O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NENÍ VÍKEND JAKO VÍKEND PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 červenec 2008

Tak jsme se o víkendu (bylo to začátkem června) vypravili i s našimi odrostlými dítky do vísky Vysoká Srbská, abychom zde v lůně přírody, pár kroků od polských hranic, užili klidu, zeleně a pohody. To jsme ovšem nevěděli, co nás  čeká a nemine.  Že víkendování proběhne za asistence policie ČR totiž nemohl předvídat ani ten největší vtipálek mezi námi...

 

 

 

     V sobotu propuklo krásné počasí, nebe jasné, nikde ani mráčku. Měli jsme naplánovanou recesní akci "Návrat do raného mládi v pionýrských krojích". Zázemí bylo u našich přítel na chalupě, a měli jsme mít možnost trávit celou sobotu v bývalém pionýrském táboře, vzdáleném pár kroků od chaloupky, aby to mělo styl i v kulisách. Každý posháněl po půdách, burzách a skříních co měl dobového, a že vybavenost byla!

 

     Těsně před odjezdem jsme se od starosty obce Vysoká Srbská dozvěděli, že si tábor pronajímá skupina lidí, kteří zde s dětmi budou opékat prase - dostali přednost, kšeft je kšeft. Aspoň jsme si tam mohli uvařit v těch jejich velikých hrncích na velikých plotnách a uložit  zásoby ve velikých lednicích.

 

     Nicméně nás to nezdeptalo a v sobotní ráno jsme přikročili k realizaci vytyčeného programu. Vztyčili jsme státní vlajku a za zvuků břeskných písní Michala Davida, s úvodní spartakiádní skladbou Poupata, jsme vyběhli ve cvičebních úborech (chlapci bílá tílka, červené trenýrky, dívky bílá skampola, modré trenýrky s kapsičkou) a nastoupili jsme k rozcvičce.  Jelikož ta se dopředu naplánovat nedala, byla to dost kůlna, ale kázeň se udržela.

 

 

 

 

      Naše velké děti i se svými partnery se zatím lámaly smíchy, fotily a filmovaly. Pak jsme se sebrali a tak jak jsme byli, jsme si došli do pionýráku pro zásoby, aby si ta druhá parta nemyslela,  že jim tam starosta podstrojuje... na dvorečku už tam byli takoví lebkouni holohlaví, potetovaní a stavěli velký stan. Volali jsme na ně: "My k vám teda nepatříme!" aby si nemysleli. Koukali na nás velice nepřívětivě - to jsme ještě nevěděli, PROČ…

 

     Po dobrém obědě jsme si odpočinuli, odříhli, přestrojili se do pionýrských krojů, jeden druhému upravil pionýrský šátek,  a za zvuků Internacionály provedli seřazení pod vlajkou, abychom zde složili pionýrský slib. Přečetla jsem jej pevným hlasem, na závěr zvolala : "Tak slibujem!", skupina pokročilých pionýrů a pionýrek zopakovala a zasalutovala. Vážnost situace byla opět narušena nezřízeným veselím přihlížejcího potomstva. Oni se jen bavili,  což je dobře, my to pojali  sentimentálně s dobrým pocitem, že toto už je definivně za námi a už  si z toho můžeme dělat akorát kuličky a recesistickou akci. Na závěr byly předány ještě nějaké medaile, dostavila se soudružka z NDR jako družební návštěva, revoluční písně dozněly  a my jsme se odebrali konzumovat slivovici.

 

      Za chvíli poté dorazil starosta se zprávou, že ten tábor byl pronajat skupině neonacistů, kteří se takto pochopitelně neprezentovali, a málem plakal: Telefonoval mu někdo z televize NOVA, co že to tam má za divnou vesnici,  hnízdí tam neonacisté a vedle komunisté, náckové se tam zabarikadovali a pouštějí jen zvané, my že zase pouštíme Píseň práce a Interancionálu... za ním přiběhla uřícená starostová, jestli bychom aspoň nestáhli tu vlajku, aby to náckové nebrali jako provokaci. Tak to jsme tedy odmítli, jsme tady doma, jsou tu Čechy, a vlajka na stožáru prostě zůstane!

