80 let.
srpen 11, 2008 10:27
... : AHabibi
Máme v rodině, že vdovec s chalupou v 60-ti letech rozvedl manželství své nastávající o 18 let mladší ženě s dvěmi dětmi (syn už ženatý). A následně si ji vzal. Dnes on 80, ona 62.
Celou dobu manželství pod psa, je z něho žárlivý despota, ona nesmí nic.
Když jsem s ní diskutovala problém naší nevěry (s mladší o 20 let), řekla mi. Jsem odstrašující příklad. Pošli ho k ní a bude v kelu. Nikdo z nás dvou není ani spokojený, o štěstí nemůže být řeč. Neshodneme se v ničem názorově, mentálně a sex už nevím o čem je.
Navíc mě stále buzeruje ! Že jsem měnila ! Nejraději bych byla sama, ale skončila bych akorát tak někde v domově pro důchodce s holým zadkem. Nic mi tady nepatří, ani nevím jak dopadne dědictví po něm. Má totiž syna. ....tož příběh ze života.
srpen 11, 2008 12:45
starší muž bývá obvykle ženatý : bb
tady je rozhovor s bývalkou Vojtka z kapely Kabát: http://www.novinky.cz/clanek/146550-libuse-vojtkova-uz-vim-jake-to-je-kdyz-chlap-opusti-vas-i-dite.html
"Zažívám poprvé situaci, kdy chlap odchází od dítěte. Když Pepa kvůli mně opouštěl Sabinu Laurinovou, nedokázala jsem si uvědomit její pocity. Neznala jsem ji a bezmezně jsem důvěřovala Pepovým důvodům, kterými mě přesvědčoval, že jejich partnerství nemá dál cenu.
Že by se s ní stejně rozešel, i kdyby nepoznal mě. Dnes ji mnohem víc chápu. Vím, jaké to je, když chlap opouští vás i dítě. A je mi to líto. Rozhodně už neuvěřím ženatému, který mi bude vykládat, jak je jeho manželka strašná."
Vztah Pepy se Sabinou nemohu hodnotit, navíc jsme každá úplně jiná. Dnes Sabina vypadá spokojeně a moc jí přeji, aby jí partnerství vyšlo.

srpen 11, 2008 12:50
Starší chlap bývá obvykle ženatý : Milena
ale to není ještě všechno. Taky se může stát, když se tedy rozvede, že s onou svojí mladicí chce tedy bydlet ale v žádném případě už nechce hnízdit. Protože děti má velké, dokonce třeba vnoučata. Jemu to vyhovuje, už žádné starosti s výchovou, spoustu volného času a mladice. A teď co na to favoritka, buď se vzdá možnosti mít děti, protože čas běží a on je přeci báječný, společenský, velkorysý, finančně za vodou nebo to nějak vyjde smilies/grin.gif smilies/grin.gif a potom pozná, že ten její vyvolený doma, když přijde z náročné práce, chce mít doma uklizeno a hlavně klid a nemá trpělivost se zabývat miminkem. Zábava a sex se taky dostane na vedlejší kolej. A na problém je zaděláno. smilies/tongue.gif smilies/tongue.gif Tak to vidím já, bývalý manžel má přítelkyni o 22 mladší, tak se to vyvíjí, jen ten konec ještě neznám.
srpen 11, 2008 14:38
To jsou příběhy ze života.... : wendy
takže pamatujte, mladice - starého, nebo staršího - jen otahat, užít s s ním dokud to jde, netahat ho od rodiny a sama se vdát za mladého.
Ahabibi - ta tvoje odstrašující případka - on si ji přece vzal, takže po jeho skonu by majetek měl být fifty fifty mezi dva neopominutelné dědice: manželku,tedy ji, a synka. Jeho paní matka už nežije, píšeš, že byl vdovec. Kde je problém ? Nedal jí přípsat nic, ani čtvrtinu domu, že ? Ach ta láska zaslepená.
srpen 11, 2008 14:57
wendy : AHabibi
...samozřejmě, že jí nic nepřipsal. A ještě ji drží v šachu, že když nebude poslušná, nechá celý barák připsat vnukovi. Tak je poslušná. Poradit si nedá.
