O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NA PSÍ KNÍŽKU - ANO ČI NE? PDF Tisk E-mail
Úterý, 29 červenec 2008

 V poslední době se dost často zamýšlím nad tím, proč dívky dávají přednost životu „na psí knížku" před manželstvím.  Ale dávají tomu opravdu přednost? Netouží ve skutečnosti, v hloubi duše, po tom  - být jednou krásnou nevěstou? Nemají jen málo sebevědomí a tak se bojí, že když řeknou svému partnerovi o případné svatbě, že by utekl? Případně - co je na takovém soužití láká?

 

 

 

 

     Je jasné, že papír lásku neposvětí. Ale ani u života na psí knížku nelze čekat, že rozchod po několika letech bude méně bolestný než rozvod po několika letech. Ti co, žijí na psí knížku, sice nebudou muset podstoupit rozvodové řízení, ale i tak se budou muset vyrovnat se zklamáním, smutkem a osamělostí, ale hlavně je čekají velmi nepříjemné problémy, týkající se rozdělení majetku a případně i problémy ohledně dětí. Zatímco v případě neshod manželům pomůže soud, partnerům, žijícím na psí knížku, nepomůže nikdo.

 

     V dnešní době se rozmohlo žití ve volném vztahu. Plně chápu, že si lidé chtějí vyzkoušet, jak jim to spolu půjde. Ale dlouhodobé odkládání svatby, bez objektivního důvodu - jako např. studium jednoho z partnerů - mi připadá jako nechávání si zadních vrátek k snazší formě odchodu. Vždyť odejít ze společného soužití je mnohem jednodušší než odejít z manželství...

 

     Podle odborníků je také takovéto spolužití křehčí než manželství. Zákonem posvěcený vztah v partnerech ještě pořád vyvolává pocit vzájemného závazku, manželé se rozvádějí mnohem méně, než se rozcházejí svobodně žijící páry. A bohužel, všeobecným trendem je, že páry, které spolu žijí bez závazků, se po pár letech většinou rozejdou a míří každý svou vlastní cestou.

 

     Co tedy vede tolik co chytrých, hodných, přičinlivých děvčat k tomu, že se dokážou ponižovat před nějakým sobeckým zbabělcem... co je vede k tomu, aby rodily děti ve volném svazku? S vidinou, že pak mohou být nešťastné, když se posléze ukáže, že partner chce mít všechen majetek jen pro sebe, neboť „on si na něj vydělal, zatímco jeho partnerka nepracuje" a „jen" doma pečuje o dítě, dům, manželovo prádlo, jídlo a sex? Vždyť v manželství, i když žena nepracuje a pečuje o dítě a o domácnost, se peníze, které muž vydělá, nepovažují jen za jeho a majetek, pořízený v manželství, je zákonitě společný. A pokud to některým párům nevyhovuje, lze společné jmění manželů zúžit, lze sepsat i předmanželskou smlouvu.

 

     Z toho, co slyším nebo čtu, mám velmi často pocit, že ženy, které v takovém nezávazném  vztahu žijí, mají později pocit (a není to jen pocit), že partner je považuje "jen za hospodyně v domácnosti"; a tímpádem nemají vůbec žádné jistoty, jak to s nimi dopadne po případném ukončení vztahu.

 

 

Kudlanky, můj názor jste si přečetly - jaký je ten váš?

Zažily jste vy samy vztah na psí knížku?

Případně - šly byste do toho?

 

 

    

 

Tak jsem zvědavá, co napíšete :-))) - všechny zdraví

Rozmarýna

 

 

