O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VRÁTIT - NEVRÁTIT... PDF Tisk E-mail
Úterý, 05 srpen 2008

 Snad mi poradíte. Žili jsme s přítelkyní spoklu cca 2 roky, známe se as 3,5 roku. Nejkrásnější bylo těch prvních půl roku, to jsem chodil jak ve snách. Pak ale začaly drobné neshody. Tedy, spíš to bylo zaviněno většinou mnou, to přiznávám. Jsem zaměstnaný v jedné poměrně velké firmě a nemůžu říct, že by moje pracovní doba byla od - do.

 

 

 

     Spíš se dost často stalo, že když jsem měl s přítelkyní něco domluveného, tak jsem se musel omluvit, protože jsem potřeboval něco urgentního dodělat, předělat - prostě věnovat svůj volný čas práci. Nikdy jsem jí nebyl nevěrný, každou opravdu volnou chvíli jsem byl s ní, ale opravdu tak jednou do měsíce se stalo, že nějak nevyšlo. Ona mi to zas nejprve nějak moc nevyčítala, to ne, ale bylo vidět, jak ji to trápí, taky dost kvůli tomu plakala a musím přiznat, že i tohle mi hodně vadilo. Když už se stalo, a museli jsme v práci ještě zůstat, byl jsem předem už otrávený, protože jsem věděl, co mě pak doma čeká.

 

     Ale nechci na ni nasazovat psí hlavu, to ne. Jen jsem věděl, že mě má hodně ráda a že se tolik trápí, že zase nejsem s ní. Takhle to pokračovalo do minulého měsíce. Přesto, že jak jsem napsal, už jsme měli dva roky společný byt, přesto se to nějak všechno kumulovalo. Už jsem to její neustálé vyčítání a pláč nemohl vydržet. Vlastně to už ani nebyla láska, jen - alespoň z mé strany - jakési přežívání mezi jednotlivými hádkami. Takže jsem jí navrhl, že se rozejdeme. Navrhl jsem jí, že byt i veškeré zařízení bytu jí zůstane, že mi bude stačit, když mi postupně vyplatí polovinu toho, co jsem za byt zaplatil.

 

     Teď ovšem se stalo to, že mi neustále píše sms, e-maily, telefonuje - přemlouvá mě k setkání a vyhrožuje, že si něco udělá, když ji opravdu opustím, respektive když se nevrátím zpátky. Doicela mě to zviklalo, chápu, že mě má hodná ráda, já ji mám v podstatě také rád, nicméně takhle si opravdu spokojený život a založení rodiny nepředstavuju. Nevím, jestli bych přeci jen na nějakou dohodu neměl přistoupit, snad kdyby měla dítě, bylo by to všechno jinak, alespoň ona tím neustále argumentuje.¨

 

    Poradíte mi?

 

Miloš

 

 

 