Jsem jen o malinko mladší než ona. Vždycky na návštěvě se na něj dívám a nechápu. Jak si ho mohla vzít ? Toho nerudného staříka.
srpen 11, 2008 19:11
... : Sandra
Jen taková poznámka na okraj- manželka, narozdíl od dětí nemá na svůj dědický podíl ze zákona nárok je- li napsána závěť, tzn. že zatímco pokud chce někdo v závěti opomenout svoje dítě, musí ho vydědit (a to lze jen za dost složitých podmínek) manželku může v závěti opomenout klidně a ta má pak smůlu
srpen 11, 2008 20:06
psychlog říká, že pokud si žena : Inka
hledá o generaci staršího partnera, zřejmě tam nefungoval dobře otec a ona si ho podvědomě hledá a něco na tom je. Fakt je, že starší patneři jsou galantní, postarají se o Vás. Ale na druhou stranu s nimi zestárnete dříve, oni nechtějí přijmout Vaše přátelé a jejich jsou pro Vás též staříci. Prodlužují Vám sikně a lustrují adresář a Vaše soukromí...Většinou s nimi ztratí člověk svou svobodu, žírlí, dirigují, nařizují a šťastné to není. Většinou mají nějakou bývalou rodinu a ze špatńého svědomí jste vždy až po jejich exmanželce, dětech.....
srpen 11, 2008 21:31
no ne v každfém případě : alena puntíkovaná
Můj předhozí muž byl o sedmnáct let starší a tenhle je o deset - a nic takového se nuikdy nedělo. Nikdo mě neklustruje, kaqmarádky sem choděj běžně a necítím se, že bych ztratzila svobodu a nepřipadám si starší než jsem. Brala jsem si je drahně let poté, co se rozvedli, děti měli dospělé - já konec konců taky - takže nejsou problémy.
srpen 11, 2008 22:39
Aleno : mimi
protože,promin mi to jsi stará taky.Vedle staříku stárnou ty třicítky.
srpen 12, 2008 10:11
... : Sandra
Já jsem mívala o dost staršího přítele (18,45) a nebylo to proto, že by můj otec nefungoval, nebo proto, že bych ho brala jako přispěvatele k mému skromnému kapesnému:-) Prostě mi na něm imponovalo to, že na rozdíl od mých spolužáků, kteří řešili takové důležité věci jako- tý vole, já jsem tam nalepil žvejkačku a vona si do toho sedla, hehe (a to jsme byli na výběrovém gymnáziu) to byl člověk na úrovni, zkušený a světaznalý. Naštěstí měl tolik rozumu, že mě pak nechal jít...a bolelo to, ale dnes na to ráda vzpomínám. Myslím, že mě to docela obohatilo.
Pak jsem měla ještě jednoho takového...ale je fakt, že ani jeden z nich nebyl ženatý, jeden byl notoricky svobodný a druhý už asi 10 let rozvedený...a jejich předchozí vztahy (vč. dětí) si řešili tak, že mě se to prakticky netýkalo.
Myslím, že na věku tolik nezáleží, moje prababička byla s mým pradědou o 13 let a měli úžasné manželství (jediná nevýhoda byla, že prababička dožívala dlouhé roky sama, protože chlapi umírají dřív a ještě když jsou starší...) jde o to, že takový vztah má svá specifika a když si dvacítka bere padesátníka, tak musí počítat s tím, že bude mít doma padesátníka se všemi plusy i mínusy a nemůže čekat, že se ten její padesátník bude chovat na pětadvacet.
srpen 12, 2008 10:20
no když jsem se vdávala podruhý : alena puntíkovaná
byxlo mi sedmatřicet - tak jsem žádná stařenka rozhodně nebyla. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 12, 2008 10:45
pro upřesnění : bb
Jen taková poznámka na okraj- manželka, narozdíl od dětí nemá na svůj dědický podíl ze zákona nárok je- li napsána závěť, tzn. že zatímco pokud chce někdo v závěti opomenout svoje dítě, musí ho vydědit (a to lze jen za dost složitých podmínek) manželku může v závěti opomenout klidně a ta má pak smůlu


to se týká samozřejmě jen VÝLUČNÉHO vlastnictví zemřelého manžela, tj. např. dům, který zdědil během svého manželství po rodičích (nebo dům na něj převedli), netýká se to společného vlastnictví
srpen 12, 2008 17:49
... : Sandra
No pokud mají manželé dům v SJM a jeden z nich zemře, dělí se pouze podíl, který patřil zemřelému, tj. manželka má právo na svou půlku plus by běžně dostala ještě polovinu z poloviny svého manžela (zbylou polovinu poloviny si dělí děti rovným dílem). Je- li závěť a manželka je v ní opomenuta, zůstává jí jen ta její polovina a z té druhé nedostane nic.