Komentáře (53)add feed
Jak s tímto, : alena puntíkovaná
tak s předchozím mužem jsme žili asi dva, tři roky na psí knížku, ale pak jsme se přece jen vzali. U starších lidí, kteří nakonec žádnou rodinu neplánují...tak proč ne. Ale u mladých lidí mi to přijde jaksi divný...takové ty fráze, jakože na lásku papír nepotřebuješ a podobně, používají přesně ti, kteří si chtějí nechat prostor jak ze vztahu případně vycouvat. On vlastně není ženatej, ona není vdaná..mají tedy prostor k navazování dalších známostí a vždycky je to jen jeden z nich, kdo ze vztahu vylétně jako hravý motýlek. Co bude s dětmi v podstatě nikoho nezajímá. Já vím, že je to zákonem ošetřeno...alevíte moc dobře, jak to tady s vymahatelností zákona vypadá. Zrovna teď prožívá dcera mají kamarádky následující. Se svým přítelem čeká dítě, na hypotéku si koupili byt - no a on se zabil na motorce. Jeho rodiče - než se stačila vzpamatovat - hypotéku splatili a byt je tudíž jejich. Protože jejich syn nebyl ženatý..je jejich všechno, co si jejich syn (společně se svou dívkou) úpořídili. Ona není manželka, tudíž nemá na nic nárok. Dědit nemůže, neb není jeho nic. Dítě ještě není na světě a až se narodí, bude ona muset prokazovat otcovství dítěte, aby měla nárok na sirotčí důchod...vdovskej nedostane. V podstatě je těhotná, bez peněz a bez střechy nad hlavou. No ale holt byla volná jak pták a nechtěla se vázat nějakou svatbou....
červenec 29, 2008 22:37
Rozmarýno, : Petronila
proboha, vždyť přece není jediná možnost, že muž bude pracovat a žena bude v domácnosti! Copak vůbec nepočítáš s možností, že budou pracovat oba dva?

S mým manželem jsme chodili pět let a byla jsem to já, kdo měl ze svatby obavy. Ne proto, e by nám to neklapalo, ani proto, že bych se chtěla "povyrážet" někde jinde. Prostě jsem v dětství viděla pár modelů, kdy ti lidé byli svoji a stejně to neklapalo. Ke svému manželovi (tehdy příteli) jsem cítila stejný závazek v době, kdy jsme spolu chodili jako teď, když to máme "úředně potvrzené".