Komentáře (35)add feed
Nevracej se. : Yta
Prece s tak nevyrovnanou zenou, ktera hrozi sebeznicenim, kdyz nebude po jejim, nebudes zakladat rodinu?! S ditetem to naopak bude horsi. Kdyz uz ted se nedokaze zabavit a pristoupit na kompromisy, tak jak si to predstavuje s ditetem, ktere ji bude v mnohem omezovat?
srpen 05, 2008 05:04
... : Francina
To bys s ní měl dítě ze soucitu?..jako na zkoušku?To přece nemyslíš vážně. Cítíš že to není to pravý ořechový tak to ukonči,nikam se nevracej a ona se s tím bude muset smířit.
srpen 05, 2008 06:31
NIKDY! : Karel K.
No, milý zlatý, mohu-li Ti radit, nevracej se!!!
Přesně, jak napsala Yta: i mne překvapila už ta plačtivost v okamžiku, kdy jsi nebyl se svou přítelkyní. V tu chvíli jsem si říkal: "ta bude pěkně nevyrovnaná." A hleďme: o prá řádků níže už vyhrožuje sebevraždou.
Tímto způsobem se projevují lidé, kteří jsou psychicky nemocní. Vztah s takovým člověkem nemá jinou perspektivu, než že by si Tě čím dál více přivazovala - dítětem, plačtivými výlevy, hysterickými výstupy atd.. Bylo by to tím horší, čím více bys byl imunní. Pak by asi přišel tvrdší kalibr typu "demonstrační sebevražda," což by v případě, že byste měli dítě a jí by se tento záměr povedl "více, než plánovala" znamenalo, že bys taky mohl zůstat sám s malým harantem.
Být já v takové situaci, změním si číslo a udělám tlustou čáru. Řešil bych jen to majetkové vyrovnání (i tak jsi se zachoval IMHO takřka šlechetně).
No a Tobě držím palce, ať ta další je psychicky vyrovnanější smilies/smiley.gif. Každopádně Tvoje ex očividně není "ženská pro život," jak já říkám smilies/smiley.gif
srpen 05, 2008 06:51
Nevstoupíš dvakrát do téže řeky. : mamča
Když už jsi se z toho nevyrovnaného vztahu jednou vybabral, tak se nenech ukecat. Vyhrožování sebevraždou zavání hysterií. To ta Tvoje býv. partnerka nemá žádné koníčky, svoje přátele, kamarádky ? Že se rozhodla Tě samou láskou zadusit ? Ona dýchala, jen když jsi byl vedle ní, jinak se vyskytovala ve stavu hybernace ?
Pryč od takových milujících pijavic, a příště dobře zvažuj, než si vybereš dívku pro život. Tahle to rozhodně není.
srpen 05, 2008 07:44
mam takuto kamaratku : Sipicek
...Je atraktivna, chlapi za nou behali ako osy, ale nakoniec ju kazdy opustil prave pre jej nevyrovnanu psychiku. Teraz ma 36, je stale slobodna a asi to tak aj ostane. Clovek ma proste asi limity kolko vyplakavania znesie. Ja som s nou bola na intraku 4 roky, ten piaty som si zohnala izbu sama, aby som sa z nej nezblaznila. Myslim ze si sa rozhodol spravne...
srpen 05, 2008 08:20
Miloši, mohu-li Ti poradit, prosím Tě, nevracej se ani omylem, : Eva
to, co popisuješ, je učebnicový těžký kalibr citového vydírání a zcela neodůvodněné, proto chorobné, hysterie. A bohužel, ten člověk se nezmění, s časem se to jen zhoršuje. A partner to nemůže změnit, dlouhodobě zavděčit se NIČÍM. "Zvítězil bys" jedině za cenu svého zničení. Lidé, kteří nedokáží žít chvíli samostatně nejsou schopni žít ani harmonicky v páru. Zůstaň jen v tom případě, pokud se Ti zamlouvá představa života plného věčného "napínání na skřipec" všech možných a nemožných Tvých vin a pseudovin smilies/cheesy.gif Ale radši zdrhej, než Tě to postupně spolehlivě zničí. Úplně zbytečně.
srpen 05, 2008 08:25
buď rád, že jsi včas zdrhnul : alena puntíkovaná
přivedla by tě do blázince. Je to něco jako Giussin latinskoamerický přítel.Jí pomůže jedině psychiatr...a fakt dobrej.
srpen 05, 2008 08:26
máme tu : kolemjdoucí
v poslední době už druhý dotaz, kde se v odpovědích asi všichni shodnou. A to tady na kudlance nebývá zas až tak úplně pravidlem. Takže pokud ti jak chlapi tak baby radí to samé, asi na tom něco bude. Nepíšeš sice kolik je ti let, ale odhaduju to tak do třiceti - a to ať chceš nebo ne je pro tebe rozhodující doba na budování kariéry. Partnerka, která se chová jako ta tvoje by ti to znemožnila. Píšeš, že pracuješ ve velké firmě, to tam nemáte žádné šikovné děvčice?
srpen 05, 2008 08:43
To je všechno hezký a máte určitě pravdu, : wendy
ale když oni ti chlapi jsou takovýmito zjevy přitahováni. Věčná nejistota, stálý boj o NI, neváží si pohodové bezproblémové partnerky, která žije proti těmto hysterkám tak nějak nenápadně, žádný boj, žádné drama...
smilies/undecided.gif smilies/tongue.gif
srpen 05, 2008 08:49
s takovou hysterkou : endymio
a vyděračkou si dítě rozhodně nepořizuj - zdrhej co to dá! Ta by Ti časem povorala i Tvoje zaměstnání. Vypadá to, že nemá vlastní život a vyplnit bys jí ho měl Ty. No to je na zadušení.
srpen 05, 2008 08:50
... : Jarda
Je mezi ohlasy velká shoda. Ona je nesnesitelná hysterka, ale on je bez chyby protože zná jen svou práci. Já osobně bych souhlasil s názorem, že rozchod je tady nutnost, ale s pohledem na oba aktéry nesouhlasím. Četly jste někdy něco o soužití s workholiky? Četly jste někdy něco o osobním životě A. Einsteina? Doporučil bych.
srpen 05, 2008 09:12
No tak Albertovi bych to odpustila... : wendy
i když by se mnou šel do společnosti bez ponožek. A s tím workholismem to je někdy tak, že on by jím leckterý ani nebyl, ale rodina buďto bude mít peníze, nebo tátu doma. Neříkám, že je to tak všude, ale leckde, leckde...
srpen 05, 2008 09:20
Jardo, : Míša šíša
tady ale neřešíme, zda je Miloš workholik či ne. Všechny tady zarazilo chování jeho přítelkyně, které je typickou ukázkou hysterie. A ta by se určitě projevovala, i kdyby Miloš chodil do práce na osm hodin a zbytek dne trávil se svou milou. Ono by se vždycky našlo něco, kvůli čemu by stálo za to spustit slzičky.
srpen 05, 2008 09:24
Jardo, děkujeme Ti za doporučení a "poučení", : Eva
a za sebe Tě mohu ujistit, že nejenom jsem mnohokrát četla smilies/grin.gif NIKDO, včetně samotného Miloše, tady vůbec netvrdil, že je on bez chyby. To ni nějak uniklo? smilies/wink.gif
srpen 05, 2008 09:36
wendy : kolemjdoucí
naprostý souhlas, ale jak už jsem tady někdy psal, hysterka je báječná jako milenka (nejlépe ovšem, když už je vdaná za někoho jiného) ale naprosto nesnesitelná jako vlastní manželka.