 

 

 

 

. 

(omluvte zhoršenou kvalitu obou videí

- jsou to pouze ilustrační relikvie -

a vůbec ne parta Wendy&spol.)

 

 

     Oba viditelně zešedivěli, tak dostali aspoň kus masa na tácku. Pak přiběhl reportér z ČTK, následoval jej investigativec z NOVY. Na silnici stáli dopraváci a každého lustrovali. A zase tu byl starosta, jestli by si u nás chlapci z pražské zásahovky nemohli zaparkovat vozidlo. Mohli. Už jsme se začínali trochu bát. Zvláště, když jsme si vzpomněli, jakým razantním způsobem jsme ty odvedle ráno ujistili, že MY k nim tedy nepatříme... skutečně klidný pohodový víkend na polských hranicích, to se nám tedy termínově moc povedlo!  Kolegyně J.R. prohlásila, že se jde uklidnit do lesa, vzala psa na voďák a šla. Vmžiku byla zpátky, že jí v lese odchytil nějaký reportér a položil jí otázku, co si myslí o shromáždění těch lidí v táboře. Sdělila mu, že to jsou pěkný paka a vrátila se rychlým krokem.

 

    Jelikož došlo pivo,  nabídl se hostitel, že skočí ještě do místní hospůdky. V tom rozrušení z událostí zapomněl, že je ještě v pionýrském. Nějací cyklisté si jej velmi nevraživě prohlíželi a tak se také urychleně navrátil.

 

     No co vám budu vyprávět,  sundali jsme krůty z ohně a dali jsme si do nosu, mohlo to být také naposledy, že... tak jsme si říkali, že ve zprávách se možná večer dozvíme, jak se zase policii s vypětím sil podařilo udržet od sebe dvě skupiny extrémistů.

 

 

     Zprávy jsme bohužel nestihli a v novinách 9. června byla zmínka jen o neonacistech… 

 

 Wendy, pionýrka v. v.

 

 

 

 

 

 