Myslím si, že není pravda, že každá dívka nutně touží "dostat se pod čepec"
červenec 29, 2008 23:27
No baby, já bych řekl asi toto: : strejda
Někdy je to výhodné, jindy nevýhodné. Někdy a někde jde o to, je-li žena uváděná jako samoživitelka a tím pádem má rodina trošku více toho sociálního příjmu a jindy naopak při společném zdanění manželů (při vyšších příjmech) je naopak toto výhodnější. Neházejme všechny chtivky pod jeden čepec...
červenec 30, 2008 00:34
dříve byl muž hrdý na to, že : Inka
uživil svou rodinu a mohl jí dát své jméno, je to takové zastřešení vztahu po určité době. Též mám ze žití na psí knížku pocit zadních vrátek a všechny známé co takhle začali žít a do toho zplodili nějaké ty děti jsou do jedné už sami. Do takovéhoto soužití bych děti prostě neplodila a spíš bych si hledala někoho kdo se mnou více počítá a i já se na něj mohu spolehnout. Asi jsem stará generace a nebo jsem měla životní štěstí, že si mě chtěl každý chlap co jsem s ním chodila vzí smilies/wink.gif
červenec 30, 2008 06:39
Petronilo, : Rozmarýna
je mi jasné, že budou pracovat ve většině případů oba dva. Já jsem ale při své úvaze spíš myslela na případy, kdy žena porodí a je na mateřské.
červenec 30, 2008 08:34
strejdo : Rozmarýna
společné zdanění manželů fungovalo jen dva roky a od roku 2008 už zase neplatí. A lidé v manželství žili i před společným zdaněním. Zase mi nepřijde, že většina párů na psí knížku čeká na tu sociální almužnu. Nebo ano?
červenec 30, 2008 08:36
No, já mám ve svém okolí lidi, kteří se právě kvůli společnému zdanění vzali. : Myška
Inicioval to on, a ušetřili docela pěknou sumu. Sice je dotyčná ráda, že se vzali (mají 2 děti), ale nějak se nemohu zbavit dojmu, že to má takovou hořkou pachuť.
Já jsem rozvedená, a znovu se vdát nechci. Ale v době, kdy se nám narodily děti jsem vdaná byla, a chtěli jsme to oba. Je fakt, že když je člověk mladý, nemyslí na to co by kdyby (třeba na vdovský důchod), ale jak se později ukázalo, instituce manželství má něco do sebe, a rozhodně není samoúčelná.
červenec 30, 2008 08:49
Spousta mých přátel je spolu bez svatby, mají děti a často i nějaké domky nebo byty. : Gréta
Nikdo z nich zatím neřešil žádnou dramatickou situaci. Takže zatím je vše v rovině "po kom se budou jmenovat naše děti" nebo "ty sis mě nechtěl vzít, tak já teď taky nechci".
Rozvod na soudu mi ale proti dělení majetku "od oka" připadá jako peříčko. Takže si myslím, že na spoustu problémů je zaděláno.
Aleno, a ti rodiče tu kamarádčinu dceru z toho bytu chtějí dostat pryč?
červenec 30, 2008 10:41
Jak? : alena puntíkovaná
sbali.li jí osobní věci a vyměnili zámek. Holka je zpátky u mámy. Zablokovali účet v bance - neb jsou jeho dědici. Účet byl na synovo jméno, holka měla jen užívací právo. To jako dědicové zrušili. Codila jí tam výplata, atd. Pokud tam měla nějaké peníze - tak to jeho rodiče zapřeli. Na účet nemá přístup a nedostane z něj ani korunu. Na advokáta a na soudy nemá, jeho otec je advokát a jeho rodiče nikdy nesouhlasili, že žil s holkou bez vysokoškolského vzdělání, jejíž máma je "jenom" účetní a rozvedená. Nábytek, prádlo, nádobí apod. které dostala od mámy, zůstalo v bytě a holka nemá naději se k němu dostat. Máma jí na výbavu šetřila celej život a dávala jí dohromady po kouskách..takže na to papíry nemá. Oni mají ještě dceru, které se ten byt moc hodí.
červenec 30, 2008 10:54
To je hyenismus. : Myška
Tady je každá rada drahá, zvlášť, když je jeho otec advokát.
červenec 30, 2008 11:01
Aleno puntíkovaná, : Rozmarýna
podobný případ, jako jsi tu popsala znám taky. Ale tam šlo o to, že spolu žili na hromádce asi 30 let, on teď umřel v 68 letech, ona má 63 let a děti ji taky vyhnaly z bytu, protože ho podědily, účet, který měli společný taky zabavily děti a ona si mohla odnést jen osobní věci. Teď bydlí u svojí sestry, která už toho má plné zuby a ona nemá kam jít. Snad jen pod most.
červenec 30, 2008 11:15
Alena : Taky znám takový případ, se všemi následky. : mamča
Rodiče zemřelého partnera vyhnali těhotnou holku z bytu, který si pořídili ve vztahu "na psí knížku", a byl psán na partnera.
Pak se narodilo dítě, kluk, který jakoby svému tátovi z oka vypadl. Už jsou mu tři roky, a ti rodiče, co se tak hnusně zachovali, chodí škemrat za tou vyhnanou holkou, aby jim ho občas půjčila, že je to to jediné, ci jim po synovi zůstalo.
A co myslíš, že jim řekla ta dotyčná ? "Jakýpak jediný, zůstal vám zařízený byt."
Teď má ta svobodná matka nového partnera, a ti "prarodiče" jí dělají dusno.
červenec 30, 2008 11:37
Jak jsem si tak všimla i reakcí mužů : Niceday
v článku Ten si to uměl dobře spočítat, tak mi přijde, jako by ti chlapi v těch vztazích na psí knížku ani neuznávali, že když je žena s dítětem na mateřské a poskytuje mu servis, že je to taky přínos do toho vztahu a pořád berou prachy, které vydělají, jen jako svoje a cítí to tak, že tu ženu vlastně živí. Skoro jako by jim nějaká vyžírka visela na krku.
červenec 30, 2008 12:05
Jak jsem řekla : alena puntíkovaná
kamarádka je z toho na prášky, holka je u ní, pořád brečí a prakticky nemůže nic dělat. Nedovedu si představit, jak bude prokazovat otcovství dítěte, když otec je mrtvej a jeho rodiče jí to zajisté neodsvědčí. Takže pokud je ve hře dítě - psí knížka je kontraproduktivní. Kateřina nám předvedla, že takových rodičů jako ona jsou mraky.
červenec 30, 2008 12:11
Niceday : kolemjdoucí
no a ne snad? Spousta chlapů si nedokáže dopředu představit, kolik je zaopatření rodiny bude stát. Uvědom si, že chlap mezi dvaceti a třiceti netouží po dětech, ten jenom nechce každý den přemýšlet o tom, kdo mu večer zahřeje postel. A tak si k sobě nastěhuje přítelkyni a po čase s údivem zjistí, že se musí koupit spousta věcí, které do té doby k životu nepotřeboval jako třeba záclony, ubrus nebo koberec. No a pak mu přítelkyně oznámí že bude tatínek a ještě se diví, že neoplývá nadšením.....
červenec 30, 2008 12:20
Niceday, : Míša šíša
mám ten samý pocit.
A ještě má být ta ženská vděčná za to, že ON živí své vlastní dítě. smilies/angry.gif
červenec 30, 2008 12:22
Míšo šíšo, : Rozmarýna
taky mám ten pocit, že chlapi si myslí, že poskytují ženské nějakou milost, když živí své vlastní dítě.
Aleno Puntíkovaná, jestli myslíš tu Kateřina z článku Uhnala mi syna nebo jak se ten článek jmenuje, tak máš stoprocentntí pravdu.
červenec 30, 2008 12:36
kolemjdoucí, : Petronila
"chlap" s takovýmhle přístupem je nezralý mamlas a nemá na to, aby s někým žil. Ať si radši zaplatí prostitutku nebo koupí nafukovací pannu.