srpen 05, 2008 10:34
jardo : kolemjdoucí
on píše, že tak jednou za měsíc se jí nevěnoval podle jejích představ. Tomu ty říkáš workoholik? Sám jsem v práci všechny víkendy, dovolenou jsem měl naposled před šesti lety, a jako workoholik si vůbec nepřipadám smilies/grin.gif
srpen 05, 2008 10:37
děkuju vám všem za názory a rady, : Miloš
snad bych měl ještě upřesnit: je mi 32, workholik snad jsem, ale ne zas až tak moc. Ale občas je opravdu nutno nějakou věc "dotáhnout" a tak je potřeba tomu věnovat i víc času. Ovšem zase jindy mám naopak možnost si volno prodloužit. Prostě podle potřeby. Moje přítelkyně je velmi chytrá, milá, a nemyslím, že by v ní člověk na první pohled mohl vidět nějakou hysterku, snad jen že se tolik vžila do mého života, že nějak přestala m yslet sama na sebe a za sebe, nevím. Ona žije snad takovým tím biblickým stylem, kdy dva jsou jedno tělo, jeden duch. Ale tím pádem jakékoliv vybočení mimo je hned průšvih a ohrožení, což já tak nevidím.
srpen 05, 2008 10:41
... : bb
pokud práce nenahrazuje člověčinu a partnerství, tak proč ne
i když by mě zajímala práce, která si vyžádá 6 let něčího života bez přerušení,nějaký nový lék na agresivní formy rakoviny?
srpen 05, 2008 10:44
... : bb
Miloši, jedno tělo jeden duch do té míry, že když půlka těla ducha zůstane v práci, tak druhá půlka probrečí odpoledne, je PRŮŠVIH. Jak hrom.
Flexibilní pracovní vytížení máme taky, podle mě je to to nejlepší, co může být, organizovat si čas a život podle potřeby, ne podle píchaček. Pokud to tvé bývalé dělalo v dnešní době potíže, tak je s ní něco v nepořádku.
srpen 05, 2008 10:48
miloši : kolemjdoucí
to, že ti nepřipadá jako hysterka je normální. Ale věř tomu, že je. Naplno se projeví až po svatbě. Mám v tomto směru značné zkušenosti....
A k tomu
dva jsou jedno tělo, jeden duch