srpen 12, 2008 20:43
dítě? : Kristyn
Ahojky, já mám teď už manžela, se kterým mám věkový rozdíl 30let, mě je 28let a jemu 58let. Chodili jsme spolu 6let a loni jsme se vzali. Problém však teď spočívá v tom, že jsem měla absolutně jasno, že dítě nechci, on také ne, ale před pár měsíci, jsem vše začala cítit úplně jinak, začala jsem mít takové divné pocity, můj zrak a srdce se najednou soustředil pouze na děti, jdete do krámu a všude je vidíte - v nákupním vozíku, v náručích, v kočárkách... je to děs. Když jsem doma naznačila, že jsem změnila názor a že toužím po dítěti, s tím, že mi alespoň z našeho krásného soužití, zůstane "jeho krev" , ..., manžel stím nesouhlasí, prý chce mít svůj klid atd..... mám perfetkní vztah, ale přesto se cítím naprosto prázdná... co teď??? On má dvě dospělé děti, které mají své děti, já mám skvělého chlapa, ale ... jenom to... Nechci o něj přijít, ale co bude s semnou???
listopad 05, 2009 15:04
Kristyn - jestli se sem ještě zatouláš - : d@niela
napiš mi na e-mail: daniela - zavináč - kudlanka.cz... OK? smilies/wink.gif
listopad 05, 2009 17:43
... : Leňas
Je mi 21 let,můj snoubenec má 41 let. Je to kuchař s garsonkou,bez tučného konta...Přitahuje mě svým chováním a jeho galantností. Jsem spíše ráda v jeho objetí a náručí,dokáže pochopit,máme společné zájmy,jde nám o to,aby jsme si užily co nejvíc a já ho obklopila svou láskou,kterou na mě vidí a cítí. Momentálně sháníme práci spolu,jen aby jsme si mohli vzít hypotéku na budoucnost. Takže milé lidičky,jak vy si myslíte,o peníze nejde.
květen 29, 2012 20:07
Zrcadlo doby : anny
a není to i tím, jaká je doba, že chybí galantnost, vědomě ji ženy nevyžadují, ale v nevědomí působí vlivy, to je na co byly ženy dříve zvyklé, ženy neměly padesát prací, nenosily tepláky ani wranglerky, měly díte za dítětem, a muž je všechny zajistil,co je to s našimi muži, že nepustí ženy sednout v mhd, co je to, že muži ženy málo uživí, takže ony musejí chodit do práce, u nás je pracovní doba navíc od rána do večera,takže ženy aby nemusely dělat poslední kola u vozů vystudují, a muži zase reptají, že ženy jsou moc studované, takže nejsou spokojení, a pak starší muž má víc času, pochopení, třeba i pro ty klasičtější hodnoty, ale je jasné, že to zas odskáčou jiné ženy, kterým se muži dívají po mladších, ale to nemusí být závislé na věku mužů, to dělají většinově, protože jim to dělá dobré ego a líp se jim pak dívá do zrcadla
říjen 14, 2015 18:05
může to být skutečně nádherný vztah : Kristuska
Mám o dvacet let staršího muže a je to nádherný vztah, který trvá už několik let. Velmi se milujeme, máme mnoho společného, velice rádi spolu trávíme čas, ale umíme být i každý sám a dopřát si potřebné svobody. Sama jsem rozvedená, mám dítě z minulého vztahu, ale přítel jej přijímá skvěle a mé dítě zase jeho. A zároveň nyní čekáme společně miminko, které jsme si pořídili s rozvahou a ze vzájemné lásky, takže si nedokážu představit ve svém životě větší naplnění. To, co zažívám se svým současným přítelem, je prostě vztah s velkým V. Určitě se mu líbí, že jsem mladá, určitě hraje roli, že se mu líbí mé tělo a že se se mnou rád miluje. A to i já s ním miluji nadevše. On sám je krásný chlap, který o sebe pečuje a rozhodně je to muž, který umí splnit má nejtajnější přání. Samozřejmě i on má chybičky, stejně jako já. Ale pokud dojde k nějakým nepatrným rozporům, není nic krásnějšího, než si vše v klidu říct, obejmout se a snažit se chápat. Nám k této nádherné pohodě přispívá velká radost ze společně trávených chvil. Jiného - byť mladého - muže bych rozhodně za něj nevyměnila.
leden 27, 2016 11:23
Také jsem vsadila na staršího... : Marcela45
...ale vyklubal se z něj duševně nemocný člověk, navíc mi občas lže... no, nic moc.
Jsem z něj už unavená, jako když celou dobu šlapu tekutý písek !!
Podvědomě jsem hledala staršího-absence vztahu z otcem. No, tak jsem si vybrala !!
Jsme o 20 let, jemu je 65.
Není to jednoduché a skoro bych doporučila, zvážit vztah se starším chlapem.
Držím palce všem...
únor 20, 2016 22:41
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]