červenec 30, 2008 12:36
Kolemjdoucí - : alena puntíkovaná
to jako před tím ten mladý muž bydlel v jeskyni , spal na holý podlaze a tak? Když pak musel najednou kupovat záclony, koberec a podobně? a to on to otcovství nemohl nijak ovlivnit? To jako, že mu nezbylo na kondom?
červenec 30, 2008 12:39
Petronilo, : Míša šíša
jenže to se mu právě nechce, to by musel zacvakat. Takový chlap je především lakomec a sobec, ten chce jen nějakou, aby mu pravidelně podržela a posloužila a HLAVNĚ - PROBOHA! - po něm nic nechtěla.
červenec 30, 2008 12:40
Petronilo, : Rozmarýna
ta nafukovací panna je vhodnější. I prostitutka má nějaké pocity ...
červenec 30, 2008 12:40
Aleno Puntíkovaná, : Rozmarýna
ty se divíš, že mu nezbylo na kondom? Všechno se zdražuje, na kondomy pak nezbývá ...
červenec 30, 2008 12:41
alenko : kolemjdoucí
nebydlel v jeskyni, bydlel v normálním 1 1, kam se po rozvodu nastěhoval a kde bylo na podlaze lino. No a ty záclony nemá dodneška vůbec mu to nechybí smilies/grin.gif
červenec 30, 2008 12:46
Holky, kdyby ta Kateřina z vedlejšího článku byla co k čemu, : mamča
tak svému synovi ty "drahé" kondomy kupovala ze svýho, a pravidelně kontrolovala, jestli je nosí !
To mi připomíná : Když bylo našemu nejstaršímu 16, a jel na tábor jako praktikant, vyslala jsem manžela, aby mu osvětlil antikoncepční metody.
Synátor s vážnou tváří tátovi řek : "Ale to já přece dávno znám. O kondomech jsme se učili v sexuální výchově ve škole. Vezmu si pro jistotu dva, a hodně je zapiju vodou." smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 30, 2008 12:57
kolemjdoucí : Rozmarýna
a proč se rozvedl? To možná taky o něčem svědčí
červenec 30, 2008 13:05
Jo kondomy : Rozmarýna
smilies/grin.gif To tak přišel jeden pán do drogerie, že chce koupit kondom, ale ptal se prodavačky, jestli by mu nevysvětlila, jak se používá. Prodavačka jeden vybalila a nasadila si ho na prst a povídá: "takhle se to nasazuje, je to jednoduché". Ten pán říkal, prosím a nemohl bych si to nejdřív s vámi zkusit? Prodavačce se líbil, tak proč ne. Když bylo po všem, tak mu povídá: "to byla taková rychlovka, že jsem si ani nevšimla, jestli jste si ho nasadil" a pán povídá: "ale ano, koukejte" a ukázal ji prst na kterém měl nasazen kondom.
červenec 30, 2008 13:08
Chtěla bych se vdát, ale nemůžu!!!!! : Jessica
Povím vám svůj příběh. Před pěti lety jsem obálkovou metodou získala byt. Za byt jsem zaplatila nemalou částku. Musela jsem si peníze půjčit, také jsem byt musela zrekontruovat,aby byl obyvatelný. Nemusím asi psát kolik úsilí mě to stálo. Pro upřesnění byt je státní. No a asi před rokem jsem se dozvěděla, že pokud manžel vlastní nemovitost, mě automaticky sňatkem zaniká právo na tento byt. Takže stojím před rozhodnutím, zda si vzít super chlapa co má část baráku se sestrou a její rodinou a s jeho maminkou a jejím novým manželem a přijít o byt a nebo zůstat svobodná a mít jak super chlapa, tak i byt.Musím říct, že mě to velice zdrtilo a zlobím se na stát a jeho zákony, který mě nutí přijít o jeden z nejkrásnějších dní v životě.
červenec 30, 2008 14:07
:-))))))) : bb
Holky, kdyby ta Kateřina z vedlejšího článku byla co k čemu, : mamča
tak svému synovi ty "drahé" kondomy kupovala ze svýho, a pravidelně kontrolovala, jestli je nosí !