už snad není co dodat, jenom honem pryč od toho, dokud to ještě jde. Svědčí to naprosté nezralosti.
srpen 05, 2008 10:49
Hele, : Cesky
"vona (von) beze me nemuze zit" sice zni uuuzasne romanticky, ale jenom zni... za tim se skryva hysterie a vydirani, rozeber si to sam. Citis, ze je tu neco shnilyho - a tohle JE hystericky jednani. O miminku ani nepremejslej, trpeli byste oba dva...
srpen 05, 2008 10:51
... : Francina
Jakákoliv závislost je špatná...a ona je závislá na svém partnerovi,to je evidentní a takový člověk se nezmění. Pokud si jí Miloš vezme tak mu po čase poleze na nervy. O dítěti bych už vůbec nepřemýšlela.
srpen 05, 2008 10:52
Prosím o radu!!!! : Michala
Pleas, jak můžu vložit článek? Nějak jsem na to nepřišla tak se omlouvám že volím tuto možnost dotazu...Když kliknu na "vložit článek" píše mě to že nemám oprávnění...taky bych se ráda vypovídala smilies/sad.gif
srpen 05, 2008 11:14
Michalo : Kamila
musíš být zaregistrovaná - jsi? Pak můžeš napsat článek. Daniela ho pak přečte, schválí a vloží. Bude to chviličku trvat, momentálně není úplně zdravá.
srpen 05, 2008 11:23
Tak přesně... : Nevka
...kvůli takovým ženským je nedostatek fajn chlapů na seznamovacím poli. Jelikož mnozí podlehnou, žijí neplnohodnotný život, časem si zkusí třeba i nevěru a bojí se opustit svoji citulenu. Přikláním se k názoru všech, pryč od ní a získat tak možnost najít si vhodnou partnerku nejen k založení rodiny.
srpen 05, 2008 11:47
Michalo, : Vodoměrka
pošli ten článek Daniele nebo mně (227 zavináč centrum.cz) a já ti ho tam můžu vložit a poté, co ho velekudlanka schválí, tak vyjde...
srpen 05, 2008 11:52
Michaelo, úplně nejlepší by bylo, : wendy
když si na základní stránce, která ti naskočí po otevření www.kudlanky.cz
najedeš na Manulály - jsou pod názvem Rubriky vlevo nahoře. Tyhle Manuály rozklineš,
sjedeš úplně dolů a najdeš si vpravo slovo KONEC - to zase rozklikni a tam najdeš úplný a podrobný návod, jak vkládat články. Je v článku z 5.dubna 2008 pod názvem "Jak být super redaktorkou Kudlanky". Takže tak.
srpen 05, 2008 12:51
Miloši, nezlob se, ale Ty to podceňuješ, už Tě stihla naleptat, : Eva
Ty přemýšlíš o tom, zda by ses neměl vrátit, když Tě bombarduje SMS, telefonáty, výhrůžkami...říkáš si i nám, že je chytrá, milá, žádná hysterka na první pohled, ale máš asi zkreslenou představu o hysterii. Podívej, pokud partnerovi zhruba 1X za měsíc z pracovních důvodů nevyjde s druhým být, jak si plánovali, tak to OPRAVDU není důvod k pravidelnému trýznění a pláči! A pokud si něco vynucuji, pod pohrůžkou, že když to bude jinak, tak se zabiju, je minimálně na urychlenou psychiatrickou intervenci. A pokud jí takové jednání u Tebe projde, ba dokonce zabere, tak jsi naprosto ztracen! Mimo jiné, kdyby bylo dítě, bylo by vydírání ještě hustější, protože bys rádoby "zanedbával ji i dítě". Není žádná kreatura, takových je, mraky! Ale žít se s nimi dá, jen s vypětím všech sil, vynervovaně, otráveně, furt budeš řešit nějaké přiblblé "pseudoproblémy" a představ si, jaké to asi bude, až nějaké skutečné starosti přijdou? Já nevím, kde tolik lidí přišlo k tomu nesmyslu, že největším, jediným, a povinným důkazem lásky je, když jsou úplně každou i jen teoreticky volnou chvíli jen a jen bezvýhradně spolu... to je neštěstí..a k udušení.
srpen 05, 2008 12:57
Uplne souhlasim s Evou, hlavne s tou : Giussi
posledni vetou. Taky jsem kdysi chtela byt skoro porad s partnerem, ale to jsem byla hodne mlada a naivni. Dneska uz je mi jasne, ze byt spolu neustale je mnohdy i vycerpavajici. Jsem rada, kdyz si manzel po praci vyjde s kolegy na pivo, aspon se odreaguje. Ja se taky setkavam s kamaradkami, treba na kafe, nebo na veceri. Obcas, tak jednou za tri mesice, maji "panskou" jizdu s byvalymi spoluzaky z vysoke. V posledni dobe meli nejake krize v praci, nekdo se jim vloupal do poc. site, tak musel parkrat zustat v praci o par hodin dele. Ani ve snu by me nenapadlo mu to vycitat ci delat sceny. Mam svoje konicky a umim se zabavit i bez nej. Jeho kamarad ma manzelku, ktera ho vsude doprovazela, dokud si neporidili miminko. Chodila s nim i na ty "panske" jizdy. Bylo to docela trapne. No a ted, kdyz ma prcka, tak mu aspon nekolikrat zavola. Byl u nas pomahat s presunem nejakeho nabytku, celkem snad hodinu a volala mu za tu dobu trikrat... Pri poslednim telefonatu uz se neudrzel a obratil oci v sloup.