Komentáře (14)add feed
teda Wendy!!!!!! : alena puntíkovaná
jak ses dostala do pionýrskénho kroje? A kdes vzala šátek? Já mívala takovej ten krásnej, hedvábnej - z Ruska. ani nevím, kam se poděl. ale z toho, co jsme nafasovali při slibu si moje kamarádka ušila šatičky na medvídka. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif Ten medvídek byl žlutej a nosil copánky z bavlny, který měšl k hlavičce přidělaný špendlíkama. Do dneška ho má - toho medvídka.
červenec 10, 2008 10:12
Pionýrko : Milena
Vy jste tedy povedená parta. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
červenec 10, 2008 13:38
Wendulko : Polarka
moc hezky povidani, ale ja prece jenom radeji zustanu u trampingu a svetovych potlachu smilies/wink.gif
červenec 10, 2008 16:00
Teda Wendy, : Cesky
vidis, mohlas cist svoje jmeno v novinach... bitka mezi dvema skupinami extremistu!!! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif Nepripadala sis tam jak v oblezeni?
červenec 11, 2008 03:40
Teda děcká, : wendy
byla to soda. Mohla to být i mela. NAštěstí nebyla...
A jak jsem se dostala do kroje ? No ze šátku nevyrosteš a ostatní jsme porůznu posbírali v těch správných velikostech. Košili jsem si půjčila bílou pilotku od Michala a tmnavěmodoru sukni sehnala v sekáči, zkrátila a bylo. Bílé ponožky a černé lakovny. Pionýrské odznaky na internetové aukci. Určitě ještě dáme dodatečně fotky, ty totiž skutečně stojí za to...jen jsem zvědavám, jestli nás to někdy přejde. NAše děti o tom pochybnují. Na Czech-tech nám tedy jet zakázaly. V září máme téma Čerti a andělé. Takže asi tak.
smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 11, 2008 07:17
Wendy : mamča
Dokud si člověk dokáže hrát a být dítětem (v tomhle případě pionýrem), nehrozí mu infarkt a podobné neduhy stáří.
My jsme zase kdysi dětem pořádali rodinné olympiády s recesními dicsiplínami. Letos odrostlá pacholátka slíbila pro nás, starouše, uspořádat Paralympiádu. No, jsem zvědavá, co si na nás vymyslí. Zatím jsem postřehla, že shánějí rekvizity typu berle, criplcar, kadicí židli zvanou gramofon, tak uvidíme... smilies/cheesy.gif
červenec 11, 2008 08:02
Bezva recese, i my s přáteli : Myška
si občas podobně zablbneme. Ale téma pionýři - to by byla moje premiéra, nikdy jsem v Pionýru nebyla. Už ve třetí třídě jsem pojala k Pionýru odpor, a když jsem odmítla skládat slib, musela maminka do školy na kobereček. Tam vysvětlila, že mě nutit nebude, a bylo to. Mě chytilo něco jiného, od 12 let kynologie, a od 14 vandry... A kamarádství z těch dob vydrželo dodnes...
červenec 11, 2008 08:34
Wendy, ty extrémistko! :-)) : Míša šíša
Krásná akce... to se mi líbí. Už se těším na slíbené fotky. A přeju vám, ať vás to nepřejde, protože srrranda prostě musí bejt!
smilies/grin.gif
červenec 11, 2008 08:44
někdy v létě 1990 proběhla naším tiskem : alena puntíkovaná
fotografie mého syna Miroslava - D Ártagnana, an se (se sveřepým výrazem v tváři) rve se skinem. Mireček tenkrát tři měsíce před ukončením vojny odešel do náhradní služby a sloužil v nemocnici na Františku. Nosil zásadně hára, rozřezaný džíny a rozřezanou vestičku (BYLO horko). Tenkrát se někdy v létě konaly nějaké "rejdy" jak skinů, tak anarchistů v Juldě Fuldě a obě skupiny se strašlivě servali. Mirek nebyla ni jedno ani druhé a ta fotka byla z nábřeží, kudy šel z práce. Ten skin ho tenkrát napadl - (ale měl smůlu, napadl nepravého) - a někdo to "vyblejskl". Ta fotka se skutečně povedla a dotyčný novinář jí ilustroval svůj článek o té rvačce mezi skiny a anarchisty - která proběhla úplně jindy a úplně jinde. Fotografii převzaly všechny noviny a určitě jste ji taky viděli. Alespoň v nemocnici na Františku (kde byl synek náhradní vojenskou službou) to vyvolalo senzace a sestřičky si tu fotku nechávaly od Mirka podepisovat. I u nás v práci to všichni viděli - a já chodila kanálama. I všichni mí přátelé a známí...no co vám budu povídat. Jo- novináři jsou svědomím národa...takže jim moc nevěřte ...občas pěkně kecaj! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 11, 2008 09:24
skupiny se : alena puntíkovaná
servaly - omlouvám se. smilies/sad.gif
červenec 11, 2008 09:32
Alena : No vidíš, jak máš slavnýho syna ! : mamča
A to dokonce omylem. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
Ale přála bych si, aby tihle agresivní jedinci (a je jedno jestli skin, nebo jiný) narazil vždycky na "toho nepravého". smilies/cheesy.gif
červenec 11, 2008 09:33
určitě jsi tu fotku viděla : alena puntíkovaná
byla úplně ve všech novinách, a to několikrát - neb vždycky, když došlo na rvačky meti kiny a někým...tak se tam, i polétech, náš Mireček objevil smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 11, 2008 10:08
Alena : A byl tam za koho ? : mamča
Za anarchistu, nebo za D Ártagnana ? smilies/grin.gif Holt jeden za všechny... smilies/wink.gif
červenec 11, 2008 10:14
za všechny.... : alena puntíkovaná
akle vypadal ja houmlesák smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 11, 2008 10:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]