:-))ozvlášť ta část o kontrole nošení kondomu mě uzemnila. Už vidím, jak mladého před odchodem kontroluju, zda má kondom, s neprošlou záruční lhůtou a kvalitní :-))) být na jeho místě, tak se z takové kontroly vyboxuju, vykoušu a vykopu
že to byl jen vtip?
červenec 30, 2008 14:40
bb : : mamča
Co jeden kondom, radši dva. smilies/cheesy.gif Co kdyby měl místo partnerky partnera ? smilies/grin.gif
červenec 30, 2008 14:45
bb, : Rozmarýna
Jenže nejde jen o to, aby je nosil v jen v kapse. Kateřina by nejraději kontrolovala i to jestli jej nosí při akci
červenec 30, 2008 14:46
Rozmarýna : mamča
Jak, při akci ? S tím hezky odchází už ráno z domova.... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 30, 2008 14:53
... : bb
kolemjdoucí - ten mladý svoboďák s linem a bez záclon udělá jedinou chybu, že 1) nepoužívá kondom :-), pěkně podle hesla "každý svoji vlastní svíčkovou" (parafráze Betty Mcd, čili každý svoji vlastní AK) a - 2) že slečně nepoví, jak si to představuje, po čem touží - "zlatíčko, jsem šťastnej, že tu se mnou konečně jsi, já tě tak strašně miluju, těším se, jak si budeme příští roky užívat, JEN MY DVA, náš pes a můj nový kabriolet, neni to paráda? a až jednou někdy po třicítce budeme chtít, tak si TŘEBA začneme plánovat rodinu, děti, já bych JEDNOU MOŽNÁ rád, co ty na tenhle plán?"
Jenže ten kluk je často zamilovanej po uši a nenapadne ho, že ona už pomalu zahnizďuje, prostě si to oba nepoví, jen cosi předpokládají. On předpokládá, že po sestěhování si budou spolu užívat, ona předpokládá, že sestěhování je další krok na cestě k oltáři, jasný signál, že to s ní myslí vážně. Ani se jí nedivím, asi bych to ve 25 taky brala spíš takhle.

červenec 30, 2008 14:55
... : bb
Rozmarýno a ostatní, já si teda nemyslím, že kluk 20-30, co chce zůstat svobodný a přitom si užívat se svojí přítelkyní, musí být sobec co si zaslouží akorát nafukovací pannu. Naopak. Problém asi nastane tím sestěhování, které si každý vyloží jinak.

Můj muž se stal nejlepším mužem a tátou, ženil se v 31 a předtím, než jsme spolu začali chodit, si užíval právě tak jak píše kolemjdoucí - akorát si žádnou nenastěhoval, protože tehdy se to před svatbou nenosilo, já byla první, která spala v jeho pokoji v domě jeho rodičů. Což jsem se dozvěděla až před svatbou, předtím jsem si myslela, že to tak bylo i s těmi minulými. Když jsem mi to řekl, a já se trošku divila, tak odpověděl "protože tamty byly jen současné a minulé a u tebe jsem brzy začal doufat, že budeš současná a budoucí, ale proč bych ti říkal, počkal jsem"
červenec 30, 2008 14:56
bb : Vidím, že nečteš hodnotnou literaturu zn. Harlequin : mamča
Tam se dělá osvěta jedna báseň ! Např. Dva rozvášnění milenci těsně "před zásunem", když vtom on si vzpomene, že s tím dneska vlastně nepočítal, a že sebou nemá kondom. Sleze z partnerky, hodí na sebe svršky - spodky (král a eso), vsedne do auta a sjede k nejbližšímu automatu, aby si udělal zásobu - co kdyby chtěla dvakrát ?!
Pak se jakobynic za hodinku vrátí, (partnerka je samozřejmě stále rozhicovaná jako žehlička, a né že mezitím upeče buchty) a on začne tam, kde před hoďkou skončil. smilies/grin.gif
červenec 30, 2008 14:58
bb : koukám, že se to tu řadí jaxi samo. : mamča
Můj komentář ve 14:58 byl k tomu Tvému ve 14:40
smilies/cheesy.gif
červenec 30, 2008 15:05
bb : kolemjdoucí



quote]Jenže ten kluk je často zamilovanej po uši a nenapadne ho, že ona už pomalu zahnizďuje, prostě si to oba nepoví, jen cosi předpokládají. On předpokládá, že po sestěhování si budou spolu užívat, ona předpokládá, že sestěhování je další krok na cestě k oltáři, jasný signál, že to s ní myslí vážně.