Takze tak se to "vyresi" tim miminem. Milosi, utikej a neotacej se.
srpen 05, 2008 14:50
... : Sandra
Pokud se tvoje partnerka neumi sama bez tebe zabavit, tak to peklo prijde teprve s miminem. Take mam partnera ktery travi hodne casu v praci a dokud nebylo mimco,tak to bylo lepsi,protoze jsem si mohla delat co jsem chtela a ted s ditetem je clovek dost uvazany a na partnerovi mnohem vice zavisly. (Nestezuji si, i manzel i dite byla moje svobodna volba) Jen chci rict, ze pokud na tobe visi uz tedka, tak s ditetem se to rozhodne nezlepsi.
srpen 05, 2008 15:58
díky, dám vám vědět : Miloš
Jsem moc rád, že jsem sem napsal, ani nevíte, jak je to těžké, tohle zvládnout. Na jedné straně jsou všechny ty důvody, co uvádíte i vy, na druhé zas mám výčitky, jestli jsem to nějak nezavinil.

srpen 05, 2008 19:43
nezavinil : alena puntíkovaná
to ona v tobě vzbuzuje pocit viny. Tak jsi na půl cestě k průšvihu. Ne, nic jsi nezavinil. Oba jste dospělí, svéprávní a víte, co máte dělat. Teda aspoň ty jo. Ty chceš rovnoprávný vztah - ona ne - ona tě chce ovládat a skoro se jí to daří. Utni to a konec a nedávej jí nejmenší naději. Třeba jí řekni, že nemáš rád ufňukaný hysterky. Vykašli se na nějakou vinu či nevinu, to už teď není rozhodující. Když ji tak trápíš, tak by měla být ráda, že se tě zbaví, ne?
srpen 05, 2008 20:20
Miloši, Miloši : Karel K.
No, jak už někdo napsal, pěkně Tě, holka jedna, naleptala.
Jestli jsi něco nezavinil? Proč si kladeš tuto otázku? Pokud má Tvá ex- vize typu "jedno tělo-jedna duše," což v jejím pojetí znamená "být pořád spolu," označme ji přinejmenším jako naivní. Ono to sice zní romanticky třeba od 17-leté holčiny :-D, ale je-li té Tvé víc, není něco v pořádku. Už to, jak moc se fixuje na partnera, podle mne signalizuje nějaký problém v psychice.
Další fáze - pokud skutečně probrečela odpoledne, kdy jsi musel zůstat v práci déle, pak to už není jen signalizování, ale zcela jasný případ, hodný psychologické, nebo ještě spíše psychiatrické pomoci. Ukazuje to na její nervovou labilitu a to by se Ti v případném vztahu časem vymstívalo čím dál, tím více.
A třetí fáze - jestliže vyhrožuje sebevraždou, nebude-li po jejím, pak je to úplně jasný případ na hospitalizaci. Tímto způsobem se projevují opravdu jen narušené osoby. Nejde o to, že by Tě snad "tak milovala, že by se kvůli Tobě zabila," jak si patrně ve svých růžových brýlích myslíš, ale jde o to, že je tak psychicky narušená, že používá tento prostředek jako způsob duševního vydírání.
Věř mi, že já takových případů zaznamenal celou řadu a vždy se jednalo o jedince, kteří buď později skončili v blázinci, v lepším případě na práškách, případně to byli feťáci či gambleři. Nikdy takto nejednal "normální člověk."
Mohu-li Ti doporučit, změň si telefonní číslo (ideálně i pracovní, máš-li tu možnost), udělej TLUSTOU ČÁRU, tj. přestaň to neustále cyklicky řešit, omez na nulu kontakt s ní a zaměř se na současnost a budoucnost, která by v žádném případě neměla skončit s ní.
srpen 06, 2008 07:34
Karle, : Lotka
jsi psycholog nebo psychiatr? Potřebovala bych se na něco zeptat... Byl bys tak hodný a poradil mi? Díky.
srpen 06, 2008 11:24
Lotka : Karel K.
Nejsem ani psycholog, ani psychiatr. Chceš-li můj laický názor, napiš mi na Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny , ju?
srpen 06, 2008 13:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]