stoprocentní souhlas[
červenec 30, 2008 15:36
Jessico - : saffron
tak proč si nepořídíte nějaké jiné společné bydlení? Jako znemožnění vdavek mi to nepřipadá - spíš je to řešitelná komplikace. Stát Tě k něčemu nutí? - to je originální výmluva. smilies/cry.gif
červenec 30, 2008 16:18
saffron : Jessica
Proč? To je přeci jednoduché. Ještě splácím půjčku na státní byt. A opravdu se mi nechce vyhodit tolik peněz z okna, protože byt prodat nemohu a tudíž se moje náklady nikdy nevrátí. Hypotéky dneska na byt pro tříčlennou rodinu jsou takové pálky, že jeden to neutáhne a když chci mít rodinu, tak můj příspěvek na hypotéku bude minimální. Opravdu by jste v mé situaci, hodila všechno za hlavu a hledala si jiné bydlení? Ano, vy to možná vidíte jako výmluvu,ale já to vidím jako fakt. Protože mi to přijde strašně kruté, že vdavkymi s mužem co má 1/4 baráku přijdu o svůj byt, který jsem tak těžce získala a opravila.
červenec 30, 2008 16:31
Jessico, : Rozmarýna
asi jsem natvrdlá, ale vysvětli mi, za co jsi tedy platila obálkovou metodou, když byt je státní? Státní byty se přece buď prodají do osobního vlastnictví nebo se pronajímají. Ale aby za ně někdo platil obálkovou metodou a pak byt nebyl jeho, to slyším prvně. To bych taky ráda viděla, kdo by zaplatil třeba 1.200.000,-- Kč státu za státní byt, aby ten byt pak nebyl jeho.
červenec 30, 2008 17:01
Tak to je : Milena
Státních bytů je málo. A tak není možnost ho jinak získat. Než takto. Platíš ale nižší nájemné, než kdyby jsi byla např. v nájmu. Prostě kdo dá víc, tomu ho přidělí. Že o něj přijde, když by manžel vlastnil nějakou 1/4 jsem taky nevěděla.
červenec 30, 2008 17:07
Rozmarýna : Jessica
Nevím, zda jsi z Prahy,ale tady to chodí tak, že byty co jsou třeba po zemřelých lidech bez příbuzných - což byl můj případ, tak ty byty patří městské části a ty dají tzv. obálkovou metodou k prodeji - tedy kupuješ si pouze dekret. Takže nabídneš měsíční nájemné a částku za kterou si koupíš dekret. Může to být i ta částka co píšeš. Takže získat státní byt za tuto cenu a nebo koupit byt ve stejné velikosti za 3.000.000? Toť otázka. Musím říct, že tady v Praze je o tyhle byty velký zájem, ovšem problém je v tom co jsem popsala výše, to ti nikdo neřekne, na to si musíš nastudovat občanský zákoník a abych se přiznala to mě nenapadlo si ho přelouskat.
červenec 30, 2008 17:14
Jessico, nejsem z Prahy. : Rozmarýna
Tak tohle jsem nevěděla, že se to tak dělá. To slyším prvně. No za takových podmínek by do toho bytu nešla. To bych si raději vzala hypotéku a koupila si vlastní byt. My měli družstevní a družstvo na ten byt mělo úvěr. My jsme úvěr doplatili a byt máme teď v osobním vlastnictví.
červenec 30, 2008 17:27
Jessico : Helena C H
A nemohly by mu sestra a maminka tu 1/4 domu vyplatit? Pak byste uz nemeli problem. Co s tou 1/4 bude delat, tak jako tak tam bydli maminka a asi i sestra, tak na co by si tu 1/4 mel setrit? Ja bych to teda nechala pripsat na zbytek rodiny, nejak bychom se snad vyrovnali a bylo by po problemu, nebo ne?
červenec 30, 2008 17:36
hele, nemá o ten tvůj byt někdo zájem : alena puntí
skoro mi to tak připadá, že nějakej kámoš nějakýho kámoše z byťáku si na něj brousí zuby a akorát hledaj jak by tě z toho vyšoupl. Že žádný obálky dávat nebude je přtedem jasný. Jak by tam jinak někdo moh vědět, žetvůj potencionální ženich vlastní nějakou nemovitost? To si někdo musel dát zatracenou práci, aby to zjistil.
červenec 30, 2008 17:37
Helena C H : Jessica
Děkuju za nápad, ale je to problematické, švagr mého přítele na odkup řekl ne-je trošku problematický člověk a maminka je v důchodu a nemá peníze, takže to asi tak budeme muset udělat, ale bohužel se tedy vzdá svého dědictví po tatínkovi a to mě mrzí, protože ať uděláme co uděláme člověk na tom bude bit.
červenec 30, 2008 17:43
alena puntíkatá : Jessica
Ne, o můj byt nikdo zájem nemá, ale přesně to samé se stalo mé kamarádce, úplně stejný problém a byt jí sebraly, vlastně takhle jsem na to přišla. Do té doby jsem netušila vůbec nic, pro mě to byl můj státní byt a hotovo. O těchto překážkách se neměla tušení.A už jsem z vícero zdrojů slyšela, že městské části začali uplatňovat toto právo.
červenec 30, 2008 17:46
Je to docela sproste (ten zakon, ci narizeni) : Helena C H
Chapala bych, kdyby tento zakon urcoval, ze kdo vlastni SAM nemovitost, tak ma smulu, ale pokud vlastni treba 1/4 domu, tak co je to za blbost jeho manzelce sebrat byt? To budou v te 1/4 ted bydlet? Ach jo, jak jsem nekdy rada, ze nebydlim v CR.

Muj tatinek kdysi po svem otci sdedil nejakych 42/64 nebo tak nejak, ale ty 64 to byli urcite (ne teda nemovitosti, ale poli). Ted se dovidam, ze kdyby nemovitost tenkrat nezbralo druzstvo, tak by mel mozna i tu na ty sedesatictvrtiny, pak by mu do baraku asi zakon nastehoval treba dalsich 22 lidi s manzelkami a manzeli, protoze prece vlastni tu nemovitost, ze? Koho zajima, ze jen zlomek?

No jo, kdyz se rodina nechce vyporadat, je to smutne a tezke. Mozna by mohl budouci manzel navrhnout, ze kdyz teda svagr jeho ctvrtinu odkoupit nechce, tak at ji okamzite uvolni, ze se tam po svatbe s manzelkou nastehuje, kdyz prijdou o ten byt. A mohl by se zacit domlouvat, ktera ctvrtina domu bude jejich (jako ktery pokoj, ktera cast obyvaku, kuchyne atp.).

No jo, ale to je akorat na nastvani sebe a rodiny nastavajiciho.
červenec 30, 2008 19:22
Bohužel to takto chodí a nejen v Praze : Káča
Nejsou to byty státní, ale obecní (to jen pro upřesnění) a města resp. městské části větších měst takhle "vytěžují" byty, které nabyly převodem původně státního majetku. Kdybyste si přečetli na webovkách různých MČ podmínky přidělení obecních bytů, nestačíte se divit. je zřejmé, že byty původně určené obyvatelům v nouzi nebo sociálně slabým, kteří dejme tomu nemohou získat bydlení koupí nebo hypotékou, nikdy nemají šanci v nich bydlet. Právo na jejich obývání se vlastně "draží" nebo je podmíněno zaplacením někdy dost vysokých dluhů po dlužnících, taky dle výše, kterou jste ochotni zaplatit za rekonstrukci zdevastovaného majetku, o který se město nestará. Zkrátka podle toho, jakou částkou jste ochotni město zasponzorovat. Někdo by si řekl, že za regulovaný nájem to stojí, ale to už taky není pravda, město nemá povinnost s novým nájemníkem uzavřít nájem za částku stanovenou (přestože dost pofiderním) zákonem, takže se nájemné klidně vyrovná tržnímu a ještě ho chtějí zaplatit třeba na rok dopředu, přičemž nájemní smlouvu máte na dobu určitou (na ten rok) a tu vám podle vlastní libovůle po jejím uplynutí (ne)prodlouží...osobně bych hledala jiné cesty k bydlení, než rvát peníze do něčeho, co není a nikdy nebude moje, ale chápu, že někdy není jiná možnost. A Jessica má pravdu, jedním z kriterií přidělení obecního bytu je to, že vy ani váš(e) manžel(ka) nevlastní nemovitost určenou k bydlení. Na jednu stranu je to užitečné opatření, aby obecní byty neblokovali "ti, co je nepotřebují", na druhou pak vznikají tyhlety paradoxy...ale mě osobně to v tomto státě příliš nepřekvapuje...
červenec 30, 2008 19:43
Spolehlivý způsob, jak odvrátit mladého muže od svatby, : Milan
je dát mu přečíst názory žen na "kudlance" a podobných stránkách.

červenec 30, 2008 21:20
Milane, : Petronila
jen jim to dávej číst... plevy odpadnou a zůstane jen zrno smilies/grin.gif
červenec 30, 2008 21:26
ha ha ha - Milane : Dana
Promiň Milane, ale Ty jsi asi jeden z Těch pejskařů, že? já žiju se svým přítelem tři roky , máme vše společné , já se chci vdát, mít rodinu , a on se brání, ještě je prý moc mladý(32),taky jsme spolu krátce(hahaha), a naco ten papír? ale dítě klidně jo:... Já pracuji, vařím, peču, sex má , jezdíme ven, paříme,prý mě miluje, ale ta svatba..brrr. Tak co by sis myslel TY kdyby to bylo naopak a tohle Ti říkala Tvoje přítelkyně...? D
srpen 05, 2008 11:50
... : bb
hm, nechce být ženatej chlap. já se mu nedivím, to slovo zní tak divně. ŽENATEJ. vdaná je vdaná, to zní hezky, protože se sama někomu vdala, ne dala, ne vzdala, prostě vdala. Ale ženatej? jako "ona je CHLAPATÁ" - to zní tak tvrdě, chlupatě, neoholeně a botou č. 46.
On je ŽENATEJ a jako takovej je ozástěrkovanej, kupuje v baumaxu koš na prádlo, v tescu rodinný balení krabicových mlík a zničehonic sám sebe přistihne, jak v DM drogerii vybírá podle seznamu od tý, co se mu tak hezky vdala : "2x alwaysky, s 5 kapkama, voňavý!!".
Navíc, ve 32 je to určitě hotovej chlapák, ale pro maminku bejbátko, a najednou má to bejbátko bej ženatý?? To zní skoro pedofilně a to si nemůžete vzít na svědomí, že ne. Navíc od ŽENÁČE je malej skok k TAŤKOVI, pak se FOTROVATÍ. Zatímco vona je furt jen vdaná, sakra.

srpen 05, 2008 12:41
pro Jessicu : Rena**/////
Zcela náhodně jsem si přečetla váš příspěvek a je samozřejmě jen na Vás jak si život zařídíte,ale chci jen sdělit svůj názor na zbavení se vašeho bytu z důvodu svatby z vaším přítelem.Bohužel v mém okolí se nachází poměrně velké množství žen-matek,které opustily své byty,šly za manželi do jejich domu či bytu a dnes jsou na ulici,vzhledem,že se dočkaly po několika šťastně prožitých letech vyhazovu i s dětmi.Není vůbec jednoduché se ve vašem případě rozhodnout,jak celou záležitost vyřešit ke spokojenosti,ale běda tomu,kdo nemyslí na zadní kolečka,bohužel je to i můj případ.Šla jsem za manželem,se kterým jsme měli velmi hezký vztah,prodala jsem svůj vlastní družstevní byt,peníze jsem rozdělila mezi své 3 děti a to byl konec našemu vztahu,nemůže mi dodnes zapomenout,že jsem peníze z bytu věnovala dětem a ne jemu!Dnešní doba nepřeje manželským ani partnerským vztahům,kam se podívám,všude hlavní roli hrají peníze,kvůli kterým se většina partnerů hádá a řada vztahů se rozpadá!Píšete,že jste do bytu vložila vlastní investice a ty jste si musela vypůjčit,To také musí člověk zohlednit při tomto velmi nesnadném rozhodnutí.Nechci Vám v žádném případě upírat šanci na společný život v manželství,ale víc a víc mne dění kolem mne utvrzuje v přesvědčení,že člověk má myslet i na záchranou brzdu do budoucna!Kdybych nedělala blbosti a nebyla tak zamilovaná,neskončila bych tak jak sem skončila,manžel má pocit,že mne má tím,že nemám kam odejít zcela v hrsti a podle toho také vypadá jeho chování ke mně!Družstevní byt jsem stavěla svépomocí s prvním manželem a tudíž dodnes nechápu proč si druhý manžel brousil zuby na peníze z jeho prodeje když jeho nestál ani námahu, ani žádné investice!Je sebevražda jít bydlet do bytu manžela,najde si jinou a Vy zůstanete pod mostem.A nebo také ne a budete žít spokojeně,ale to vám dopředu nikdo nemůže zaručit,jaká bude vaše společná budoucnost!Pečlivě zvažte svoje kroky!
červenec 03, 2009 19:48
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]